Tensiuni in lume (3)
Raspunsuri - Pagina 8
corap spune:
mona, n-am spus ca fuga e o solutie. (de fapt, am spus exact contrariul) si am mai spus si ca "cei care conteaza" au tot interesul sa mentina situatia conflictuala acolo, ca sa n-o transfere catre ei.
eu am spus ce-as face EU. daca as fi musulman, as gasi pe cineva care sa ma primeasca in marea lume musulmana. evreii mai pastreaza multe legaturi cu lumea in care au trait anterior - bunica mea are prieteni evrei cu care pastreaza legaturi si le-ar intinde oricand o mana de ajutor daca ar dori sa se reintoarca (desigur, nu doresc sa se intoarca).
daca as fi fost somaleza si as fi trait in somalia n-as fi avut nici macar refugiile astea.
eu stiu sa apreciez ceea ce am si ma consider norocoasa ca traiesc aici (cel putin deocamdata) si nu intr-o zona de conflict. momentan nici basescu nici boc nu mi-au omorat familia.
dar pot avea si parerea ca nicio parte n-are dreptate si ca in spatele fiecarei parti stau fitile aprinse de altii, ca dreptul la opinie (inca) il am.
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
Mona40 spune:
Corap,
Ma bucur ca bunica ta este printre cei care ar da o mana de ajutor, dar stii foarte bine ca exista suficienti bunici care gansesc altfel...
Daca ai fi somaleza, sau sudaneza, ai putea sa vii in Israel
Ca aici s-au refugiat cu miile dupa ce i-au casapit toti, inclusiv egiptenii
Da' mai bine e in Romania...ai dreptate...
Ma bucur pentru tine. Sincer.
beren spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mona40 Cineva raspunde.. Moghior festival... Asta asa...poate ne mai descretim fruntile putin...ca vine weekendul |
Mona, nu cred ca am inteles ce vrei sa spui: ca sotul tau nu stie bine limba romana si a facut o gluma involuntara ("gustata", totusi de 'romanei')? Sau ca insulta a fost deliberata?
Daca a fost o neintelegere de natura lingvistica, nu mi se pare prea amuzanta. Daca a fost o 'gluma' (insulta) etnica, o gasesc de foarte prost gust si nepotrivita oricum ai da-o. Si nu-si are locul pe forum.
Mona40 spune:
Beren, nu a facut o gluma...
asa a inteles el...
habar nu avea el ce e aia moghior...
pe noi ne-a distrat inocenta lui si a celuilalt cetatean..
Unde vezi tu gluma proasta nu stiu....
Fiecare cu simtul sau al umorului...
ete na...eu se pare ca rad de la un deget aratat...mai putina la mine ...
Dar ma uit la titulatura ta si-mi dau seama ca trebuie sa-mi fie frica....
E mai rau ca la partid.
beren spune:
Mona, ma bucur ca nu a fost o insulta deliberata la adresa romanilor de etnie maghiara. Ca atunci ar fi fost orice, numai amuzant nu, pentru oricare dintre ei, mai ales daca citesc pe forum.
Lilanda, intrebarea mea era despre blocada din Gaza: o solutie comuna, cum? Israel in colaborare cu Hamas? Israelul a incercat sa gaseasca solutii comune cu PLO. Apoi PLO fost inlaturat cu forta de Hamas, in Gaza. Colaborare cu cine? Eu nu vad nici o cale viabila aici, din pacate.
Natasa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui beren
Mona, nu cred ca am inteles ce vrei sa spui: ca sotul tau nu stie bine limba romana si a facut o gluma involuntara ("gustata", totusi de 'romanei')? Sau ca insulta a fost deliberata? Daca a fost o neintelegere de natura lingvistica, nu mi se pare prea amuzanta. Daca a fost o 'gluma' (insulta) etnica, o gasesc de foarte prost gust si nepotrivita oricum ai da-o. Si nu-si are locul pe forum. |
Hai ca exagerezi. A fost o gluma involuntara cauzata de faptul ca nici cel care a intrebat nici cel care a raspuns nu stiau bine limba romana. A iesit ceva simpatic, nicidecum jignitor si nu stiu ce e asa de grav ca cei din masina au ris. Din exagerari de genul asta ies scandaluri, lupte si uneori chiar si razboaie in toata regula.
Mona, sa-ti fie rusine, nu mai face glume pe forum decit daca moderatorii te anunta ca ai voie si in ce ton trebuie sa fie ele!
inaioana spune:
Incerc si eu o idee, poate e infantila, recunosc ca nu m-am gandit pe indelete la ea.
Israelul in acord cu organizatiile palestiniene care nu sunt pro-Hamas, cat si cu ONU, Crucea Rosie si toate comitetele si comitiile umanitare interesate (si care nu au legaturi cu organizatiile teroriste!) sa organizeze o refugiere temporara si de proportii pentru toti palestinienii care sunt anti-Hamas incluzand aici atat copiii, femeile cat si pe toti cei care sunt palestinieni pro-pace. Dupa care armata sa se lupte cu Hamas si sa ii dovedeasca si basta. Apoi oamenii sa se mute inapoi in tara lor, iar toti cei implicati enumerati mai inainte, sa ajute si sa participe la reconstruirea Palestinei.
Sigur, inainte de toata actiunea asta, trebuie facut un plan serios de impartire a celor doua state, cu limite, proceduri fixe si tot tacamul, girat si acceptat de comunitatea internationala.
Realizez ca suna simplist, dar eu alta solutie relativ rapida nu vad.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.
beren spune:
citat din mesajul lui inaioana organizatiile teroriste!) sa organizeze o refugiere temporara si de proportii pentru toti palestinienii care sunt anti-Hamas incluzand aici atat copiii, femeile cat si pe toti cei care sunt palestinieni pro-pace. Dupa care armata sa se lupte cu Hamas si sa ii dovedeasca si |
Ma tem ca nu merge :((.
Uita-te la profilul unora dintre cei/cele care s-au detonat in piata in Israel: nimeni nu i-ar fi banuit de terorism (eu nu). Ce metoda 'sigura' exista de a-i identifica pe acei "palestinieni care sunt anti-Hamas" (in ciuda faptului ca sunt majoritari, cred eu)? Aici e o problema mare: cei pro-Hamas nu au 'Hamas' scris pe piept.
lilanda spune:
citat din mesajul lui beren Lilanda, intrebarea mea era despre blocada din Gaza: o solutie comuna, cum? Israel in colaborare cu Hamas? Israelul a incercat sa gaseasca solutii comune cu PLO. Apoi PLO fost inlaturat cu forta de Hamas, in Gaza. Colaborare cu cine? Eu nu vad nici o cale viabila aici, din pacate. |
Si o credeam ca am fost clara cind vorbeam de solutiile de jos in sus; alea care sa vina de la ONG-uri (NGO-uri pe engleza), organizatii neguvernamentale, societate civila. Poate fi o solutie atunci cind la nivel politic si diplomatic totul gres.
Ingrid S spune:
Inaioana, cei pro-hamas sunt si femei si copii indoctrinati si batrani...adica exact categoria aceea care n-ar avea ce cauta intr-o zona de conflict. Cum ii scoti din Gaza? Cu forta? Ai vazut filmuletul in care era o mandrie ca femeile si copiii sa lupte in prima linie, adica sa stea drepti in fata pustilor ca hamas sa se ascunda ca lasii dupa ei?
Nu cred ca exista la ora actuala o rezolvare pasnica.
Singura cale e sa-i dea jos pe hamas si sa fie un guvern moderat la conducere, unul capabil de negocieri.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues