Puiuti de Randunici 2008!! (421)
Raspunsuri - Pagina 16
ramo_cata spune:
Vlad de ursuleata..ce rapid e si -ici
Felicitari Razvanel si Becca,Felicitari David si sanatate lui Silun...sanatate Mufarinu'...
-ici celor care mi-au vazut puiul..m-am umflat in pene de mandrie
sovi si ma bucur pentru Ana ca a scapat de bubite
clau sa ai niste zile libere frumoase sis tiu sigur ca asa va fi cu cei doi copii frumosi si cuminti pe care-i ai
si sa-mi laud baiatul..a facut kk la olita si a cerut..i-am pus olita langa masina de spalat,in baie,ce-i drept a durat ceva pana a facut ..se mai ridica,ma gonea sa-l las singur"pa pa ,mami ,pa pa"..dar a facut..dupa ce facut m-a chemat sa-mi arate,s-a mai asezat putin ,se uita printre picioare sa-l vada pe dansu' ce haios e...a mai facut si pipi la olita ,dar si pe el...cum am spus il tin fara pampers prin curte...
luny te astept cu mare drag in curtea noastra..cand aveti drum spre oltenia astept un tzrrrr....
RAMI mamica fericita de puiutz mic si iubit ANDREI
poze
daciana.t spune:
simo, daca ai invatat-o si cu altceva asta e, daca nu ai invatat-o asa las-o asa...ca no la anu v-a trebuii sa ii iei ceva si mai si...
sau si mai ok poti vb cu toti parinti si pentru o suma modica(10-15 lei) i se poate lua ceva din partea clasei...
"dragostea e zarea libera si larga unde sufletul isi intinde aripile" Ch. Wagner
Te înaltii cu adevarat nu când urci, ci când privesti drumul parcurs.
Claudia si mami de Daciana - 13.01.2008 o galushca mititica
daciana.t spune:
daci are 3 nopti de cand doarme fara pampes si azi noapte a facut pe ea...cum ea nu s-a trezit si eu nu fac de paza sa vad daca e una sau nu a stat asa...azi dimineata era destul de maraita si am lasat-o in pat sa se trezeasca singurica...si incepe: mami, vleau aptic! coboara din pat: vleau aptic cu tati...si sa se plece in sufra dupa tac-su...si cand ma uit eu "avea mersu' lenagatu'..." (cand e uda merge cracanata) si zicea: am tampilat! am ras de ea de numa numa...am schimbat-o intre timp, dar era sa se draguta
insa ieri la locul de joaca m-a enervat teribil...cand un copil o atingea..venea la mine miorlaind.."mami, bla, bla", insa nu se sfia deloc sa ii i-a jucaria unui copil mai mic m-a enervat asa de tare incat i-am spus ca ori de joaca frumos ori mergem acasa
"dragostea e zarea libera si larga unde sufletul isi intinde aripile" Ch. Wagner
Te înaltii cu adevarat nu când urci, ci când privesti drumul parcurs.
Claudia si mami de Daciana - 13.01.2008 o galushca mititica
Simo27 spune:
Clau,felicitari si lui Razvan
De 8 martie i-am luat o iconita de argint si flori,normal.De placut ,David o place tare mult,ca e in varsta,are rabdare,e ca o bunicuta cu copii.Vor fi ultima ei clasa.Sa vad azi la serbare..mai intreb o mamica,doua!
La gradi se strangeau bani si se lua un cadou din partea tuturor parintilor..aici,vad ca nu..
Ma duc sa ne pregatim de plecare.Eu plec cu David ,varul N,o prietena mai devreme iar la 5,30 vine si tati cu Sam si bunicii.Siluan ramane cu bona,care e speriata de urletele lui si mi-e ca nu va mai vrea sa stea cu el..
