copil cu varicela, celalalt va face?
pe 1 iunie i-au aparut primele bubite baietelului meu de aproape 4 ani. timp de 1 sapt au tot erupt unele dupa altele, dupa prima sapt au inceput sa se usuce. acum, dupa 2 sapt, mai are doar cateva care au fost ascunse in par si s-au uscat mai greu. restul de pe corp au trecut si au cazut toate cojitele. s-a curatat f bine de ele, fara semne. mi-e teama insa pt cea mica de 2 ani. face sau nu si ea tinand cont ca au trecut deja 14 zile? nu de alta dar duminica pe 20 plecam la mare cu bilet si nu as vrea sa o las acasa ca e prima data pt ea la mare. am auzit ca ar fi copii care nu fac desi fratii lor au facut. voi ce ziceti? aveti experienta in asa ceva? astept detalii si povestiri. pls pls pls....
Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)
Raspunsuri
anca_a spune:
Si de ce, ma rog, sa o lasi acasa? Daca fetita face varicela, schimbi biletul si gata. Sau nu pentru copii mergi la mare?
In plus, la cat de bine ai dresat-o la olita, ar fi pacat sa nu te lauzi si pe la mare cu ea, zau asa.
roxanaz spune:
Mirela, este posibil ca fetita sa nu fi contractat varicela. medicul copiilor poate sa iti dea un sfat mai obiectiv avand in vedere ca le-a vazut evolutia.
Citat: |
citat din mesajul lui anca_a In plus, la cat de bine ai dresat-o la olita, ar fi pacat sa nu te lauzi si pe la mare cu ea, zau asa. www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see |
Anca, te rog, e o chestiune off topic. oricare ar fi supararea ta dintr-un subiect anterior, nu e cazul sa urmaresti userii la alte subiecte.
multumesc.
Roxana
anca_a spune:
Roxana, ai dreptate, cu toate ca facand abstractie de acel subiect, autoarea tot imi lasa un gust amar prin felul in care pune problema.
Si anume, impresia e ca nu vorbeste despre copilul ei ci despre un obiect oarecare din trusa de voiaj...care obiect, daca se dovedeste stricat, ramane acasa, daca nu, pleaca cu ea....
bulinuta27 spune:
a facut fratele meu varicela, la doua saptamani dupa el am facut eu iar copilul meu nu a facut...e adevarat ca eu am intrat in contact cu bubele fratelui de pe cap, ptr ca nu stiam ce sunt iar baietelul a fost oarecum izolat si de mine si de fratele meu...sau mai bine zis noi am fost izolati de el
bulinuta mamica de bulinel dragutel
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
katalina_F spune:
Buna Mirela.Depinde de imunitatea fiecaruia..eu am 2 copii.Cel mare a facut varicela acum 2 ani,iar fratele lui nu a facut,cu toate ca dormeau impreuna.Cel mic a facut abia in iarna si odata cu el am facut si eu.....
corsge spune:
Ce rautati! Omul intreaba ceva si ce i se raspunde! ce aveti voi cu tehnicile adoptate pt deprinderea la olita a copiilor?! Fiecare cu nervii lui. Si eu mi-am invatat fetita la un an si trei luni la olita, fara sa o stresez. A fost cooperanta si eu rabdatoare, dar nu toate mamele sunt la fel. Sa dea cu piatra cel fara de pacat. Oare voi sunteti mereu calme?
S-ar putea sa nu faca cea mica, dar pana pe 20 vei sti sigur. daca are imunitatea buna, nu face.
Nu e asa de simplu sa schimbi un bilet...concediile se anunta din vreme la unele firme.
elyanne spune:
Poate nu are cum sa schimbe... sunt rezervari care nu se pot schimba / anula...
Decat sa mergeti la mare si sa stai in camera, pt. ca alta solutie nu aveti, daca va face varicela... si nu doar pt. ca va imbolnavi si pe altii, ci mai ales pentru sanatatea ei... mai bine ramane acasa cu bunicii... sau cu altcineva...
Vorbeste cu doctorul, vezi ce parere are... stiu ca daca boala inca n-a debutat, dar sunt sanse sa o faca, inca ii mai poti face vacinul impotriva varicelei... Teoretic pana pe 20 ar trebui sa faca boala, daca aluat-o... dar poate te lamureste mai bine dr.
kariguld spune:
Citat: |
citat Ce rautati! .... dar nu toate mamele sunt la fel. |
asa e. unele scriu "rautati", altele la fac cu buna stiinta pe proprii copii.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
mirela0521 spune:
multumesc pt raspunsuri celor care ati raspuns intr-adevar la acest subiect, iar celor care ma urmaresc fara rost si raspund in afara topicului le rog la il paraseasca, sa nu isi mai consume energia tastand si sa isi pastreze cuvintele rautacioase pt sine. acela a fost un alt topic la care am raspuns in graba, fiind la serviciu, fara sa corectez tot ce putea fi interpretat si fara sa imi imaginez ca totul va fi luat ad litteram. dar nu intentionez sa fac o discutie aici pe aceasta tema pt ca nu este cazul, asa ca voi ignora pe viitor toate "judecatoarele" si "moralizatoarele" care imi vor da replica si vor comenta acel subiect la acest topic.
in alta ordine de idei, concediul a fost programat inca din noiembrie anul trecut si nu se poate reprograma, iar biletul a fost rezervat si achitat cu 2 luni in urma (nu ma asteptam la surpriza cu varicela). probabil ca se poate anula pierzand o parte din bani (nu ar fi asta neaparat o problema), insa ma gandesc ca poate micuta are noroc si nu face si atunci nu are rost sa contramandez totul pe ultima suta de metri. din 2 copii dezamagiti este de preferat 1, adik sa il duc macar pe baietel la mare (vorbesc amandoi nonstop despre mare si isi fac planuri cum se vor juca ei in apa si nisip si se probeaza cu tot felul de chilotei si se intind pe covor). as putea sa o las pe cea mica acasa cu bunica ei decat sa o iau dupa mine si sa o tin inchisa intr-o camera mica de hotel total necunoscuta si in afara mediului ei cu care este obisnuita. ma gandesc ca una este sa tii un copil energic de 2 ani intr-o casa, si alta este sa il tii intr-o singura camera, si sa il vada pe fratior placand la plaja si ea sa ramana in camera.
Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)
Miriluta spune:
Perioada de incubatie la varicela e de 14 zile si purtatorul e contagios cam cu 2-3 zile inainte de eruptia bubitelor. Bubitele sunt contagioase pana cand se sparg pustulele si incep sa faca coaja. Deci socotesti cam 3 saptamani in total.
Fie-mea a facut in martie si la aproape 2 saptamani dupa a facut si tac'su. Henrik e vaccinat insa eu nu sunt si nici nu am facut varicela.
Ideea e ca daca au trecut mai mult de doua spatamani de la debutul varicelei, e ok si e o posibilitate mare ca fetita sa nu faca (imunitate naturala sau indusa prin vaccinare).
Acum vad ca ai scris ca boala a debutat cam pe 1 iunie. Pana pe 20 iunie o sa stii clar daca face si fetita sau nu. Daca nu a fcaut pana atunci, cred ca nici nu va face acum ci poate mai tarziu sau deloc. Eu nu as lasa-o acasa doar pe ideea ca ar putea sa faca varicela. Oricum cam cu cateva zile inainte, multi copii se simt rau (ameteli, febra, greata..)