Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (51)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Citat:
citat din mesajul lui ana_o

Daca dreptul tau divin e sa nasti prin cezariana, degeaba ai optat pentru naturala, se intampla ce se intampla si nasti prin cezariana.

e adevarat ca nimic nu se intampla fara ingaduinta lui Dumnezeu in lumea asta. drept divin si alte trebushoare din astea suna a soarta, destin, predestinare si asa ceva nu exista. fiecare om are liber arbitru absolut.

Mami de (28.10.2008) si bb2 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaint spune:

Citat:
citat din mesajul lui amelia_ilie

Of, si mie mi se umfla picioarele asa de tare uneori... nici gleznele nu se mai vad seara, dupa ce stau mai mult in picioare. SI n-as zice nici ca mananc sarat, apa beau, acum mi-am luat ceai diuretic pentru gravide, sper sa mai rezolve un pic din problema.

13+

Ce ceai diuretic pentru gravide? De unde? Vreau si eu asa ceva!! Si mie mi se umfla picioarele groaznic :( Dra mi-a zis ca e cat de cat ok daca se umfla ziua, si nu ma trezesc dimineata cu ele. Si asa era, pana azi dimineata, cand m-am trezit cu ele butuci

19s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaint spune:

PS: Felicitari fetelor cu analize bune azi!!

Maine avem si noi programare la dra, sa isi dea cu parerea despre brida cea uracioasa. Si sa il mai vedem pe bebe

19s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Citat:
citat din mesajul lui danaint

Ce ceai diuretic pentru gravide? De unde? Vreau si eu asa ceva!! Si mie mi se umfla picioarele groaznic :( Dra mi-a zis ca e cat de cat ok daca se umfla ziua, si nu ma trezesc dimineata cu ele. Si asa era, pana azi dimineata, cand m-am trezit cu ele butuci

19s

Am luat ceai de la Fares, din Cora. Scrie pe el "Ceai diuretic pentru gravide" si a costat ceva de genul 2,5 lei...
Zice pe el ca are urmatoarele ingrediente: fructe de maces, flori de soc, radacina de pir, trei frati patati, papadie, flori de tei si frunze de afin.
S-ar putea sa mai fie ceaiuri de genul asta si la alti producatori, eu pe asta l-am luat azi.

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Citat:
citat din mesajul lui danaint

Maine avem si noi programare la dra, sa isi dea cu parerea despre brida cea uracioasa. Si sa il mai vedem pe bebe

19s

Bafta multa maine! Te asteptam cu vesti bune!

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns syl spune:

amelia te asteptam cu vesti bune BAfta

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui daciana.t

Citat:
citat din mesajul lui alinushca

Citat:
citat din mesajul lui BraveGirl

Cd sotii lor le spun ca ei au fost cu femei care au nascut si si-au dat seama. Ce sa-ti spun, ce mi-au auzit urechile de la astfel de barbati, ce glume puteau sa faca. Ei prefera ca sotiile sa fie 'doamne'. Sa nu-si stirce p.....

Ma ierti, nu ma refeream la genul de persoane pseudo-informate si pseudo-culte, fie ei chiar membri ai tagmei medicale. Ma refeream la genul de om care stie cum se petrec lucrurile in tarile civilizate unde sistemul medical functioneaza. Cu alte cuvinte, care stie intr-adevar ce inseamna o nastere naturala si beneficiile ei incomparabile cu o cezariana fara indicatie. Ce te faci cand dai de astfel de oameni cum descrii tu? Intorci 180 de grade si iti vezi de interesul tau. Si taman asta ziceam ca nu toate femeile vor cezariana mai nou. Mai nou decat ultima noutate e ca exista f multe femei - nu din cele pe care le-ai descris tu - care chiar isi doresc o nastere asa cum pot obtine numai eventual la particular la noi in Bucuresti cel putin. Adica unde doctorul e obligat de bani si de un contract scris sa tina cont si de dorintele si nevoile tale si ale copilului, asa cum ti le definesti si te aranjeaza.

daciana.t bine ai venit! sa fiti santosi si sa ai o sarcina usoara! ai DPN data mea de nastere. nasol moment sa te nasti oricum ai da-o. doctorii sunt in vacanta in perioada aia si invariabil incearca sa te programeze sa nasti cand le convine lor. apoi tot restul vietii craciunul se suprapune peste ziua ta si nimeni nu te baga destul in seama. si primesti un singur cadou si de craciun si de ziua ta

miruna pai 25 de grade e paradis. la mine la bloc sunt 30+ frecvent zilele astea. dar nu mai e f mult si plec eu la mare si ma razbun, numa in apa stau!

