Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (10)
Raspunsuri - Pagina 18
Irinukaaa spune:
Sa-mi explice si mie cineva... morfologia asta de trimestrul I este atunci cand masoara pielea din spatele capului bebelusului ptr a depista un eventual risc pentru sindromul Down? Sau ce mai face in plus? Sau asta e separat? ![]()
11+
Shhhht! Cresc...
blue_night spune:
Irinuka, Asta cu masuratul translucentei nucale e partea care priveste dublul test... Dar morfologia presupune si sa vada organele, fluxurile de lichide, inima, mainile, picioarele, etc. Se asigura doctorul ca e intreg, cam asta ar fi concluzia
Mai exact, in fisa mea de la morfologie sunt trecute detalii despre (scriu doar ce inteleg si se refera la bebe, ca mai sunt si chestii care nu stiu ce inseamna): dimensiune bebe, structuri intracraniene, elementele fetei, os nazal, coloana vertebrala, tesut pulmonar, torace-abdomen, difragma, inima, stomac, ficat,vezica urinara, membre...
11+
Copiii trebuie sa fie indulgenti cu adultii. (Antoine de Saint Exupery)
Irinukaaa spune:
Deci dublul test si morfologia sunt doua lucruri complet diferite. Am inteles bine da? Aceasta morfologie se face in fiecare trimestru nu?
Multumesc frumos blue_night 

11+
Shhhht! Cresc...
bebelu86 spune:
ce fac fetele???
raportez k tocmai am fost si am vazut o buburuza tare zglobie care sarea de colo colo.
la inceput a stat la pozat. din toate partile, ne-a facut si cu manuta
si dupa ne-a intors posteriorul. nu a mai vrut sa stea. decat cu chiu cu vai
bb e bine, are toate componentele si intre picioruse o gogosica destul de mare.
dar inca nu a putut sa se pronunte ce e. dar peste 2 sapt sigur aflam. 
e mai mare cu o sapt. deci are 12s si 2z.
mi-a masurat si pliul nucal si a zis k e super mic si nu e probl.
era 1.2mm. si am inteles k tre sa fie pana in 4.
sa speram ca nu se mai modifica nimic pana pe 28.
am mers azi k e ziua sotului si am zis k tre sa il vada si pe bb de ziua lui. k doar e buburuza noastra.
era al meu terminat. nu ii venea sa creada.

nu pot sta k am musafiri.
dar maine stam la palavre
si pun si poza cu bb.
http://davf.daisypath.com/WBynp2.png
Albumele noastre
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt
bb 11+
bebelu86 spune:
sper sa intru la timp sa fac capitl nou.
Albumele noastre
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
bb 11+
ana_micu83 spune:
Dragele mele,
la fel cum ati scris si voi, si la mine scrisul este o mare problema. Citesc si eu cu mare drag tot ceea ce se scrie. Eu sunt la sarcina no 2 si mi-as dori mult de tot sa va raspund la intrebari din experienta, dar timpul liber nu este cel mai bun prieten al meu.
Bebelusi, imi doresc din tot sufletul sa te simti mai bine. Stiu prin ce treci..eu inca stau bine. Uneori ma gandesc cu groaza la ceea ce au insemnat greturile pentru mine, alteori...la cate kg am, le-as vrea. Dumnezeu sa ma inteleaga!![]()
Sherbi, poti merge la DR chiar daca ai 4 saptamani. Este f adevarat ca nu se prea vede la eco normal, dar daca nu ai probleme...se face eco vaginala si se vede tottt..Eu detestam asta la prima sarcina. Motiv pentru care am sa merg la dr pe la 7 sapt.
Madutza..si eu am multe carti interesante si o sa vi le trimit pe mail.
kitzy, felicitari pentru intalnirea cu bebe 
LUna, nu stiu de ce, da si mie mi se pare ca mai este putin pana la nastere. ...Vedem ce o sa fie de la 35 de sapt in sus!
Bebelu86, intai de toate tin sa-ti spun ca ai fost o miresica frumoasa foccc (traiasca albumele online) si la partea cu simtitul..chiar daca doresc fetita, simt asa ca tot baietel o sa fie. Sa vedem ce ne rezerva viitorul.
partea 1
***Andrei~Razvan, surprize in imagini***Hainute alese pentru printi si printese!***
LunaNoua spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ana_micu83 Uneori ma gandesc cu groaza la ceea ce au insemnat greturile pentru mine, alteori...la cate kg am, le-as vrea. Dumnezeu sa ma inteleaga! |
Hahaha... eu te inteleg perfect

