copil cu varicela, celalalt va face?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Daca sta in apa sau o dai cu crema ai sanse mari sa ii rupi cojile si sa ramana cu multe semne. Ai mei au facut cand aveau 9-10 luni si trebuia sa-i sterg la fund cu servetele umede... au ramas cu o gramada de semne acolo...
Iar la mine... pt. ca nu mai suportam sa stau nespalata, am facut dus cat de rar am putut, dar cojile s-au inmuiat, au cazut si au ramas semne...

Iar de stata afara... stiam ca poate duce la complicatii... pana la urma faci cu crezi...

Vaccin in jurul varstei de un an este ROR... nu este impotriva varicelei... Tot atunci se face rapel la cele de la 2, 4, 6 luni (nu le retin numele)... Esti sigura ca a facut varilx? O puteai vaccina de cand a facut celalalt copil... oricum faptul e consumat...

Multa sanatate.

Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Ma aflu intr-o situatie in care nu as fi dorit sa ma gasesc vreodata, apropo si de ce am scris mai in urma la acest sb.

Deci, copilu' meu are varicela. Acum 2 sapt. am fost pt. altceva cu ea la urgente si acolo a intrat in contact cu un copil cu varicela. Atunci mi-a trecut asa prin minte ca ar putea lua, da' apoi am uitat.

Acum, dupa 2 sapt. are varicela. Nu-i bai de boala in sine, e usoara, e ceva normal sa o faca mai devreme sau mai tarziu (are 2 ani si 7 luni). Dar, problema mea e ca maine tre sa plecam in RO. Biletele sunt luate cu luni inainte, asta inseamna sa le pierd. Nici asta nu ar fi o problema pana la urma ... sa aman, as plati cat nu face si nici nu stiu la ce data o sa imi dea, avand in vedere ca e sezonul vacantelor. Trebuie neaparat sa merg in Ro cu fata, insa. In perioada asta.

Ce fac? Oooffff ...

Nu vreau sa fac pe nesimtita si sa ma prefac ca nu-i nimic ... ma simt ingrozitor, dar ce pot sa fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kj74 spune:

stai acasa astepti sa i treaca si urmareste ofertele blueair din italia cu promotii eu sunt abonata la ei si mi trimit mailiuri italia -ro e prima la astfel de promotii pe zile preturi foarte mici so un bilet nu e o avere la ei chiar de l cumperi in aceiasi zi mi s a intamplat eu zic ca merita

nu poti sa vanturi un copil bolnav asa pe drum plus ca nu poti sa virusezi un avion intreg poate sunt femei gravide printre pasageri o varicela le ar pune bebele in pericol ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui abramburika

Ma aflu intr-o situatie in care nu as fi dorit sa ma gasesc vreodata, apropo si de ce am scris mai in urma la acest sb.

Deci, copilu' meu are varicela. Acum 2 sapt. am fost pt. altceva cu ea la urgente si acolo a intrat in contact cu un copil cu varicela. Atunci mi-a trecut asa prin minte ca ar putea lua, da' apoi am uitat.

Acum, dupa 2 sapt. are varicela. Nu-i bai de boala in sine, e usoara, e ceva normal sa o faca mai devreme sau mai tarziu (are 2 ani si 7 luni). Dar, problema mea e ca maine tre sa plecam in RO. Biletele sunt luate cu luni inainte, asta inseamna sa le pierd. Nici asta nu ar fi o problema pana la urma ... sa aman, as plati cat nu face si nici nu stiu la ce data o sa imi dea, avand in vedere ca e sezonul vacantelor. Trebuie neaparat sa merg in Ro cu fata, insa. In perioada asta.

Ce fac? Oooffff ...

Nu vreau sa fac pe nesimtita si sa ma prefac ca nu-i nimic ... ma simt ingrozitor, dar ce pot sa fac?

In primul rand, multa sanatate si sa treaca fata cat mai usor peste boala. La copiii simptomele sunt mult mai atenuate decat la adulti, iti spun din propria experienta, a avut intai fata si apoi am luat eu, acum 4 saptamani. Sunt insarcinata, insa perioada cu pericol pt. bebe e pana la 20 de saptamani de sarcina si in ultima luna, deci pot sa spun ca am avut noroc. Perioada de transmitere a bolii, contagioasa, e cu 5 zile inainte de aparitia simptomelor(bubitelor) si pana se usuca ultima. Dupa ce toate sunt uscate (au cojite) nu mai e contagioasa. Poti suna la compania aeriana ori poti merge acolo cu o adeverinta de la medic ca a facut varicela, eu cred ca ti-ar reprograma zborul cu un cost minim, in felul asta - e o situatie neprevazuta.

Lora, mami de Iustina si 30+

Carti personalizate

Bazar umanitar DC - ajutati copiii
Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

lora - multumesc mult pt. raspuns.

