ce facem cand mediocru=10
probabil veti spune ca-s anacronica... colegi ai fetei mele au spus ca-s idioata..exact! clasa a cincea...scoala de cartier unde elevi mediocri au peste 9.50 (ba 9.88 chiar), unde parintele poate merge cu caietul la profesor pt a primi copilul nota (copil plecat la final de an scolar), unde dirigintele intervine preferential pentru a salta nota, unde elevii nu mai au respect de sine, nu mai au multi respect pentru nimic...pare decupat de la TV - e practic ceea ce vedem zilnic, nu? s-au strecurat si elevi cuminti, care invata pentru ei dar cat timp o vor mai face cu asa modele? Trebuie sa fac terapie cu propriul copil care nu intelege cum de si-a rupt oasele alergand la sport (fata face inot de performanta cu rezultate bune, deci cu respect pentru disciplina) sub amenintarea tendentioasa a profesoarei ca-i va strica media, aceeasi profesoara promovand absentii de lux... Astazi mi-a spus ca locul ei nu mai este langa acesti colegi si langa unii dintre profesori. O voi muta la alta scoala unde un copil care ajunge la etapa nationala intr-o competitie scolara este un model si nu paria clasei...dar...exista scoala unde profesorul este un model pentru copil, unde daca esti cinstit nu esti aratat cu degetul?
Raspunsuri
CameliaBianca spune:
Cred ca aplica si ei "decat la oras codas mai bine in sat fruntas".
Uite de-asta sunt eu contra folosirii mediei din scoala generala in calculul notei pentru admiterea la liceu.
Cu sportul mi s-a intamplat si mie acum vreo 15, macar atunci nu contau notele, e boala veche.
Sper sa faceti o alegere buna pentru noua scoala!
grati.ela spune:
eu voi muta copilul pentru ca si el isi doreste asta...am cunoscuti care ma invinuiesc ca o mut de la asa mana cereasca numai ca fata mea a invatat pt notele ei si nu i s-a facut absolut nici un favor numai ca pentru ea nota 9 nu are valoare atata timp cat cei care nu invata obtin cu usurinta dar probabil "cu greutati" aceasta nota.
loryi1974 spune:
Anul trecut,pe cand trebuia sa o inscriu in clasa intai,imi mai dadeam si eu cu parerea pe aici despre nedreptatile care se practica in inv romanesc.In special ,despre aceste medii umflate de la gimnaziu care ,din pacate,conteaza si la admiterea in liceu.Si despre "atentiile "carate inv ,directoarei,prof de parinti iresponsabili.
Vina apartine tuturor celor implicati.Si societatii romanesti in ansamblu care promoveaza numai smecheria.
Solutia ,pentru mine cel putin,este una singura:cat mai devreme posibil copilul trebuie scos din tara asta.
Eu am un copil frustrat ca,desi are rezultate except la invat,este tot la gramada cu toti.Singura deosebire:i se mai pun cativa FB in plus.
loryi1974 spune:
Aaaa,si sunt fericita ca am rezistat tentatiei de a o inscrie la o scoala nemaipomenita-extraordinara -etc pentru ca a reusit si aici ,prin propria munca si prin suprav discreta a parintilor,sa obtina rezultate mai bune decat a celor de la scolile descrise mai sus.
filofteia spune:
Grati.ela, sper ca noua scoala va fi altfel, desi nu-ti fa prea mari sperante.
Din pacate societatea s-a degradat, o solutie ar fi emigrarea, dar din pacate nu toata lumea poate emigra.
Solutia mea... una oarecum de mijloc...o scoala buna, o clasa buna, unde toti copiii invata... nici macar nu se pot acuza ca este vreunul tocilar, pentru ca sunt toti.
Eu am fost mereu pentru o scoala/clasa buna... prefer sa fie undeva la mijloc intr-o astfel de clasa decat primul intr-o clasa slaba.... Insa daca va fi cazul si imi voi putea permite ii voi si cumpara notele....poate voi fi considerata un parinte iresponsabil, dar atat timp cat profesorul il favorizeaza pe cel de la meditatie nu voi lasa copilul sa fie afectat de asta (la noi se intampla asta in toate scolile
)...in paralel il supraveghez sa invete, va trebui sa invete pentru el... nu am suficienti bani sa-l sustin toata viata, asa ca va trebui sa stie sa faca ceva... si va sti...
Pe de alta parte, mereu vor exista nedreptati, iar copilul trebuie sa se invete cu ele... si la serviciu, o persoana care munceste mai putin si mai prost, poate sa aiba o functie si un salariu mai mare pe alte criterii.
meru spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui filofteia Solutia mea... una oarecum de mijloc...o scoala buna, o clasa buna, unde toti copiii invata... nici macar nu se pot acuza ca este vreunul tocilar, pentru ca sunt toti. |
Asa am crezut si eu cand m-am mutat. Bucuria nu a durat mult. Asa ca, nu mai sunt sigura ca este o solutie. Metoda descrisa mai sus de Gratiela se aplica peste tot si la scolile "bune", si la celelalte. Persoanele acestea din inv. au ochiul format, stiu cu ce material lucreaza, cei mediocri care platesc sunt adusi in fata, iar cei care chiar pot si vor, sunt marginalizati in orice scoala. Terifiant, ce efecte dezastruoase. Si cica mai au psihologi in scoala.
Inca de la gradinita se observa fenomenul coruptiei, parinti care platesc sa fie copilul lor cel care deschide serbarea sau personajul principal.
grati.ela spune:
fata mea are rezultate foarte bune la concursuri scolare - premii la municipiu si mentiune la nationala - rezultate datorate meditatiilor pe care personal le fac cu ea la mate in special (fiind profesor de matematica la alt nivel e drept) si la romana (multumita profesorilor exceptionali pe care i-am avut in generala si liceu), invata de drag si de rusinea profesorilor pe care-i apreciaza (sunt si asemenea oameni), numai ca este marginalizata si terorizata de mare parte dintre colegi si de catre unii profesori.
Meru, asta este temerea mea: sa nu sarim din lac in put...
moana spune:
Grati.ela, nu cred ca exista solutie la problema ta in tara asta. Eu ma gandesc cu groaza la ce se va alege de fata mea in clasa a Va, cand va da cu nasu' de fel de fel de profesori si nedreptati.
(Acum e in clasa I si are o invatatoare nemaipomenita, corecta si cu sufletul in clasa.)
grati.ela spune:
Moana si fata mea a avut o invatatoare model dar ce a reusit dumneaei a stricat diriginta in mai putin de un an.
filofteia spune:
| Citat: |
| Moana si fata mea a avut o invatatoare model dar ce a reusit dumneaei a stricat diriginta in mai putin de un an. |
De asta mi-e frica si mie.
Am inteles de la subiectul cu meditatii ca nu faceti meditatii si stiu ca fetita ta este exceptionala (10 pe linie... parca 9 la muzica
) ... daca o muti, asteapta-te sa fiti nevoiti sa faceti meditatii...la noi la scolile renumite ca foarte foarte bune se fac meditatii inclusiv la geografie/istorie/etc...altfel copilul de 10 are pe un semestru 10, pe unul 9, iar cel de 8-9 are pe ambele semestre 10.