Tensiuni in lume (3)
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cl/cl.jpg)
cl spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Cl, definitia genocidului contravine unor fapte din cele ce se petrec in Gaza.Cand vrei sa extermini o natie NU iei oameni sa-i tratezi in spitalele tale, NU ai absolut nicio intentie de comunicare,NU oferi locuri de munca, ci pui armata pe inainte mars si termini fasia gaza intr-o saptamana. Palestinienii sunt tratati in spitale israeliene. Israelienii au stat de nenumarate ori cu palestinienii la masa negocierilor. Exista palestinieni care muncesc in Israel cu permis de munca. Ne jucam cu cuvinte mari fara a ne obosi sa ne uitam la tabloul general. ![]() Blocada este discutabila. Tu stii de ce exista blocada spre gaza? Vad ca link-ul pus de Denizel v-a luat pe multi prin surprindere. De ce este atat de greu de crezut ca-n Gaza exista piete cu diferite produse? |
De ce mi-ai trunchiat mesajul? Ai avut curiozitatea sa vezi filumetul? Macar parte din el? Si nu, nu e genocid ce se intampla acolo, ci pod de flori, lapte si miere! Ba pardon, fructe! O groaza de fructe!
Cu cuvinte mari nu m-am jucat, am pus doar o intrebare la care nu mi s-a raspuns! Si nimeni, absolut nimeni nu are dreptul sa impuna blocada, sa impuna ce sa se manance si cat! Punct!
Te rog ceva, nu te mai obosi sa ma intrebi nici de blocada, nici de nimic altceva, ca nu stiu nimic, vorbesc ca sa ma aflu in treaba!!!
![](icon_smile_dead.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ladyJ spune:
Lilanda, cum adica unei agresiuni i se raspunde cu supra-agresiune? Eu vreau sa imi explici, atunci cand doua tabere sunt in razboi, tu crezi ca ca tabara nr 1 sta cuminte sa vada cati oameni ii sunt impuscati apoi, dupa un calcul matematic riguros impusca si ei exact acelasi nr de oameni din tabara 2?
Dupa acest rationament, ca balanta sa stea dreapta, ar trebui ca israelienii sa stea cuminti si sa vada cati copii sunt sfartecati de bomba trimisa de hamas, apoi sa ia si ei o bomba de acelasi fel si sa omoare fix atatia copii palestinieni. Intelegi absurdul?
Asta nu e joc de carti, Lilanda. Nici tenis nu este. Este razboi. In 48 cand cinci armate au venit pe capul israelienilor, a carcotit cineva ca numarul este mult superior soldatilor israelieni? Nope..toata lumea tacea si astepta, ca la teatru!
Acum, tot auzim ca israelienii sunt niste nesimtiti, ca hamas arunca bomba facuta in beci iar ei ripostreaza cu bombe mai mari si mai nervoase, cata nedreptate!!
ladyJ spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui cl
De ce mi-ai trunchiat mesajul? Ai avut curiozitatea sa vezi filumetul? Macar parte din el? Si nu, nu e genocid ce se intampla acolo, ci pod de flori, lapte si miere! Ba pardon, fructe! O groaza de fructe! Cu cuvinte mari nu m-am jucat, am pus doar o intrebare la care nu mi s-a raspuns! Si nimeni, absolut nimeni nu are dreptul sa impuna blocada, sa impuna ce sa se manance si cat! Punct! Te rog ceva, nu te mai obosi sa ma intrebi nici de blocada, nici de nimic altceva, ca nu stiu nimic, vorbesc ca sa ma aflu in treaba!!! ![]() |
Cl, noi ne certam sau discutam? Eu nu vreau sa ma cert cu tine, daca tu vrei sa te certi spune-mi si nu ma mai adresez tie.
Nu e pod de flori ce se intampla acolo, evident.Am spus eu asta? Nu cred.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ingrid_sp_S/Ingrid_sp_S.jpg)
Ingrid S spune:
Cl am pus niste poze luate de pe google cu piata. Nu-i Turcia. Si nu mai sari asa in sus, frumos e sa te informezi inainte de acuze.
Eu am vazut linkul tau cu poze. Dar discutam dupa ce il vezi pe al meu, pus un pic mai sus, pe pag. 5. Ala cu scuturile umane.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
lilanda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Lilanda, cum adica unei agresiuni i se raspunde cu supra-agresiune? |
Pai uite exemplu concret: unei actiuni de "provocare", cum a fost cea a convoiului de vase care incerca sa sparga blocada (si care nu s-a aflat in razboi cu nimeni, ladyJ), fortele isrealiene i-au raspuns cu o descindere a la 007 si foc automat!!
