festivitatile de sfarsit de an

festivitatile de sfarsit de an | Autor: Gabi_K

Link direct la acest mesaj

Am participat la festivitate la scoala lui fiul meu. Erau clasele 5-8, festivitatea s-a anuntat de la ora 10. La ora 10 erau deja vreo 30 de grade, stirile urlau despre alarma UV... si copiii sunt asezati frumos la soare. Asteptam pana vin si cei din clasa a 8-a, incepem cu ei, dupa aceea clasele 5,6,7. Parintii care erau, au incercat sa se retraga in umbra unui copac. Profesorii erau si ei la umbra. Doar copiii la soare. Cand fiul meu si-a primit diploma, l-am luat frumos de mana si am plecat. Stiu ca nu era frumos gestul meu, trebuia sa stam pana la sfarsit, dar el fiind si blond-roscat, si cu ten alb sensibil, am zis ca nu-l mai fortez.
La o alta scoala aceeasi schema, cu o zi inainte, doar ca au inceput de la ora 11. Si acolo, copiii in soare, profesorii la umbra. Acolo insa au fost si mai obraznici profesorii, au strigat de vreo 2 ori prin microfon ca parintii sa stea langa copiii lor. Bineinteles nici un parinte nu a iesit de la umbra. Insa nici copiii n-aveau voie sa iasa din careu sa mearga la umbra langa parinti, ca trebuiau sa fie aranjati clasele una langa alta...

Si in alta parte se mai practica sistemul asta de pe vremea odiosului, gen "careu"? Sa vada toata scoala cat de bun sau cat de rau esti? Si de ce sunt copiii arsi la soare, si de ce isi permit profii sa stea la umbra? Nu inteleg, de ce nu se poate organiza altfel, sa zicem de la 8 dimineata, sau dupa masa de la 6, poate ar vrea sa vina si parintii care lucreaza

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

drept sa-ti zic, nu e bine nici ca la tine, nici ca la mine: s-a facut festivitate doar pt. 5-8. de ce? si copiii de clasa I meritau felicitati pt. efort. pt. ei inseamna mult. Alex al meu ar fi preferat sa stea in soare, dar sa fie la prima lui festivitate. nu ar fi luat probabil premiul I, ci II, pt. ca este o fetita mai buna ca el in clasa, dar ar fi insemnat mult pt. el. asa a primit o diploma si o carte la fel ca toti copiii din clasa. a fost frustrat ca a muncit tot anul si a primit la fel ca cei care nu stiu sa citeasca. nu l-a motivat/ stimulat deloc. i-am explicat ca eu ii apreciez munca, ca doamna stie ca este bun, ca munceste pt. el, dar n-a fost si nu e deajuns. VROIA FESTIVITATE.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Si la festivitate tot ar fi primit toti la fel, dilpoma si carte pt ca asta e sistemul.

In ce priveste ora de serbare/festivitate aceasta a fost stabilita de director. El tb sa stie motivele pt care a ales acea ora nepotrivita si statul in soare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

si eu consider ca serbarile astea, cand este canicula, ar trebui facute seara/dupa-amiaza sau sa renunte la ele de tot, daca vremea nu permite.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

la noi cei mici au inceput la 8.30 si au terminat la ora 10. a urmat pauza pana la 11 cand a inceput festivitatea pentru clasele v-viii. Fiind pe terenul de atletism ici colo era un pic de umbra. copiii au primit apa minerala (dirigintii s-au ocupat de asta). Directoarea a evidentiat elevii care au avut rezultate la faza nationala la concursurile scolare si sportive - fiind scoala sportiva - apoi a intercalat premiile claselor cu premii la olimpiada pe discipline astfel ca nu am avut cum pleca pana la sfarsit. Mi s-a parut interesant modul de premiere: diploma de excelenta pt media generala 10, premiul I intre 9.96-9.88; premiul II 9.75-9.85; premiul III 9.54-9.74; mentiuni 9.00-9.50. Personal mi-a placut cum a evidentiat munca elevilor care au avut rezultate la olimpiada si au premiat si profesorii indrumatori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

La scoala noastra nu se mai poarta careul... scena este amenajata intre copaci, in curte mai este umbra pe ici pe colo, toata lumea statea la umbra si veneau langa/pe scena doar cei caroara le venea randul. Rezultatele la concursuri le evidentia invatatorul/dirigintele clasei respective, asa ca totul a mers snur.

Mie imi place sistemul de la clasele mici...eu personal am suferit pe vremea lui Ceusescu, cand premiul I si II luau o clasa intreaga, iar eu luam premiul III... si din clasa a V-a... in aceeasi clasa o singura fata a mai fost mai buna ca mine... fiecare se dezvolta in ritmul sau, apoi multi vin la scoala deja invatati de acasa... Cel care nu stie sa scrie si sa citeasca depune un efort mult mai mare in scoala, chiar daca nu se vede ... si nu are rezultate deosebite in clasele mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

La noi la cea mica s-a facut in clasa un mic spectacol si premierea.
Invatatoarea ne-a explicat ca fiecare copil primeste diploma in clasele 1-2, abia din clasa a 3-a vor fi premiati copiii mai destepti si mai harnici.
Oricum la varsta asta (cls I ) nu poti compara un copil de 6 ani cu unul de 8 ani pe baza calificativelor obtinute mai ales ca meritul e si al parintelui care invata cu copilul. Un copil de 6 ani poate fi de 10 ori mai harnic, dar ca si maturitate e inca departe de copilul de 8 ani.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

cel mai corect mi se pare sa fie discutat subiectul asta cu festivitatile in comitetul de parinti pe scoala.
si apoi, cu argumente, sa fie prezentate concluziile conducerii scolii, astfel incit sa se ia deciziile tinind cont de parerile parintilor si copiilor.
anul asta e oricum gata, dar de la toamna puteti discuta pentru anul viitor.
ce faceati daca ploua cu galeata? tot careu?

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Si la noi a fost cu fetivitate de premiere anul asta, clasele 1-4 intr-o zi, clase le mari in alta zi.

Festivitatea nu mi se pare o idee neaparat rea, mai ales ca la clasele mici toti primesc diplome, nu spune nimeni care e mai bun care nu e.
Problema a fost intr-adevar caldura, daca era o zi mai devreme ar fi fost perfect. La noi cam toata lumea a stat la umbra, mai putin invatatorii, iar parintii si elevii apareau atunci cand era randul clasei lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

La noi nu exista nici un fel de festivitate de premiere. Se face o petrecere cu copii si parinti unde doar se petrece. Calificativele se dau separat in fiecare clasa doar copiilor.
Orice alta festivitate are loc ori in weekend ori dupa ora 16.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Gabi daca te consoleaza cu ceva ... noi am avut "serbare" de final de a I-a in clasa la ora 17.30. O caldura infernala, o inghesuiala de nedescris ... eu una m-as lipsi de tot.
Din punctul meu de vedere le poate da invatatoarea o mapa cu diplomele fara nici un fel de "festivitate".
Eu nu sunt de parerea Filofteiei . Mi se pare ca pentru cei buni nu exista nici un fel de motivare .... Pe mine ma motiva chestia asta cu premiul I chiar din clasa I ... si am intrat la scoala la 6 ani. Adica li se spune ca sunt toti la fel, dar copilul vede diferentele si nu pricepe de ce ea, care a invatat si a stiut tot anul e la fel cu cel care nu si-a facut niciodata temele ... Si n-a multumit-o cu nimic raspunsul meu ca se va vedea diferenta peste cativa ani. Zice ca mai bine nu-si face nici ea temele ca si asa nu conteaza.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput