Puiuti de Randunici 2008!! (421)
Raspunsuri - Pagina 17
Nicoleta spune:
Simona, facem cam 9-10 ore cu masina, 95% pe autostrada. Noi am dat luxul pentru plaja de nisip, nisip fin, sa le placa si copiilor, si noua. Vrem sa plecam seara, sa calatorim noaptea, sa doarma copiii si dimineata sa fim acolo. Sper sa reusim, sa rezistam, plecam in ultima zi de scoala, intr-o vineri.
----------------------------------------------------
Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!
Nicoleta spune:
Na ca a zis-o Olga inaintea mea, nu mi se pare corect fata de Teo sa-i oferi atata confort. Sincer, trebuie lasata sa calce in strachini. Eu inteleg ce sta in spatele tuturor eforturilor tale. Pe de alta parte si TU esti om.
Cu parintii mei nu a fost chiar asa de grav... dar eu fiind prima am tras cat pentru 10. Aveau atatea pretentii de la mine! Si da, mult timp am crezut ca sunt defecta, am incercat din rasputeri sa ii fac sa fie multumiti de mine... nu am reusit (dar asta m-a facut sa invat cum sa speculez situatii, cred ca asta m-a facut mai "pe faza", am invatat cum sa fac ca lucrurile sa mearga cu mai putin efort). Dar dupa ce am intrat la facultate m-am linistit. Insa urmele le simt inca, asteapta un click si gata, sunt ON!
dudurutza spune:
fetele
Am multe sa spun, dar dupa ce am citit postarea lui Mimo, care m-a induiosat/ smuls cateva lacrimi. Mimo, sa stii ca esti o mama minunata si avem multe, multe de invatat de la tine Nu cred ca poti fii altfel, decat asa cum esti, si esti foarte bine!
Am vazut ursulet scump, Andru vorbaret, tare draguti toti.
Felicitari Razvi si David, mamicilor si Becca
Sanatate lui Mufa, Luny
Soviiiiiiii, pentru Ana, ma bucur ca esti ocupata doar!
Natyyy, cum e Iulia????????????????
Fac terapia prin shopping, azi mi-am luat o geanta si o camasa, zilele trecute o rochie...
luny spune:
am citit-o pe Mimo de aici si simt nevoie\a sa ma exprim si eu... partial, sunt de acord cu Stela.. mie mama imi facea compunerile, pana in clasa a 4-a.. apoi, gata!.. ajutor da, e altceva.. mie mi se pare o hiba mare in programul ei, parerea mea e ca ala ar trebui modificat radical, in primul rand!!! apoi, nitica disciplina, si vine randul temelor, care indiferent de ce natura sunt, eu as AJUTA-O doar sa le faca, nu le-as face eu in locul ei, nu e inavantajul nimanui!.. una e sa cautam impreuna, ce bagam, ce luam, hai sa mai adaugam o idee, alta e sa mi se dea tema si ea sa-l ia gata facut si hop la scoala, uite 10le sau 9le.. fara niciun fel de munca, implicare.. si dincolo de asta, daca ar refuza(ptr ca asa e obisnuita de mami), as incepe sa taiete din avantaje, gen terase, iesit mult si des, bani de buzunar etc.. pana vad ca misca si ea ceva, acolo.. sincer, si mie mi se pare ca te cam ia de buna, de prea buna.. ceea ce inteleg, esti mami, si poate toate vom avea tentatia asta, de a supracocolosi, insa... e mare, deja, bre, trebuie sa devina si ea responsabila la un moment dat.. deci, asta e teoria mea, sa vedem practica cum va fi, dar stiu clar ca nu-i voi face temele.. e greu sa gasesti solutia de mijloc, sunt sigura... dar parerea mea e ca tu poti interveni si poti fi putin mai categorica cu Teo..
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
natynic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mimonix Si ca sa fac si-o incheiere acestei mari aberatii, niciodata nu m-am dus la mare sau in vacanta pentru mine...mereu m-am dus pentru ea, acum pentru ei, pentru copii! Am acceptat orice, am fost in gazda la eforie, am mancat un covrig pe zi, am plecat vizitat manastirile din Moldova (de parca nu le mai vizitasem de nspre ori) ...deci tot tot tot..numai pentru ea, pentru ei...habar n-am daca e bine sau nu, dar eu nu stiu ce-i aia vacanta pentru mine, sa ma odihnesc eu...sau poate crezi ca ma dau in vant sa schiez? |
Iata de ce spuneam ca la mine tendintele s-au schimbat si n-as mai sta in orice conditii ci doar oferindu-i Iuliei confortul de care consider eu ca are nevoie. Asta spun pt ca prea simt ca mi s-a dat peste bot cum ca stramb din nas daca nu-s 5 stele. Si anul trecut scrisesem ca eu nu-s de all inclusive, ca-mi place in vacanta sa mananc in prima carciuma rustica ce-mi face cu ochiul, eventual pe malul marii, cu putina muzica potrivita si un pahar de vin, pe o terasa cu stuf si cu miros de peste fript, etc. Asa mi-am petrecut tineretea. Dar pt Iulia ar fi greu, plicticos, obositor si...mai e mult pana cand va creste si va fi altfel.
Mimo, cat despre Teo...Eu am o mama care nu a comunicat cu mine niciodata si nu mi-a fost prietena in vremea tulbure a adolescentei; si un tata aproape ca al Olgai (pe el macar boala l-a mai schimbat). Cand am ajuns om de treizeci de ani, locuind si descurcandu-ma singura, medic si asistent universitar apreciata de colegi si de pacienti, au regretat mult ca nu au fost altfel de parinti. Eu nu le-am reprosat mai nimic si nici acum nu o fac, dar...nici nu am asteptat prea mult sprijin, mai ales moral, din partea lor vreodata. Si stiu sigur ca asta i-a durut, dar oare cine ma invatase sa fiu asa? Nu-ti reprosa deci nimic-din punctul MEU, personal de vedere, din tot ce povestesti esti pt Teo tot ce mi-as fi dorit sa fie mama mea pt mine Ai rabdare, e o varsta grea, grea de tot dar sa stii ca intr-o buna zi rasplata ta va fi mare
Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
"Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile"-Octavian Paler
natynic spune:
Dudu, multam, e bine vad, a mai facut 37,7 dimineata si apoi nimic, am fost si pe afara, m-a alergat de ma ustura picioarele. S-a si imprietenit cu un baiaetel Andrei si dupa ce a plecat mi-a zis asa, cu ton confidential: "iti pace Andei" Sper ca a trecut, ceea ce ii doresc si lui Mufilici.
Mai, mie mi se pare ca o judecati aspru pe Mimo. Aceleasi discutii sunt si la noi in familie, cu cumnatii, vizavi de nepot-care e fix de varsta Teodorei, cam cu aceleasi preocupari si inclinari, tot as la mate, fizica si engleza si varza la romana de ex. Si cumnata mea, invatatoare si in opinia mea pedagog excelent ii face referate! Pt ca e copil cuminte cu toate fitele varstei, pt ca are talentele lui, pt ca nu creeaza probleme. Altii la varsta lor se drogheaza si ucid, fetelor! E total totalgresit sa-i comparam cu generatia noastra!!! Nu vedeti ca ei traiesc in complet alta lume? in filozofia ca totul trebuie obtinut rapid si cat mai usor? Stiu ca e frustrant, ca ne amintim cata sudoare a curs de pe noi la varsta lor, dar lumea de azi e ALTFEL! Iar copiii care raman totusi copii pana la o varsta rezonabila sunt un mare noroc, dupa parerea mea. Nu stiu daca s-a inteles ceva...
Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
"Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile"-Octavian Paler
Nicoleta spune:
Am mers la ORL. Copiii par ok, le-a luat totusi cate o proba din gat, sa fie sigur. Eu insa am amigdalita cronica, se poate "trata" doar cu operatie... el nu-mi recomanda, dar daca vreau, ma ajuta sa o fac. Dureaza 2 luni de cand depun actele si pana ma opereaza. Inca ma gandesc ce sa fac... Voi ce ati face?
Olgutzika spune:
Naty, asa este, copiii de astazi sunt diferiti de cum eram noi. Si parintii nostri erau foarte diferiti de noi, parintii de azi...societatea acum incurajeaza comunicarea intre parinti si copii, atunci...vremurile erau grele, toata lumea trebuia sa fie excesiv de responsabila, sa nu iasa din rand..pe sor'mea o ameninta taica-miu ca daca nu intra la facultate , el nu o mai tine un an acasa, o trimite in rafinarie, sa vada ce e munca. Noi nu am facut pregatiri nici macar jumatate de minut, am intrat la liceu, la facultati, am invatat limbi straine...dar cu ce eforturi si cu ce pret? Am facut tot timpul ce a trebuit sa facem in schimbul faptului ca tata ne dadea sa mancam si ne lasa sa dormim sub acoperisul lui. Si cica datorita lui am devenit oameni ! Sa devenim oameni nu mai era normal, era un merit, fireste..AL LUI!
