Mamici de Sept-Oct '10 - alaturi de David (75)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Citat:
citat din mesajul lui Clabuc
Am fost si eu luni la Iosup la echo morfo-fetala de trim II si fetita noastra are 600 gr, totul in regula, ce m-a ingrijorat un pic (numai pe mine, ca Dr spunea ca e perfect sanatoasa) este ca, atunci cand ii dicta asistentei a zis la un moment dat "artere uterine: flux cu spectru normal si valori usor crescute al IR in artera uterina dreapta; IR a. uterina dr.=0.58; IR a. uterina stg.=0.47).
Stiti cumva la ce se refera? Eu, pana acum daca scria aspect si valori normale, nu-mi mai bateam capul sa vad exact la ce se refera, dar acum, ca scrie valori usor crescute as vrea sa stiu la ce se refera exact. Daca ma puteti lamuri, m-ati ajuta tare mult.

Redau aici o explicatie din alta postare pe forum: "IR in artera uterina inseamna indice de rezistenta al arterei uterine. Exista 2 artere uterine care alimenteaza placenta (dreapta si stanga) si mai exista un IR al arterei ombilicale si ala cica ar fi cel mai important. Cu cat este ir-ul mai mare, cu atat circula mai greu sangele catre placenta, tine de muschii arterei respective. Cu cat inaintezi in sarcina, acesti muschi ar trebui sa se relaxeze din ce in ce mai mult si ir-ul sa scada"

Acum, din experienta mea, Iosup are o aplecare catre evaluarea acestor IR-uri, mai mereu le gaseste marite. Tutunaru recomanda 4 Magne B6 pe zi pentru circulatie si Bio-marine pentru tensiune crescuta, daca este cazul.
Bea si cat mai multe lichide si redu cat poti sarea in alimentatie.
Daca bebe este in grafic, nu are rost sa-ti faci griji, inseamna ca el se hraneste ok, deci IR-urile usor crescute nu il influenteaza. Ale mele (IR-uri) sunt chiar mai mari ...

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si Cezara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui eveline

Chichiutza dupa cum spuneam la noi e plin, si sunt chiar multe culori...insa in piata la astia cu tarabe cu haine, nu prin magazine. Nu se poate sa nu fie si pe la voi asa ceva, tarabisti dintr-astia pietari.... Cu siguranta si sa gasesti ... si-s si extraordinari de ieftini, parerea mea, si fiind pe snur ii poti purta si dupa aia (in cazul in care nu ii uzezi de tot)

23+ si mamica de Bianca

Din astia am si eu! Si am dat doar 15 lei pe ei! Acum sunt deoaprte ca e cald, dar sunt practici!

Alina-Mirela 27+Maria si mami de DAVID (27.06.2007)siMATEI (15.05.2009)

POZE

www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Klarisse

Of ce bine de voi ca stiti deja ce nume vor avea bebelusii vostri. La noi inca e subiect tabu....nu ne intersectam in idei deloc..

Klarisse graviduta 22+

http://lbdf.lilypie.com/zjrHp2.png

Nici un copil nu ramane nenascut sau fara nume!

POZE

Cum a aparut Printul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexuza

Fetele care au probleme cu voi ati folosit supozitoare cu gicerina ?
Eu nu mai puteam si am folosit dar nu stiu daca se intampla ceva daca mai folosesc

Burtica de 27 +

Le am in casa pt. cazuri de forta majora! Dar deocamdata am tot amanat si am rezistat eroic!

Se pot folosi dar sa nu devina obisnuinta! Cel mai bine e sa reglezi din alimente! Stiu ca suna a teorie si e mai greu de pus in practica...eu aveam si inainte digestia prastie! Dar nu e ok sa folosesti supozitoarele foarte des.

Dana 27+ cu si mami de Bobi (06.03.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucianna_83 spune:

Pantaloni de in cu snur si lungi si pana la genunchi am gasit in Big - Berceni (pt cine e prin zona), pana in 25 lei, toate culorile si marimile. Si bluze in care incape si burtica gramezi, nu sunt de gravida, sunt din alea largi de sub sani .

Am vazut ca vorbeati de costume de baie, pentru cateva zile nu cred ca se merita sa dati pana la 300 lei pe un costum intreg. eu mi-am luat burtiera speciala cu care pot sa merg si pe strada, este elastica, f subtire (merge sa intri in apa cu ea, nu aluneca de pe burtica) si universala (ca marime) din DM (real) cu 45 lei, au mai multe culori, dar cum costumul meu e negru cu alb a mers la fix aia neagra. Si cum burtica era mai mica cand ma duceam spre plaja o puneam peste sutien si in jos pantaloni, nici nu se observa ce e, zici ca e maieu cu bretele de la sutien .

