Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010 (74)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LoredanaB spune:

Fetelor eu nu ma stresez cu bagajul de spital....am nevoie doar de haine pt mine si bebe,cosmetice si atat.Restul le primim din spital.

24 cu + Eric Joshua(05.09.2008) ... o minune de la Dumnezeu!

Eric Joshua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela.n spune:

OOOOOOOO, da, buna tare ideea cu afisul

--------------------------------------------------
Sunt o cu de 22+

Minunea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Citat:
citat din mesajul lui magdyi2001

Fetele carora vi se intareste burtica, hai sa va dau un SFAT:
- trageti aer in piept(pe nas) bine, bine si apoi incercati sa-l da-ti afara(pe gura, cu buzele tuguiate) numarand in gand pana la 15 si tot asa pana vedeti ca burtica revine la normal. Trebuie putin exercitiu la inceput, dar o sa vedeti ca functioneaza. Pe mine ma invatat la exercitiile de respiratie... Va ajuta si in timpul travaliului...

Magdy, de Gabriel (05.03.2009) si Theodora ingeras.
Acum 22+ cu rozaliu

Cei trei Palmieri

Povestea ei,povestea lui,povestea noastra...

Multumim de informatie, chiar am sa incerc. Eu am cam des contractii, nedureroase ce-i drept, stiu ca trebuie sa le am da parca nu imi sunt la indemana asa devreme si asa dese. Si uneori chiar nu am cum sa ma intind ca ma apuca la servici...

23+ si mamica de Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Eveline, sa stii ca ma gandeam ca l-as creste asa in burtica vreo cativa anisori!! Chiar imi place ca misca ceva acolo!
Dar… am auzit ca trebuie scos…

Loredana, stiu ca ai dreptate, insa in timpul saptamanii e cum e, nu conteaza; eu numesc weekend toate zilele pe care le petrec cu sotul in intimitate, cu programul nostru, in ritmul nostru, cand negocierea inseamna cum sa-l convingi pe celalalt sa se ridice sa faca el cafeaua sau, daca ai pierdut negocierea asta, cum sa-l trimiti dupa foietaje cu una-alta!...
In rest, cand ziua inseamna alergatura, nu ma deranjeaza schimbul cu nedormitul… mai ales ca resist sa dorm pe sarite, ceea ce nu inseamna ca nu ne va fi greu!
Loredana, nu-i cam marisor? La mine era 777 gr. la 25 sapt in cap si era déjà cu 3 zile mai mare dupa greutate.

Nu mi-e de luat in brate, ii tot tin pe altii de cand eram copil, nu ma sperie nici nedormitul, nici bolile, nici urletele, nici dintisorii… ma sperie nevoia lui psihica si constanta de mine, dependenta, lipsa de pauza ca parinte, anii in care nu ai concediu din meseria asta, disponibilitatea noastra continua... Ma sperie ca voi fi modelul lui de femeie in viata, ma sperie ca voi avea zile in care nu-l voi intelege, cand nu voi avea chef sau rabdare.
Mi-e teama ca se va inbolnavi si nu voi vedea daca e somatizarea unei nevoi de afectiune sau ca e o simpla raceala... ca nu voi distinge cand nu-i place profa, gradinita, ca nu voi sti sa-l linistesc mereu, ca oare voi sti sa creez o relatie apropiata?...
Asta cu invatatul pe parcurs eu nu il inghit. Invat sa schimb scutece, sa tratez febra, sa dorm pe sarite, dar nu inveti asa de usor sa vezi cand copilul e nelinistit la gradi si din cauza neadaptarii raceste de 10 ori la rand! De exemplu.
Or asta e esenta de parinte, sa iti citesti copilul, sa-l intelegi, sa-l linistesti, nu numai sa-i dai morcov ras sau coca-cola!
Aici am eu o teama. MARE!

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdyi2001 spune:

Citat:
citat din mesajul lui LoredanaB

Fetelor eu nu ma stresez cu bagajul de spital....am nevoie doar de haine pt mine si bebe,cosmetice si atat.Restul le primim din spital.

Eric Joshua

Si aici e la fel

Acum 22+ cu rozaliu

Cei trei Palmieri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdyi2001 spune:

Citat:
citat din mesajul lui eveline

Citat:
citat din mesajul lui magdyi2001

Fetele carora vi se intareste burtica, hai sa va dau un SFAT:
- trageti aer in piept(pe nas) bine, bine si apoi incercati sa-l da-ti afara(pe gura, cu buzele tuguiate) numarand in gand pana la 15 si tot asa pana vedeti ca burtica revine la normal. Trebuie putin exercitiu la inceput, dar o sa vedeti ca functioneaza. Pe mine ma invatat la exercitiile de respiratie... Va ajuta si in timpul travaliului...

Acum 22+ cu rozaliu

Cei trei Palmieri

Multumim de informatie, chiar am sa incerc. Eu am cam des contractii, nedureroase ce-i drept, stiu ca trebuie sa le am da parca nu imi sunt la indemana asa devreme si asa dese. Si uneori chiar nu am cum sa ma intind ca ma apuca la servici...

23+ si mamica de Bianca

De asta l-am si scris, pt ca se poate face oriunde si oricand, nu numai atunci cand stai intinsa in pat...

