copil cu varicela, celalalt va face?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Mirela , perioada de incubatie este de la cateva zile la 21 de zile , nu 14 cum spunea cineva singura boala la care incubatia este exacta e Rujeola.
daca fetita ta face varicela si o iei cu tine la mare enesimtire fata de cilalti , ca varicela se transmite pe cale aeriana , deci oricine poate lua.
Tu decizi cum crezi ca e mai bine, tu iti stii familia si copiii.

oricum la topicul asta mare mi-a fost mirarea.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Eu am avut toti 3 copiii bolnavi de varicela dar NU i-am scos afara pina nu au facut cojite .Asadar nici ei nu i-am recomandat sa duca copilul la mare contagios fiind!Eu doar am fost socata de seninatatea cu care zice ca o lasa acasa...si personal daca as fi in situatia asta NU m-as duce nicaieri cit este copilul bolnav ci as astepta sa se vindece.Decit un copil fericit si unul cu inima frinta,mai bine amindoi putin dezamagiti ca avem un "ghinion" dar ca o sa recuperam vacanta alta data.Asa as proceda eu.bineinteles ca fiecare face cum crede de cuviinta,numai nu "fofilarea" cu un copil contagios in public.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Noi trebuia sa mergem maine la mare. Si mijlociul a facut rubeola de luni cred, dar ieri seara am fost sigura. Am trei copii, deci 2 din trei dezamagiti, plus eu si sotul, care abia asteptam sa-i ducem la mare. Nu mai zic de bilet........era o maaare ocazie cu care n-o sa ne mai intalnim (pretul). Ghinion. Fetita s-a cam jelit, ca ea intelege exact situatia. Dar amanam vacanta si vom merge alta data, in alt loc, cu totii. Acum i-am lasat in casa cu jucariile pentru plaja, colacei.
Mirela, mie mi se pare cam periculos sa duci chiar si baiatul. E in convalescenta dupa o boala virala si nu stiu daca-i chiar ok sa-l expui la soare, aglomeratie. Sistemul lui imunitar e slabit, poate sa prinda usor o alta viroza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Noi suntem in aceeasi situatie. Fetita de 5 ani a facut vricel pe 31 mai, iar acum astept sa faca si baietelul de un an si 4 luni...si nimic...bine, mai avem pna la 21 de zile, dr parca as fi vrut sa faca mai repede pentru ca si noi vrem s plecm la mare si nu am luat inca bilet din cauza asta....Deci nu as pleca cu un copil care are sanse f mari sa faca varicela la mare din n motive....dar nici nu l-as lua pe cel sanatos dor....suntem o familie si suntem impreuna si la bine si la rau...avem timp si de vacanta, sanatosi sa fim!

Nu sunt de cord cu mintitul...2 sptamani de stat in casa, nu sunt o vesnicie pentru nimeni!

Mami de Ioana&Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anuc

Noi suntem in aceeasi situatie. Fetita de 5 ani a facut vricel pe 31 mai, iar acum astept sa faca si baietelul de un an si 4 luni...si nimic...bine, mai avem pna la 21 de zile, dr parca as fi vrut sa faca mai repede pentru ca si noi vrem s plecm la mare si nu am luat inca bilet din cauza asta....Deci nu as pleca cu un copil care are sanse f mari sa faca varicela la mare din n motive....dar nici nu l-as lua pe cel sanatos dor....suntem o familie si suntem impreuna si la bine si la rau...avem timp si de vacanta, sanatosi sa fim!

Nu sunt de cord cu mintitul...2 sptamani de stat in casa, nu sunt o vesnicie pentru nimeni!

Mami de Ioana&Filip

Anuc, de ce nu vaccinati baietelul? Varilix-ul se poate administra chiar si in prima zi a eruptiei (stiu asta de la medicul pediatru).
2 saptamani de stat in casa chiar sunt o vesnicie pentru un copil. Mai ales vara...