Uoff, iar ajungem la trecut si la exemplele comparative!!
![](alcool.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cl/cl.jpg)
cl spune:
Ingrid, nu am sarit in sus, ci am ripostat cu exact acelasi ton cu care am fost abordata. Acuze, care acuze??? Cat despre informat, acelasi lucru ti-l pot spune si eu tie. Filmul l-ai vazut? Ce parere ai?
Tu crezi ca eu aprob partea cu scuturile umane??? La fel cum nu aprob actele de terorism, de oricare parte ar fi ele! Insa nimic nu se va rezolva, daca se va continua asa. Hartuiala si violenta nu naste decat hartuiala si violenta. Si eu vad lucrurile exact asa cum a spus si Lilanda:
"Cum vad eu "rezolvarea"?? In niciun caz n-o vad sa vina din perpetuarea si agravarea situatiei actuale, cind unei agresiuni i se raspunde cu supragresiune. Politica asta dureaza de 4 ani, fara niciun rezultat. Dimpotriva!".
Lilanda, .
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lilanda
Pai uite exemplu concret: unei actiuni de "provocare", cum a fost cea a convoiului de vase care incerca sa sparga blocada (si care nu s-a aflat in razboi cu nimeni, ladyJ), fortele isrealiene i-au raspuns cu o descindere a la 007 si foc automat!! |
Lilanda, credeam ca vorbesti in general. Din acest motiv am pomenit de bombele hamas, ca sa imi expun clar punctul de vedere: in razboi nu stai sa calculezi matematic victimele si abia apoi sa actionezi.
Legat de vas, era o actiune premeditata asa cum ei singuri au recunoscut-o. Vroiau sa fie martiri! Martir inseamna moarte, in opinia lor. Sigur ca actiunea acelor soldati a fost exagerata, asta o spun chiar si israelienii, multi dintre ei.
Nu pune provocare in ghilimele, pentru ca chiar a fost o provocare, bine gandita si cu scopul atins: iar vorbeste lumea de cat de rau e israelul.
lilanda spune:
Lady J, pun provocare in paranteze fiindca pe vasele alea s-au aflat si oameni/activisti al caror scop nu a fost acela de provocare. Oameni care chiar cred ca blocada, care afecteaza populatia civila, trebuie ridicata.
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lilanda Lady J, pun provocare in paranteze fiindca pe vasele alea s-au aflat si oameni/activisti al caror scop nu a fost acela de provocare. Care chiar cred ca blocada care afecteaza populatia civila trebuie ridicata. "I am a deeply superficial person" - Andy Warhol |
Corect, iar cu exceptia vasului turcesc, ceilalti nu au sarit la gatul soldatilor. Eu vorbesc de vasul turcesc, adica ala pe care erau martirii cu actiune premeditata, ca acolo s-a tras, NU pe toate vasele.
![](images/user_man.png)
beren spune:
Dar care este solutia? O solutie reala, nu repetarea greselilor din trecut?
Ridicand neconditionat blocada, teroristii Hamas vor avea din nou posibilitatea sa atace tinte din Israel. Piete publice, magazine, autobuze. Populatia civila din Gaza va avea un nivel de trai mult mai bun, dar populatia civila din Israel va 'trai' din nou sub teroarea inamicului invizibil, la orice colt de strada, in orice secunda. Se stie cum, pentru ca asa s-a intamplat in trecut.
Este asta o solutie?
Daca nu, care ar fi?
P.S. Cum au reactionat tari democratice precum UK si Franta cand si-au vazut cetatenii deveniti tinta atacurilor teroriste din interior (IRA, algerieni, al-Qaeda)?
Cu trupe speciale, asa au reactionat. Cerand cetatenilor sa "report any suspicious activity", iar apoi rezervandu-si dreptul, legal, de a "shoot to kill", precum in 1994-95 la Paris sau 2005 la Londra.
Nu-mi amintesc ca francezii sa fi fost suparati pe trupele speciale in '94-95, cand nu mergea metroul de frica teroristilor alegerieni, nu puteai sa arunci o hartie la cos pentru ca erau inchise cu capac (ca sa nu arunci o bomba acolo), iar lumea se dadea jos din autobuz daca se urca un pasager care 'aducea' cu un imam (profiling!).
La fel reactioneaza azi Danemarca dupa criza caricaturistilor. Dar poate ca nu e bine asa, deci ma intreb din nou: care este solutia? Azi, acum, nu 'intr-o lume ideala'?