20+ si mamica lui Raul Andrei 22.08.2008

Poze Raul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bells spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nerantula

Citat:
citat din mesajul lui Clabuc
Am fost si eu luni la Iosup la echo morfo-fetala de trim II si fetita noastra are 600 gr, totul in regula, ce m-a ingrijorat un pic (numai pe mine, ca Dr spunea ca e perfect sanatoasa) este ca, atunci cand ii dicta asistentei a zis la un moment dat "artere uterine: flux cu spectru normal si valori usor crescute al IR in artera uterina dreapta; IR a. uterina dr.=0.58; IR a. uterina stg.=0.47).
Stiti cumva la ce se refera? Eu, pana acum daca scria aspect si valori normale, nu-mi mai bateam capul sa vad exact la ce se refera, dar acum, ca scrie valori usor crescute as vrea sa stiu la ce se refera exact. Daca ma puteti lamuri, m-ati ajuta tare mult.

Redau aici o explicatie din alta postare pe forum: "IR in artera uterina inseamna indice de rezistenta al arterei uterine. Exista 2 artere uterine care alimenteaza placenta (dreapta si stanga) si mai exista un IR al arterei ombilicale si ala cica ar fi cel mai important. Cu cat este ir-ul mai mare, cu atat circula mai greu sangele catre placenta, tine de muschii arterei respective. Cu cat inaintezi in sarcina, acesti muschi ar trebui sa se relaxeze din ce in ce mai mult si ir-ul sa scada"

Acum, din experienta mea, Iosup are o aplecare catre evaluarea acestor IR-uri, mai mereu le gaseste marite. Tutunaru recomanda 4 Magne B6 pe zi pentru circulatie si Bio-marine pentru tensiune crescuta, daca este cazul.
Bea si cat mai multe lichide si redu cat poti sarea in alimentatie.
Daca bebe este in grafic, nu are rost sa-ti faci griji, inseamna ca el se hraneste ok, deci IR-urile usor crescute nu il influenteaza. Ale mele (IR-uri) sunt chiar mai mari ...

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si Cezara

Nerantula, multumim pentru aceasta explicatie, si eu am aceiasi problema cu IR artera uterina stanga 0,81 mi-a gasit la masuratorile de la morfo de trim 2 la 21s si 4zile, dr meu mi-a zis ca o sa-mi faca echo pt aceste fluxuri si daca tot asa crescute sunt imi da tratament si daca nici cu tratament nu se regleaza, vine bebica mai devreme, mi-a spus sa nu imi fac griji pt ca de obicei de ce creste sarcina fluxurile revin la normal

Ioana, 25+ RAISA

Mergi la inceput

Inca ceva si fug la gatit!
Femeile insarcinate au o frumusete interioara care radiaza prin privire! Ea este datatoare de viata si emana bucurie! Nu conteaza aspectul exterior! Ea se sacrifica pentru puiul ei si trebuie privita cu admiratie si respect! Cine nu o face are un caracter care lasa de dorit! Zambiti fetelor ca e o perioada minunata din viata noastra!
Ana ce dragut e sotul tau! Si tati pupa burtica! Deja se exprima cu "fetele mele"!

POZE

Cum a aparut Printul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chichiutza spune:

Lucianna mercik de info! Eu auzisem ca big berceni s-a desfiintat si ca acum e un mall acolo! Toti pantalonii pe care-i am ma strang la burta si nu-i suport, am sa merg sa caut!

Cristina 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutza spune:

Apropo de aprecierile celor din jur...am sesizat ca daca ma imbrac cu haine largi mai ales acuma....ma ingrasa de numa' arat ca naiba....asa ca combin hainele astfel incat sa nu fie toate largi.

adica iegari trei sfert si bluza mai larguta, sau invers pantalonii largi, bluze mai stramte... Cam aceleasi principii ca si inainte doar ca acuma e totul mult mai accentuat...mai vizibil. Mi-am luat 2 sarafane si le-am purtat fix de 2 ori - ma fac cat o valiza! Sau asa mi se parea mie si nu le-am mai luat.

Asa ca rochiile alea lungi si largi si comode....datorita burtii vor afisa o alta imagine a noastra mai "umflata". Incercati si poate veti primi aprecieri

Dana 27+ cu si mami de Bobi (06.03.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clabuc spune:

Nerantula, iti multumesc frumos pentru explicatii. Am inteles si eu acum despre ce-i vorba, as fi intrat pe net sa ma documentez, dar chiar n-am timp cu atatea contracte si evenimente la servici si cu Clarinda dupa. Iti multumesc inca o data, la Clarinda erau intotdeauna in limite normale valorile alea, de-aia nu stiam ce-i cu ele. Te pup si pupa si blondutul tau dragut!

LALY, cea mai fericita mamica din lume cu MARIA CLARINDA (18 martie 2008) si 23+

Poze Clarinda

Mergi la inceput