GRAVIDUTE/MAMICUTE DIN BACAU 11
Raspunsuri - Pagina 6
patrisuca spune:
mmm de ce atat de putina activitate pe aici? ce mai faceti?
noi suntem bine, patricia a spus azi pt prima data mama si sunt tare fericita. numai tata spune in continuu. se da jos din pat singurica, merge prin parc in ham, avansam repejor. pup si ast noutati de la voi.
zozela spune:
Dragi mamici si burtici, am intrat sa va spun o poveste trista, a unui puiut de 5 luni.
Simo27, colega noastra de la "Puiuti de Randunici" e o mamica inimoasa… asa mama, sotie, prietena mai greu de gasit. Are 3 copii, David din 2002, Sam (puiut de randunica) din 2008 si Siluan, un pufulete din 08.02.2010.
Din pacate puiutul mic, are grave probleme de sanatate, acum se afla in Salzburg, urmand sa plece intr-o clinica din Innsbruck in speranta ca se poate face transplant. Este bolnav de ciroza si atrezie a cailor biliare datorate infectiei hepatice cu CMV.
Simo si-a facut analizele in sarcina si i s-a spus ca are imunitate la CMV deci problemele astea au cazut ca din cer.
Pe scurt, dupa nastere nu i-a trecut icterul. I s-a spus sa astepte ca o sa treaca, au urmat analize, s-a vazut ca sunt valori mari la bilubirina, i s-a dat medicatie, nu au fost imbunatatiri. Intre timp a mai avut un hop… operatie de hernie, cu probleme si spaima mare nu-mi amintesc exact motivul, parca din cauza reactiei copilului micut la anestezieie.
Dupa mai multe internari la Brasov, au plecat la Bucuresti, la Fundeni, unde dupa un alt set de analize si alt set de medicamente au plecat acasa, urmand sa revina dupa aprox o luna la control.
Saptamana trecuta s-au intors la control la Fundeni, iar vineri, in 23 iulie, li s-a spus ca singura sansa este transplantul de ficat… DAR sa mai astepte pana in toamna
S-au mobilizat, ne-am mobilizat cu totii, iar luni au plecat in Germania, de acolo in Austria. Marti a fost internat, i s-au facut analize, miercuri i s-a facut punctie, azi primeste rezultatul biopsiei. Din rezultatele de pana acum: ficatul este negru, nu are nicio sansa pe un tratament, nu se stie DACA se poate face transplantul. Totusi, cu sprijinul unor medici MINUNATI, s-a luat legatura cu o clinica din Innsbruck, care poate face astfel de interventii, probabil si din cauza varstei asa de mici. A vorbit seful clinicii din Salzburg. Vor fi primiti saptamana urmatoare in Inn. pentru analize pentru luarea deciziei… SE POATE FACE CEVA PENTRU SILUAN?
Parintii sunt terminati! Un mic frumos, vesel, comunicativ… of… ne rupe sufletul ca inca nu stim daca se poate face ceva.
Dar speram, ne rugam la Dumnezeu, si facem ce putem pentru a-i sprijini; ei sa se poata concentra doar pe micut.
Fiti alaturi de noi! Fiti alaturi de puiut!!
Are nevoie de rugaciunile noastre… si bineinteles de niste resurse financiare. Cazul o sa fie preluat de rubrica „Umanitare” a forumului. Fiecare cum poate, cat poate...si doar un gand bun, o rugaciune pentru el!
La inceputul fiecarui capitol, la "Puiuti de Randunici", sunt pasii care i-am facut impreuna pana acum, precum si conturile lui George, in care se pot dona niste banuti, care sa-i ajute sa acopere macar cheltuielile cu spitalizarea si analizele. O singura zi de spitalizare, fara nicio analiza, ii costa 700 euro.
Imediat ce avem actele medicale, le vom pune pe siteul si blogul lor la care muncim acum si vom initia campanii mai ample, in presa, TV, forum si alte cai.
Avem deja sprijinul Asociatiei MAME si speram sa ne auda strigatul de ajutor cat mai multi oameni.
Impreuna putem muta muntii!!!
Siluan trebuie sa traiasca!!
Mamica lui Mihai si cu Maria Sa la purtator!
patrisuca spune:
nu pot sa inteleg de ce li se intampla unora astfel de mari necazuri. ii suntem alaturi si ii vom ajuta cat putem de mult. sper sa se faca bine micutul si aceasta poveste trista sa aiba un final fericit.
ramona7575 spune:
Of, Doamne cati copii bolnavi in ultima perioada, te ia groaza iar situatia din spitale se intautateste si mai mult, nu stim unde vom ajunge.
Noi suntem binisor, eu am tusit dar am tras tare cu ingheata, acum am ramas cu nasul infundat.