Mami de (28.10.2008) si bb2 18+

alina, eu tot urmaresc nasterile din alte parti, care pe acasa, care prin spitale unde mamicile sunt in primul rand un bun candidat pentru o nastere normala si daca sunt probleme majore de sanatate sau travaliu prelungit sau posibila suferinta fetala se i-a in considerare nasterea prin cezariana.
In plus eu tot nu inteleg de ce asa de multa lume tine sa nasca cu dr...nu dati cu rosii in mine dar, stiu ca moasele fac ditamai facultatea de 4 ani sa te asiste la nastere naturala, pe cand dr(da fac mai multa facultate) sunt invatati/intruiti in cu totul alte probleme ale nasterii, ei sunt acolo pentru probleme intervenite in nastere.
am nascut normal la prima nastere si pentru ca am ascultat de dr si m-am internat de cand mi-a cazut dopul gelatinos si pana a fost el de garda m-a tinut in gynipral( adica de marti pana sambata) am avut pot spune o nastere dificila, cu contractii inegale, insuficiente si degeaba mi-au bagat coctail pentru contractii in ultima ora, dilatatia mea s-a oprit la 8,5 si am fost dilatata manual pana la 10 pentru ca nu ma dilatasem destul si bebe cobora si risca sa ramana blocat

de data asta tot normal as incerca sa nasc, pentru ca intradevar in momentul in care mi-am vazut minunea am uitat de toate durerile suportate 12 ore si mai ales am uitat de durerea dilatarii manuale

"dragostea e zarea libera si larga unde sufletul isi intinde aripile" Ch. Wagner
Te īnaltii cu adevarat nu cānd urci, ci cānd privesti drumul parcurs.

Claudia si mami de Daciana - 13.01.2008 o galushca mititica

Pai perceptia pe aici este ca daca chiar vrei o nastere naturala, cel mai bine e sa nasti acasa cu doula sau in Birthing center (un fel de maternitate specializata dar in care nu au medic, doar moase). Medicul este doar pentru monitorizarea sarcinii si pentru urgente. In principiu nici o nastere nu poate sa fie 1.2.3.sii!, dureaza o perioada si se trece prin mai multe etape cu perioade de calm in care travaliul pare sa stagneze. Un medic poate fi oricand tentat din motive economice (cat timp ocupi un loc in sala de nasteri) sa iti stimuleze travaliul insa asta nu va face decat sa te destabilizeze si sa cauzeze probleme majore atat la bebe cat si la tine.
La mine dupa ce am acceptat sa puna occitocina contactiile nu mai puteau fii masurate, ieseau din spatiul foii aleia de grafic de se minuna moasa, norocul meu a fost ca fetitza mea a rezistat bine la etapa asta. Sunt multe chestii pe care le-am facut gresit la prima nastere pe care acum nu le-as mai repeta.
1. stai cat mai mult acasa, travaliul evolueaza mai bine intr-un mediu familiar, durerile nu sunt insuportabile, va spun eu care am avut back labour (bebe era cu sira spinarii la spinarea mea);
2. chiar daca te doare, bea apa si mananca ceva (o gustare, o chestie dulce), este foarte important si iti mentine nivelele de energie.
3. explicati din timp celor care vor sta langa voi sa nu incerce sa comunice prea mult, cu cat va lasa sa va concentrati mai mult cu atat mai bine.
4. incercati sa faceti plimbari, ajuta enorm la dilatatie.
PS. Cazuri in care trebuie neaparat sa fugi la spital: hemoragie, se rupe apa (pericol de infectie pt bebe), daca apa e verde gradul de urgenta creste.

Madalina
mami de Isabella Andreea si 18+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_o spune:

Alinuscha, exista drept divin in toate. Pentru mai bine sau pentru mai rau. Nu vorbim aici de soarta, vorbim de dreptul divin pe care-l avem toti. Am explicat ce inseamna asta, poate o femeie isi doreste sa nasca natural dar se intampla ce se intampla si naste prin cezariana. Sau alta care are programata o cezariana(la cererea ei) si pentru ca nu ajunge in timp util la spital si dilatatia e maxima, e nevoita sa nasca natural, pentru ca bebele deja e antrenat spre vagin. Asa ca degeaba alegem noi ce alegem(liberul arbitru), exista acest drept divin(care nu este soarta sau mai stiu eu ce) si lucrurile se intampla dupa cum trebuie, nu dupa cum alegem(exemplul a fost clar ca indiferent de alegerea noastra, se intampla sa nu fie dupa planul nostru rezultatul final).

