Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (10)
Raspunsuri - Pagina 19
bebelu86 spune:
IGG pozitiv = infectia a fost luata in trecut si ai imunitate
IGM pozitiv = infectia a fost luata recent
dc amanoua sunt negative, inseamna k nici nu ai luat dar nici nu ai imunitate.
sper ca m-am facut inteleasa.
http://davf.daisypath.com/WBynp2.png
Albumele noastre
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt
bb 11+
bebelu86 spune:
Shubulina dc ti-a zis medicu sa le repeti (toxo, listeria, etc) e bine sa le faci acu.
data trecuta cum ti-au iesit??
dc la vreuna din ele ti-a iesit IGG pozitiv, nu le mai face k inseamna k ai imunitate, si o data luata si facut anticorpi nu se mai reactiveaza in corp.
ureoplasma poti sa o repeti pt linistea ta.
asta chiar nu stiu ce sa-ti zic.
aaaa mie cu IGG si IGm negative, mi-a zis medicu k tre sa le repet o data pe luna, sa vdm dc se mai modifica ceva.
http://davf.daisypath.com/WBynp2.png
Albumele noastre
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt
bb 11+
ana_micu83 spune:
Sa nu ma injurati ca trimit mesajele pe bucati, dar laptopul din dotare a ramas fara sistemul de ventilate...atat intern cat si extern..si cum se incalzeste putin se opreste instant..si eu raman fara mesaje.
Roxana, legat de miscarile lui bebe, sa nu te sperii daca cumva la 14 saptamani nu simti ca ar misca. Eu prima data l-am simtit pe bebele meu la 18 saptamani, si stiu cazuri de simtit bebe si mai tarziu- 20 sapt.
Ariana, chiar daca saptamana aceasta nu te intalnesti cu bebe, consoleaza-te ca saptamana viitoare intalnirea o sa fie si mai dulce.
Irinukaaa, spor la gasit un super sejur pt voi. Noi am fost in Grecia in 2008 , Halkidiki, am platit de ne-am uscat(760 euro cazare+ 2 mese si transport) si am ramas cu un gust amar de tot legat de greci si Grecia.
***Andrei~Razvan, surprize in imagini***Hainute alese pentru printi si printese!***
LunaNoua spune:
Ana, Doamne ajuta ;) Si eu tot de la 90 am plecat. Nah ... ca pana la urma am zis-o
Dar nu ma cantaresc. Sper sa nu ma intrebe medicul prea mult de acest subiect. Prima sarcina am fost cu dr Podasca. El ma cantarea de fiecare data cand mergeam la cabinet, si imi masura fiecare gram ... si ... atunci avem doar 70
. Am nascut cu 77 kg, am fost foarte cuminte in sarcina, dar ... apoi ... tot ce a fost edem s-a transformat in tesut adipos, aproape "peste noapte", fara sa am o contributie anume la asta
Acum ... nu cred ca vom fi nici primele nici ultimele gravide cu gabarit. Or fi dodati la sala de nasteri si cu mese mari 
PS: Multumesc pentru aprecieri. Nu prea pun eu poze, dar poate in curand voi reusi sa va arat tot ce bijuteresc ...
Deea, mamica de raza de soare Daria si burticutza de 9 saptamani si ceva
made in Brasov
blue_night spune:
Da, Irinuka, ai inteles bine, sunt doua lucruri diferite. Singura legatura e ca la dublu test se foloseste masuratoarea translucentei nucale (si poate si alte masuratori si nu stiu eu, ca na, nu sunt chiar doctor), care se face la eco, si de obicei este aceeasi eco la care se face si prima morfologie (ca e in perioada potrivita si oricum il studiaza pe bebe pe toate partile - dar bineinteles ca poti sa faci morfologie mai des decat scrie la carte).
Practic, pentru dublu test intai dai niste sange din care iti masoara niste hormoni, apoi faci morfologia si acolo scrie cat e pliul nucal si altele si abia apoi te duci la dublu test (daca vrei), care nu e altceva decat o simulare pe computer care pe baza varstei, hormonilor respectivi si a masuratorilor de la eco iti da niste probabilitati legate de trisomia 21 (down), trisomia 18 si trisomia 13. Daca probabilitatile ies foarte mici nu are sens sa iti mai faci probleme, daca ies mari poti sa iei in calcul efectuarea unei amniocenteze ca sa verifici sigur ca bebe nu va fi bolnav. Cam asta e cu dublu testul si legatura lui cu morfologia de primul trimestru.
Sper sa se fi inteles...
11+
Copiii trebuie sa fie indulgenti cu adultii. (Antoine de Saint Exupery)
tierry spune:
Hai ca mi-am facut curaj sa scriu si eu, ca de citit - asa cum spunea cineva pe aici - am citit tot pana acum ![]()
Ma bucur pentru toate fetele care au analize bune si care si-au vazut bebeii la eco, topaind de colo-colo
. S-auzim numai de bine si de aici incolo!!! Si mai tare mi se pare ca au aparut primele carucioare
Oare a meu ce o fi? Sotul vrea musai fetita... o sa fie tare dezamagit daca o sa fie baiat
Astept si eu rezultatele la TORCH (ca taaaaree mult mai dureaza
) si apoi trebuie sa ma duc si eu la morfologia de trim.1 si dublu test. Speram sa ajung saptamana asta, dar daca nu sunt gata rezultatele... o sa o las pe saptamana viitoare, n-are rost sa ma duc de 2 ori in asa scurt timp la medic...N-am mai fost de 1 luna..uf am emotii...oare al meu bebe ce face? 
Shines spune:
[quote]citat din mesajul lui ana_micu83
Shubulina, felicitari pentru sarcina si bine ai venit!
Shines si eu am avut la CMV , igg 247 da a fost bine pana la final. Imi amintesc ca am cautat pe net un site pentru interpretat analizele si rezultatul site-ul a fost ceva de genul"se recomanda intreruperea sarcinii"..am urlat pana dimineata de eram de nerecunoscut. Super faza cu pozutele de la ECO. Bebele meu cred ca o sa-si dea seama ca are o "fratioara" doar cand se va naste!
Buna ,
Pai asta am facut si eu..de asta eram asa speriata si socata , de asteptam pana dimineata chiar ca pateam ceva..
Azi ma simt foarte ''rotunda''..am o burtica maaare..cu prima sarcina nu mi s-a vazut burta pana la 4 luni si ceva..acu la 3 luni fara cateva zile zici ca am 5 ..dar nu m-am ingrasat decat 1 kg :( probabil sunt balonata altfel nu explic ..voi aveti burtica ? ma rog , aveti dar se vede ?
bebelu sa-ti traiasca sotul sa fie sanatos, fericit si iubit ''LA MULTI ANI ! ''
pupici 

ana_micu83 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui LunaNoua Ana, Doamne ajuta ;) Si eu tot de la 90 am plecat. Nah ... ca pana la urma am zis-o Dar nu ma cantaresc. Sper sa nu ma intrebe medicul prea mult de acest subiect. Prima sarcina am fost cu dr Podasca. El ma cantarea de fiecare data cand mergeam la cabinet, si imi masura fiecare gram ... si ... atunci avem doar 70 ![]() PS: Multumesc pentru aprecieri. Nu prea pun eu poze, dar poate in curand voi reusi sa va arat tot ce bijuteresc ... Deea, mamica de raza de soare Daria si burticutza de 9 saptamani si ceva made in Brasov |
Esti mortala:))
In urma cu ceva vreme au anuntat la stiri ca in Sibiu a nascut cu cezariana o tipa de 120 de kg si totul a decurs ok. Ma gandesc ca au mesele zdravele si ca nu o sa ma opereze pe jos
Sa ma tii la curent cu ce zice Ionel. Eu sunt in dilema. Am nascut cu Bailescu (cel cu nasterea in apa) si acum, ca o sa fac musai cezariana...nu m-as mai duce la el ca se asteapta cu oreleee..as apela la Ionel sau Bisoc ca sunt mai tot timpul pe acolo.
Tinem legatura!
***Andrei~Razvan, surprize in imagini***Hainute alese pentru printi si printese!***
blue_night spune:
Dragele mele, am si eu o intrebare legata de analizele astea pe care le tot facem (ma refer la toxoplasma, listeria, CMV, etc). La toxoplasma, rubeola, chlamidia si CMV e cu IgG si IgM, am inteles ideea.
Dar la Listeria? Ca acolo nu exista IgG si IgM, primesti rezultatul cu pozitiv sau negativ si atat.
De fapt, ca sa fiu mai clara, problema mea ar fi asa: la toxoplasma, la care nu am imunitate, mi-a spus dr. sa refac lunar IgM ca sa stim in caz ca, doamne fereste, ma trezesc cu ea. Dar de listeria nu mi-a zis sa o mai repet (am facut analiza respectiva o singura data, inainte de a ramane insarcinata si a fost negativ). E normal asa sau poate a uitat de ea?
Daca stiti, lamuriti-ma si pe mine, va rog...
11+
Copiii trebuie sa fie indulgenti cu adultii. (Antoine de Saint Exupery)
Shines spune:
Shubulina.. este centrul medical ghencea destul de aproape..din cate stiu e fara programare si nu stai foarte mult pe acolo ..dar nu stiu cat dureaza pana ies rezultatele..acolo mi-am facut eu anul trecut papanicolau si culturile cervicale si am fost multumita .