Tensiuni in lume (3)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui iarina

Conchita, sa lasam de o parte scandalul cu atacul si ce s-a intamplat la subiect - imi pare sincer rau ca s-a lasat cu capse. Totusi, eu cred ca ambele state au dreptul la o bucata de pamant acolo, pt.ca de 2000 de ani incoace ambele populatii au locuit neintrerupt acolo, este drept ca evreii in nr. mult mai mic - practic o minoritate.
Ce am scris eu era o solutie la conflictul actual...caci daca o luam la puricat.... Asa ca te/va intreb serios care e opinia voastra. Considerati ca Israelul nu ar trebui sa existe de fapt si ca evreii ar fi trebuit sa ramana in tarile de unde au venit? Desi nu erau tarile lor? In plus acum statul este creat, artificial sau nu - in opinia unora, el este, asadar singura solutie viabila ar fi crearea a doua state.

daca au fost mereu in minoritate, ti se pare drept, corect, cum vrei tu, ca europa sa impuna majoritatii o impartire de granite care sa serveasca interesul europei, mai degraba? europa a avut interes sa scape de evrei, asa ca nu stiu de ce lumea vede israelul ca pe o favoare, eu o vad capcana capcanelor, o condamnare la conflict etern. pentru ca tarile arabe din jur nu au cum sa recunoasca israel altfel decat tot sub presiunea occidentului (economica, politica).

care e logica separatismului, te intreb in loc de raspuns? iudaismul e o religie, la fel ca si islamul, crestinismul, etc. se dau tari pe gratis pentru ca ai o religie? daca asta e premisa, atunci hai sa faramitam toate statele lumii, le impartim in functie de orientarea religioasa.

"merita" sa primeasca o tara...zici tu. pai aici e cheia. europa a incercat sa-si spele sangele de pe maini aruncand victima peste gard. care victima, iata, a invatat de la maestri si se transforma in calau in gaza si palestina unde, fara tagada, a avut loc si are loc un genocid in toata regula.

nimic

Da Conchita, s-au dat tari pe gratis doar pt.ca ca ai o anumita religie. Pakistanul..s-a format atunci cand britranicii au pierdut coloniile..o bucata de pamant rupta din India...s-a vrut o tara pentru musulmani. Deci nu-i nimic nou sub soare.
Atat arabii cat si evreii traiesc pe aceste pamanturi de muuulta vreme. Fiecare dintre ei a fost la un moment dat in istorie cand monoritari, cand majoritari - chiar si evreii. De aceea eu cred ca ambele parti au dreptul la bucata aia de pamant. Si asta e ceva ce trebuie discutat intre ei, nu trebuie sa ceara parerea Iranului, siriei sau iordanului. Ca nu-i treaba lor in fond. Numai ca se pare ca nu se poate altfel. Vecinii trebuie sa-si spuna parerea.
Ma intreb daca aliatii traditionali ai ambelor parti ar disparea ca prin minune, ei bine, da, ma intreb daca nu cumva chiar s-ar intelege in cele din urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
Ma intreb daca aliatii traditionali ai ambelor parti ar disparea ca prin minune, ei bine, da, ma intreb daca nu cumva chiar s-ar intelege in cele din urma.

"Experienta este numele pe care il dam greselilor noastre" Oscar Wilde

ai pus punctul pe i. cel putin asta este exact parerea mea. conflictul de-acolo a fost creat, intretinut si arbitrat nedrept de occidentali plus america. toata zona aia a fost impartita arbitrar, am zis de la inceput, nu doar israelul. iar rezonurile sunt economice si politice inainte de a fi religioase, exemplul tau cu pakistanul intareste argumentul, dar si bosnia, kosovo, etc. mai nou au descoperit zacaminte minerale in afganistan, sa vezi intetire a razboiului. doar nu or da acum faliment cu industria de armament, doar pentru cauze nobile, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Ca nu imi impartasesti opinia, mi-e clar. Nu ma deranjeaza deloc.
Esti si tu, in mod normal, o partenera capabila la discutiile in contadictoriu si exact aici, din punctul asta, incepe supararea mea:

-ai putea avea o discutie in contradictoriu foarte elaborata si interesanta, cu mine sau oricine altcineva care are alta parere fata de a ta, DAR tu nu vrei si preferi, cum am mai spus, sa folosesti distructiv abilitatea extraordinara de a te juca cu contextele,de a urmari ´´granita durerii´´ FARA sa folosesti aceasta abilitate in mod constructiv.Si e pacat.