Ana
20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allexxia_m spune:

danaint si eu vroiam sa o sun pe doctora mea sa-i zic de picioarele umflate dar daca ai vorbit tu cu a ta zi-mi te rog ce ti-a mai zis?
Ce recomandari ti-a dat, un regim ceva sau alte indicatii?
te rog sa-mi zici si mie

si multa bafta la eco

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui ana_o

Alinuscha, exista drept divin in toate. Pentru mai bine sau pentru mai rau. Nu vorbim aici de soarta, vorbim de dreptul divin pe care-l avem toti. Am explicat ce inseamna asta, poate o femeie isi doreste sa nasca natural dar se intampla ce se intampla si naste prin cezariana. Sau alta care are programata o cezariana(la cererea ei) si pentru ca nu ajunge in timp util la spital si dilatatia e maxima, e nevoita sa nasca natural, pentru ca bebele deja e antrenat spre vagin. Asa ca degeaba alegem noi ce alegem(liberul arbitru), exista acest drept divin(care nu este soarta sau mai stiu eu ce) si lucrurile se intampla dupa cum trebuie, nu dupa cum alegem(exemplul a fost clar ca indiferent de alegerea noastra, se intampla sa nu fie dupa planul nostru rezultatul final).
Ana
20

Scuza-ma ca intervin si eu, dar vad ca se insista pe subiect si as avea si eu o vorba de zis.
Pe acest principiu dat de tine, se intampla cum trebuie nu cum vrem, nu suntem vinovati de nicio decizie in viata ca oricum se intampla "dupa cum trebuie nu dupa cum alegem noi" te citez. Adica insel, omor, dau in cap, ca asta este, asa mi-a fost "dreptul divin" sa fiu un criminal.
Si pentru ca vad ca il tot amesteci pe Dumnezeu in deciziile omenesti, El nu are nicio treaba, le-a zis Evei si lui Adam, acesta e pomul cunoasterii, nu va atingeti de el, daca o faceti muriti, ei bine Eva, draguta de ea, a facut cum a taiat-o capul, Dumnezeu nu a impiedicat-o cu nimic, i-a expus numai alternativele. Nu poti spune ca a luat marul ca nu stiu cum era conjunctura intre Marte si Pluto. A ales si a platit scump, ea si toti urmasii ei. Asta e adevarul, ca ne place sau nu, si amintesc de asta pentru ca si tu amintesti de Dumnezeu.

O femeie daca alege sa si chiureteze copilul e vinovata, de exemplu, nu poti spune, asa ii era scris copilului sa nu se nasca. Serios acum, nu exista se intampla ce trebuie, asa ceva nu exista pur si simplu. Se intampla asa cum vrem noi. Si Dumnezeu ne da EXACT CEEA CE MERITAM. Si el stie bine ce decizii avem noi in inima. Si ne da si bune si rele spre binele nostru. Sa ne aduca pe drumul cel bun. Sunt convinsa de asta. Daca Il iubesc si Ii cer din toata inima mea sa ma ajute sa nasc natural, ca sa dau acest exemplu, asa face Dumnezeu. Iti spun sgur. Daca ne indoim de asta inseamna ca nu credem in El. Si daca imi da o boala, o urgenta sau ceva care impiedica deciziile mele libere inseamna ca stie El ce face, nu ca s-a intamplat ce trebuia ci ca Dumnezeu ma face sa platesc pentru ceva ce am facut. Un om moare sau se naste cu un rost, nimic nu e degeaba pe lumea asta, se intampla ca sa invatam ceva din ele.

Si ca sa nu para suta la suta religioasa si apasatoare discutia, uite o fraza celebra din Paolo Coelho in mult citatul "Alchimistul": Cand iti doresti ceva cu adevarat, tot universul conspira pentru implinirea visului tau.Bine asta e asa metafora, dar nu voi crede vreodata ca ma invart eu dupa Univers, dupa stele si planete sau "DREPT DIVIN", noi ne cream viata adica, nu astrele sau destinul sau cum l-or numi oamenii, acel "asa trebuia sa se intample". Ce simplu ar fi, nu as avea niciun pacat, as fi imaculata, am pacatuit, Doamne, ca asa era sa fie, asa trebuia sa se intample...

Madanic
, foarte frumos ce ai spus, si util, asta am spus si eu de Franta, aceeasi mentalitate este si aici, mi se pare si normal. F frumos si firesc sa nasti cu moasa, in ritmul propriu, ma rog...

Eva & Luca Noah (08.09.2008) acum cu a doua minune (30.12. 2010)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput