Gabriela Cristea
Raspunsuri - Pagina 2
valentinag spune:
Eu cred ca nu e treaba noastra de ce nu s-a dus,de ce n-a facut,de ce n-a dres.De unde stiti voi cum a fost viata ei cat era acasa cu ei?Stiti prin ce a trecut?Nu,nu stiti,asa ca nu mai dati voi cu barda,vaaai,ce cainoasa ca nu s-a dus la moartea maica-sii!Fiecare stie ce este in sufletul lui,ce poate si ce nu poate sa ierte.Are cine s-o judece,cine ne credem noi sa facem asta?
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
gabriela42 spune:
cristel ce spui de tine intii?valentiniag .ce stim noi real ca sa judecam .nimic.si?????????ce spuneti de cum si dar de...na ca la sataoleo ai auzit bre...noi toti platim si zice o vorba ;nu judeca sa nu fii judecat.
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui valentinag Eu cred ca nu e treaba noastra de ce nu s-a dus,de ce n-a facut,de ce n-a dres.De unde stiti voi cum a fost viata ei cat era acasa cu ei?Stiti prin ce a trecut?Nu,nu stiti,asa ca nu mai dati voi cu barda,vaaai,ce cainoasa ca nu s-a dus la moartea maica-sii!Fiecare stie ce este in sufletul lui,ce poate si ce nu poate sa ierte.Are cine s-o judece,cine ne credem noi sa facem asta? |
ca sa citez din clasici, mie mi se pare "enorma inumanitate" tocmai radio-santul care arunca noroi in persoane pe care nu le cunosc si dau sentinte de judecata in completa ignoranta fata de situatia Gabrielei. mie, ecoul acuzelor astora gen tabloide imi suna ca si cand cineva ar vorbi in punga, o senzatie de realitate aberanta creata de somnul ratiunii si al empatiei.
pe principiul asta, si supravietuitorii holocaustului ar trebui sa se duca la inmormantarea calailor, pentru ca cel putin le-au oferit cazare si masa in lagar! si oamenii schingiuiti de regimul lui ceasca ar trebui sa mearga cu flori la mormantu lu lenuta, cel putin i-a lasat sa traiasca. si tatii care isi violeaza copiii in tacerea complice a mamelor ar trebui sa primeasca chec de onomastica.
ce "umanitate" hidoasa, nenica, asta a lui "indiferent ce ti-ar fi facut, tu trebuie sa ramai victima".
Christel spune:
Conchita nu stiu de ce dar totusi n-as crede ca Gabriela a fost supusa nici unuia din tratamentele astea pe care le-ai scris "abuz, incest, violenta, molestare, infometare, vanzare...exista n lucruri oribile pe care parintii le fac zi de zi propriilor copii" am vazut ca s-a speculat in ziare cate ceva, totusi nu cred, am inteles ca tatal ei a fost mult timp plecat in strainatate sa munceasca tocmai pentru ca lor sa nu le lipseasca nimic, au dat-o la cursuri de balet, a facut liceu de coregrafie, deci au avut grija de ea .
Cei care au cunoscut-o din adolescenta spun ca a fost un copil rebel si un pic orgolioasa poate a vrut sa le demonstreze ca se poate descurca si fara ajutorul lor si o data gonita de acasa si renegata de familie asa a vazut ea ca trebuie sa le raspunda cu aceeasi moneda.
Nu o judec, doar ca m-a impresionat cazul, nu stiam de povestea ei dar nu pot sa cred ca totusi nu poti ierta o mama, mai ales ca saraca a cerut ca o ultima dorinta sa-si vada fiica si nu pot sa inteleg gestul ei. Oricum se vede pe chipul ei ca si ea sufera.
Parerea mea este ca greseala a fost de ambele parti, atat parintii trebuiau sa o caute si sa nu o lase de isbeliste mai ales ca era la o varsta frageda cat si ea la fel, nu trebuiau lasati sa treaca 17 ani si sa se ajunga ca fiecare sa traiasca o drama acum. Sper ca macar acum in al 12-lea ceas daca intr-adevar nu sunt lucruri "grave" la mijloc sa poata fiecare sa ierte si sa mearga mai departe in viata.
XIO spune:
da , Conchita , cred ca numai tu poti sa compari holocaustul cu mama lu' gabi, gabi cu care ai lucrat tu acum nu stiu cat timp.
De fapt nu stiu de ce ma mir , e exact acelasi lucru.
Ce mi-e mama care a crescut-o si care pe patul de moarte o implora sa o mai vada o data si ce imi sunt criminalii de nazisti care au macelarit tot ce au putut.Exact aceeasi situatie
Acusi o sa spui ca Holocaustul a fost o bagatela.