Preferam sa faca cu mine tema la mate, sa vada cat de cumplit de greu imi e, sau sa imi faca el referatul la istorie, de care ma durea in motul de la basca, pentru ca eu aveam teza la chimie a doua zi. Ce n-as fi dat pentru un BRAVO!, pentru cinci minute la un meci de-al meu, pentru doua aplauze la un cos pe care l-am marcat, pentru o intrebare: "Esti obosita? Te simti bine" Ceva!
Eu o sa fac lectii cu Sof daca ea va dori, voi fi langa ea atunci cand va simti nevoia. Va deveni un om responsabil pentru ca asa va deveni firesc, prin natura relatiei cu parintii ei, si nu pentru ca trebuie sa imi demonstreze mie ca e responsabila, nu ca premiu pentru mine pentru ca sunt ok cu ea, nu pentru ca eu asa am facut la vremea mea.
Ok, Teo doarme haotic, e demonstrat stiintific, pot cauta, de ce dorm adolescentii atat de mult si adorm atat de tarziu in noapte. Si s-a dus in ultima zi de scoala in pantaloni scurti si maieu la terasa...so?!!? Nedemachiata...e un obicei? Pot avea si ei scapari, mi se par atat de minore ale Teodorei...Sunt convinsa ca e suficient pentru ea sa stie ce parere are Mimo despre asta, la un moment isi va insusi observatiile, pur si simplu, pentru ca sunt de bun-simt si ala nu ii lipseste. Trebuie puse in balanta si lucrurile ei bune: invata foarte bine, merge la olimpiade ( in calsa a Xa noi radeam de ne stricam de aia care indrazneau sa mai mearga la vreo olimpiada ), merge la mare singura cu gasca si se intoarce intreaga si fara tampenii facute, chiar daca a plecat cu o singura pereche de incaltari De ce sa ii tai banii de buzunar in loc sa o duc eu la intalnire cu gasca? Pentru ca ii fac patru amarate de referate la psihologie o data pe semestru? Ce face Teodora e suficient pentru mine sa ii dau libertatea pe care i-o da Simona. Ce sa ii cer mai mult unui copil, pana la urma? Sa aduca bani in casa, sa dea la sapa?!!? Invata? Da, foarte bine! Fumeaza, se drogheaza, face sex, minte, fura, pleaca de acasa, e nerespectuoasa cu familia si cu cei din jur? No way! Deci? Ce e in neregula cu ea? Ca nu e ca mine? Nici nu trebuie sa fie, e Teodora, originala, autentica, e ok asa cum e!
Cat despre cocoloseala...tinem subiectul deschis, mai ales cu mamele de fete, cand or avea ai nostri 16 ani .
Eu incerc sa ma rup de modelul de parenting al tatalui meu, e gresit, e prea demanding, nu da copilului NIMIC. Am multe de spus...dar copiii nostri abia cresc, asa ca discutia asta e pe termen lung
Si-a comandat Radu barcuta...Nila inca picura cu sange, dar mananca, duminica ii scoatem sonda. Mai am maine o zi aglomerata, si pe urma fugim la tara, cica va fi canicula maine si sambata Si la mine la birou nu merge AC-ul
Nico, nu stiu ce sa iti spun...cum iti rezolva scoaterea amigdalelor ametelile si starea de slabiciune? Mai bine le scoti acolo, in Austria, decat aici, asa fara dubiu...
Olga 17+ si mami de Ioana-Sofia (25.02.2008 )
luny spune:
Olgu, sa stii ca si ai mei, in special tata, a fost f dur, rigid, militaros si restrictiv cu mine... si nici eu nu am de gand sa fiu asa cu Matei, no way!!
nici mie nu mi se pare un capat de tara ca o adolescenta pleaca la terasa machiata/nedemachiata sau in pantaloni scurti sau nu's ce fusta.. ce mi se parea mie mai 'altfel' decat as face eu, sunt temele! a, ok, daca se intampla ocazional, nu-i bai! dar am inteles ca Mimo face frecvent referate.. ceea ce poate fi cool ptr majoritatea dintre voi, si ptr copii la fel, insa..
ok, eu sunt mai restrictiva pe partea asta... si-mi mentin parerea ca ajutorul meu si faptul ca fac si referate care ptr copil sunt nesemnificative, ocazional, sunt una, pe de alta parte, insa, varsta mi se pare problematica, si ce percep ei din ceea ce faci tu ptr ei.. da, normal ca e f misto Teo, e isteata si stie ce vrea, invata bine la materiile care o intereseaza, insa nu as avea pretentii de 9 si 10 la ceva ce nu-i place, dar nici nu i-as lua de pe umeri 100% , mereu, temele la materiile alea.. eu asa as proceda acum, ce va fi la 14, 15, 16 ani ai Mateiului, oi vedea.. sunt flexibila
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!