HAI Ramona!BV Ioana, Nicoleta,mai-iun2010(96)
Raspunsuri - Pagina 4
arturicii spune:
Aproximativ 20% din bebelusi fac colici, o perioada de plans necontrolat si la un copil aparent sanatos. Un bebelus cu colici plange pentru mai mult de 3 ore pe zi, pe o perioada de mai mult de 3 zile pe saptamana.
Apare cu frecventa egala printre copiii nascuti prematur sau la termen, indiferent de sex.
Este greu de spus cine suporta mai greu colicile, bebelusul sau parintele. Copilul este evident in distress, inconfortabil, dar parintele poate fi la fel de deranjat — ascultand un copil cum plange timp de cateva ore te poate aduce la disperare.
Cum imi dau seama daca bebelusul are colici?
Toti copilasii plang din cand in cand, de fapt, un bebelus sanatos plange cam doua ore jumate pe zi, dar pe langa plansul persistent, un bebelus cu colici este evident intr-o stare proasta.
Colicile au loc de obicei intre ora 6 seara si miezul noptii, insa nu este o perioada fixa cand apare. Seara durerea creste in intensitate.
De ce fac bebelusii colici?
Cercetatorii incearca sa stabileasca motivul de ani de zile. Se banuieste o imaturitate a sistemului digestiv. Altii dau vina pe sistemul nervos, care se presupune a se tensiona.
O teorie afirma ca bebelusul este prea stimulat, iar colica este doar un mod de a-l determina sa inceteze orice activitate pentru a dormi. Copiii expusi fumului de tigara sunt predispusi la colici. [...]
Ioana,
Philip, Yann, Sabina
arturicii spune:
Maribell, inteleg eu ca-ati facut dulceata din trandafiri dar o poza totusi nu ne arati??
Ioana,
Philip, Yann, Sabina
TEUTA2 spune:
Bun gasit dragele mele!
iertare ca nu am mai scris insa sunt la zi cu cititul!
Vreau sa le felicit si eu pe toate proaspetele mamici(bebelusi mancaciosi,cuminti si necoliciosi),insa nu voi face nominalizari,pt ca de fapt sunteti aproape toate...nu am mai ramas decat cateva...carora le urez nasteri usoare si bebei sanatosi!
Eu intre timp am trecut prin destul de multe "peripetii":am facut o viroza respiratorie ,am luat si ampicilina vreo 3 zile si-n afara de asta am fost in renovare si redecorare casa si tot efortul m-a costat vreo 3-4 saptamani de stres.
Astazi am fost si eu la programare cezariana si chiar daca eu am senzatia ca nu pot sa-l tin pe bebe Tudor pana atunci,va rog sa ma treceti si pe mine cu data programata de dr meu: 24.06.
Spun ca nu-l pot tine pentru ca am contractii urate,frecvente,insa nu regulate.
Ma gandeam ca fiind si la a doua cezariana,nasterea se poate produce mai repede si mi-e teama de o asa surpiza, sa inceapa travaliul in miez de noapte,iar eu sa incep sa dau telefoane la dr,la asistenta,sa trezesc eu oamenii din somn sa-i pun la treaba...mi se pare aiurea,chiar daca poate fi ceva normal
In rest sper sa fac fata durerilor pe care le am mai ales noaptea si sa-mi tin cat mai repede in brate sanatos si voinic pe baiatul mamii iubit,Tudor.
Va pup si aveti grija de voi,de bebelusi si de burtici(care mai aveti)!
TEO 37+
maribell spune:
SI INCA O INTREBARE PT MAMICILE CUNOSCATOARE:
dupa ce mulg lapticul, il pot lasa cam 3-4 ore in bibe pana sa il da-u?dar cel formula, cat timp poate fi lasat in bibe...?
multumesc...
ARTU...maine pun poze...
