Bucurii de sept-oct 2006 in vacanta (181)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Beatrix- Victor doarme de amiaz- si doarme cate 3- 3,5 ore. De aceea se culca el mai tarziu. La gradi doarme mai putin pentru ca fac altii galagie si nici nu-i lasa sa doarma cat vrea maxim 2 ore.

Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/victornemes" target="_blank">Album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

Cris, am inteles! asa da, si Eric cand dormea la pranz, mergea la somn la 21 si adormea in jur de 21.30-22! si asa daca aduni orele de somn pe zi, iese calculul!

sa va mai spun una legat de gradinita! pe langa faptul ca majoritatea nu au program de somn nici macar pt cei mici de tot de 2 ani jumate, nu au nici mancare calda petru pranz? adica copii mananca sandwich adus de acasa care de regula e cu nutella sau gem? pe principiul "mananca masa calda seara si de ce sa dau bani la scoala pt mancare cand poate manca sandwich"! si stau copii pana cand vin parintii adica de regula 17-18 seara doar cu sandwich, un fruct si biscuitei. daca vrei mancare pt pranz, trebuie sa cauti gradinitza aia! asta e sistemul! eu nu pot sa-i inteleg si nu pot fi de acord dar pentru belgieni e absolut normal!

Roxana si Eric (11 Septembrie 2006)
Ei au nevoie de noi! Haideti sa-i ajutam!

Mergi la inceput

Beatrix- este incredibil ce spui despre mancare!

Masa calda eu le dau la copilasi si de 2 ori pe zi, mananca foarte bine supica amandoi. De multe ori in loc de felul 2 prefera supa. Dupa ce vin de la gradinita unde mananca supa, felul 2 si desert, eu le dau cand vin acasa din nou supa. La gradi mananca intre orele 12-13, ajung acasa la 17 si le dau supa. Seara nu le dau de multe ori nimic consistent- cate o cana de lapte sau crereale cu iaurt, acum ca e vara mananca multe salate in care mai pun branza sau/si sunca.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna tuturor.
Beatrix, fii-mea tot infundata e, continuam cu aerosolul.
Referitor la somn, fii-mea e in extrema cealalta. Nu doarme la pranz si cu chiu cu vai reusesc s-o bag in pat pe la 23.30. e drept ca doarme cam pana pe la 10 dimineata, daca nu are gradi. Cand are gradi se scoala pe la 8.45, ii e mila lui Cristi s-o scoale mai repede. Azi insa s-a sculat la 7.15 si s-a culcat aseara dupa mine. Eu m-am culcat pe la 23.35. La noi somnul e o problema mare de tot si ma ingrijoreaza de mor, dar nu am gasit inca solutia ca s-o culc mai devreme...
Cu masa calda m-ai lasat masca. La gradi la Maria au bucatarie proprie unde se gateste zilnic si daca ramane copilul la pranz, se plateste 1,8 euro/zi. Meniul e afisat la intrare, pe toata saptamana in curs. Cum Maria insa nu mananca nimic la gradi, nici propriul sandvis din ghiozdanel, nici altceva, nu are rost s-o las la pranz acolo. Acasa mananca 2 mese calde, una pe la ora 13 si una pe la 18.30 cand vin eu acasa. Dar ca sa le manance, trebuie sa te tii de ea, de aceea la gradi nu baga nimic.

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Mergi la inceput

LA MULTI ANI, MEXXA! Sa fii sanatoasa, fericita, norocoasa si sa te bucuri de puiul mic!

Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Mergi la inceput

Cris, pai cred! ca asa m-i se pare normal! oricand as alege o masa calda la un sandwich! Gradinitza lui Eric are masa calda, dra sincer cred ca numai strainii mananca pranz cald, restul copiilor sandwich. In sala de mese, copii sunt impartiti la 5 mese: o masa care mananca numai felul 2, o masa care mananca felul 2 + supa si la restul de 3 mese sunt copii cu sandwich!
Acum ceva timp in urma abia asteptam sa termin cu universitatea, iar acum fac tot posibilul sa o prelungesc cat pot! casa-facultate-gradinitza sunt la distantza de 10 minute! daca e sa ma duc sa lucrez in alta parte ar trebui sa fac naveta, care ar implica sa ajung sa iau copilul de la scoala la 17-18, sa-i dua sa manance si sa-l culc la programul actual! stiu ca n-o s-o pot lungi la infinit, ca va veni si momentul ala dar incerc sa-l aman cat pot!
probabil de aia m-i si ciuda si sunt nervoasa pe sistemul belgian ca parca nu pretuieste familia nu stiu cum sa spun! daca copilul doarme la pranz si i-l iei la 17-18 acasa, poti totusi sa stai cu el pana la 21-22, oricum e mult mai mult decat sa-l iei, sa-i dai sa manance si sa-l bagi la somn. hai ca mi-am spus si eu of-ul!

Mergi la inceput

Andreea, La Multi Ani! Multa sanatate, succese si impliniri pe toate planurile!

Mergi la inceput

Lexi, pai la cat incepe gradi?
aici la 8.40 e adunarea de intrat in clasa si la 8.45 incep efectiv orele! se inchide usa de la intrare! cu mancarea, n-ai incercat deloc sa o lasi la gradi? s-ar putea sa ai surprize! nu v-a manca din prima spatamana clar si probabil nici din a doua, dar cerd ca isi va da drumul! vorbeam cu ingrijitoarele lui Eric de la masa! cand vin copii noi, unii mananca, unii nu! din cei care nu mananca, daca totusi pun mana pe lingura, mesteca cu ea, se uita la ceilalti si o lasa jos, ele considera un semn bun! prima spatamana daca fac un copil sa manance 3 lingurite e super! abia din a 3-4 spatamana se poate spune daca un copil are probleme la masa sau nu! ele sustin ca in 2 spatamani se rezolva totul!
problema la voi e alta zic eu, Maria nu are continuitate cu gradi! ea nu are program, nu se oboseste in casa cat s-ar obosi la gradi daca ar sta program complet! ca eu nu cred ca daca s-ar trezi in fiecare diminetaza la 7.30 si ar sta la gradi pana la 15.30 sau cat e programul, s-ar culca tot dupa 23.30! poate o zi, doua , o saptamana, dar m-i greu sa cred ca ar rezista cu 7 ore de somn pe noapte continuu! singura faza zic eu e ca trebuie s-ai prinzi momentul sa o bagi la somn inainte sa-i sara somnul cum se spune. Eric daca nu doarme pana in 8 seara, devine atat de agitat ca nu mai poate adormi si se intinde pana la 22 dar nu te mai intelegi cu el! plus ca a doua zi nu se trezeste, si cand i-l trezesc e marait, nu vrea sa manance, nu vrea sa se imbrace... e un chin!
eu cred ca la voi se va rezolva cand va incepe efctiv scoala si la programul obligatoriu nu va avea Cristi de ales. acum eu i-l inteleg si i-l cred ca ii pare rau de ea! probabil si eu daca as fi avut de ales, as fi facut tot ca Cristi!

Mergi la inceput

Cu mancatul la gradi am incercat, mi-a spus educatoarea sa-i dau sandvis la gradi si m-am conformat. 6 luni cat i-am pus sandvis, mi l-a adus intact acasa, desi statea cu toti ceilalti copii la masa cand era ora pt micul dejun. Nu mananca si pace. Ba mai venea si cu cate un biscuite, covrigel, etc in plus, primite de la copii.
Aici programul incepe la ora 7, nu vreau s-o scol chiar asa cu noaptea in cap. Dar gradi nu se inchide decat pe la 10 ca sunt destui parinti care isi aduc copiii mai tarziu, in functie de cum lucreaza, probabil.

Din ce in ce mai mare
Si primele perlute

Mergi la inceput

Foarte interesant programul de la gradi.

In Romania - copilasii trebuiesc dusi la gradi pana la 8:30 - este ora la care se serveste micul dejun.

Poze

Mergi la inceput