Tensiuni in lume (3)
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
lilanda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beren La fel reactioneaza azi Danemarca dupa criza caricaturistilor. Dar poate ca nu e bine asa, deci ma intreb din nou: care este solutia? Azi, acum, nu 'intr-o lume ideala'? |
Beren, ca ai adus in discutie exemplul Danemarcei! Dupa criza caricaturilor, Danemarca si-a schimbat putin politica de imigrare si muuult de tot poltica de integrare. In ceea ce priveste procesul de imigrare, care oricum era dificil, acum e si mai dificil. Insa politica de integrare a suferit si sufera mari schimbari. Chiar saptamina trecuta am fost la o conferinta a Ministerului Integrarii in Ĺrhus, asa ca vorbesc in cunostinta de cauza si din surse sigure. Prioritatea Ministerului este educatia, in special a baietilor din a doua generatie de imigranti din Orientul Mijlociu. Apoi deghetoizarea. Nu se mai vorbeste de integrare in sensul asimilaraii, ci de socializare, de internationalizare, de dezvoltare a ceea ce se numeste cultural intelligence in rindul intregii populatii.
Asta se imtimpla in Danemarca unde, in afara de perioada de virf a protestelor impotriva caricaturilor, n-am simtiti niciodata ca i-ar fi cuiva frica sa calatoreasca. Si nici trupe speciale n-am intilnit. E drept insa ca nici n-am avut parte de vreun atac terorist, ci doar de amenintari!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
beren spune:
Perfect, Lilanda. Danemarca e tare departe de Gaza, cu un nivel de trai extraordinar, nivel de educatie la fel, cu vecini similari.
Care crezi ca e solutia pentru Gaza si Israel? Ridicarea imediata si neconditionata a blocadei?
Eu nu stiu care ar fi o solutie reala, de-aia sunt curios sa aflu ce credeti voi.
denizel spune:
citat din mesajul lui lilanda Fiindca, uite-asa, se poate ajunge la ceea ce vroia cred monabella sa sublinieze, cum ca oricarei crime i se poate gasi justificarea disperarii!! |
M-a chinuit
![](icon_smile_big.gif)
Disperare?
Care disperare????
"Disperarea" pentru palestinieni a luat nastere in secunda in care a aparut statul Israel.
De ce au inceput ei sa dispere cu foc (la propriu, de cele mai multe ori)?
Am mai stabilit asta de vreo doo ori: fiindca pe bolovani nu mai scria Palestina, scria Israel
![](bang.gif)
Si, in urma acestei disperari au inceput masacrele asupra evreilor....
Disperarea de acum a palestinienilor e consecinta disperarii evreilor ca nu-si pot creste copiii in liniste atata timp cat pe bolovani scrie Israel.
Fie vorba-ntre noi, daca pe bolovani n-ar mai scrie Israel, nici disperare a evreilor n-ar mai fi. Fiindca n-ar mai exista evrei...
Eu refuz categoric sa ma aliez disperarii provocate de niste bolovani nenorociti si, promit solemn ca daca ungurii o sa imparta vreodata Transilvania in doua, n-o sa-l trimit pe barbate-mio cu bombe sub sapca la Covasna. Nici pe fiu-mio n-o sa-l invat poezele nasty cu "bozgori".
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul"
![](icon_smile.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corap/corap.jpg)
corap spune:
de cand cu subiectul asta eu tot citesc despre orientul mijlociu (am avut si timp saptamana asta, ca nu mi-s copiii acasa). si cu cat citesc mai mult cu atat cred mai mult ca acolo-i zona prin care iese presiunea din vulcan. asa, o zona - tap ispasitor, de eliberare a tensiunilor (ca asta era titlul topicului).
ce as face eu daca as trai acolo (de orice parte a baricadei)? mi-as face bocceluta si m-as cara urgent.
mi se pare o nebunie totala sa traiesti cu copii acolo.
ce s-ar intampla daca s-ar cara cu totii de acolo? probabil n-ar mai fi sigur (sigur intr-o masura rezonabila si realista)ca nu-ti pica o bomba pe restaurant niciunde in lume.
solutia ? atata vreme cat e necesara o zona de conflict, cred ca nimeni (nimeni din cei ce au puterea de a decide) nu va cauta o solutie reala de rezolvare, ci va turna cate o picatura de gaz pe foc.
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
lilanda spune:
citat din mesajul lui beren Care crezi ca e solutia pentru Gaza si Israel? Ridicarea imediata si neconditionata a blocadei? Eu nu stiu care ar fi o solutie reala, de-aia sunt curios sa aflu ce credeti voi. |
Eu nu stiu; insa o solutie reala poate fi gasita impreuna de partile implicate. Un proces care poate fi initiat, de exemplu, de ONG-uri israeliene si palestiniene si transferat, apoi, nivelului politic. Un proces care sa inceapa de jos in sus si nu invers. Din articolul lui www.haaretz.com/haaretz-authors-edition/a-puppet-on-a-string-1.293743" target="_blank">Grossman (cititi-l va rog, fiindca e interesant) deschidere exista. Si constiinta. Si, mai ales, experienta esecului.
lilanda spune:
citat din mesajul lui denizel [Disperarea de acum a palestinienilor e consecinta disperarii evreilor ca nu-si pot creste copiii in liniste atata timp cat pe bolovani scrie Israel. |
Si uite-asa, ne invirtin in cerc; si nici macar acelasi cerc. Ci unul din ce in ce mai mare!!
denizel spune:
Lilanda, nu uita ca teroristii sunt oameni religiosi. Iar legea teritoriilor e o chestie foarte clar stabilita in islam.
Teroristii nu vor renunta niciodata la dorinta de a-si recupera bolovanii. Niciodata!!!
Pot sa se implice catralioane de ONG-uri.
Teroristii nu vor renunta la nemerniciile pe care le fac pana cand nu vor vedea Palestina "intreaga".
Si au sustinerea multor musulmani care se declara pasnici (mai tii minte discutiile de odinioara de pe DC. "Apara moscheea sfanta"....)
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
denizel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lilanda
Si uite-asa, ne invirtin in cerc; si nici macar acelasi cerc. Ci unul din ce in ce mai mare!! "I am a deeply superficial person" - Andy Warhol |
Lilanda, tu ai pomenit despre disperarea celor care ajung sa faca crime.
Disperarea e data de blocada, inteleg.
Blocada de cine e data?
E imposibil sa discuti doar ceea ce se intampla in momentul asta.
"Omul care a inventat distractia a fost copilul"
![](icon_smile.gif)
Mona40 spune:
citat din mesajul lui corap de cand cu subiectul asta eu tot citesc despre orientul mijlociu (am avut si timp saptamana asta, ca nu mi-s copiii acasa). si cu cat citesc mai mult cu atat cred mai mult ca acolo-i zona prin care iese presiunea din vulcan. asa, o zona - tap ispasitor, de eliberare a tensiunilor (ca asta era titlul topicului). ce as face eu daca as trai acolo (de orice parte a baricadei)? mi-as face bocceluta si m-as cara urgent. mi se pare o nebunie totala sa traiesti cu copii acolo. ce s-ar intampla daca s-ar cara cu totii de acolo? probabil n-ar mai fi sigur (sigur intr-o masura rezonabila si realista)ca nu-ti pica o bomba pe restaurant niciunde in lume. [ ![]() c & andrei-ardei ![]() ![]() FEBRUARIE thing-a-day |
Corap, e bine ca ai un pic de timp liber si-ti mai pui un pic cunostintele de istorie si de geografie la punct.
Daca inca mai ai un pic de timp, poate-mi raspunzi si mie la urm intrebare:
Si cam unde sa se "care" cei care traiesc aici?
Ca daca esti palestinian nu te primeste nimeni , nicaieri ( poate doar la munca in israel)
Daca esti evreu...cine primeste cu drag "jidovi" pe vreo undeva?....
Daca in romanica aveti un idiot de Boc si un tembel de Basel...ce toata lumea e cu bucceluta la usa?...Nu .
Facem si noi ce putem.
Sanatate copiilor tai...
Si fratilor, parol ca pentru Ghilad Shalit se cer peste 1000 de detinuti palestinieni, dintre care vreo 30 direct implicati in atentate foarte sangeroase asupra populatiei civile israeliene...
Iar eu analogia CU Transilvania si ungaria..o vad fix invers...
Fiecare cum interpreteaza...
Apropo de Transilvania si de unguri...o faza funny...
Asta vara...noi in concediu , veneam din Retezat prin Odorheiul secuiesc....spre Iasi.
Vedem noi la un moment dat o mare adunatura de oameni si ne oprim curiosi...si al meu intreaba intr-o romana aproximativa...ce este aici?
Cineva raspunde..
Moghior festival...
La care al meu....ce frumos, n-am stiut ca in Romania aveti un festival al MAGARILOR....hai sa mergem si noi...
Va dati seama ce rasete in masina noastra plina de romanei...
Am salutat politicos cetateanul...si ne-am vazut de treaba.
Nici el nu s-a prins...ca probabil nu stia romaneste...
Asta asa...poate ne mai descretim fruntile putin...ca vine weekendul
lilanda spune:
denizel, terorismul nu este o gena, o chestie cu transmitere ereditara!! Nu se naste nimeni terorist, asa cum nu se naste nimeni criminal!! Si religia, printre altele, oricare ar fi ea, trebuie sa combata terorismul. Nu sa-l incurajeze.
Mai vreau sa fac o precizare. Nu eu am pomenit de disperarea celor care ajung sa faca crime. Tu ai fost prima care a adus in discutie motivul disperarii la actiunea de saptamina trecuta a fortelor israeliene. Monabella a avut, apoi, o replica din care io am inteles, ca daca disperarea poate fi considerata un motiv, atunci acest motiv e universal valabil, nu?? Din punctul meu de vedere, disperarea nu scuza nicio crima.