Citim impreuna -organizatorice (8)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Votez propunerea lui Monica, pentru ca-s de acord cu Woody: "just because I'm paranoid doesn't mean they're not after me" .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Votez si eu Woody Allen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Gata, eu zic (ce sa mai zic, ca am deschis si subiect )) sa declaram cartea lui Woody castigatoare si sa ne oprim din votat.
"Breakfast of champions" e un fel de Micul print pentru americani; tonul e foarte grijuliu si dulce, dar se ia de multe tabuuuri americane, inclusiv imnul. Mi-a placut (nu stiu daca este tipic pentru autor sau nu, altceva nu am citit).
Cartea lui David Lodge o am in format audio si am ascultat poate vreo jumatate de ora din ea, o termin sigur. Comic de limbaj nebun, dar nu am votat-o pentru ca povestea in sine nu mi se pare c-ar fi prea amuzanta (omul surzeste, dar poate dr are dreptate si nu apuca sa surzeasca de tot). Personajul este lingvist si uite asa mai aflu si eu cate ceva.
Cartea lui Woody Allen inca nu o am dar sunt pe locul 1 la coada la bibli deci o voi avea in curand.
Edit: daca mai avem propuneri/voturi, nu ezitati, putem amenda si/sau citi mai multe carti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

"Breakfast of champions" e un fel de Micul print pentru americani; tonul e foarte grijuliu si dulce, dar se ia de multe tabuuuri americane, inclusiv imnul. Mi-a placut (nu stiu daca este tipic pentru autor sau nu, altceva nu am citit).

Da, si mie mi-a placut 'Breakfast of champions'. E si un film destul de bun dupa carte - cu Bruce Willis, daca-mi amintesc ce si cum trebuie :D. 'Slaughterhouse 5' si 'Breakfast of champions' sunt preferatele mele dintre cartile lui Vonnegut.

Citat:

Personajul este lingvist si uite asa mai aflu si eu cate ceva.

Hehe, de-asta am propus-o. Voiam sa aflu cum vede Lodge un lingvist si sa mai aflu si eu ceva despre mine (desi eu nu surzesc inca) :D

Cartea lui Woody Allen se gaseste pe undeva pe net?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

N-am sapat netul dupa ea, sorry, a sosit repede de la biblioteca dar nu m-am apucat inca s-o citesc (mai bine as fi propus romane de amor, nici eu n-am chef sa citesc cartea de la tema mea ) dar si WA are niste faze cica crima organizata e foarte profitabila mai ales pt ca consuma foarte putine office supplies; mi se pare f predictibil dar e clar ca de la o pagina nu pot sa zic nimic. De maine ma apuc, promit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Doamnelor si domnilor, nu cumva trebuia sa inceapa o noua runda? Doar n-oti vrea vacanta??

liadorian, ne dai o tema, please, please, pretty please?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Doamnelor si domnilor, nu cumva trebuia sa inceapa o noua runda? Doar n-oti vrea vacanta??

liadorian, ne dai o tema, please, please, pretty please?

Deja eu?! Buuuun... Atunci, sa fie tema asta literatura romana contemporana. Cat mai extrem-contemporana. Deci nu va ganditi mai departe de ultimul cincinal, ganditi-va la beletristica, toate genurile. Propun, foarte egoist (fiindca nu le-am citit nici eu dar tare mi-ar placea), doua titluri:

www.cartearomaneasca.ro/catalog/carte/apropierea-226/" target="_blank">Apropierea lui Marin Malaicu-Hondrari
www.cartearomaneasca.ro/catalog/carte/medgidia-orasul-de-apoi-206/" target="_blank">Medgidia, orasul de apoi de Cristian Teodorescu
Completam listuta?
www.polirom.ro/catalog/carte/cartea-soaptelor-3433/" target="_blank">Cartea soaptelor de Varujan Vosganian
www.polirom.ro/catalog/carte/baiuteii-editie-nou-3695/" target="_blank">Baiuteii de Matei si Filip Florian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Propun si eu Cartea soaptelor de Varujan Vosganian.

Aici http://www.polirom.ro/catalog/carte/cartea-soaptelor-3433/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

Cred ca o sa o fie o runda pe plan local , nu stiu cat de usor pot face rost de carti romanesti cei din afara Romaniei .

Eu propun www.polirom.ro/catalog/carte/baiuteii-editie-nou-3695/" target="_blank">Baiuteii-Filip si Matei Florian

Pare-mi-se votasem sa prelungim timpul alocat unei runde la 3 saptamani , incepand cu seria a doua , va mentineti voturile ?

Altceva , venisem cu ideea Zilei Cititorilor . As zice ca 1 august e si usor de tinut minte , si convenabil ca timp . Din pacate , nu pot fi sigura ca voi avea posibilitatea la acea data sa intru pe forum , de aceea as ruga cititoarele pasionate carora le place ideea sa deschida acel subiect la data respectiva si sa organizeze discutiile in jurul oricaror teme literare subiective-de la clubul de carte la targurile de carte si experientele literare memorabile ,si cu off-topicuri on top .

Nici de votat nu cred ca voi reusi , astfel incat va doresc direct lectura frumoasa si distractie placuta daca deschideti topicul de sarbatoare !

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monixy

Cred ca o sa o fie o runda pe plan local, nu stiu cat de usor pot face rost de carti romanesti cei din afara Romaniei .

Da, inteleg ce spui. M-am gandit ca s-ar putea intampla asa. Si dupa aceea m-am gandit ca macat Poliroamele ajung destul de usor in strainatate, i-am tot laudat pe ieseni ca livreaza rapid peste tot. Si m-am mai gandit ca, de dragul temei, o sa trimit cartea care iese castigatoare oriunde in lumea asta larga, numa sa-mi spuneti.

iarina, "Cartea soaptelor" suna taaaare bine. (N-am uitat de Capote, a fost cat pe ce sa-l pun pe el tema la cercul asta - sa votam un Capote pe care sa-l citim toti.)

Mergi la inceput