Politica gradinitelor private

Politica gradinitelor private | Autor: puisorul

Link direct la acest mesaj

Buna

Am si eu un mare of legat de gradinita privata la care merge fiica-mea si ma gandeam sa va intreb daca si in alte gradinite se intampla la fel. Adica, indiferent cate zile din luna merge la gradinita se plateste taxa integral, iar masa doar cate zile a mancat la gradi. Mi se pare aberanta aceasta chestie in conditiile in care de ex. luna trecuta fiica-mea a mers la gradinita doar 5 zile restul fiind bolnava. Iar din 4 luni de gradi in doua luni a fost doar cate o saptamana

Am incercat sa abordez conducerea gradinitei si sa cer plata doar a zilelor in care a fost sau macar doar jumatate din taxa lunara. Evident raspunsul a fost negativ

Care sunt ratiunile pt care sunt asa de inflexibili? Mai ales in conditiile actuale de criza in care banii se obtin asa greu si sunt tot mai putini? Au chiar atatia copii incat nu le pasa daca pleaca din ei?

Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Si la noi este la fel. Explicatia este foarte simpla: exceptand mancarea, celelalte cheltuieli (salariile personalului, chirie, utilitati) nu depind de numarul copiilor prezenti.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Pai si tu cum ai vrea sa supravietuiasca o gradinita privata daca s-ar plati doar zilele in care merge copilul la gradinita ? Ei nu fac munca voluntara acolo, sunt o gramada de costuri pt a intretine o asemenea afacere. Daca nu-ti duci copilul la gradi, lasi locul altuia care are nevoie.

Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

Nasterea ariciului Vladimir ***** ***** Anna, o nastere cu viteza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Sibylle, aceeasi explicatie mi s-a servit si mie. Mi s-ar parea valabila in conditiile in care ar fi ocupate toate locurile. Dar la ei nu e cazul, sunt doar 12 copii din 15 cat ar fi maxim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

din cite stiu eu sint si gradi unde platesti proportional cu nr zilelor in care merge copilul, dar acolo taxa e dubla sau chiar tripla.

economic vorbind, e normal asa.
cum ar fi ca educatoarea sa ia salariul proportional cu numarul copiilor pe care ii are intr-o luna la gradi?

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Eu ma gandeam la o varianta in care sa platim o jumatate de luna de ex care sa asigure sa zicem salariul educatoarei. Inteleg ca e vorba de o afacere, dar se pare ca costurile sunt asigurate oricum. Adica grupa lor a functionat si cu 8 copii la fel cum functioneaza cu 12 copii. In plus aceasta problema e doar la copii din grupa mica care se imbolnavesc atat de des. Restul copiilor mai marisori nu mai lipsesc atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

daca tu te gindeai asa, incearca sa-ti deschizi o gradinita privata sa faci o analiza cost/beneficiu si apoi ai sa vezi cum e

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Inseamna ca sunt eu defecta ca mi se pare anormal sa platesc pt ceva pt care nu primesc nimic in schimb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Citat:
citat din mesajul lui puisorul

Inseamna ca sunt eu defecta ca mi se pare anormal sa platesc pt ceva pt care nu primesc nimic in schimb

Tu ai locul copilului asigurat in gradi,asta primesti.Gradi trebuie sa functioneze, utilitatile trebuiesc platite,salariile la fel.Deci e normal sa platesti pentru locul pe care copilul il ocupa.
Noi platim si luna august gradi si atunci este vacanta,asa este contractul pe care il avem.
Voi nu aveti un contract,nu ai stiut de la inceput care sunt conditiile??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Nu esti"defecta"esti doar realista.
Atata timp cat vorbim de o afacere nu vei obtine reduceri.Daca gradinita era patronata de vre-o fundatie care asigura chiria si salariile,altele erau datele problemei.Oricum patronii vor folosi pretextul ca isi asigura oarece"cheag"sa poata trece peste criza asta ce isi arata tot mai ostentativ coltii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

De fapt, platesti pt a elimina riscuri potentiale (de exemplu, ca nu vor fi fluctuatii mari de personal, ca nu raman in urma cu plata utilitatilor, etc).

Buli are dreptate, nu este chiar ata de usor sa gestionezi raportul costuri - beneficiu la o gradinita. De exemplu, acolo unde mergem noi ne-au rugat ca pe timpul verii (cand taxa este mai mica, si vin mai putini copii) sa achitam doar cash (nu prin banca), intrucat sunt cam la limita cu acoperirea costurilor.

Iti inteleg frustarea, si noi am avut probleme destul de serioase de sanatate in primavara asta. Pt luna mai, am platit aproape integral la gradi (mai putin mancarea - o suma foarte mica) si, in plus, am avut de decontat orele suplimentare ale bonei. Dar nu cred ca este corect sa privim problema doar dintr-un singur punct de vedere, eu am incercat sa inteleg si pozitia gradinitei.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput