HELP! pui de vrabiuta: orice sfat e binevenit!!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Am gasit si noi azi un pui de cotofana. E micut, dar tzopaie si isi falfaie aripile fara sa se ridice de la sol. Incercai sa ii dau apa cu pipeta si nu vru. Cerealele le refuza ... astept sa se ude iarba de la aspersoare sa plecam in cautare de viermisori. Cuibusorul lui a cazut de pe acoperis, mamica lui i-a tot dat tarcoale dar nu a putut face nimic. M-a impresionat cum il chema la ea.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Uh, ciuf!!!! Nu puteti cumva sa fixati cuibul sus si sa puneti puiul acolo? Nu stiu insa, daca ati pus mana pe pui il mai primeste mamica lui?

D_Madalina, sper sa vezi cat mai repede mesajul. Nu ai nici PM-ul activat si vad ca nici email nu pot sa-ti trimit. Am nevoie de niste informatii: imi trebuie un veterinar care sa se priceapa la pasari, tu unde ai fost cu puiul tau? Si inca o intrebare, pentru cine are idee. Daca puiul e constipat (nu stiu inca sigur, dar asa am impresia ca e unul), ce e de facut? Nu prea imi place, mise pare mare e burtica lui, de aceea vreau sa-l vada cineva care se pricepe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Eu am zebre australiene care au facut pui in mai multe randuri. Am observat ca femela ii ciugule la fund uneori si mananca "rezidurile". Cred ca asa ii stimuleaza. Ai putea sa-l masezi usor cu o bucatica de vata acolo, insa ai grija sa nu-l sperii...

Mergi la inceput

Gabidaniela, multumesc frumos. I-am sters cu betisore pentru curatat urechi inmuiate in apa calduta.
Nu le-am mai dat branza si galbenus de ou. Am fost sfatuita sa le dau cate o picaturica de ulei. Mai astept putin sa vad daca le dau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Cl, nu putem fixa cuibul. S-a paradit si acoperisul casei e inalt rau de tot.
Aseara i-am dat mancare de caine. Citeam pe niste forumuri ca pentru cotofene merge foarte bine mancarea de pisici, boabe, faramitata si inmuiata in apa. sa aiba consistenta unei paste. Si cum nu aveam mancare de pisici i-am dat de catel ca suntem posesorii unui caine. Azi vom lua mancare de pisici.
A mancat bine aseara. De dim. nu vru nimic.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Ciuf, aveti o colivie? Agatati-o undeva, pe perete, sus, sa nu poata ajunge nici o pisica, puneti cuibul prapadit in ea si puiul, lasati usita deschisa si ...asteptati sa vedeti ce si cum.

Daca diseara mai sunt puii mei constipati, o sa le dau cate o picaturica de ulei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns d_madalina spune:

Buna Claudia! Eu am fost cu puisorul la un medic veterinar care are cabinetul langa statia de metrou Aurel Vlaicu. Prima reactie a lui a fost "Si eu ce sa-i fac? Oricum o sa moara" etc... Asa ca nu te sfatuiesc sa mergi acolo. Stiu un cabinet bun cu medici de nota 10, insa este in Ploiesti. Eu acolo imi duc catelul- deci nu cred ca te ajuta chiar daca iti dau adresa.

Legat de puisorii tai, poti sa incerci sa le dai pasta cu Blanc Patee dar sa fie un pic mai moale. Am observat si eu la puisorul pe care l-am gasit ca facea caca mai moale daca ii dadeam pasta un pic mai apoasa, si mai tare daca i-o faceam mai groasa.

Am vazut ca ai scris ca se simte un pic mai bine acum dupa ce l-ai sters. Uleiul la ce l-ar ajuta?

In rest sunt sanatosi? Au inceput sa zboare sau macar sa topaie?

Toate cele bune!
Madalina

Mergi la inceput

Of, Madalina. Si medicul veterinar la care am fost eu mi-a zis ca o sa moara. Nu tu sfaturi, nu tu nimic. Cand am intrebat-o ce sa dau de mancare puiului mi-a zis ca malai cu apa si n-a mai zis nimic. Indiferenta si nepasare, abia astepta sa scape de mine. Am crezut ca tu ai nimerit mai bine.

Hai sa va mai zic de puisorii mei, sper sa nu va plictisesc.
Cresterea lor, e agonie si extaz, una calda, una rece, una calda, una rece... Trebuie nervi tari si rabdare muuuuultaaaaa. Dar merita fiecare clipa, credeti-ma!

I-am carat cu mine la serviciu, ii hraneam cu seringa la fiecare ora. Joi cred ca am exagerat cu consistenta, de aceea cred ca au fost constipati vineri. Asa ca am trecut din nou pe pasta, nu guguloaie si nu branza, nu galbenus de ou.
O intamplare m-a facut vineri sa decid sa le cumpar colivie. A inceput un pui sa piuie si m-am dus la cutiuta. Am incremenit pentru ca era doar unul singur. Daca m-ati fi vazut in genunchi, pe sub birouri cautandu-l, disperata!!! Pana la urma l-am gasit, unde credeti? Statea linistit pe farfuriuta de la o floare, aproape de fereastra. L-am recuperat destul de greu si am inchis cutia, ca sa nu mai am surprize.

Nu-mi placea insa ca mi s-au parut destul de apatici. Mai cereau ei de mancare, dar nu erau prea in forma. Asa ca am cumparat o colivie si sambata i-am pus acasa, la fereastra de la balconul care dadea in curtea de unde i-am cules. Am zis ca se mai converseaza cu vrabiutele de afara si poate devin mai vioi.

Au inceput piuitul, vrabiile de afara tot asa. Am zis ca se converseaza si ei. Ei bine, au aparut vrabioiul si vrabiuta. I-am vazut dand roata pe afara. S-au speriat de mine. Am deschis ferastruica coliviei si m-am retras. Balconul e langa bucatarie si il folosesc pe post de depozit. Intre el si bucatarie este o usa cortina. Am inchis-o si am lasat-o deschisa doar un cm, m-am asezat pe un scaun in spatele ei si ma uitam in... faianta (se vede geamul de la balcon. sa nu radeti de mine ). Ei bine, au aparut parintii si unul dintre ei a intrat, doar timid la inceput, pe prag, iar apoi a intrat bine ii colivie si i-a hranit!!!! Nu mi-a venit sa cred!!! A venit de cateva ori, iar eu m-am retras.

Auzisem ca vrabiile isi resping puii daca sunt atinsi de om. S-ar parea ca nu e chiar asa! Dupa 5 zile parintii si-au recunoscut puii si i-au hranit!

I-am tot pandit si ceva mai tarziu am gasit puii pe tocul la geam. Stateau frumos aliniati si piuiau de zor. Mi-a stat inima in loc! Am reusit sa bag unul la loc, celalalt l-am scapat in balcon, m-am chinuit sa-l prind. I-am bagat in colivie si am inchis usita. Am mai pus o cutie sub ei, sa fie exact in dreptul ferestrei. S-au tot invartit parintii si, pana la urma, in sfarsit, au inceput sa-i hraneasca printre zabrele. Vrabiuta ii tot aducea celui nazdravan, iar vrabioiul i-a dat, in sfarsit, si celui micut. Am vazut insecte in ciocul lor .
Seara l-am vazut pe cel nazdravan tot tualetandu-se .
Cand i-am pus la loc in colivie nazdravanul mi-a deschis ciocul mare, asa ca i-am mai dat putin BlancPatee .

