Tensiuni in lume (3)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Happy_in_TO/Happy_in_TO.jpg)
Eu am crescut in Medgidia, oras din Romania in care traiesc de generatii turci, tatari, romani, greci, evrei si tigani in armonie, fara sa se omoare unul pe altul. Isi respecta fiecare religia, traditia, se respecta reciproc si nu incearca nimeni sa converteasca pe vecin.
Acum traiesc in Toronto, un oras multicultural si divers. Colega mea de munca si prietena mea draga, Angela, este evreica. Eu m-am nascut musulmanca. De Craciun ne pupam, ne dam cadouri si ne uram "Merry Christmas!". :)) Ea stie ca sint musulmanca, eu stiu ca este evreica.
De ce in alte parti ale lumii musulmanii pot convietui bine mersi si cu evreii si cu crestinii?... Chiar nu va da de gindit?
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
iarina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Happy_in_TO Eu am crescut in Medgidia, oras din Romania in care traiesc de generatii turci, tatari, romani, greci, evrei si tigani in armonie, fara sa se omoare unul pe altul. Isi respecta fiecare religia, traditia, se respecta reciproc si nu incearca nimeni sa converteasca pe vecin. Acum traiesc in Toronto, un oras multicultural si divers. Colega mea de munca si prietena mea draga, Angela, este evreica. Eu m-am nascut musulmanca. De Craciun ne pupam, ne dam cadouri si ne uram "Merry Christmas!". :)) Ea stie ca sint musulmanca, eu stiu ca este evreica. De ce in alte parti ale lumii musulmanii pot convietui bine mersi si cu evreii si cu crestinii?... Chiar nu va da de gindit? live and let live ![]() |
Happy ar fi frumos si interesant sa discutam aspectul asta intr-un subiect separat si poate cu mai putina inversunare.
Apropos, ai citit Medgidia , orasul de apoi al lui Teodorescu
![](floare.gif)
Poate ar trebui sa cerem inchiderea topicului, am cam deviat si n-are nici un sens, dar absolut nici un sens sa ne pierdem vremea cu Guestus.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
inaioana spune:
citat din mesajul lui Happy_in_TO Eu am crescut in Medgidia, oras din Romania in care traiesc de generatii turci, tatari, romani, greci, evrei si tigani in armonie, fara sa se omoare unul pe altul. Isi respecta fiecare religia, traditia, se respecta reciproc si nu incearca nimeni sa converteasca pe vecin. Acum traiesc in Toronto, un oras multicultural si divers. Colega mea de munca si prietena mea draga, Angela, este evreica. Eu m-am nascut musulmanca. De Craciun ne pupam, ne dam cadouri si ne uram "Merry Christmas!". :)) Ea stie ca sint musulmanca, eu stiu ca este evreica. De ce in alte parti ale lumii musulmanii pot convietui bine mersi si cu evreii si cu crestinii?... Chiar nu va da de gindit? live and let live ![]() |
Pentru ca , asa cum mai spuneam pe aici, conflicul nu este absolut deloc religios ci politic. Islmistii extremisti reprezinta o miscare politica si au confiscat in imaginarul colectiv imaginea islamului ca religie , amestecand-o cu propriile revendicari politice.
Lupta impotriva Islamului extremist nu este nici pe departe o lupta impotriva musulmanilor per se, ci este un conflict ideologic politic.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.
Ramona J spune:
Acu' nu stiu daca primesc cartonas, dar sint si eu uluita ca se gaseste justificare pentru asemenea acte criminale.
Deci niste oameni au fost omoriti (impuscati in repetate rinduri de la citeva zeci de cm) in ape internationale, deci nu intrasera nici in teritoriile Israelului, nici intr-ale altei tari.
Nu stiu cum nu este strigator la cer, dar mai citesc pe aici ca poate aflu.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ingrid_sp_S/Ingrid_sp_S.jpg)
Ingrid S spune:
http://www.hotnews.ro/stiri-international-7297998-armata-turca-lansat-atac-asupra-regiunii-kurde-din-nordul-irakului.htm
Bine ca asta nu se vede. Ape internationale, ziceti? Dar cand turcii s-au bagat in Irak, cum a fost?
