Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (80)
Raspunsuri - Pagina 15
cristies spune:
Haircut, eu am ramas cu alergie grava (cu umflaturi si bube) la soare si la bere si cu o forma relativ usoara (adica doar muci si stare generala naspa) la fulgii de plop si la un detergent pe care n-am reusit sa-l identific (eu in cora cand intru pe aleea de detergenti imi curge instantaneu nasul si stranut...).
Nu pot sa-ti dau detalii despre fistic, la nuci nu am avut si nici la fructe dar erau bio ca avea bunica in curte(caise, corcoduse, visine, cirese, pere, mere, sa nu crezi ca avea mango sau alte nebunii:))...
Eu in principiu faceam la dulciurile din comert, prajituri, ciocolate, napolitane... degeaba mi-au facut analize nu au depistat (in cretacic cand aveam eu trei-patru ani) la ce anume si mai era si faza ca de exemplu ciocolata cu rom mancam saptamana asta - n-aveam nimic, saptamana viitoare - cu buza umflata la urgenta... (pe vremea aia nu se stia de alergiile incrucisate).
Ca remediu (dupa perfuzii si cortizon) era mancare cat mai simpla (cat mai proaspata, eventual facuta atunci), care sigur nu e medicament dar nu solicita organismul. Si clorocalcin bleah...
Eu sper ca pentru voi sa fie vindecare rapida, mai ales ca ai descoperit repede ca are teren alergic si ii poti creste imunitatea inainte ca ea sa inceapa sa ceara diverse chestii sau sa stie ca e privata de anumite lucruri.
cris.dogarel spune:
caldura mare, mon ceher
noi am venit de la doc cu vesti bune, schema de D, problemutze, sper eu mici:
- bune:avem 6600gr (a luat 600 luna asta), 68cm, gat/nas/ureki ok, bazdaceli ok, cum zice dr. la aptitudinile motorii, "socializarea" ok, inga-inga la doctoritza cand imi povestea de diversif, a zis ca "sa vedem daca iti mentii pozitia si cand treci la practica, don'shoara"
- diversificare, cam cum vroiam, cu mici exceptii: cica sa o "incerc" cam de saptamana viitoare, iar in concediu sa iau un borcanas-doua, sa ii dau daca vrea'. teoria de la doc mea e asa: legume, fructe cu cereale, dupa 6-7 luni branza, carne. legume de inceput: morcov, telina, dovlecel (proaspete, bio, in sezon sunt). cate una, 3 zile, dupa cum stiti si voi cantitatea si frecventa. la pranz. apoi, dupa 2 saptamani, la 10 dimi (a doua masa), fructe (mar, para, caisa, banana - a zis ca e ok dupa 6 luni). cica sa ii pun cereale peste ele daca-s crude, sau sa i le fac jumate crud jumate copt. eu as cam astepta sa vin din conediu, ca sa nu plec cu vreo indigestie la purtator, desi morcovul nu e chiar asa indigest. zicea sa ii pun lapte praf (nereconstituit) peste piureu, o masura, ca sa ii dea gust bun, ca "piureurile oricum le facem toti cu lapte"... ma mai gandesc.
- problemutze: ema avea niste pete aspre, una pe glezna, 2 pe cot, de vreo saptamana. semanau cu dermatita atopica, dar am sperat sa zica altceva. a zis ca e teren alergic, dar fiind putine, nu au mai aparut altele,se estompaza rosheatza a doua zi de la aparitie, e ok, sa ii dau doar cu crema de galbenele cu propolis, apoi, daca nu trec, sa iau Atoderma lapte de corp. Iar la ureki, de care ema se trage cand e nervoasa/obosita, de si le-a "dezlipit", adik are rana in spate, mi-a zis ca multi fac asa, sa ii dau cu vit A uleioasa/baneocin unguent.
in rest, o frumoasa si o desteapta, ofc.
ma duc sa mai citesc ce ati produs.
pupici
Cris, mami de Ema, my lucky 13 (13/01/2010) si Ana(4/4/2003)
poze
povestea noastra
cris.dogarel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui decenuela hello .... 14 pagini ?????????????? io n-am av net....nici nik..vad ca e un obicei.... am fc bagajul si astept sa vina pescarul sa go.... ma duc sa recuperez.. Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii... Povestea unui...petrecaret poze AMR...se duc 1 cate 1....Doamne tine-le naravul... |
veniti in corbeanca? sa fac curatenie? sa scot vasele alea bune?
Cris, mami de Ema, my lucky 13 (13/01/2010) si Ana(4/4/2003)
poze
povestea noastra
Eleysa spune:
Am vazut si noi pozicile noi de pe contul comun: matematicianul gargaritz, gemanutele si mamica lor la palarii care mai de care mai frumoase , o mancacioasa (sau nemancacioasa, ca am inteles ca nu i-a placut supita ) de mandruta si contorsionistul caius - poate ne invata si pe noi (aka Isabela, nu je) sa ducem piciorusul la gurita .
Lorex asa e ...doar ca eu pe alea nu le numesc mame ... nici pe cele care isi parasesc copilasii si asa mai departe ... chiar daca fiecare mama e perfecta pentru copilul ei cred ca totusi ai nevoie de "ceva" ca sa fi MAMA ...
Vai fetelor ce povestiti voi acolo de alergii ...multumesc lui DD ca nu am avut asa ceva ...de fapt nici nu prea cunosc persoane care sa fie alergice ...so...ma rog ca Isabela sa ma mosteneasca in privinta asta si sa nu fie alergica la nimic daca se poate
Decenuela iar pescuit? sa inteleg ca te duci in inspectie la viitoarea nora
Al3csa sa iti fie de bine tunsoarea si sa iasa maine totul perfect (si eu mi-am facut lista pt la botez pe care am pus-o pe frigider)
Nu exista decat un singur copil perfect in lumea aceasta si fiecare mama il are.
Ruxita spune:
citat din mesajul lui lorex Ruxita, ce rau imi pare ca nu ai castigat la loto ca tocmai ma pregateam sa t epun sa faci ocinste in caz ca... da' na...dac ate-a parasit focul interior cum vrei sa castigi? (imi place de sotul tau) _ Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele... "Iubirea unei mame intrece adancurile oceanului!" 01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure.. _ |
si eu ma indragostesc de sotul meu numai din descrierele mele...
Mamica de Bilabong, fericiti amandoi!
Ruxita spune:
la noi in casa avem 25 de grade (ca ne-am tot batut aici in grade de dimineata), i-am facut o balacareala in cada cu apa caldutza, cam 20 de min cu colacelul ... apoi masaj si stat la aer in pielea goala cu geamul deschis (avem un geam mai umbrit asa, stam la etajul 1), mi-am si pus intrebarea daca e ok sa stea atat gol-golutz, apoi i-am dat un tricou cu maneci scurte si atat (ma rog si pampers dupa ce mi s-a pishat in poala).
Mamica de Bilabong, fericiti amandoi!
decenuela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cris.dogarel
veniti in corbeanca? sa fac curatenie? sa scot vasele alea bune? Cris, mami de Ema, my lucky 13 (13/01/2010) si Ana(4/4/2003) poze povestea noastra |
da da..
hai fa repede curat...scoate portelanul...si ai timp si de o vizita..la coafor..mane..pedi:)) ca de ... nu doar lui jiji sa-i curga balele dupa mama emei..se vede ca ..nu folosesc cuvinte dure..(nora..so_acra)....si sa-mi plesneasca si mie ranza cand te vad..
nu stiu pe unde stai fatza de balta...dar poate stii unde e balta ..f aproape ..exact de la paradis...opus...se trece pe langa o biserik...poate iesiti la o plimbarik spre seara?
fetili cer scuze pt exprimarea mea de kk....da intrebam cum e pozitia lui bb...jiji manaca si stand in fud..oarecum....dar mai mult asa cum suge...pe-o parte..dar m-ati terminat cu otita.
azi i-am dat in loc de suc mar+ piersik pasat + putine cereale...nu prea a fost incantat..nu ca n-ar fi mancat dar era cam acra compozitia...oricum a luat cateva guri si n-am insistat...ca doar nu murea de foame..atata timp cat curge laptele....
si k jiji ..nu stiu ce-am scris..dar nu l-am scapat cu capul in apa...ci de peretele cazii...
vs pup ...sa aveti un we super
noi plecam acusica..stam pana maine... sper sa fie ok jiji
Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
poze
AMR...se duc 1 cate 1....Doamne tine-le naravul...
lorex spune:
citat din mesajul lui Nik0le lorex, sa-ti fie de bine iesirea cu fetele, ma bucur ca ti-a placut filmul! Am admirat doua frumuseti in verde de ziua mediului! |
multumim!
Alexuta, de ce trebuie musai storcator? pt doua gurite de suc poti sa folosesti razatoare din aia de sticle...f buna!...si mica!
Si bobitza se intoarce pe burta da nu poa sa-si scoata mana de sub ea si incepe sa planga..
am incercat si eu s-o pun sa doarma pe burta, nu vrea si pace...am incercat s-o intorc noaptea cand doarme lemn si nimic...tine capul ridicat si incepe sa planga
Am auzit ca avem niste filmulete noi pe mail...ma duc si eu sa le descarc! pentru fetele care s-au ocupat!
_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...
"Iubirea unei mame intrece adancurile oceanului!"
01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_
miremia spune:
Buna fetelor!
Am citit tot (chiar ca e greu cu recuperatul).
Voi unde faceti eco pt sold? Vrem sa facem si noi una.
Lorex a mea si nepotelul papa cu tetina aia si n-au facut fitze. Am citit pe un site ca ar fi pt. 0-6 luni. Oricum toate bibe de la astia se vand cu tetina asa, celelalte tipuri de tetina se cumpara separat. Si mai vroiam sa-ti zic ca daca iti cumperi alte tetine sa iti iei cu variflow.
_
Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010)
AMR 9 kg
cristies spune:
Al3csa, felicitari pentru look. Sa ne pui poze! Cum e cu concursul? Votam?
(Nu m-am suparat. Nici n-as avea de ce!)
Elefantica, oamenii alergici se feresc sa consume (sau sa intre in contact cu) alergenii cunoscuti. D-aia ai impresia ca nu stii oameni alergici. Ca tot zicea Mariucasara de examene, si eu aveam multi colegi care inainte de "cuie" in special se umpleau de bube sau de pete pe piele. (cu umor ziceau ca e alergie la cafea :)).
Lorex, ce-am uitat sa te intreb, se bucura Iuria cand te intorci acasa? Al meu cand il vede pe sot ca vine e tot un zambet si-o floare....
Haircut, mancarurile mele suna pretentios dar sa stii ca de cand cu Monti mancarea o fac in maxim jumatate de ora (plus timpul de la cuptor). Asa ca daca vrei sa incerci ceva... cu incredere!