Acum nu e problema costului biletelor sau amanarea datei, ci problema mea e ca trebuie sa duc fata in RO. Ca sa fiu mai exacta, sunt insarcinata (eu am avut varicela cand eram mica, deci sunt imuna) si peste o sapt. trebuie sa ma intorc sa fac amniocenteza. De aia trebuie sa duc fata la mama, dupa amnio e nevoie de repaus la pat, ceea ce cu ea aici nu as putea sa fac. Si nici nu am la cine sa o duc, unde sa o las. Prietena mea unde as fi putut sa o duc este in Ro acum. Deci, nu e o chestie de moft sau placere plimbarea asta (pt. fata, da, dar nu pt. mine) si nici nu pot amana data.
Tare rau ma simt ca sunt pusa in situatia asta.
Nu imi caut justificari pt. ca nu sunt, in mod normal nu as proceda asa ... e contra principiilor mele. Daca era vb sa imi scurtez vacanta sau sa o aman, nu as fi stat nici o clipa pe ganduri. Insa nu am, nu vad nici o iesire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Citat:
citat din mesajul lui abramburika

lora - multumesc mult pt. raspuns.

Acum nu e problema costului biletelor sau amanarea datei, ci problema mea e ca trebuie sa duc fata in RO. Ca sa fiu mai exacta, sunt insarcinata (eu am avut varicela cand eram mica, deci sunt imuna) si peste o sapt. trebuie sa ma intorc sa fac amniocenteza. De aia trebuie sa duc fata la mama, dupa amnio e nevoie de repaus la pat, ceea ce cu ea aici nu as putea sa fac. Si nici nu am la cine sa o duc, unde sa o las. Prietena mea unde as fi putut sa o duc este in Ro acum. Deci, nu e o chestie de moft sau placere plimbarea asta (pt. fata, da, dar nu pt. mine) si nici nu pot amana data.
Tare rau ma simt ca sunt pusa in situatia asta.
Nu imi caut justificari pt. ca nu sunt, in mod normal nu as proceda asa ... e contra principiilor mele. Daca era vb sa imi scurtez vacanta sau sa o aman, nu as fi stat nici o clipa pe ganduri. Insa nu am, nu vad nici o iesire.

Nu exista un loc in avion unde sa o izoleze oare.Un fel de camera separata,pentru bolnavi.Nu stiu,intreb si eu asa.Eventual sa vorbesti cu cei de la companie.

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"

Mergi la inceput

ramonella - ar fi o idee, merci, am sa ii intreb azi la tel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Petro, imi pare rau de situatia asta. NU poti sa mergi cu ea in Romania. Trebuie gasita alta solutie.
In avion nu cred saexiste o astfel de camera, si aoi, cattimp are varicela nu are ce cauta afara, in general.

De ce nu isi ia sotul tau 2 zile liber, in definitiv fupa amniocinteza trebuie 24 de ore sa stai la pat pe cat posibil, apoi reintra incetul totul in normal, stiam ca nu se face sport etc., dar in rest...

Oricum, imi pare rau ca trebuie sa treci prin asta :(

Si felicitari pentru sarcina :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Eu mi-am vaccinat copiii impotriva varicelei. Avantajul vaccinului fata de infectie este ca daca esti vaccinat nu mai exista riscul sa faci zona zoster mai tarziu in viata. In Australia vaccinul se face la 18 luni si la copiii de clasa a 7-a care nu au fost vaccinati sau nu s-au imbolnavit pana atunci (cu mare accent pe fete). Eu cred ca e iresponsabil pentru o mama sa scoata copiii bolnavi in colectivitate dar la fel de iresponsabil pentru o gravida care nu si-a verificat statusul imunitar si nu s-a vaccinat inaintea sarcinii.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

adina - multumesc frumos pt. urari!

Nu am mai plecat, suntem acasa, bolim, bubim si evitam scarpinatul. Am cautat solutii alternative, pt. ca sunt totusi presata de timp, se pare ca am gasit una si speram sa fie bine. Varianta propusa de tine nu-i posibila, dar ne descurcam asa. Sper!

bird - multumesc de sfaturi, sunt impotriva vaccinului asta (nu in general) pt. ca e o boala usoara pe care trebuie sa o faca. Oricum, am mai spus, nu boala in sine ma necajeste, ci situatia creata, ca aveam alte treburi. Gravida aia iresponsabila de care zici (se presupune ca-s eu, nu?) e imuna, am mai spus, am controlat, nu vb din povesti. Mamica aia iresponsabila (iarasi se presupune ca-s eu, nu?) nu s-a simtit totusi sa puna in pericol viata copilului ei si a altor persoane, deci am anulat tot.
Sa zicem ca am fost luata de panica si presata de timp, de am avut ideea de a pleca in conditiile date. Cu mintea mai limpede si in urma sfaturilor primite am judecat altfel si am gasit solutii pana la urma.

Off-topic: Ca o paranteza, desi ala era ultimul aspect la care m-am gandit, diferenta de pret a biletelor pt. o alta data e de 280 euro, asta pt. ca spunea cineva ca sunt oferte destule la preturi convenabile. Da, sunt, dar nu in plin sezon estiv. Pt. mine e mult, nu stiu pt. altii.

Mergi la inceput