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
blackpanterro spune:
citat din mesajul lui Ramona J Acu' nu stiu daca primesc cartonas, dar sint si eu uluita ca se gaseste justificare pentru asemenea acte criminale. Deci niste oameni au fost omoriti (impuscati in repetate rinduri de la citeva zeci de cm) in ape internationale, deci nu intrasera nici in teritoriile Israelului, nici intr-ale altei tari. Nu stiu cum nu este strigator la cer, dar mai citesc pe aici ca poate aflu. Lume multa, oameni putini |
Se gasesc scuze pt ca aia erau niste neica nimeni :((, stay tuned sa vedem cum o fi cu a doua flotila la bordul careia se afla si o laureata a premiului Nobel pt pace...
Adriana 27+
![](fetita.gif)
A ticket to hell has never been funnier
conchita spune:
citat din mesajul lui inaioana Pentru ca , asa cum mai spuneam pe aici, conflicul nu este absolut deloc religios ci politic. Islmistii extremisti reprezinta o miscare politica si au confiscat in imaginarul colectiv imaginea islamului ca religie , amestecand-o cu propriile revendicari politice. Lupta impotriva Islamului extremist nu este nici pe departe o lupta impotriva musulmanilor per se, ci este un conflict ideologic politic. |
deci israelienii ataca alte teritorii ca sa lupte contra terorismului musulman? interesant. si cum lupta? cu aceleasi arme, stimati telespectatori care aplaudati.
sunt de acord cu speed ca mesajele lui Hannen au fost cenzurate, aka editate nu pentru insulte, ca nu le-a proferat, ci pentru opinii - e la fel de off topic sa discuti cum discutati voi, incercand o justificare pentru crima prin linkuri diafane despre istoria si maretia unora spre deosebire de primitivismul altora, la fel cum a fost Hannen spunand nimic altceva decat ca egiptul are o anume politica de granita cu Israel - unde a fost insulta aici?
israel nu se deosebeste cu nimic de america la capitolul fumigene propagandistice cand e sa atace si sa-si insuseasca teritorii si sa "lupte contra terorismului". oamenii din gaza nu vor fi salvati de terorism fiind bombardati, infometati, anihilati si omorati! educatia e cheia, dar israelul e ocupat cu expansiunea teritoriala si cu genocidele, justificabile cand e vorba de musulmani.
nu e nici o diferenta intre unii si altii, iar motivatia crimei e pur si simplu banul. aka politica, daca vrei. dar in niciun caz religia, aia e fumigen pentru mase.
cat despre calitatea de second hand a unora, respectiv musulmanilor, pai eu zic sa-i casapim si triburile africane, pentru ca daca musulmanii is cantonati in evul mediu, ailalti n-au iesit din epoca de piatra. scuze, Ioana, dar in argumente de tipul asta nazist vezi tu dialog constructiv tipic "lumii bune"???
![](plang.gif)
![](images/user_man.png)
beren spune:
Majoritatea mesajelor lui hannen au fost editate pentru atacuri grave la persoana si limbaj agresiv, inclusiv insulte, conform definitiei din DEX.
Dupa caz, mesajele de acest fel vor fi editate, user-ul va fi pus on probation, sanctionat sau suspendat.
Va amintesc urmatoarele:
--------------------------------
03. Retineti esenta dialogului
Nu uitati ca scopul participarii in cadrul discutiilor, nu trebuie sa fie convingerea celorlalti participanti ca punctul de vedere propriu este cel corect. Retineti ca nu este obligatoriu ca discutia sa se termine cu un acord. Nimeni nu are dreptul sa se supere daca ceilalti participanti nu ii impartasesc opiniile. Aceasta este esenta dialogului.
04. Incercati sa combateti idei, nu persoane
Incercati sa combateti idei, nu persoane. In momentul in care un mesaj degaja un atac la persoana - mesajul va fi sters de catre moderatori iar, in functie de gravitatea atacului, utilizatorul va fi sanctionat.
05. Nu sunt admise jignirile, insultele, mesajele rasiste sau xenofobe
Nu sunt admise jignirile, insultele, mesajele rasiste sau xenofobe. Adresati-va celorlalti membri cu respect si incercati sa ii ajutati. Lipsa de respect duce la 'exmatricularea' de pe forum si la blocarea vizionarii sale. Desprecopii.com isi rezerva dreptul de a sterge fara explicatie mesajele care nu se incadreaza in zona sa de interes sau care creeaza tensiune si dezaprobare in randul comunitatii.