mimonix spune:
Uite ca iar ma apuca depresia Pai citesc eu despre parintii Nicoletei si tatal Olgutei si asta tocmai cand am venit acasa suparata si nervoasa ca Teo ma speculeaza in ultimul hal ...si stau si ma gandesc cum naiba e mai bine sa fii pe lumea asta, parinte bun sau parinte rau? Ori fi nene si vreunii echilibrati asa? M-am dus cu Dudu in parc pe la 11, am lasat-o dormind...ii cumparasem un colier cu cercei de murano , care ii placuse ei f mult,I l-am lasat pe masa...in chip de mic dejun. O sunt pe la 11, 30 sa vad daca s-a trezit si daca a gasit cadoul. Dormea. O intreb ce program are, imi zice ca avea programare la manechiura la 10 si a ratat-o ...in fine, se duce la scoala la ora 14. Asta dupa ce o rugasem ieri sa nu mai circule prin caldura asta la pranz, ca scoala s-a terminat si nu se duce decat pt distractie. Trec peste, ii zic ca vin eu la 13 si 15 acasa ca sa o duc cu masina..sa nu stea in soare. Si o rog sa fie gata, ca sa ajung apoi acasa in timp util cu Dudu sa-l culc. Intre timp lui Dudu i s-a umflat fruntea...nu stiu de ce Aseara a cazut din picioare, impingand masina aia...s-a lovit dar nu f grav...dupa vreo ora, i-a aparut un zbenghi in frunte.Ta-su zice ca de la cazatura, mie mi s-a parut ca il intepase un tantar. Azi dimineata n-avea nimic vizibil. Dupa o ora de stat afara in caldura il vad rosu in frunte si se scarpina de zor. Pana am ajuns acasa era cu o jumatate de frunte rosie iesita in afara Stau cu un cui infipt in inima,nu stiu ce are. Nu a dat niciun semn de oboseala, ameteala, voma, durere...nimic. Dar nici intepatura nu se mai vede clar, e umflat si rosu uniform Sa vad cand se scoala cum arata, sper sa se retraga In fine, asta era agitat, incalzit, il manca fruntea si ii era somn. Am stat un sfert de ora in masina jos, in parcare sa o astept Cand apare, era in pantaloni scurti si cu un maieu decoltat cu tatele la vedere Asa se merge la scoala ???Asa Avea unghiile bleu , pe alocuri stricate. Nu se uscase bine oja Avea ochelari de soare mari (cum se poarta) dar uitase sa se demachieze Cica n-a avut timp. Am intrebat-o ce-a facut doua ore, s-a enervat In final, imi zice sa o las la Hasdeu ca "astia" (astia inseamna gasca) sunt la o terasa pe acolo....deci nu-s eu tuta tutelor si proasta proastelor sa stau sa o astept in fata blocului si sa o duc la terasa in timp ce copilul asta clocotea in masina si se scarpina de zor ???? Diseara la sase e un fel de sedinta la scoala, cu parintii celor care merg in excursie. Deci imi beleste si plimbarea de seara Mai are de dat niste bani pt ultimele sedinte de meditatii si pentru o carte cumparata de profesoara. Ma rog de ea de nu stiu cand sa se duca sa se achite, ca e langa liceu, pe Mosilor...neee, uita, nu poate,n-are timp Colierul a ramas pe masa din bucatarie ...frumos , nimic de zis dar sa-l duc eu la locul lui Asa are niste zile ca ma scoate din toti tzatzanii Ca mie d-aia imi trebuie Mari, d-aia nu fac fata singura cu un copil mic toata ziua acasa...ca ba fac referate, ba la fizica, ba fac pe soferul, ba te miri ce....ma intreb peste 10 ani, oare ce-o sa povesteasca despre mine prietenilor ei ???
Ma intrebai Stela , mai demult,de ce-i fac eu referatele...pentru ca sa citesti, sa cauti, sa rezumi...iti ia timp. Daca ea se trezeste cu o zi inainte ca are de facut 4 referate si n-are nici talent la compuneri, nici timp sa caute sau sa citeasca...optiunile sunt doua: sa ia 2 sau sa i le fac eu...d-aia i le fac eu. Mai ales sa stiu ca psiholoaga/filosoafa n-o sa fie in veci, nu-i e felul. Si multumesc lui Dumnezeu ca la mate, info, si engleza invata singura si ia note mari. Duca-se in mama lor de referate, as vrea doar sa-mi zica si mie mai din timp, sa le fac cand doarme Dudu nu cu el atarnat de cracul pantalonului Si ca sa fac si-o incheiere acestei mari aberatii, niciodata nu m-am dus la mare sau in vacanta pentru mine...mereu m-am dus pentru ea, acum pentru ei, pentru copii! Am acceptat orice, am fost in gazda la eforie, am mancat un covrig pe zi, am plecat vizitat manastirile din Moldova (de parca nu le mai vizitasem de nspre ori) ...deci tot tot tot..numai pentru ea, pentru ei...habar n-am daca e bine sau nu, dar eu nu stiu ce-i aia vacanta pentru mine, sa ma odihnesc eu...sau poate crezi ca ma dau in vant sa schiez?
