Politica gradinitelor private

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

din cite stiu eu sint si gradi unde platesti proportional cu nr zilelor in care merge copilul, dar acolo taxa e dubla sau chiar tripla.

exista si varianta asta, cum am mai zis.

intr-un contract trebuie sa aiba amindoua partile de cistigat.
presupun ca ai semnat contract si ai discutat totul de la inceput, doar regulile nu le poti schimba pe parcurs - nici tu si nici ei.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

La gradinita la care merge Erica se reduce taxa doar daca copilul lipseste 5 zile consecutiv (dar nu se scad doar banii de mancare ci se imparte taxa la nr. de zile din luna respectiva si se inmulteste cu nr. de zile in care a lipsit). Acest lucru apare in contract. Cred ca trebuie sa vezi ce se specifica in contractul pe care l-ai semnat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Te superi absolut degeaba. Stiu ca e frustrant, dar e o afacere si nu poti sa intri in stand-by cit sint copiii bolnavi. Daca intr-o luna 10 copii fac gripa, ce face respectiva gradinita? Nu mai plateste chirie, salarii, gaze etc?? La inceputul anului fiecare gradinita isi stabileste minimul de copii cu care poate functiona, daca nu se inscriu suficienti copii nu are cum sa mearga mai departe (s-au inchis deja gradinite particulare din cauza numarului prea mic de cereri). Prin urmare, daca in general ai cu cine sa-ti tii copilul acasa si din diverse cauze nu merge mai mult de o saptamina pe luna la gradinita, atunci o poti inscrie la o gradinita de stat si ai rezovat problema cu taxele.
Te intrebi de ce sint asa de inflexibili. Nu sint, pur si simplu este extrem de greu sa duci o afacere de genul asta intr-o perioada in care toate preturile cresc si numarul de copii scade mult din cauza scaderii salariilor parintilor. Daca te pui un minut in pantofii celor care au gradinita o sa constati ca indiferent cit de generoasa ai fi nu ai cum sa oferi ceea ce ceri tu de la ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

In primul rand vreau sa va multumesc pt raspunsuri.

Ba da,stiu ce contract am semnat,doar ca nu m-am asteptat sa fie asa de mult timp bolnava. Pana am dus-o la gradi a fost doar de doua ori racita usor. De patru luni de cand a inceput gradi e mai mult acasa . Daca stiam de la inceput ca asa va fi as fi discutat inainte lucrurile astea. Poate tot nu as fi rezolvat nimic dar macar stiam.

La gradinita de stat nu o primeste pt ca e prea mica. Nu am nimic de obiectat impotriva acestei gradinite, chiar ne place foarte mult, cu exceptia acestui aspect financiar.

Cum povesteste Lorikay de gradinita fiicei ei mi se pare cel mai corect. Nu am cerut sa nu platesc daca lipseste o zi sau doua dar cand lipseste 3 saptamani mi se pare cam mult.

In plus, gradinitele sunt o afacere ca oricare alta. Nu sunt naiva sa imi imaginez ca e usor desi nu am nici o tangenta cu domeniul economic. Dar nu pot sa nu ma intreb alte afaceri cum functioneaza: un restaurant de ex; trebuie sa plateasca angajati, chirie, utilitati, etc. Dar restaurantul ia bani pe ceva ce nu a produs? Atatia clienti are, atatia bani incaseaza. Multi, putini, se descurca daca vrea sa supravietuiasca. Ce s-ar intampla daca toate firmele ar lua bani pe servicii sau produse pe care nu le ofera? Doar asa ca trebuie sa supravietuiasca si ele.

Poate aveti dreptate si sunt prea suparata si inversunata acum dar momentan nu pot sa vad altfel lucrurile.

Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Un restaurant fara clienti se inchide (am citeva exemple prin cartier), la fel si gradinitele. Nu ai cum sa supravietuiesti cu cit ti se da. Ce se intimpla daca toti sau aproape toti copiii de imbolnavesc foarte des? E ca si cum nu ai avea clienti deloc. Nici nu se mai pune problema de profit in cazurile astea, doar nu vrei sa faca un credit la banca pentru a acoperi perioada in care parintii isi tin copiii acasa? Gradinitele cu foarte multi copii sau cu taxe mari (exista si gradinite care costa 3000 de lei/luna) poate isi permit sa faca exceptii, reduceri... Celor care iau 600-1000 de lei/ luna si au 10 copii cu totul le e imposibil.
Si ca sa nu se creeze confuzii, nu am gradinita mea :), am copilul intr-o gradinita particulara si in luna iunie a mers o saptamina si probabil nu va mai merge deloc, dar tot nu-mi trece prin cap sa cer vreo reducere, desi nu imi prisosesc banii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

E normal sa platesti taxa indifrent cate zile merge. Inteleg ca mancarea nu o platesti, iarasi normal.
Fiecare gradinita cu regulile ei iar aceste reguli sunt scrise in contract. Tin minte ca la noi nici macar nu-ti puteai muta copilul in timpul anului, adica erai obligat sa achiti taxa inclusiv pe luna iunie, nu puteai sa retragi copilul in timpul anului. Si pe mine m-a cam ofticat asta la vremea respectiva pentru ca aveam nemultumiri diverse dar asta e, am schimbat gradinita la teminarea anului scolar ..... si am platit taxa pe iunie chiar daca n-am mai dus copilul mai mult de jumatate de luna.
Pentru gradinita majoritatea cheltuielilor sunt fixe (salarii, lumina, etc) si dupa socoteala mea nici nu se imbogatesc patronii de gradi asa ca ...

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Puisorul si tu primesti salariu chiar daca esti in concediu. Asa e si cu gradinita sau cu bona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Si aici platesti gradinita indiferent daca duci copilul sau nu. Desi la buzunar ustura totusi eu inteleg logica, practic zilele respective gradinita tine locul ocupat pt copilul meu indiferent daca il duc sau nu. Pe principiul asta si eu pot face scandal daca apar mai multi copii in grupa decat mi s-a spus initial (in fapt o nurse la 4 copii).

In concluzie, desi ustura la buzunar asta e, asa mi se pare normal. Si crede-ma, chiar ustura la app 5o lire pe zi.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Te inteleg ca e frustrant, insa chiar daca pare nedrept, de fapt este. SI cei de la gradinita trebuie sa se poata baza pe niste bani, altfel nu ar putea supravietui.
SI aici, cand a fost fiica-mea la privat, plateam indiferent daca merge sau nu, iar pentru mancaredoar daca nu mergea o saptamana intreaga si anuntam pana cel tarziu luni dimineata faptul asta. Daca nu se platea si mancarea. Asta nu am prea inteles-o, dar asa era, ni s-a spus de la inceput si am acceptat.

Lasa ca va fi mai bine anul viitor, se va acomoda si sigur o va rari cu racelile! Va doresc multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui puisorul

In plus, gradinitele sunt o afacere ca oricare alta. Nu sunt naiva sa imi imaginez ca e usor desi nu am nici o tangenta cu domeniul economic. Dar nu pot sa nu ma intreb alte afaceri cum functioneaza: un restaurant de ex; trebuie sa plateasca angajati, chirie, utilitati, etc. Dar restaurantul ia bani pe ceva ce nu a produs? Atatia clienti are, atatia bani incaseaza. Multi, putini, se descurca daca vrea sa supravietuiasca. Ce s-ar intampla daca toate firmele ar lua bani pe servicii sau produse pe care nu le ofera? Doar asa ca trebuie sa supravietuiasca si ele.

Eu zic ca gradinitele nu sunt o afacere ca oricare alta, in sensul ca au un venit fix. Nu e ca la restaurant, unde intr-o seara pot avea toate mesele ocupate, iar in alta seara sa aiba 2 clienti... Si, cum mai zicea cineva, si restaurantele se inchid, ca si gradinitele. In concluzie, cei de la gradi trebuie sa stie pe ce se bazeaza, altfel... se duce totul pe rapa...

Mergi la inceput