Bucurii de sept-oct 2006 in vacanta (181)
Raspunsuri - Pagina 6
beatrix spune:
Lexi, probabil ca fiecare gradinita are programul ei! si la eric se deschide la 7.30 dar i-l duc intre 8-8.30! Maria manca si acasa cand ii dadeai sandwich-ul?
eu as mai incerca, in ideea ca poate poate, iar pauza, iar incercat...! Eric inainte manca lapte cu cereale in biberon! Cred ca de vreun an i-am scos cerealele din lapte si ii dau sandvich dimineatza! lapte bea tot cu biberonul iar sandvich mananca cand si cum! uneori deloc, uneori inainte de masa, uneori dupa, uneori pe masina in drum spre gradi, uneori i-l dua eu cand el e ocupat cu altceva! uneori i-l mananca tot, uneori jumate alteori 2-3 guri! laptele i-l bea de fiecare data, fara probleme! cand i-l intreb daca vrea sandwich intotdeauna zice nu, dra eu tot i-l fac si i-l pun pe masa! apoi vedem noi cat mananca din el!
Cris, eu nici nu am auzit aici de mancat dimineatza la gradi! cel putin la gradinitzele unde merg copii care ii cunosc. nu stiu la altele! la eric, incep orele la 8.40, la 10-10.30 au o pauza cand mananca biscuite sau fruct, la 12-13 au pranzul, la 15 iar o pauza de biscuite/fruct, la 15.10 se termina programul si la 15.30 incepe programul de "dupa scoala" si copii care raman stau doar cu ingrijitoarele! toti adunati in acelasi loc si cei din grupa mica, mijlocie si mare! banuiesc ca totusi acetsi copii mai mamnaca ce mai au la ei cand l-i se face foame! la ora 18 se inchide scoala de tot!
aa,Lexi, aici platesc 3 euro pt felul 2 si 60 de centi supa, dar gradi nu are bucataria proprie! e o firma care le aduce mancarea, banuiesc ca de aia e mai scump ca vad ca e dublu fatza de voi!
Roxana si Eric (11 Septembrie 2006)
Ei au nevoie de noi! Haideti sa-i ajutam!
beatrix spune:
Fetele, merg dupa minune!
Week-end fain sa aveti!
anangel_lexi spune:
Buna tuturor. Va ofer mai tarziu azi.
Sunt racita cobza si as zace numai, afara e urat si frig... Parca nici nu ar fi vara.
de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
AdinaF spune:
Buna fetelor!
Fetelor, eu nu stiu cum rezista ai vostri cu program lung la gradi, ai mei cred ca m-ar uri pt tot restul vietzii mele.Abia reusesc sa--i las cam de la 8,45 la 12.30, si ii iau tot prost dispusi . Efectiv nu stiu cum sa fac sa le para gradi mai atractiva.
Miercuri am fost si eu prezenta sa vad cum decurge programul, educatoarele chiar si-au dat silintza sa le gaseasca tuturor o preocupare, ii lasa si mult sa se joace liber, in sfarsit n-am avut nimic de criticat. Fabi a si cooperat destul de bine, Alex nici vorba , foarte iritat, nervos, nemultzumit, la toate raspundea cu "NU" (cam ca si acasa in ultima vreme).
Ele il si cearta mult fiindca cica il tot loveste pe Fabi si il deranjeaza, eu tot incerc sa le sugerez sa nu faca din tzantzar armasar ca de obicei isi regleaza ei problemele intre ei ... mi-e ca l-au etichetat deja ca "factor perturbant" , si-atunci el de ce sa se poarte altfel ??
Am incercat in ultimul timp sa petrec mai mult timp numai cu el, sa facem lucruri vesele impreuna si am incercat sa nu dau atentzie exagerata conflictelor (mai bine zis luptelor greco-romane) dintre ei. Mi se pare ca e mai relaxata atmosfera in ultimul timp, dar astazi inainte de culcare iar a zis Alex ca el nu mai merge "niciodata" la gradi, ca acolo nu-i frumos (nu reuseste sa-mi explice concret ce anume nu-i frumos).
Eu nu am cum sa nu-l mai trimit, clar ca nici Fabi nu ar mai dori, si desi poate suna egoist chiar am nevoie de 3 ore pe zi sa-mi rezolv in liniste problemele legate de casa (sotzul nu are timp absolut deloc sa ma ajute, maica-mea nu mai sta tare mult la noi).
chiar nu stiu cum sa vorbesc cu el, cum sa-i prezint eu gradnitza in asa lumina incat s-o vada ca un loc placut si vesel?
In fine, asta a fost of-ul meu :) - beatrix m-a pufnit rasul cand ai amintit de echipa albastra, si Alex exact asa raspunde cand il intrebi cu cine tzine - "cu aia in albastru"
Si noi am fost azi la bazin (nu mai fuseseram din decembrie), abia am reusit sa-i mai scot din apa, Alex m-a uimit cum a trecut peste frica lui de apa adanca, am tras si eu cateva lungimi de bazin, ma simt super! Au adormit in 3 secunde acum la ora 20.00.
Crisnemes, ma distreaza poznele copilasilor tai, is tare simpatici , sa nu uitzi de pizza, ok?