Valentina, din moment ce apare in ziare si este cunoscuta situatia peste tot putem sa o comentam, ca de-aia e democratie.
Este o situatie care m-a uimit , nu credeam sa vad vreodata asa o cruzime la cineva. Dar cat traiesti inveti.
daca o iei asa , cu ce e treaba noastra ,ar trebui desfiintat forumul asta si lasate cateva subiecte in care cineva intreaba ce sa ii dea la copil , ca are febra 39 si ce pui in salata de vinete .
Christel , o ruda a spus in interviu sau ce o fi foas ala ca mama gabrielei s-a dus la ea sa se impace si "vedeta" i-a spus "ce cautati aici" si alte lucruri de genul.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
Deus spune:
abuz nu inseamna doar bataie si infometare sau viol, abuz poate sa fie de mai multe feluri si intr-adevar poate sa fii avut o copilarie de tot ra..l. Noi nu stim si cred ca nu este doar un moft. Mama ei putea sa se impace cu ea acuma ani de zile, dar cand a fost bolnava gata toate pacatele se spala.... Ba nu, nu se spala pacatele cand esti bolnav sau pe moarte.
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
danat spune:
Pe mine nu ma intereseaza care cu cine s-a certat (cu atit mai urat ca asa ceva exista intre parinti si copii). Eu nu am inclinatia de a invinovati copiii, ca ei sunt mici, ca mama le-a dat viata, bla bla, ca stim toti cum sunt adusi unii pe lume, din greseala, din intamplare, si uneori parintii respectivi chiar nu nutresc o dragoste deosebita fata de copiii lor. Noi avem in cap probabil un model clasic, ca "asa trebuie sa fie", insa poate ca unii copii nu simt ca sunt iubiti deloc.
Sa zicem ca nu e cazul ei, poate ca totusi, daca s-a produs asa o ruptura intre ei, ceva chiar groaznic si iremediabil s-o fi intamplat. Si nici nu mi se pare Gabriela C. o persoana rea prin natura ei. Cred eu.
Desigur, si de cealalta parte, a parintilor ei, e valabil acelasi lucru. Puteau ei, din mai multa intelepciune sa faca primul pas. Nu au facut-o, e pacatul or, pierderea lor ca si-au indepartat unul dintre copii.
Dar, peste toate astea, iertarea e un sentiment foaaarte generos, ne e greu poate multora dintre noi sa il nutrim, dar este ceva atit de crestinesc. Nu vreau s-o dau pe partea religioasa, insa ma gandesc ca pt sufletul ei, ar fi fost mai bine sa o ierte pe mama acum inainte de momentul trecerii dinsei dincolo. Doar asa, macar din maturitate.
A-i ierta pe cei care ne-au facut ceva rau nu e un semn de slabiciune, din contra, de mare putere si iubire. iar iubirea asta ne ajuta in primul rand pe noi.
Si Isus pe cruce a spus referindu-se la cei care-l crucificau "iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac".
Daca si Dumnezeu ii iarta pe cei trecuti dincolo, cine suntem noi sa nu o facem?
buli spune:
eu nu inteleg cine, ce treaba are cine cu cine s-a certat sau daca s-a impacat sau nu si de ce.
sint decizii personale din viata privata a unei persoane cu care cei mai multi dintre noi n-avem nici o legatura.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
XIO spune:
citat din mesajul lui buli eu nu inteleg cine, ce treaba are cine cu cine s-a certat sau daca s-a impacat sau nu si de ce. sint decizii personale din viata privata a unei persoane cu care cei mai multi dintre noi n-avem nici o legatura. www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
Pai daca unele pers. au viata expusa peste tot , pers. care au acces la informatiile alea evident vor comenta , in special daca e ceva interesant.
Ca putin imi pasa ce oua isi cumpara Baseasca , cu cine si-a inselat Mircea Radu nevasta sau cati bani a dat nu stiu cine pe rochia de mireasa.
Dar unele lucruri care par fantastice provoaca reactii.
Asta este unul dintre ele .
Oricum nu stiu cum poti pune o asemenea intrebare la un subforum care se numeste
"BARFE , MONDENITATI , CANCANURI"
E ca si cum te-ai intreba la "In unul sau in 2 " de ce vorbesc oamenii aia doar despre relatii si viata privata.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
valentinag spune:
citat din mesajul lui XIO Valentina, din moment ce apare in ziare si este cunoscuta situatia peste tot putem sa o comentam, ca de-aia e democratie. |
Xio,ce punem in salata de vinete nu are nicio legatura cu situatia asta.Eu n-am spus sa nu comentam.ca da,Slava Domnului,inca mai este o urma de democratie,dar nu avem voie s-o judecam,pentru ca nu-i stii situatia reala.Asta am spus.Tu crezi tot ce apare in ziare sau ce spun rudele?
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea