copil cu varicela, celalalt va face?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

ciudate recomandari. cum se numeste medicul?

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Da, cred ca si noi facem tura a doua. Filip a inceput cu 38.5 azi-noapte, lipsa pofta de mancare, muci, stranut, dimineata avea 39.1....dar bube inca nu-s asa cum le stiu eu. El are cateva pe manute (ca niste pete rosii), pe langa un rush de la caldur cred. Pe corp si picioare sau fata nu are nici macar una....din cauza asta sunt cam derutata...o fi sau nu varicela? Cand or aparea restul de bube? Dra a zis sa mai asteptam pana maine, sa vedem ce se mai intampla...

Mami de Ioana&Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexandra spune:

Si noua ni s-a dat voie la mare, si nu de unul, ci de catre 2 doctori. Primele bubite i-au aparut joia trecuta, m-am prins ca e varicela vineri dimineata, am mers la dr., acum sunt uscate si cu majoritatea cojitelor cazute. Putem pleca luni la mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Anuc, baietelul meu a facut anul trecut varicela, si nici un dr nuera sigur ca e sau nu. Pentru ca a avut doar doua bubite pe antebratul drept, plus febra etc, dar in restnu a avut nicaieri bubite. Am fost si cu el pe afara, pentru ca pur si simplu nu stiam ca este varsat.

A fost o forma foarte usoara care a si trecut repede. Cele doua bubite au fost intr-adevar cu lichid. Insa pediatrii (fiind week-end am ajuns la diferiti, apoi la pediatranoastra) spuneau ca nu pot zice sigur, ar putea fi si o muscatura de o insecta ceva. Dupa doua saptamani si ceva insa am facut eu, atunci a fost clar ca era si la el varicela. Eu am facut o forma foarte urata...

Deci poate are si baiatul tau o forma foarte usoara.

Mie mi s-a spua clar sa nu iesim deloc la soare, nu este indicat. Am trebuit si noi sa renuntam la un concediu, mai ales ca nu stiam daca va face si fiica mea sau nu. Ea in mod surprinzator nu a facut, cu toate ca nu a avut niciodata sigur varicela.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Buna

Ce vreau sa-ti spun este ca soarele nu este bun imediat dupa varicela. Pielea este f. sensibila acolo unde au fost bubitele si la soare se coloreaza muuult mai puternic si raman ca niste pete. Iar varicela lasa imunitatea copilului "la pamant"...asa ca la mare te vei putea trezi ca se imbolnaveste.
Iti spun asta din proprie experienta > Alin (6 ani si jumatate-atunci cand a facut varicela) a fost vaccinat impotriva varicelei si i-au aparut 5 bubite din care una pe fata. Eram la munte si am crezut ca l-a ciupit ceva...desi mi se pareau tare suspecte. El facea ski si asa ca la soare acea bubita de pe fata s-a colorat accentuat. La 2 saptamani...cine a facut varicela ? Fratele lui, Toni de 2 ani. Atunci mi-am dat seama ca si la Alin a fost varicela fiindca Toni a stat la munte timp de o luna si nu a avut contact decat cu mama mea.
Situatia a fost graznica pt Toni...fiindca in ciuda tratamentului antiviral ...varicela s-a complicat cu o pneumonie(a fost supect de meningo encegfalita), am fost internati...ce mai..GROAZNIC!!!
Dupa aceasta varicela...toata iarna a fost bolnav, toate bolile se tineau de el. Imunitatea lui a fost serios afectata!!

Ti-am povestit acestea pentru a te atentiona aupra soarelui care poate lasa pete solare pe piele si asupra imunitatii scazute dupa o varicela. De aceea te-as sfatui sa lasi sa treaca mai mult timp de la vindecare pana la plecarea in concediu.... Deja ai "pierdut" biletele...de ce nu mai amani putin? Vara abia a inceput!!
Eu va doresc sanatate si noroc si pana la urma o mamica stie ce este mai bine pentru puii ei
Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Sanatate multa! Cu mersul la mare cu cojile uscate, sau chiar dupa ce au cazut, nici eu nu sunt de acord. Dar poate acum fiind vara se vindeca mai usor. Baiatul meu a tusit si mucarit doua luni dupa ce i-a trecut varicela asta iarna. In conditiile in care statuse in casa, deci nu avea de la cine sa culeaga vreo raceala, va dati seama ce carcalaci aduna daca il lasam la gradinita.

Apropo de mers cu coji eu stiu ca si cojile sunt contagioase, dar recomandarea cu stat nu prea mult in apa mi se pare cea mai dubioasa: a facut cineva baie in apa sarata cu bube de varicela pe el??? Auch!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Rujeola este boala care afecteaza imunitatea , nu varicela.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

dragi mamici,nici aici nu se cocolosesc copiii prea tare.Si noi am primit ok. pt. scoala si gradi(care scoala si gradi au inceput piscina-asadar soare si apa) imediat ce bubitele au facut coji.La cei mici am observat ca se face o forma mai usoara.cu cit esti mai mare cu atit e mai "urita" eruptia.
eu am facut la 20 de ani si aratam ca "*+`*+`* in vacanta"
Fetelor mele nu le-a curs nasul,n-au avut nimic decit mincarimi si febra(pitica doar putin calduta,mijlocia o zi de febra si cea mare vreo 3 zile febra mare si greata) si in 5-6 zile au fost toate ok.
multa sanatate piticilor bolnaviori si rabdare mamicilor.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexandra spune:

Cojile nu mai sunt contagioase. In apa nu intra cu bube pe ea, pentru simplu motiv ca bubele nu mai exista odata ce au facut coaja si coaja a si cazut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Noi pana la urma nu am facut varicela, ci herpangina (ca daca nu e una, e alta, ceva trebuie sa avem)

Deci, cred ca facem parte din procentul ala fff mic de copii care nu iau de la fratii lor, desi au stat bot in bot...

De azi iesim oficial din perioada de incubatie...nu cred ca mai face ptr ca Ioanei i-au aparut bubele pe 31 mai...deci am scapat de data asta...

Mami de Ioana&Filip

Mergi la inceput