MARIA SUPER FERICITA cu ANDREEA ANTONIA 06.06.2010
http://family.webshots.com/album/577534749BrJGdy?start=24
arturicii spune:
Maribell
laptele muls
1.Temperatura camerei: 4-8 ore (Poate fi lasat la temperatura camerei cel mult 10 ore daca temperatura este sub 22°C)
2.Compartimentul de congelare al frigiderului: 3-8 zile
3. Congelare pe termen lung : 3-4 luni; dupa decongelare se foloseste in max 23 de ore si nu se recongeleaza
Laptele preparat trebuie pastrat la frigider dar niciodata mai mult de 24 de ore.
sursa:http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1383
Ioana,
Philip, Yann, Sabina
bilica spune:
MAI FETELOR....,SUNT EU CHIAR ASA DE CIUDATA SI PARANOIA????????????
CHIAR NU ARE NIMENI NIMIC CU MINE?
CUM SE FACE CA EU NU APAR PE PRIMA PAGINA CU NASTEREA????ma scuzati dar............,mai bine..
39+ RACHEL
arturicii spune:
Bilica,
-eu sunt cea care a mutat frumosul anunt al sotului tau ca ai nascut de la subiecul inchis la noul subiect ca sa poata vedea fetele;
-eu sunt cea care a scris in titul “Bravo Bilica”
-eu sunt cea care ar fi trebuit sa te scrie si in lista pt ca eu te-am scris in titlu (avem si noi, cele ce modificam acolo, o regula nediscutata pe care eu am incalcat-o); suntem doar o mana de fete care au grija de deschiderea unui subiect nou si de modificarile de pe prima pagina. Eu m-am grabit sa anunt fetelor vestea si atat.
Si te rog nu te supara pe mine insa aici, manuta asta de fete care au grija de prima pagina si deschid subiecte noi o fac absolut voluntar.
Toate fetele active au parola si ar putea, cu un pic de atentie, sa o faca. Nu e nimeni obligat sa faca asta si cu atat mai putin nu vad de ce ar avea vreuna din noi dreptul sa arate cu degetul ca nu i s-au trecut datele pe prima pagina.
Eu m-as fi bucurat si speram sa ne povestesti de voi, sa ne arati poze cu voi nu sa reactionezi asa.
Dar fiecare este liber sa spuna ce vrea cui vrea sic and vrea.
Daca asa ai considerat tu e alegerea ta.
Atat am avut de zis pe acest subiect.
Ioana,
Philip, Yann, Sabina
Crissy_C spune:
Neata!
Ioana, amuzant ca mesajul tau apare postat de mai multe ori
Bilica, nu te mai supara asa, nici eu nu apar pe prima pag desi a fost postat mesaj de catre fete la nastere, si am rugat si ieri pe cine se pricepe sa o faca. Si uite ca nu m-am suparat, cum sa ma supar???? Fetele care s-au informat despre cum se face sunt si ele acum proaspete mamici, nu au timp suficient sa mai faca si munca voluntara, vor trece datele cand si daca vor avea timp, nu-i bai.
Cristina, mamica fericita de Patricia Andreea 9 iunie 2010
mamanati spune:
Buna dimineata,
Merci fetelor pentru aprecieri: Madutza, Arturicii, Maribell
Maribell, o alta pozitie de scos aerul la bebe este cea de al pune pe burtic la tine pe genunchi(tu esti asezata) si la fel, il bati usor pe spate. La pozitia asta trebuie sa-i sustii si capsorul de sub barbie. Acum sincer, eu inca nu am incercat metoda asta.
La noi vad ca nu functioneaza nici cea de a o pune la mine pe umar, ea nu scoate aerul, sau nu intotdeauna. Inseamna oare ca ca nu a inghitit aer atunci?!
Arturica, buna info cu timpul de pastrare a laptelui, ma intrebam si eu chiar ieri.
Vroiam sa te mai intreb ceva: tu zici ca mananci orice. Ai introdus alimente "interzise" treptat si cate putin, de cand s-a nascut Sabina? Sau ai mancat orice si oricat? (in afara de carne)
Ieri am facut prima baita! A venit bunica sa ne ajute. Ca eu seara sunt out, de dureri de sale si spate nu pot sta deloc aplecata, nici pe bebelina n-o pot pune in patut.
www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mandra mamica de 2 comori bebe Beatrice si Camelia-Nicole