Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (83)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nik0le

Citat:
citat din mesajul lui cristies

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza

Deci nu mai inteleg...citit, pare logic, sucul nu e bun , dar un stomacel de 4 luni e pregatit oare sa digere direct piure? asta e intrebarea? Multe cui raspunde

de Yannis

AMR 7 kile.... si nu vor sa plece singure

Mda, buna intrebare... eu ma recunosc ca la fazan "...nt"

cristies, sunt sigura ca esti mai pregatita decat te simti! Ai strans o gramada de informatii, care o sa-ti fie de folos! Oricum, cat timp nu intram pe taramul alimentelor alergene, greselile pe care le putem face sunt mici si usor de remediat. Mie mi-e clar ca in ceea ce priveste alimentele de care zic (alea alergene), o sa raman printre ultimele care o sa le introduca in alimentatie. Vorbeam cu o mamica a carei fetita are dermatita atopica si ii daduse ou intreg inainte de un an, ananas tot asa si ii introdusese si capsunile!

Eu din ce in ce ma conving ca degeaba isi bat unii capul sa studieze si sa aduca rezultatele "la botul calului" via internet.
Sunt pur si simplu mame care nu vor sa inteleaga ca regulile pe care le aplica sunt regulile bunicii (zicea Cris.dogarel de gap-ul de 20 de ani, aici e vorba de gap-ul de 40-50 de ani) pentru ca pe vremea cand am fost noi diversificate mamele nu stateau pana la doi ani acasa ci se intorceau dupa 3-4 luni la serviciu, ramanand diversificarea sa fie facuta de bunici sau de infirmierele de la cresa, cu aceeasi pregatirea cu a bunicilor... so "zice doctorul, e cam batran dar e medic bun" si argumentul suprem, "zice si mama/soacra,care a crescut doi copii si-s sanatosi" atunci... pe ei nene! Da-i suc de portocale ca acum 30 de ani nu se gaseau portocale, da-i ou ca e bun" e de curte", da-i miere ca-i sanatoasa, da-i rosii ca e sezonul si cola cu degetul ca... "pofteste copilul".

De curand am aflat de un baietel cu DA, ai carui parinti nu aveau nici unul nicio alergie. Erau... haotici. La fel cum acum toata lumea iti zice sa-i dai si aia si aia, la fel au si rezolvarile la DA. Inclusiv sa nu-i mai faci baie decat o data pe saptamana primisera ca sfat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui decenuela

eu ...desi sunt cam salbatica...am intrat azi in vb cu niste mamaici care av bb nasc in dec-ian....si ca sa nu zica ca-s nebuna..mi-a fost rusine sa intreb daca sunt..pufuletzi

acesti..pufuleti...erau pe LP...papau unul supa cu carnitza...abia implinea 5 luni...tot ce faceau ei..jiji NU
ma simteam venita de pe luna cand am zis ca jiji inca suge...si ca tt e prietena lui cea mai buna....dar..nu-mi pasa...

avea cristies dreptate cu obisnuitul copilului cu fructul , nu cu sucul...
maine inerc piure..adik pasat..intrebare...morovul...merge la blender? k io nu asa renunta la morcov crud

jiji a stat vreo ora treaz in carut...pe loc..cat am vb io cu mamicile...e minune...dar mi-a macat ficatii la mancat ...LP cu cereale=kk .... io cand va spun ca o sa suga pana la pensie....

noapte buna dragelor...

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

poze

AMR...se duc 1 cate 1....Doamne tine-le naravul...

Bravo mai... gazela salbatica !
Nu poti sa-i pui in suc putina pulpa (din ce scoate storcatorul)? Al meu (storcator) scoate pulpa foarte fin maruntita, daca e bine spalat recipientul de pulpa eu cred ca n-ar fi nicio contraindicatie.

Eu incerc sa-i dau apa in bibe lu' al meu si nu vrea... si eu cred c-o sa ramana la tzata mult si bine... dar m-a inspirat Xela cu cana. Maine o caut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui xela_07

la noi diversificarea pare floare la ureche acum, e si f mancacios si pare si f pofticios deci sper sa nu avem probleme.

eu nu-i voi da suc din biberon, supa sau alte minuni. biberonul va fi, daca va fi vreodata ... doar ptr lapte. la noi diversificare inseamna lingurita si voi incepe direct cu piure, la inceput cu consistenta de supa crema. nu-i voi da suc, direct piure de legume, apoi piure de fructe. apa ii voi da direct din canita, am una avent de la Andreea si sper sa-l invat cat mai repede sa bea cu paiul. alta treaba pe care am facut-o si la cea mare este ca voi face piureuri de legume pentru circa o saptamana de papa si le voi baga la congelator in tavitele de gheata, urmand ca in fiecare zi sa-i aleg un cub de dovlecel, unul de morcov, in alta zi alta combinatie si tot asa. nu gatesc 3 linguri de mancare ptr el in fiecare zi ca o iau razna, de fapt mi se pare chiar ok cu congelatul. ulterior incalzit pe baie de aburi si aia e, sanatate