Simona,mamica de Teo (16 ani) siDuuDuu (DOO ANI )
Acum "doo" ani fericirea a batut a "dooa" oara la usa mea
Simo27 spune:
Off,Simo-Mimo sunt sigura ca atunci cand va avea copii ,va aprecia mult ceea ce ai facut pt ea.Asa sunt copii...uite,nici eu cand eram liceeana nu apreciam,nu ma interesa asa mult de sacrificiile parintilor mei,de sfaturi,etc...daca as fi avut mintea de acum,altfel ar fi stat lucrurile.Ca imi pare rau ca nu am stiut sa fiu mai docila,mai ascultatoare..ca doar am avut si am parinti de milioane!Asa cum,sunteti si voi.Va sacrificati pt copii.Exact asa au facut ai mei si asa fac si eu,chit ca jinduiesc dupa 3 zile doar cu al meu.As mai zice,dar tb sa ma imbrac..ideea este sa nu regreti ceea ce faci pt copii,ca merita TOT!
egonsis spune:
Va multumesc tuturor pentru informatii, m-au ajutat foarte mult, am inteles ca varicela asta e o boala pe care copii o suporta fara mari suferinte. Vad ca toate care aveti copii care au facut varicela spuneti ca a decurs usor si fara probleme.
Si ca sa ma explic putin de ce am aparut eu cu discutia despre varicela: eu nu am avut de-a face cu boala asta pana acum, la mine in familie frati verisori nu au facut boala, nu am prieteni care sa fi facut – pur si simplu nu aveam nici o informatie directa despre asta. Stiam si eu din auzite ca te mananca pielea, mai auzisem si ca acum exista medicamente ca sa nu te mai manance... oricum, varicela asta parea departe de mine. Iar fata de Natalia, la nivel de teorie, judecam exact precum Kya, e o boala a copilariei banala, binenteles ca e bine sa o faca, de aia nici nu am vaccinat-o la termen sa zic asa.
Cand am capatat eu boala si am vazut ce suferinta e, am inceput sa ma gandesc daca e bine ce fac, daca are si copilul aceeasi suferinta, se merita sa o las sa indure asta, in conditiile in care exista pe lumea asta un vaccin disponibil si perfect inofensiv? De-aia v-am scris, sa capat informatii, sa nu iau o decizie bazata doar pe mancarimea mea.
In ceea ce ma priveste pe mine ca adult, in continuare spun ca as fi preferat sa ma fi vaccinat. Pe langa suferinta fizica mai e si disconfortul social – m-a scos din circulatie pentru doua saptamani! Treburi nefacute, zile lipsite, appointmenturi replanificate (plus penibilitatea scuzei-am varicela! What?cum ai reusit?!) copil neglijat de mi se rupe sufletul si celelalte.
egonsis spune:
Ariel, multumesc mult pentru sfaturi! elvetienii nu sunt fani homeopate si de data asta sunt si eu de acord cu ei- aici pentru intarirea organismului se recomanda mancare, somn, stat la soare, plimbat prin balti si contact cu alti copii. Unui copil sanatos nu i se dau nici un fel de vitamine, suplimente- exemplu banal, in elvetia sunt, pe an, de vreo 5 ori mai putine zile cu soare decat in romania si, cu toate astea, de la varsta de un an copiii nu mai primesc vitD.
In general se evita medicamentatia excesiva, mai ales la copii – se alina simptomele, cat sa nu mai creeze un disconfort major si, in rest, dai organism si lupta! Ideea este, banuiesc, ca totusi exista boli mai grave pe lumea asta- daca Doamne fereste se ajunge acolo, cu se se mai trateaza pacientul daca medicamentatia cuvenita a fost deja epuizata pe o boala banala?!
In Scotia sau Irlanda nu am fost, dar despre UK un lucru este de notorietate:ploua!
In croatia, cel putin unde merge eu, poti sa faci cam ce vrei mai putin plaja! Adica, vila asta este direct la mare, localnicii au plaja privata ca sa zic asa – o bucata de 9mp de ciment sau stanci, pe care ne punem un scaun sezlog saltea (nu doar prosop ca doaaare) intrarea in mare se face ca in piscina, adica nu sunt valuri ... Mie personal nu imi place statul pe plaja la soare, ma plictiseste si ma oboseste, eu mai mult de o ora nu stau.
Sunt cam pe fiecare insula si locuri cu plaja si cu valuri, la care vin in general cei care nu au, prin cazarea lor, acces direct la mare. Din ce am vazut eu nisipul nu e atat de fin ca la Marea Neagra de ex, e mai degraba un pietris.
In general se poate vizita mult, oraselele-statiunile astea ale lor sunt niste cetatui vechi, frumoase, romantice, cu magazinute, terasute, cafenele, restaurante, turnuri, ruine epoca romana. Se fac pimbari cu barca, iahtul, vizionat pestii, insulele din jur. Acolo unde ma duc eu este si parcare pentru iahturi, seara „se aduna“ si e o promenada minunata de-a lungul lor... d'astea. Mie imi place mult combinatia asta de o baie in mare, o ora de citit, o cafeluta, o leneveala, un shoppuit, o inghetata ...
Nico, in Trogir mergem noi, e langa Split. Vad ca voi mergeti in sud sud de tot, ce minunat! Ai idee cam cat faceti pe drum, in mod realist? Faceti tot drumul dintr-o lovitura?
Ramo, si eu am remarcat ce curte faina ai
Luny, multa sanatate! Eu ii dau Nataliei ceai de musetel in situatii din astea.
Si l-am mai vazut pe ursulet repede, mooama ce puzzle de oameni mari face!
mstela spune:
Mimo,poate te superi pe mine,dar eu chiar cred ca TU cocolosheshti fata...si ce,mie nu-mi lua timp sa bantui prin biblioteci dupa referate,fara sa existe GOGU,NIMENI nu ma ajuta,dar eu constiencioasa faceam tot, pentru ca stiam ca trebuie,fara talent ca eu sunt tot de partea cealalta-real,calcule?!..dar nici nu trebuie talent,ca doar nu sunt referate pentru olimpiada,dar zau ca ajuta mult sa scotocesti,sa te orientezi blabla..si adesea luam 10...si tine-te bine,noaptea mai mergeam si prin discoteci prin regie...ehee,ce viata...e drept,mama nu a fost langa mine,de mine cica aveau grija surorile mai mari,dar nu numai ca nu ma ajutau cu absolut nimic,dar am avut libertate,nu m-a cicalit nimeni,si am fost si eleva model si studenta nu mai zic:cu bursa 5 ani+2 de master...ehee,greu,dar frumos.Ce mi-a placut acea libertate..
Si poate lua nota 2,si ce?e un capat de tara?se invata minte si va invata si din asta ceva.
Iar eu,cand organizez o vacanta,fie ea cum o fi,o organizez sa ne fie bine tuturor,mai ales mie...copilului oricum ii place,ca-i copil,ai zis bine tu...dar sa ma simt si eu bine,sa ma relaxez SI EU,ca nu-s de fier,si nu am multe vacante...in 2 oricum nu avem cum sa plecam,asa ca,macar in trio sa ne simtim bine toti.Eu asa sunt si-mi place.
Naa,da cu rosii acum,daca ma mai nimeresti,ca fug dupa troleu.
mami de TEA
Nu exista vreun pictor care sa fi surprins cu adevarat sentimentele unei mame pentru copilul sau.
Olgutzika spune:
Mimo, . Esti asa de draguta . Nu, nici intr-un caz ca tata nu e bine, e oribil, oamenii ca el nu ar trebui sa fie parinti niciodata! Ca am ramas cu capul pe umeri si ne-am facut noi calea noastra in viata, i-o datorez exclusiv mamei mele, care asa cum a putut, a pastrat urma aia de echilibru care ni se cuvenea. Poate nu exclusiv, poate si norocului de a avea o prietena foarte buna cu care sa vorbesc despre ce mi se intampla si alaturi de care sa trec prin toate cele, de a avea o sora mai mare care sa ma ia sa stau cu ea de la 18 ani...de-aia sunt relativ intreaga, ca am avut noroc de oameni in jurul meu care sa imi explice ca nu eu sunt defecta, ci el.
Voi aveti alta situatie, nu stiu daca poti fi altfel decat esti cu Teo. Si cred ca le povesteste prietenilor ei cat de "de treaba" esti si mai cred si ca e invidiata maxim pentru asta . Maaaaxim am zis, daaa ? Las-o sa mai si calce in strachini, e bine sa mai si greseasca uneori si sa invete singurica lectia. Sunteti ok amandoua, chill! Muah!
Olga 17+ si mami de Ioana-Sofia (25.02.2008 )