Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010 (74)
Raspunsuri - Pagina 3
ionela.n spune:
bine ai revenit! Ma bucur ca ti-a priit concediul 
--------------------------------------------------
Sunt o
cu
de 22+
Minunea noastra
summertime spune:
Buna dimineata si felicitari mamicilor fericite.
Office, pe mine mama m-a tratat pana acum, mama la randul meu :)), cu ridiche neagra cu zahar (in afara de cazurile cand era musai nevoie de medicamente, deci doar la raceli simple). tai jumatate de ridiche, o scobetsi, pui in scobitura zahar, lasi cateva ore pana se lasa sucul, se bea sucul si apoi se readauga zahar. Mie imi trece tusea f repede asa sau cel putin ma chinuie mai usor. Am mai auzit ca ceaiul de coji de ceapa sau de ceapa face minuni, spuneau niste fete ca de la o zi la alta amelioreaza simptomele.
Referitor la ciocolata, iese tare sau moale si in functie de cat lasi pe foc zaharul cu apa. Cu cat lasi mai mult la fiert cu atat iese mai caramelicoasa si mai greu de macat, adica se intinde si se lipeste de dinti, daca lasi prea putin nu stiu ce se intampla, ca eu am lasat prea mult :)
-------------------------------------------------
din ce in ce mai fericita si mai gravida in 25 saptamani cu 
LoraG76 spune:
Ooo, Buburuzooo, bine ai revenit!
Ma bucur ca e totul ok. Cum a fost la nunta?
Lora, mami de Iustina si 
28+
Carti personalizate
Bazar umanitar DC - ajutati copiii
Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
puiutza spune:
Toata lumea spune ca in primul an de gradi este mai greu, dar cand dai tu cu capul...realizezi ca e chiar mult mai rau!!! Mai ales daca inainte nu a racit deloc copilul.
Dar Office chiar trece in final! Doar ca e tare nasol sa-ti vezi copilul suferind, si se mai acumuleaza si oboseala mamicii...care sta si pazeste copilul peste noapte. Profita ca stai acasa si dormi sa fii tare peste noapte. VA TRECE! Cu siguranta! Zi mersi ca acuma e cald si soare afara, noi am trecut prin astea iarna cand e si mai rau!
Dana
27+ cu
si mami de Bobi (06.03.2006)
summertime spune:
Si mamicilor de copii mari deja, ne puteti da cateva sfaturi de prevenire a racelilor asa de dese pe care vad ca le fac copiii? Vad ca unul din factorii principali de imbolnavire e gradinita, altceva?
-------------------------------------------------
din ce in ce mai fericita si mai gravida in 25 saptamani cu 
puiutza spune:
Kiti da la PRaid am fost de 2 ori anul trecut. Am stat la Casa Piratilor. Dar am fost tot in extra-sezon - e si mai putina lume si preturi mai mici. Vara in general am inteles ca e foarte aglomerat, si atunci e si riscul mai mare sa aiba efect invers - adica sa mai si iei ceva boli de pe acolo...fiind multa lume (si bolnavi probabil). Plus ca nu ai loc pe bancute, acces la jocuri...
Eu am fos o data in februarie (nu in vacanta copiilor) si o data la sf. lui sept. dupa ce a inceput scoala.
La Casa Piratilor (au site) e foarte fain ca au amenajat in curte loc de joaca pt. copii din lemn pt. catarat, tobogan, si saltele de-alea gonflabile in curte. Ca si conditii erau ok...ceva problemute pe la baie, dar in rest mie mi-a placut. Iar Bobi e tare incantat.
Si e un aer in PRaid de nu iti mai vine sa pleci.