Pe la 20.30 au plecat vrabiutele (probabil ca si din cauza furtunii). M-am prins dupa atitudinea lor. Ultima ora i-am lasat cu usitele deschise la colivie, dar usitele dadeau in balcon, nu afara, ca sa am timp sa-i prind, in caz de, iar eu pandeam sa vad ce si cum . Stiu ca nu sunt zdravana, dar nu mai vreau sa risc nimic . Vrabiuta intra in colivie si asa. I-a mai hranit printre gratii (si vrabioiul), dar ea a intrat si inauntru. La ultima tura a intrat iar, parca si-a luat la revedere. Dupa ce a plecat, ei au inceput sa picoteasca. Am pregatit un amestec de BlancPatee cu doua picaturele de ulei. Le-am dat cate o pipeta completare, cred ca max. jumatate picaturica ulei au luat amandoi. Ala nazdravan a deschis singur ciocul, celalalt l-am luat si i l-am deschis eu, i-am dat fortat. Apoi i-am pus in cuib (cutie cilindrica de plastic de la inghetata taiata si umpluta cu iarba ) si apoi au dormit dusi pana dimineata. Am inchis fereastra ca era frig si furtuna afara, sa nu-i ploua.

Partea buna e ca i-am vazut pe amandoi vioi si luptandu-se, iar, pentru hrana. Vineri mi s-au parut asa de apatici, nu prea mai vroiau nici sa pape. Acum topaiau si se si toaletau singurei, amandoi!!!!

I-am si filmat cum sunt hraniti printre gratii, am lasat telefonul langa colivie. Sa vad cand am timp sa descarc si sa va pun sa vedeti.
Doamne, te uiti pe strada, niste banale vrabii, le ignori! Si cat sunt de dragalase si de ce sunt in stare pentru puii lor! Sa-i mai recunosti si dupa 5 zile!!!!

Duminica i-a pus barbata'miu pe ferestra, dis de dimineata. M-am sculat si eu cu gandul la ei si m-am dus sa-i pandesc. La un moment dat nu mai raspundeau parintilor, erau somnolenti. Am pus o sticla cu apa calda infasurata intr-un prosop si i-am asezat pe ea. Si-au revenit repede, asa ca de la frig cred ca li s-a tras.
I-am lasat cu ferestrele deschise la colivie, dar ferestrele dadeau acum in interiorul balconului. Am vazut cum a intrat vrabiuta cu rama in colivie si cum i-a hranit pe puisori .
Seara am inchis ferastruicile, am vrut sa le dau completare cu BlancPatee cu vitamine pentru cresterea penelor. Doar cel nazdravan a deschis cioculetul, celalalt s-a ascuns. Nu l-am mai fortat. S-au mai salbaticit, se feresc de mine si asta este un lucru minunat. Asa ca nu voi mai pune mana pe ei, nu-i voi mai hrani. O sa le pun mancare uscata si apa pe farfuriute cand se vor hrani singurei.

Azi dimineata mi-a zis al meu ca nici n-a deschis bine fereastra si abia a apucat sa puna colivia in dreptul ei, ca vrabioiul s-a si repezit sa-i hraneasca, fara sa-i pese ca e el acolo . Le-am pus iar apa calda in sticla si i-am lasat cu ferastruicile inchise, ca sa nu am surprize cand ajung acasa. Abia astept sa-i vad!

Ce sa va mai zic? Psihicul lor e de un milion de ori mai bun! Topaie toata ziua, ciripesc, se bat pentru mancare , se toaleteaza, zburatacesc un pic si i-am vazut chiar incercand sa pigule cate ceva de pe jos (cred ca resturi picate de la parinti).
Cand n-o sa mai fie golasi deloc si o sa-i vad zburatacind mai mult si o sa manance singurei, le voi lasa ferastruicile deschise, sa-si ia zborul.

Sper ca nu v-am plictisit prea mult si imi cer scuze ca m-am lungit atata. Am pus toate acestea pentru ca poate, vreodata, cineva va incerca sa salveze vreun pui de vrabiuta si va gasi ceva util aici.
Daca vreti, va mai povestec in continuare.
Cand voi descarca filmuletele o sa le pun sa le vedeti si voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Cl, cu mare drag si placere citesc de fiecare data vestile despre vrabiutele tale! Bravo tie ca ai asa de multa grija de ei! Si ce minunat e ca parintii lor ii ingrijesc!! E tare frumoasa natura, doar noi ne-am indepartat atat de mult de ea!

Sa ne mai scrii despre ei! Citesc cu mare placere tot ce scrii aici!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns d_madalina spune:

Si abia asteptam si filmuletele !

Mergi la inceput