Stefan e din ce in ce mai mester si catzarator, face numai boacane, se catara peste tot si buseste toate dulapurile, ele sunt prinse cu elastic, inca nu a prins smecheria altfel as luao razna... e tot mai nervos, cred ca ii iese vr-un canin,dar nu e nimic inflamat ori crize de personalitate , e ca rusu` , nu vrea sa inteleaga nimic... cu mancarea stam super-prost, am trecut iar la pasat ca la bb mic si ciuguleste un pic, nu stiu cum de e asa indesat, cred ca are peste 12 kg.
Va pupic , ma duc la un somn mic
Karmen_ spune:
Ramona, cum reusesti sa te descuci singura cu Stefan si cu nazbatiile lui? Pana acum era foarte amuzant ce povesteai, mi-l imaginam cum se catara peste tot si-mi venea sa rad.
Acum...lucrurile s-au mai schimbat: nu trece aproape nici o zi fara boacanele Robertei, nici nu mai stiu la ce sa ma astept: trage cana cu suc, farfurioara cu ciorbita, bineinteles toate pe gresia mea wenge (m-apuca durerile de cap la sters), se catara cand in pat, cand jos, dar cea mai dura faza mi-a facut-o saptamana trecuta, cand, desi am lasat-o dormind tun in patut, am gasit-o la usa, plangand ca nu poate sa iasa...N-a stat nici 10 min nesupravegheata, nu s-a auzit nici un sunet in camera ei...Nici acum nu ne explicam cum a sarit (patutul este din lemn, facut la comanda si destul de inalt, nu are unde sa puna piciorul sa se se catere). Nu am gasit absolut nimic deranjat, si ea n-a avut nici urma sau simptom de cazatura. Pe cat de fericita eram ca doarme in patut, pe-atat mi-a trecut, ca acum noaptea o iau in pat langa mine
Carmen, mami de Roberta-Ioana
Roberta - 1 anisor
patrisuca spune:
ce copii nazbatiosi! ce mai faceti fetelor?
noi suntem suparati, patricia a racit si tocmai acum pe caldurile astea, cel mai probabil din cauza diferentelor de temperatura, casa- afara-mall- masina- aer conditionat, ea transpirata...
are febra, cel mai probabil rosu in gat, maine dim mergem la doctor, azi mi-a facut 39,5, am bagat-o de ieri pe antibiotic plus panadol, nurofen, supozitoare etc. i-am pus pana si sosetele cu otet,pe burtica la fel compresa cu otet...nu mai stiu..ii scade putin, 30 min si apoi iarasi 38,5 39...
ramona7575 spune:
Buna dragutzelor !
Eu am venit aseara de la mama , am muncit ca roaba, am facut curatenie totala in toata casa (vre-o 5 camere, hol imens, bucatarie) pt.ca duminica este hramul Sfintei Marii. Cu Stefan a stat o fetita dar mai mult pe langa mine ca era super-cald afara...
Ehe, ati vazut si voi cum sta treaba cu nazbatiile micutilor, acusica urmeaza si celalalte fete, asa cum zicea si AnnaBaby despre Ioana, de asta intra asa rar pe net.
Noi mai avem o luna si il avem din nou printre noi pe sotiorul si taticul cel drag. Ne vedem pe net si a slabit voit cateva kg.bune... nu mai mananca carne, numai peste asa ca tre` sa ma pun la punct cu retete.
Andreea, sper ca nu i-ai dat antibiotic copilului, la rosu in gat nu se da, doar antitermince, vitamina C (numai daca are puroi pe amigdale se antibiotic)...
So, nici o intalneala vara asta ?
Pupici !
patrisuca spune:
ba da ramona de 5 zile ii dau ospexin de 125, cate 5 ml la 8 ore asa mi-a prescris medicul. primele 2 zile aproape in continuu a avut febra , ii scadea ft putin, pana la 38,5 dupa ce ii dadeam panadol plus novocalmin supozitor. pot sa va spun ca e cumplit de fiecare data cand trebuie sa-i administrez un siropel, un medicament, i le dau cu forta pt ca nu mi le primeste in nici un fel. am incercat in ceai in mancare sa i le pun si cand simtea gustul nu mai accepta nimic. astazi a fost prima zi cand nu mi-a mai facut febra sub medicamentatie, cred ca si-a facut efect antibioticul. ii pun in ceai biotix, pe asta nu il simte, in rest suntem slabite amandoua, nu prea dorm noaptea, ft putin si cu grija,am pazit-o in fiecare noapte de febra, nu mai am liniste, duminica am iesit in parc si a facut 39,5 nici nu stiu cand am aj acasa. in plus tuseste, o tuse incarcata de se ineaca..
pup
My_Lady0091 spune:
salut gagici...ieri am trecut pe centru pe langa alina cred...era cu sotzul si piciul mic, David Luca..e vopsita roscat inchis acum....cred ca ea era..mi-a fost oarecum sa o opresc..se grabeau..erau prin fatza Prefecturii
aveti grija de voi si de piticuti...
numai bine
Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
ramona7575 spune:
Ochi de politist , recunoste si vede tot..