Deea, mamica de raza de soare Daria si burticutza de 9 saptamani si ceva
made in Brasov
ana_micu83 spune:
Shubulina, felicitari pentru sarcina si bine ai venit!
Lili_g , esti super tare! Felicitari si sa se rezolve toate asa cum trebuie!
Shines si eu am avut la CMV , igg 247 da a fost bine pana la final. Imi amintesc ca am cautat pe net un site pentru interpretat analizele si rezultatul site-ul a fost ceva de genul"se recomanda intreruperea sarcinii"..am urlat pana dimineata de eram de nerecunoscut. Super faza cu pozutele de la ECO. Bebele meu cred ca o sa-si dea seama ca are o "fratioara" doar cand se va naste!
Roxx, esti o draguta si o harnicuta! Eu daca as mai nota...n-as mai scrie. Eu stau cu 2 pagini deschise![]()
Zumzu eu imi faceam lunar o morfologie de sarcina. Dura cam 45 min si costa doar 75 ron (In Sibiu)..stiu ca se recomanda musai una in sapt 22-26.
Sherbi, pentru raceala poti lua si Oscilo..este homeopat si da rezultate in cele mai multe cazuri.
Am vazut ca intrebati de Dr Catalin Haiduc..exista pe undeva prin forum un subiect deschis despre acest Dr.
Luna, inainte de toate trebuie sa te felicit pt ce faci.Foarte frumoase bijuteriile tale! Cu kg multe in sarcina am intrat si eu..si prima data si acum cu si mai multe. Inca nu am ajuns la un DR sa se cruceasca sau sa ma linisteasca.(am peste 90 kg)
...Doamne Doamne sa ne ajute si sa nastem asa cum vrem si musai la temen. Pe Daria tot cu Ionel ai nascut-o?
partea a 2a
***Andrei~Razvan, surprize in imagini***Hainute alese pentru printi si printese!***
bebelu86 spune:
vad ca tot scrieti de igg si igm
nu va mai speriati dc igg iese pozitiv. este ff bine k inseamna k aveti imunitate la virusu respectiv.
dc IGM este pozitiv si IGG e negativ atunci e mai grav.
e cum am avut eu. si dc si la a doua analiza iesea tot pozitiv si toate analizele (test de aviditate si amniocenteza) de acu incolo imi aratau k infectia a ajuns la bb, atunci se facea intrerupere.
deci nu va mai speriati dc IGG e pozitiv k e fff BINE

Albumele noastre
bb 11+
shubulina spune:
Buna seara din nou.Doar ce am ajuns acasa si eu.Am fost azi la medicul de familie pt reteta compensata.Cum am spus ,am ureoplasma pozitiva si mi-a recomandat medicul 10 zile tratament cu sumamed si ovule.
Doctorita de familie mi-a zis ca in nici un caz nu e de acord sa iau antibiotic 10 zile la 8 sapt de sarcina.Din ce am citit pe net,aceasta bacterie se contacteaza pe cale sexuala.Acuma eu stiu sigur ca nici unul dintre noi nu am calcat stramb.Sunt 200% sigura.
De aceea nu prea stiu ce sa fac,sunt intr-o ceata totala.Pe de o parte stiu ca antibioticele nu sunt recomandate atatea zile,pe de alta am incredere in medicul ginecolog.Acuma chiar nu stiu ce sa fac.Medicul de familie mi-a dat trimitere sa-mi fac din nou toxo,listeria & Co.,desi le-am facut acum 3 luni.
Cineva s-a confruntat cu asa ceva?Le mai fac?
Ma gandeam sa-mi repet ureoplasma inca o data,poate a fost o greseala,numai ca vreau in alta parte.
Stie vreo burticuta un cabinet in Dr. Taberei sau prin zona,undeva unde nu tre sa astept 2 luni pt o programare.
Multumesc din suflet