Xela, mamica de Andreea (aug 2007) si Cristi (ian 2010)

azi m-am invrednicit si eu de titlul "super mama", i-am facut supa de legume pasate la blender si parte din supa am pus-o cubulete la congelator... parte din legume le-am curatat gata si le-am mixat si cand voi avea nevoie de ele, le voi scoate din congelator si le voi rasturna in cratita pentru fiert. Supa e ok s-o dai cu lingurica, cat despre suc... azi am incercat biberonul si surprinzator a baut vreo 50 ml odata asa gal-gal pe gat in viteza mare si pana acum ma chinuiam cu lingurica si imi varsa "golanu" sucul peste tot...

p.s. sotu meu e happy fost la rugby, baut 10 beri + neagra... nu e artagos cand e pilit si se intampla foarte si foarte rar, o data la n ani, dar... cum eu am un cui pe betivani... hac! ma rabd sa nu-i sar la gat.

Mamica de Bilabong, fericiti amandoi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Citat:

eu ...desi sunt cam salbatica...am intrat azi in vb cu niste mamaici care av bb nasc in dec-ian....si ca sa nu zica ca-s nebuna..mi-a fost rusine sa intreb daca sunt..pufuletzi

acesti..pufuleti...erau pe LP...papau unul supa cu carnitza...abia implinea 5 luni...tot ce faceau ei..jiji NU
ma simteam venita de pe luna cand am zis ca jiji inca suge...si ca tt e prietena lui cea mai buna....dar..nu-mi pasa...

maine inerc piure..adik pasat..intrebare...morovul...merge la blender? k io nu asa renunta la morcov crud

jiji a stat vreo ora treaz in carut...pe loc..cat am vb io cu mamicile...e minune...dar mi-a macat ficatii la mancat ...LP cu cereale=kk .... io cand va spun ca o sa suga pana la pensie....

noapte buna dragelor...

poze

Nu prea merge morcovul in blender. Poti sa il storci la storcator si sa amesteci sucul cu mar ras de exemplu. Sau bagi si morcovul si marul la storcator si adaugi cateva lingurite din pulpa care ramane daca e suficient de fina...

Mamica de Sara si Sebi

AMR 7.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia_2009 spune:

eco de sold am gasit cel mai repede, ca deja suntem maricica aproape de 5 luni, la Rosana Medical 200 lei. Timpul conteaza o sa o facem cum vrea dr sper sa iasa bine sa nu avem probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia_2009 spune:

cristies unde sa ma adresez pentru decizia de indemnizatie? inca nu am priomit-o desi am primit deja banii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lia_2009

cristies unde sa ma adresez pentru decizia de indemnizatie? inca nu am priomit-o desi am primit deja banii.

Chiar nu stiu... dar cand ma duc la maica-mea o sa ma uit de unde a fost expediata.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

noapte buna dragelor...

poze

Bravo mai... gazela salbatica !
Nu poti sa-i pui in suc putina pulpa (din ce scoate storcatorul)? Al meu (storcator) scoate pulpa foarte fin maruntita, daca e bine spalat recipientul de pulpa eu cred ca n-ar fi nicio contraindicatie.

Eu incerc sa-i dau apa in bibe lu' al meu si nu vrea... si eu cred c-o sa ramana la tzata mult si bine... dar m-a inspirat Xela cu cana. Maine o caut...

_
Povestea unei .
Cresc

eu am adaugat la suc resturi din fruct din storcator si mi-a iesit ceva baligos si gretos de inghitit (mar), obisnuiesc sa gust mancarurile pe care le dau lu fiu-meu ca sa stiu ce senzatii tari ii ofer , si imi place mai mult sucul fara pulpa...

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui lia_2009

Chiar nu stiu... dar cand ma duc la maica-mea o sa ma uit de unde a fost expediata.

_
Povestea unei .
Cresc

nici eu n-am primit decizia si ma intreb la ce o fi buna... credit ipotecar? just asking...

Mergi la inceput

uitasesi, mii de scuze. multumesc fetele pentru sfaturi, recomandari si incurajari (Mariucasara)... sper sa pot vedea un medic cat de curand... dar sa terminam inscrierea la liceu...

Mergi la inceput