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Si atunci e de preferat (si recomandat) fofilatul in hotel, in public cu copil posibil contagios? Ca 2 sapt. sunt o vesnicie pt. un copil?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Nu, nu e de preferat fofilatul cu un copil contagios. E de preferat vaccinatul, ca sa nu se mai imbolnaveasca copilul.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Denizel, am sunat dra in ziua in care a facut Ioana varicela pentru ca am citit ca se pote face vaccinul in primele 3 zile de la expunere si dra mi-a zis sa nu i-l fac. Este o boala a copilariei, relativ simpla, fara cine stie ce complicatii in general si nu e o nenoricire daca copiii fac bolile copilariei (astea mai usoare si care sunt sarite de schema de vaccinare obligatorie). Nu suntem contra vaccinurilor, dar nu sunt nici pentru a le face pe toate...nu deschid o polemica aici, ca stiu ca sunt pareri pro si contra, pur si simplu asa am ales noi. Va anunt daca face si Filip (sper ca nu sare cineva la gatul meu ca joc ruleta ruseasca cu copilul meu, pur si simplu las natura sa-si urmeze cursul, stiind ca nu este o boala grava) :). La mine a incoltit deja o speranta ca nu face, desi mai avem vreo 5 zile de asteptare :)

Mami de Ioana&Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

daca o persoana a fost deja expusa are sanse mari sa faca boala chiar daca se vaccineaza.
doar ca se poate sa faca o forma mai usoara.
si intr-adevar e preferabila imunizarea naturala, daca e blinduta.

cit despre intrebarea de inceput - chiar n-as avea inima sa merg doar cu un copil la mare si celalalt sa ramina acasa. banii vin si pleaca, ii faci la loc, o vacanta nu e un capat de tara.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

din nefericire am avut ghinion si a luat varicela si cea mica. nici nu stiu exact daca ieri a fost prima zi de eruptie sau acum cateva zile. in weeeknd au muscat-o de manuta si de umar niste tantari care au lasat niste bube mari, s-au marit si s-au iritat a doua zi si mai mult. le-am dat cu fenistil gel si au inceput sa se repare. acum 2 zile i-au aparut niste bubite pe burtica (care au fost clar de varicela), dar nu am stiut sigur pana ieri, pt ca erau in zona braului, unde ii veneau ridicati pantalonarii si, probabil de la frecare, s-au rupt si s-au iritat f urat ca cele de tantari si am crezut ca este tot o muscatura de tantari. cert este ca ieri i-au aparut bubite in par ceea ce este clar varicela.
am chemat dr de familie si a zis ca deja sunt in plina eruptie si in cateva zile vor erupe toate si pe maini si picioare (mai intai erup pe burta, apoi pe fata, gat si cap, apoi maini si picioare), ca e o forma mai usoara decat la baiat. am intrebat de vaccin (stiam ca ambii copii l-au facut la varsta de 1 an) si mi-a zis ca e bine facut, dar nu da neaparat imunitate la virus ci ajuta sa nu faca o forma cu complicatii. ne-a recomandat sa fie hidratata, sa bea multe lichide, supe si mancare lejera in general, niste pastile/prafuri pt intarirea imunitatii, aerius sirop si tinctura mentolata, sa nu ne ducem in locuri circulate si aglomerate (este contagioasa atata timp cat bubele sunt crude si eruptive, dupa ce fac crusta nu se mai transmite virusul), dar putem sta in curte la aer curat, nu trebuie sa stam neaparat in casa in aer inchis pt ca boala are cursul si evolutia ei. ne-a dat voie sa mergem la mare de saptamana viitoare dupa ce fac crusta toate bubele si nu mai apare nici una, dar sa nu stea in soare, sa stea sub umbrela, cu capul acoperit si eventual cu un maieut, cu crema de protectie si fara prea mult stat in apa.

Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)

Mergi la inceput