Roxana, dar parca si voi sarbatoreatzi deodata cu itzy ziua casatoriei, sau ma insel eu? Sunt tare dulci pozele cu voi, acolo unde esti tu cu copiii, Victor itzi seamana perfect .
apropos somn, ai mei dorm 11-12 ore pe zi (de la 20.00 pana la 7-8.00 ). Dupa gradi am program cu ei toata ziua si ii obosesc pana se cer singuri in pat :).
Am scris cat pt toata saptamana, merg sa mai citesc ceva.
O seara frumoasa va doresc!
beatrix spune:
Neatza!
este gata!
Lexi, sper ca esti mai bine azi! insanatosire grabnica! sper sa fie bine Maria si sa nu ia de la tine! eu cred ca si din cauza vremii, probabil si organismul e slabit! zici ca nu se mai termina cu frigul, eu m-am saturat!
Adina, sper sa rezolvi problema cu scoala! e greu asa daca nu vor sa mearga! noi am avut doar o perioada dar mi-a spus clar ca e din cauza unui baietel care i-l batea! s-a rezolvat problema cu baietelul, s-a rezolvat problema cu mersul la scoala! cred ca si Alex are el un motiv dra probabil nu stie sa-l redea! rau e ca nu le putem citi gandurile!
... si in incheiere va las si o prajiturica alaturi de cafea! azi avem 7 ani de la nunta!
Crisnemes spune:
Buna dimineata!
Beatrix - "La multi ani!" fericiti! Sa aveti parte de multa intelegere si iubire!
Adina- cu mare placere- nu uit!
Nu stiu ce sa zic referitor la gradinita baietilor cred ca e greu. Victor imi spune la fel ca nu-i place la gradi dar cand ajunge acolo uita de toate si e tare bucuros si incantat de colegii lui si de gradi. Ma gandesc ca o problema la baietii tai este faptul ca sunt copii de toate varstele - probabil ca au o fire puternica si nu se pot impune in fata celorlanti mai mari- imi dau si eu cu parerea ca nu stiu.
Lexi - multa sanatate, insanatosire grabnica!
Am ramas datoare - MEXXA - "La Multi Ani!" - toate dorintele tale sa se implineasca, sa fii fericita si multa sanatate.
Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/victornemes" target="_blank">Album
Crisnemes spune:
Am pus niste poze noi de sambata de la botez si ceva diverse.UITE AICI
Poze
anangel_lexi spune:
Buna tuturor.
Beatrix, la multi ani fericiti si multa dragoste si de-acum incolo!
Multumesc pt urarile de sanatate, dar a fost invers, eu am luat de la Maria raceala. Ea are deja o saptamana de cand e racita, dar eu am facut o forma mai grea, cred ca e o mica gripa la mine, caci ma dor toate alea si as zace numai in pat.
Cris, fff frumoase pozele, sa va traiasca finutul!
de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
beatrix spune:
Lexi, nu poti sa-ti iei medical? mai ales ca nu stiu cat d epoti concentra la munca la starea in care esti si ti-ar prinde bine!
Cris, am vazut pozele! sa va traiasca finutul, sa fie sanatos! tu imi pari un pic suparata sua erai doar obosita? tare faina zona unde stati, zici ca esti la munte!
Adina, Fabi si Alex si-au facut prieteni la scoala? la Eric asta cred ca e atuul nr 1 de a merge! Cu multi dintre copii ramanem dupa scoala in parc la joaca, mergem la piscina impreuna, acasa...E adevarat nici unul dintre copii nu are un frate/sora geaman/a, ci ori mai mari, ori mai mici! poate Fabi e mai sociabil si vrea sa se joace si cu alti copii, Alex poate e mai timid si poate e si gelos ca Fabi se joaca si cu altcineva, poate se simte dat la o parte si trage de Fabi sa-i aduca aminte ca el e acolo! scuzee daca debitez prostii, m-am gandit doar la faza cum ai zis ca Fabi reactioneaza bine, iar Alex e factorul perturbant! iar daca educatoarea a facut comparatie intre ei si Fabi e cel bun si Alex cel rau, a pus paie pe foc si clar ca sufera si nu-i place acolo!
discutie sambata seara:
eu: eric, trebuie sa mananci si legumele ca au vitamine!
E: si ce fac vitaminele?
eu: te ajuta sa cresti mare ca papa!
E: da?!!! mare, mare pana o s ama doara capul! si mama ramane mica!
eu: de ce sa te doara capul?
E: aratandu-mi spre tavan: pai mare si dau cu capul de tavan!
eu: pai si ce-o sa faci cand vei fi asa de mare?
E: merg la munca
eu: da? si ce-o sa mai faci? te insori?
E: da
eu: cu cine,
E: cu Kaia!
eu: o iubesti pe Kaia?
E: daaaaaaaa
eu: si-o sa faceti copii?
E: daa, Kaia face "burta de bebe"
eu: si cati copii o sa faceti?
E numarand pe degete: 8
eu: cate fete si cati baieti?
E: 8 baieti si 5 fete!
eu: foarte bine mami! asa sa faci!
Crisnemes spune:
Beatrix - super tare discutia ta cu Eric.
- nu eram suparata la botez - doar serioasa - mi-am luat tare in serios atributiunile - si am avut emotii mari la cititul crezului.
Lexi sanatate multa!
Poze