07. Nu deviati de la subiectul discutiei
Cand se raspunde la un anumit topic, membrii comunitatii sunt rugati sa nu devieze de la subiectul discutiei. De asemeni, nu sunt acceptate mesajele 'la misto', care in marea majoritate au ca rezultat devierea de la subiect.
inaioana spune:
Here we go again.
Ramona, nu a aplaudat nimeni pe aici din cate am citit eu, faptul ca acei oameni au fost impuscati. Este regretabil ca s-a intamplat asa ceva.
Dar cand judecam o situatie, cu atat mai mult una sensibila, este util sa incercam sa punem lucrurile in contextul lor. Contextul lor este in primul rand ca nici unii si nici altii nu sunt niste ingerasi.
Pe de o parte avem niste extremisti islamisti dornici de martiraj si de cealalta niste soldati ai unei tari care e in razboi de vreo 60 de ani chiar cu islamistii in cauza.
Nu sustine nimeni ca pe nava turceasca erau numai extremisti islamisti, personal cred ca erau o gramada de inocenti plini de bune intentii. Dar nu inocentii astia s-au aflat la acel moment pe punte, asa cum nici cei de pe celelalte cinci vase nu au iesit cu cutite pe puntile lor sa atace soldatii.
De fapt , din cate am inteles eu, era vorba de doar vreo 40 de insi, care i-au atacat pe soldatii israelieni care coborau pe vas. Exista si imagini care nu au fost contestate, care arata cum s-au desfasurat evenimentele. Patru soldati au fost raniti, unul aruncat peste bord, altul injunghiat in stomac...as zice ca nu e chiar cel mai pasnic mod de a trimite ajutoare umanitare. soldatii au tras abia dupa ce au primit ordinul ca o pot face si cred ca nu e nimeni pe aici copil incat sa sustina ca un soldat atacat nu are dreptul de a trage in cel care il ataca, doar pentru ca ala care o face e imbracat civil.
Eu cred ca aici in Romania, daca eu atac un soldat sau politist si ii bag un cutit in burta, ala se poate apara impuscandu-ma fara regret sau frica de a fi condamnat pentru asta. Ba mai mult, cred ca daca un civil ma ataca violent, pot si eu ca civil sa ripostez violent in apararea mea.Si nu suntem in razboi unii cu altii si nici pe "ape internationale".
Btw, problema apelor internationale s-a discutat legal si nu imi amintesc ca echipa umanitaristilor sa fi venit cu vreun argument impotriva celor care spuneau ca legal vorbind israelienii au facut descinderea pe acel vas in mod legitim.
Tot restul mesajelor care comentau atat istoria cat si situatia internationala actuala, nu faceau decat sa incerce sa clarifice tocmai acest context care ne ajuta sa intelegem de ce naiba se macelaresc niste oameni unii pe ceilalti. Nicidecum asa cum insinuezi, ca incearca sa scuze sau sa justifice ceea ce s-a intamplat.
inaioana spune:
citat din mesajul lui blackpanterro Se gasesc scuze pt ca aia erau niste neica nimeni :((, |
Din nefericire, neica-nimeni omorati zilnic in acest conflict sunt chiar multi, dar fiind neica-nimeni, nu s-a auzit de ei pe forum.
citat din mesajul lui blackpanterro stay tuned sa vedem cum o fi cu a doua flotila la bordul careia se afla si o laureata a premiului Nobel pt pace... |
Pai pana cand sa mai stam tuned, ca doamna Mairead Corrigan a plecat din Israel inca de ieri...Se mai duce odata?
conchita spune:
citat din mesajul lui inaioana Here we go again. Ramona, nu a aplaudat nimeni pe aici din cate am citit eu, faptul ca acei oameni au fost impuscati. Este regretabil ca s-a intamplat asa ceva. Dar cand judecam o situatie, cu atat mai mult una sensibila, este util sa incercam sa punem lucrurile in contextul lor. Contextul lor este in primul rand ca nici unii si nici altii nu sunt niste ingerasi. |
nu ai citit tot, inseamna. s-a aplaudat, s-a ovationat, s-a justificat. iar cand altii au incercat sa puna in context, cum spui tu, s-a aplicat cenzura, cica au fost off topic. am verificat in urma si inca sunt la locul lor mesaje agresive si insultatoare. dar pentru ca-s pro una-alta, is inca la locul lor.
iti impartasesc parerea ca ambele tabere au vina, dar pe-aici se fac apologii naziste pro-crima si pro-genocid bazate pe inferioritatea de credinta si de rasa.
![](bang.gif)