Acum 22+ cu rozaliu

Cei trei Palmieri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea82 spune:

Asa este Liliana, dar cred ca si esenta asta de care vorbesti vine cu timpul. Copilul inveti sa il citesti in timp, cunoscandu-l, invatand sa comunici cu el.
Nu stiu, nu vorbesc din experienta, dar sper din tot sufletul ca asa este. Nici o mama, sau mai bine zis viitoare mama nu cred ca stie din prima cum sa-si citeasca copilul. Uite de exemplu finuta mea a invatat in timp sa citeasca plansul copilului ei: cand plange de foame, cand din nevoia de afectiune, cand de durere de burtica, etc...Nu cred ca se naste nimeni invatat. Cred ca este un instinct care ni-l cultivam in timp, odata ce tinem in brate propriul copil

Curaj ca putem! Si din moment ce ai temerile astea, sigur vei fi o mama super

23+ cu un carucior multicolor :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoredanaB spune:

[/quote]

Offff, Loredana, eu stiu ce sa-ti zic, poate ca ar trebui sa-l schimbi. Eu nu zic ca romanii nu ar fi profesionisti, dar parca prea alearga dupa pacienti si implicit dupa bani. Eu zic sa ceri parerea si unui "profesionist" austriac sau neamt si atunci vei vedea diferenta; ca asa cum ti-a raspuns asta la orice intrebare ca "e normal" poate asa ar putea sa-ti raspunda orice fata de pe forum care are cunostinte cat de cat medicale. Sper ca nu te-am suparat

Acum 22+ cu rozaliu

Cei trei Palmieri

[/quote]

Cum sa ma supar Magdy...ai dreptate.Asta imi spune si sotul,sa-mi caut alt doctor.Problema e ca nu am primit nici o recomandare.Toata lumea ridica din umeri.

Eric Joshua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andreea82

Asa este Liliana, dar cred ca si esenta asta de care vorbesti vine cu timpul. Copilul inveti sa il citesti in timp, cunoscandu-l, invatand sa comunici cu el.
Nu stiu, nu vorbesc din experienta, dar sper din tot sufletul ca asa este. Nici o mama, sau mai bine zis viitoare mama nu cred ca stie din prima cum sa-si citeasca copilul. Uite de exemplu finuta mea a invatat in timp sa citeasca plansul copilului ei: cand plange de foame, cand din nevoia de afectiune, cand de durere de burtica, etc...Nu cred ca se naste nimeni invatat. Cred ca este un instinct care ni-l cultivam in timp, odata ce tinem in brate propriul copil

Curaj ca putem! Si din moment ce ai temerile astea, sigur vei fi o mama super

23+ cu un carucior multicolor :)

Foarte bine spus Andreea!

Dana 27+ cu si mami de Bobi (06.03.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Citat:
citat din mesajul lui LilianaR

Asta cu invatatul pe parcurs eu nu il inghit. Invat sa schimb scutece, sa tratez febra, sa dorm pe sarite, dar nu inveti asa de usor sa vezi cand copilul e nelinistit la gradi si din cauza neadaptarii raceste de 10 ori la rand! De exemplu.
Or asta e esenta de parinte, sa iti citesti copilul, sa-l intelegi, sa-l linistesti, nu numai sa-i dai morcov ras sau coca-cola!
Aici am eu o teama. MARE!

25+

Stii tu cum e...nu crezi pana nu vezi... Poate n-o sa ma crezi dar si asta se invata in timp. Am invatat, uneori de fapt nici nu stiu daca am invatat sau e instinct, sa deosebesc atunci cand nu vrea la gradi, chiar daca nu stie sa-mi spuna, motivul: stiu cand nu vrea ca s-a intamplat sigur ceva cu o zi inainte, sau nu vrea pentru ca e obosita, sau de fapt se alinta, sau pur si simplu nu vrea...asa cum eu am zile cand pur si simplu nu vreau la servici (nu inseamna ca nu ma duc). Se invata.... Ai sa vezi ca vor fi momente (sa dea Dumnezeu sa fie cat mai putine) cand ai sa te uiti in ochii copilului tau si ai sa STII ca maine va fi bolnav. Ai sa stii cand va avea doar cateva luni ca plange de foame sau durere sau alint... Si da, vei avea cu siguranta zile in care nu vei avea chef sau rabdare...dar ai sa treci peste ele si ai sa fii o mama buna...stiu sigur ca vei fi pentru simplul motiv ca iti pui asemenea probleme.
Daca in secunda asta te-as pune in fata unui copil care are una din problemele enumerate de tine si te-as pune sa i-o rezolvi si n-ai reusi asta nu inseamna ca nu o sa gasesti rezolvarea acelorasi probleme cand vor aparea la copilul tau.
Ceea ce spui tu m-a speriat si pe mine la momentul respectiv, sincer....si sustin in continuare acum, dupa ce am deja un copil: da, se invata si astea si da, o mama are o putere de adaptare la situatii extreme pe care nici nu o poti banui pana nu te lovesti de ea.

Hai fruntea sus....vom trece peste toate si ne vom putea sfatui... Fiecare problema are o rezolvare. Asta inseamna de fapt viata, asta inseamna sa traiesti...

Oare de ce m-a apucat pe mine filzofatul??

23+ si mamica de Bianca

Mergi la inceput