ce facem cand mediocru=10

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

la muzica semestrul trecut a incheiat pana la urma cu 10 - a convins-o sa mearga la cor... si la ea in clasa sunt copii care fac meditatii la mate de 2 ori/sapt (eu nici cu cei ce dadeau la ASE nu lucram asa!!!), la romana si evident lb straine. Mie nu-mi vine sa cred ca sunt profesori care modifica notele, citesc la lucrare 5 si trec in catalog alta nota...la cate am auzit imi spun ca nu mai avem scapare. Fatuca mea si-a propus sa studiezze la Sorbona Doamne ajuta sa-si implineasca visul numai ca pana atunci trebuie sa scapam intregi la creier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

grati.ela, incearca o alta abordare - dc o muti (si eu as muta- dc ea cere asa insistent, dar numai dc este o alta varianta mai buna si din alte moltive, nu doare cele aparente de a fi mai corecta, ca nu cred ca sunt scoli mai corecte ca altele).
Aceasta alta abordare este de a ignora lucrurile astea exterioare - shicane, etc.
Cat despre notele mari... nu stiu ce sa zic - ca am copii mici, iar de cand am parasit invatamantul au trecut 9 ani - stiu precis ca dc stie ce trebuie, isi face loc in viata chiar dc nu e intr-un liceu de "elita" - fostii mei elevi sunt colegi de munca cu "elitisti" si acum nu e nici o dif intre ei datorata liceului mai de fitze sau nu.

Insa e greu sa poti sa treci de prejudecati - asta ii inrobeste (dupa parerea mea) pe romani...
Bafta mare!

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

In afara de stresul cu mutatul care mie mi se pare destul de mare, cred ca e mai bine sa fie intr-o clasa competitiva, e bine sa aiba exemple pozitive in jurul ei, mai ales ca e posibil sa faca si clasa 9-a tot la generala.
Daca am inteles bine colegii nu apreciaza deloc rezultatele ei si incearca sa o traga in jos, sunt convisa ca sunt influentati si de ce se discuta acasa, la varsta asta sunt destul de transparenti. Pe termen lung chiar nu cred ca are cum sa-i faca bine. E greu sa ramai motivat inca 4 ani in conditiile astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

as invata copilul sa ignore. Scoala e doar un punct de pkecare. Eu asa fac. Sofia e absolut deosebita de restul prin profunzime si aptitudini, dar invatatoarea, desi f f ok, nu o apreciaza la justa valoare. Asa ca ii construiesc increderea in ea prin contactul cu personalitati. De ex, faptul ca Ilfoveanu ii apreciaza desenele contracareaza obs incorecte ale invatatoarei.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Cat de des sau la ce materie fac meditatii colegii nu m-a interesat. Pe ce criterii pune un profesor o data noua si o data zece, iar e complicat de descoperit. Daca se fac presiuni de catre parinti pe de o parte si daca mediteaza chiar profesorul de la clasa acasa un copil, evident ca-l va asculta si-i va pune note pana va reusi sa-i ridice media. La unele scoli asta-i mai evident decat la altele, nu-i chiar peste tot cusuta cu ata alba, metoda asta.
Gratiela, muta copila daca si ea vrea, dar nu va faceti mai mult sange rau. Vor veni si examene si alea atarna si ele in balanta, pana ajunteti voi la liceu poate se mai normalizeaza situatia. Oricum nu dati notelor importanta mai mare decat trebuie. Eu cunosc o fetita olimpica la romana, foarte pasionata si talentata, care a luat la evaluare 8, scazandu-i nota la literatura ca la partea de gramatica facuse perfect si dupa contestatie s-a trezit cu ...6.50!!! Multe-s ciudateniile din invatamantul romanesc...

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

as invata copilul sa ignore. Scoala e doar un punct de pkecare.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina asa spune si sotul meu...eu fiind mai implicata in procesul educational al copilului sunt poate mai patimasa...efectiv am avut atatia studenti mutilati sufleteste de catre profesori in preuniversitar incat nu vreau sa dau spaga, nu vreau sa accept hotia sub orice forma ar fi, nu-mi place barfa inoculata copiilor, nu suport etichetele gen tu esti ccel mai bun, tu al doilea, tu al treilea...pot spune tu ai cele mai bune rezultate la concursuri dar trebuie sa existe si o latura pozitiva... sunt dusa rau, nu?

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Eu zic sa schimbi tu putin abordarea si sa ridici fetei increderea de sine. Nu conteaza ce spun colegii ei si ce cred despre ea, ci ca tu, ca parinte, stii ca poate invata de nota 10. Spunei sa aibe incredere in fotele proprii si sa ignore ce spun altii.
In alta parte s-ar putea lovi de aceeasi problema. Atunci ce faceti? Va mutati cu scoala din nou?

Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recolteiwww.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Traim intr-o lume croita prost si copiii se lovesc de mici de tot felul de nedreptati. Iti inteleg supararea, dar mutatul nu rezolva nimic. Depinde de tine sa-ti incurajezi copilul si sa-i explici ca notele nu valoreaza nimic. Dar absolut nimic! Important e ca mintea ei sa fie deschisa la nou, sa stii ca ea are bagajul necesar pentru a merge oricit de departe isi va dori. E greu sa-i explici unui copil de ce altul ia zece si el ia noua, desi e clar ca e o nedreptate, dar trebuie sa o faci pentru a nu-i crea complexe. La virsta ei i-as explica de ce unii profesori dau note pe ochi frumosi (inclusiv notiunea de nota cumparata), dar i-as mai spune ca ceea ce conteaza si e important pentru mai tirziu este ce are ea in cap. Olimpiadele si concursurile vor fi extrem de importante mai tirziu cind va aplica pentru o bursa in strainatate, mizeriile astea de note date de profesori pusi pe luat mita nu vor avea nicio importanta.
Bine, daca profesorii si diriginta se poarta foarte urit, iar elevii o jignesc aiurea, atunci chiar are sens mutatul, dar daca e vorba doar despre note, atunci nu are niciun sens.

Mergi la inceput

Natasa clasa are un nivel scazut dar mediile sunt foarte mari. eu lucrez cu ea dar se simte nivelul la care se lucreaza la clasa...la olimpiade a vazut ce inseamna o clasa buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Atunci este o decizie mai usor de luat. trebuie sa o muti intr-o scoala mai buna, intr-o clasa in care parintii investesc mai mult in meditatii facute de dragul copilului decit in spagi...

Mergi la inceput