HAI LALA, TINA ! delfinasi de iul-aug 2010 (132)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela_mm spune:

si pe ana si pe elisa le-ai nascut tot in norvegia?

Ela 34+ cu Eva Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luana081985 spune:

si eu sper bebelina sa fie mai mica ca paty si sa pot naste natural, cala 4 kg nu cred ca reusesc.

32+ Giulia si Ana Patricia 30 noiembrie 2006
Au mai ramas 7 sapt ( eu sper 5)

http://picasaweb.google.com/100381038846083183576

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

Citat:
citat din mesajul lui luana081985

Faza nasoala e ca aici nu iti da informatii de lungimea colului, iti spune numai daca e inchis sau nu si atat.

pai asta e partea cea mai buna, nu te mai streseaza cu amanunte. daca nu e in regula iti spun ei.

Citat:
citat din mesajul lui otiliav

Cum treci granita cu copii asa repede?
Mie imi trebuie titlu de calatorie si acela il pot obtine pe baza certificatului de nastere norvegian care vine cam intr-o luna. Chiar ma doare aspectul pentru ca e musai sa calatorim, avem de preschimbat pasapoartele eu si Ana

intre tarile UE lucrurile stau cam asa: in Ro e practic usor sa intri, nu-i intere prea multe. probl incep daca vrei sa scoti un copil din Ro. noi avem pasaport separat la printesita, ptr ca daca ai doar certificat de nastere al copilului iti mai trebuie un act cu poza lui (care poate fi pasaport sau titlu de calatorie care aici se elibereaza in aceeasi zi de la consulat), contracost bineinteles. iar ptr noi e si mai simplu, nu am reinnoit pasapoartele ptr ca sunt valabile cartile de identitate romanesti in tarile UE.

_

35+ AMR 4+ pozele noastre
Hannah Isabela & printesita Anca-Maria (26.06.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Ela, pe Ana am nascut-o in Bucuresti la spitalul Caritas. Pe Elisa in Norvegia.
Am uitat sa spun ca la nasterea Anei am refuzat sa o traga cu forcepsul. Stiam ca-i un copil mare, la 32 de saptamani avea 2,5 kg si doctorita cu multi ani de experienta a zis ca nu e cazul sa riscam. N-am ce sa-i reprosez ca din ziua DPN-ului, la 2 zile m-a vazut, a tot incercat sa-mi declanseze nasterea, mi-a tot facut cocktailuri cu Calciu intravenos, cu hormoni, am si acum retetele.

Rodyka, am urmat toti pasii cand era Elisa mica, am calatorit cu avionul cu ea la 7-8 saptamani, dar acum as avea nevoie putin mai repede ca are Ana vacanta. Pasaport sau titlu de calatorie se poate obtine numai dupa ce am certificatul norvegian in mana. Pe mine acesta ma incurca pentru ca pleci din spital fara nimic, predai un card al camerei la receptie si la revedere drum bun. Nici nu verifica cu ce copil ai plecat . Dupa care se primesc acasa niste forme, le completezi cu numele dorit (avem 6 luni la dispozitie sa ne hotaram cu numele copilului ), se trimit undeva prin nordul tarii si de acolo emit certificatul de nastere, cel norvegian.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 32+ Iulia Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_mm spune:

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav
a tot incercat sa-mi declanseze nasterea, mi-a tot facut cocktailuri cu Calciu intravenos, cu hormoni, am si acum retetele.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 32+ Iulia Alexandra

acum ca mi-am amintit de calciu: eu stau rau cu calciu si fier. fier nu pot lua ca ma constip (si deja sunt o caprita...si mai am si hemoroizi, iar calciu tot incerc sa iau, dar mi-e rau dupa, adica mi-e burtica tare, se contracta. am incercat si o zi da si una ba si parca tot nu-i ok. nu stiu ce sa fac.

Ela 34+ cu Eva Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Creatza11 spune:

buna ziua, burtici, Maya si mamica Racusor!
Pleaca omu in weekend de acasa si cand vine.....3 capitole umplute, de fapt 2, dar pana am reusit eu sa le citesc pe alea, ati mai umplut unu...
Noi am fost sambata si duminica sa plimbam delfinasul pe la munte, am trecut pe la Ostroveni,unde am stat o ora (era 9.30 dimineata), am plecat spre Sibiu si am urcat sus la Paltinis, aer curat si mult mai rece fata de aici.....Am ajuns inapoi duminica seara la 20.00. De ieri va citesc, si de abia acu am ajuns la zi!
Bineinteles ca mi-a ramas mai mult nimic in cap, dar sa vaz ce-mi aduc aminte:
Normal ca tb sa-i urez si eu lui mami Racusor un BUN VENIT ACASA, MAMICO! mult laptic si bebe puternic a-l traga sa-l pape, iar mami sa se refaca cat mai repede dupa cezariana si multa odihna (atat cat se mai poate)

Intreba cineva de aspenter, eu am luat inca dinainte cu 1 luna de sarcina si l-am oprit prin sap 26- 27 parca. Intr-adevar, si eu stiam ca nu se ia in trim 3 de sarcina.

Felicit si eu toate burticile care au venit cu vesti bune de la eco, si le tin si eu galerie buticilor care se baga in fata la nastere : Simona + Lala

In ceea ce priveste pozitia lui bebe, acum nici eu nu-mi dau seama cum mai sta, insa sunt 90% sigura ca nu-i cu caputul unde trebuie caci eu loviturile din picioruse le simt jos, sub buric. Presimt ca bebele meu o sa fie cel ma neascultator si o sa stea cum vrea el, nu cum il roaga mami, pana la sfarsit. Si eu i-am promis masina, bumblebee, dar na, ca de aia nu mai poate el!

Nu am apucat sa vaz burticile noi, dau fuga repede pe picasa si revin. Sper sa reusesc sa trimit mesajul asta ca am mai scris unul de 2 ori mai lung ieri si...mi s-a sters, si de nervi am inchis calculatorul si m-am dus si am deschis...frigiderul.

31+ cu un invingator David Gabriel
AMR 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_2008 spune:

Otilia fiind in UE trecem doar cu buletinul,iar pt nou-nascutii straini se face la Ambadasa un fel de certificat de nastere provizoriu cu care se poate iesi din tara. E destul de simplu. Actele se fac deja la Debrecen,pana acum trebuiau toti sa mearga pana la Gyor sa faca actele pt bebelusi.Probabil pt ca se nasc enorm de multi copii straini(romani) in Debrecen,nu stiu.

Ela nu am zis ca restul intra pe eurocard.Toata spitaliarea si tratamentele intra pe eurocard pt ca suntem in UE.Dar asta e demult deja nu de cateva luni.Am o gramada de cunostinte care au nascut in Ungaria,de aceea stiu. E ca si cum am fi spitalizati la noi pt ca platim asigurarile la stat,Cas etc... Insa Romania trebuie sa plateasca apoi la UE spitalizarile celor care folosesc eurocardul...de aceea nu stiu cat o sa mai functioneze treaba asta cu nascutul in Ungaria,ca Ro nu ii prea convine.
Iar scorurile pe care i le-am spus sunt spagi de fapt ca la noi,nu sunt tarife fixe.La mine e 500eu pt ca am gemeni si e cezariana,naturala simpla poate ar fi 200eu. Romanii i-au invatat si pe ei cu asta scoruri mai,ca de altfel nu ar fi nici atat.

Denisa-fericita cu 2 minuni in burtica
32+ Carla Maria si Cristian Alexandru

AMR -5 saptamani

http://good-times.webshots.com/album/575890611lMnMMP

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Otilia oricum presupun ca e ca si aici si nu poti sa pleci pt ca ii va face testul de auz in 10 zile si control la 5 saptamani si mai e si testul ala de sange care le ia sange din in talpa.

A fost super rapid certificatul de nastere la noi. Am facut totul pe net si apoi l-am tradus si legalizat si am facut si unul romanesc si unul portughez.

In 30 zile a fost totul gata. Dar mi-a fost frica sa calatoresc cu ea mica. Abia la 2 ani am plecat cu ea cu avionul. Mie mi-a fost frica de boli.

Stefania mamica www.tickerclub.com/cache/bc78ee8833.png[/img]" target="_blank">Buburuzei Catarina si33+
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

otilia, probabil ca e asa cum zice carla, se nasc multi romani pe aici , asa ca in orasul unde stam noi ne face si certificat de nastere spaniol si romanesc - la cerere (dureaza 2 sapt)

stefania, aici proba din calcai se face in primele 5 zile

_

35+ AMR 4+ pozele noastre
Hannah Isabela & printesita Anca-Maria (26.06.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Creatza11 spune:

vazut si eu burtici frumoase foc de mamici sexi: Bamboleta, Enik, Mycya, Baby, Michelle, si, sa nu uit pe minunatia mica de Letitia.
sper sa nu fi uitat pe nimeni.....
si....mai era ceva, aaa.... Bine ai revenit Mycya!!!

31+ cu un invingator David Gabriel
AMR 8+

Mergi la inceput