Citim impreuna -organizatorice (8)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Lia pentru mine Medgidia, orasul de apoi si Cartea soaptelor sunt cele mai bune carti din anul 2009 si din ultimii ani din Romania. Mi-ar placea sa le discut cu voi, de recitit nu mai e cazul pt.ca sunt lecturi recente. In schimb cand ai vreme, dispozitie, putem sa discutam la clubul cititorilor despre Capote...abia astept. Care povestire ti-a placut cel mai mult din Muzica pentru cameleoni? oops...nu vreau sa te sacai...cand ei timp bineinteles

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui monixy

Pare-mi-se votasem sa prelungim timpul alocat unei runde la 3 saptamani , incepand cu seria a doua , va mentineti voturile ?

Pai runda asta n-a durat trei saptamani? Cred ca de multa vreme incoace fiecare runda dureaza trei saptamani.

Eu nu propun nimic pen'ca s-a propus deja.

Edit: am uitat sa spun ca tema imi place foarte mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Tema este senzational de misto, I'm in (va cred cu Poliromul, numai de bine am auzit de la Iasi, plus ca vine mama peste trei saptamani deci daca e posibil votati si voi o carte neepuizata va rog. Daca o capat ma ofer s-o imprumut prin posta in North America).
Asa din avion cartea cu Medgidia grozav imi face cu ochiul, visez Dunarea cu ochii deschisi de la o vreme. Eventual putem pune un Capote pe post de backup, ca si ala e misto.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Lia, felicitari pentru tema propusa. Pentru mine este interesanta pentru ca ma ajuta sa raman la curent cu ce mai scrie zilele astea in Romania, in ciuda distantei.

Nu am nici o propunere, insa voi citi cu interes cartea votata.

Ca membru DC junior, :) n-am avut pana acum ocazia sa te felicit si pentru ideea acestui subiect (de fapt, este un intreg grup de subiecte, acum). Cred ca ajuta foarte mult la vitalitatea sub-forumului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Buna dimineata! Am reactualizat lista cu propuneri. Suna cam asa, deocamdata:

www.cartearomaneasca.ro/catalog/carte/apropierea-226/" target="_blank">Apropierea lui Marin Malaicu-Hondrari
www.cartearomaneasca.ro/catalog/carte/medgidia-orasul-de-apoi-206/" target="_blank">Medgidia, orasul de apoi de Cristian Teodorescu
www.polirom.ro/catalog/carte/cartea-soaptelor-3433/" target="_blank">Cartea soaptelor de Varujan Vosganian
www.polirom.ro/catalog/carte/baiuteii-editie-nou-3695/" target="_blank">Baiuteii de Matei si Filip Florian

Zic sa mai asteptam o zi, doua, pentru propuneri si dupa aceea sa votam. (De acord?) Respir usurata ca tema va place, de fapt o coc de la prima runda de cerc, mi-am soptit atunci in barba ca atunci cand imi vine iar randul, asta propun.

iarina, nu ma sacai tu deloc, ma prostesc eu, de zici ca pregatesc nu stiu ce studiu fundamental despre Capote. Da' serios ca acu nu stiu de unde sa incep, is blocata rau de tot. Mi s-a mai intamplat chestia asta cu Flaubert si cu Baudelaire, care-s cam tot ce pot eu gandi mai mare. Dupa ce-mi trece blocajul, incep sa invat pasaje pe de rost si dupa aceea is cam capabila sa emit una, doua chestii, acolo. Mai indura-ma un pic, k?

Llaura, si eu cam tot spre "Medgidia" inclin da' nu spun nimanui, sa nu influentez votarea!

beren, junior, ha! Ma bucur ca ideea (care nu-i deloc originala) a prins...

Pana una alta, pana se mai hotaraste lumea ce sa propuna, daca mai propune etc. am sa incerc sa fac aici o lista de carti, linkuri legate de ce s-a mai publicat semnificativ la noi in ultima vreme. Nu-s informtii imposibil de gasit, dar puse gramada pot folosi cuiva. Intai, literatura validata deja prin premii/traduceri/articole de intampinare bune etc.
Nominalizari la Premiile Observator cultural 2010
Laureatii Galei Observator cultural 2010
Nominalizari la Premiile Observator cultural 2009, 2008, 2007
www.uniuneascriitorilor.ro/noutati.php#nominalizari-pentru-premiile-usr---carti-aparute-in-2009" target="_blank">Premiile USR pentru carti aparute in 2009. Nominalizari
www.hotnews.ro/stiri-cultura-7409069-premiile-uniunii-scriitorilor-alexandru-george-premiul-national-literatura-anul-2009.htm" target="_blank">Premiile Uniunii Scriitorilor pe 2009
Premiile Uniunii Scriitorilor pe 2008. Nominalizari
Premiile USR pe 2008. Castigatorii
www.uniuneascriitorilor.ro/premii.php#nominalizari_2007" target="_blank"> Nominalizari pentru Premiile USR pe anul 2007
www.uniuneascriitorilor.ro/premii.php#premii_2007" target="_blank">Castigatori ai Premiilor USR pe 2007

Mergi la inceput

Buna dimineata! Zic eu sa ne apucam de votat (daca mai vine cineva cu propuneri intre timp, nu cred ca-i foc sa le adaugam pe lista, nu?). Eu as vrea sa citim impreuna "Medgidia, orasul de apoi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Si eu tot Medgidia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Io-mi votez propunerea, Cartea sopatelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

ma man'ca la deshte sa votez. mi-au trezit interesu' ambele amandoua si Medgidia ... si Cartea soaptelor si as vrea sa va citesc comentariile la amandoua. poate reusiti in decursu' a trei saptamani sa le cititi la viteza cu care inghititi voi carti
m-am hotarat intre timp sa ma abtin de la vot, ca io nu cred ca voi primi cartile in timp util si mi se termina si concediu in curand :(

Mergi la inceput

Scriu repede, repede ca azi o sa lipsesc, isa maine la amiaza sigur vin si deschid topic nou. Pana acum avem de doua ori "Medgidia" si o data "Cartea soaptelor". Mai scapati pe-aici cate-un vot, va rog. Si-mi reinnoiesc promisiunea de a trimite cartea care iese castigatoare oriunde in lume, numai sa-mi spuneti ca o vreti.

Soare va doresc, si sunscreen din belsug!

Mergi la inceput