Mai aluneci, din cauza explicata mai sus, si in capcana comunicarii deficitare, tu care n-ar trebui sa faci asta, si te iei de gat cu Beren pentru chestiuni abstracte, non sens.

Mesajul asta e repetitie, sunt convinsa ca ai inteles chestiunea din primele randuri ale primului post adresat tie. Dar, nu ma doare mana sa repet.

ok, ai niste puncte valide. promit sa ma gandesc la ce-ai spus, multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

(Naspa merge, butonul de apasat e "supiriorii vs. mitocanii" ce stiu eu, pesemne ca unele bone or fi naspa)
Cu totii avem butoane de apasat si le mai apasam butoanele altora din cand in cand (unii; restul sunt off-topic si off-side pentru ceea ce sunt si asta e foarte gresit).
Pe mine m-a socat faptul ca fetele sunt aici editate drastic desi pozitia lor e mai moderata decat cea a CBC News care e tv publica la urma urmei. Lumea (stanga dar nu numai) e cu Gaza, scolile canadiene de ex sunt puncte active, nu vreau sa arat lips de respect pt nici o parte ca altfel as zice ca e si o moda?!
Discutia despre istoria Palestinei e interesanta dar futila pana la un punct, harta politica a lumii in acest moment e mai relevanta. ( Nu pot sa scriu f mult, suntem in vacanta yupiiiii).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Ca si in cazul Indiei si Pakistanului - si acolo sunt tensiuni mari -britanicii au lasat mari probleme in fostele colonii. Pe care acum, cu multa ipocrizie, incearca chipurile sa le solutioneze. Iar astia se omoara unii pe altii acolo, pt.ca unii mai vicleni si mai lacomi au incurcat itele acum 100 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Da, da au lasat si progres economic si industrial.
Ca nu au stiut cum sa-l foloseasca e alta poveste.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Viviana, britanicii n-au lasat in urma numai progres economic. Din pacate.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Atita vreme cit exista oameni care vor pacea in israel, nu e totul pierdut.

cit despre abuzuri... vedeti aici
http://www.breakingthesilence.org.il/about_e.asp

sau cititi blogul acestei ziariste evreice amira hass care locuieste de ani de zile printre palestinieni

http://www.haaretz.com/print-edition/news/amira-hass-the-one-thing-worse-than-denying-the-gaza-report-1.7747

voi reveni cu mai multe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui monabella

Atita vreme cit exista oameni care vor pacea in israel, nu e totul pierdut.

Atata vreme cat exista extremismul din Iran,cap de lista, nu exista solutie de pace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:

Conchita, sa lasam de o parte scandalul cu atacul si ce s-a intamplat la subiect - imi pare sincer rau ca s-a lasat cu capse. Totusi, eu cred ca ambele state au dreptul la o bucata de pamant acolo, pt.ca de 2000 de ani incoace ambele populatii au locuit neintrerupt acolo, este drept ca evreii in nr. mult mai mic - practic o minoritate.
Ce am scris eu era o solutie la conflictul actual...caci daca o luam la puricat.... Asa ca te/va intreb serios care e opinia voastra. Considerati ca Israelul nu ar trebui sa existe de fapt si ca evreii ar fi trebuit sa ramana in tarile de unde au venit? Desi nu erau tarile lor? In plus acum statul este creat, artificial sau nu - in opinia unora, el este, asadar singura solutie viabila ar fi crearea a doua state.

daca au fost mereu in minoritate, ti se pare drept, corect, cum vrei tu, ca europa sa impuna majoritatii o impartire de granite care sa serveasca interesul europei, mai degraba?

Au fost o minoritate si au devenit majoritari in cateva zone. Ceea ce majoritatea globala nu a digerat. Precedentele internationale , inclusiv cele recente gen Kosovo, cer separarea celor care nu pot trai impreuna.

Mergi la inceput