Pai eu zic sa ne organizam si la anul prin martie asa sa mergem cu tot cu bebei la Praid. Ce ziceti?![]()
![]()
Dana
27+ cu
LoraG76 spune:
summertime, la noi raceala n-a venit decat de la gradinita. N-a luat din alte parti, desi n-am ferit-o deloc. Dar am zis, i-am si facut cateva cure cu bronhovaxom pentru imunizare. Fie-mea mananca inghetata (stiu, nu e buna, are E-uri, dar parca nu-i pot interzice chiar tot...), vara se scalda impreuna cu prietenii in rauri de munte, chiar daca apa e cam rece, nu o feresc exagerat de intemperii...ori e ea mai rezistenta, ori am avut noroc noi, nu stiu. Sper sa fie ok si cu bebelina nr. 2. Oricum, eu i-am dat antibiotic f.f. rar, doar daca a fost neaparata nevoie.
A, mi-am amintit, a mai avut odata rosu in gat cu febra la 10 luni, cand ne-am intors din Sicilia, din cauza aerului conditionat din masina - probabil era diferenta mare de temperatura intre exterior si interior, plus drumul mult prea lung...cert e ca in tara am intrat cu ea cu febra, dar a cedat imediat ce i-a facut ceva injectabilin Arad, la primul spital plus nu's ce siropel mi-a mai prescris medicul de acolo, in 2 zile nu mai avea nimic.
Lora, mami de Iustina si 
28+
Carti personalizate
Bazar umanitar DC - ajutati copiii
Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
puiutza spune:
Kiti - nu am avut nici o schema de tratament...nici nu iti trebuie!
Intram cu masina de 8.30, 9 si ieseam pe la 13. Deci stateam cam 4 ore inauntru pe zi. Inauntru sunt saltele gonflabile - si e fain ca le trece timpul mai repede la copii, si cat sar si respira mai profund...si e ok!
La amiaza somn si spre seara in curte si plimbari.
In februarie cand am fost, din a-3-a zi a inceput sa expectoreze....la greu...de m-am speriat, am vrut sa plec acasa....elimina niste lumanarele de nu stiam ce sa fac....dar nu tusea...stranuta doar si gata! Pana m-a linistit pediatru la telefon ca e efectul salinei si sa merg in continuare.
Merita din plin cura la salina. Dar o recomand in afara vacantelor scolare pt. a evita aglomeratia. Si cazarea a fsot cu 50% reducere in perioadele astea.
E indicat minim 5 zile de tratament, cel mai bine 8-10 zile. Si vezi cum reactioneaza copilul. Bobi nu avea nimic, era doar rupt de oboseala de cat fugea pe acolo.
Dana
27+ cu
chichiutza spune:
Buburuza bine ai revenit! Sper c-ai avut o vacanta super frumoasa si te-ai odihnit si relaxat!
Multumim tare de capitol nou!
Cristina
23+
eveline spune:
Fetita mea pana a intrat la gradinita a fost o singura data bolnava...o enterocolita virala atat de urata incat am ajuns cu ea direct in reanimare, inconstienta, la spital...la varsta de 8 luni. In rest super OK. Eiii, dupa ce a inceput gradinita s-a schimbat si povestea....grupa mica a facut-o o saptamana la gradi si doua acasa... grupa mijlocie, vreo doua la gradi si una acasa. Abia in grupa mare, dupa ce vara trecuta in vacanta a mers la mare o data cu noi si inca o data cu bunicii, n-a mai lipsit de la gradi doua saptamani adunate tot anul. ori ca a abeneficiat de aerosoli mai mult (cu toate ca asta ar insemna ca acei copii care locuiesc la malul marii sa nu fie bolnavi niciodata), ori ca a crescut si a capatat anticorpi...ori ambele. I-am dat in anii astia o gramada de tratamente pentru imunitate...eu una is convinsa acum ca daca nu-i dadeam tot aia era.... Pe masura ce inainteaza in varsta, si mai face una alta, face si anticorpii specifici.... Am crezut in prima faza ca a mea e mai sensibila, pana cand intr-o zi am avut o curiozitate si m-am uitat in catalaog impreuna cu una din educatoare si am observat ca toti copii din grupa, dar absolut toti, lipseau in acelasti ritm.... si toti din aceleasi cauze:bolnavi. Asta e, rar am vazut copil dat in colectivitate care sa nu "culeaga" ceva de pe acolo.
23+
si mamica de
Bianca