Iepurasi de Martie-Aprilie 2010 (14)
Raspunsuri - Pagina 7
honeybaby spune:
Oana- ce precis e Eric .Ce bine ar fi sa fie si Maya asa. As sti exact cat sa-i pun in bibe. LA noi nu tine timic cand ii ese foame, abea are rabdare sa-l scot de la frigider si sa-l incarzesc.
Cat despre voce.... din cauza vocii mele miorlaite multi nu ma iau in serios.
Cand ma duc la doctor sau unde incerc sa-m impun puctul de vedere incerc sa schimb vocea sa par mai serioasa.
Premergator o sa primim unul. Nu o pun mai mult de cele 10 min recomandate. Eu mi-am strambat mersul de la premergator si calc pe o parte cu un picior. i-am luat din acela care se impinge.
Scaun de masa si eu ma gandeam la acela dar avem unul bertoni primit .
Gaby - scuipa repede ce mananci ca te surpectez ca papi ceva conservant. Am lasat laptele muls de l 1 la 3 pe masa si s-a stricat.
Yaia - ai si tu dreptate. Sper sa se mareasca stomacul ca altfel ne petrecem toata ziua sugand. Ma gandeam ca poate fiind vara e laptele mai apos sa tina de sete. Parca asa se zice nu ??
Denisa, de bebe roz Maya Rebecca (06.04.2010)
Doamne ajuta sa fim sanatoase !
Poze & Filmulete Bebeluna
irinabobe spune:
[quote]citat din mesajul lui oanaiacovita
Sa strigam un pic catalogul ca lipseste multa lume care era activa:
Diana, Ramy, Irinabobe, Silvia(Greenfrog), Cata(Stefimic), Oanka, Uta, Rebiana, Amy_84, Ina, Evamika, Pif, Liliana, Nemary, Samaria, Linda si multe alte fete.
Haideti fetelor sa ne ziceti ce fac macar iepurasii vostri.
oana . eu sunt prin zona reusesc sa citesc cam o data la 2 zile dar pana la final uit cine ce a intrebat si decat sa sar pe cineva mai bine nu mai raspund...
am vazut si eu pozici cu un pitic de alina ciufulit si haios,am vazut pozicile denisei , am vazut filmuletul cu eric tipator , recunosc ca pe eric il urmaresc cel mai des fiind nascut in aceeasi zi cu rares imi dau seama cam ce ar trebui sa faca si piticul meu.
rares inca nu tipa asa, vorbeste pe limba lui dar nu asa mult ca eric, se joaca cu jucariile agatatoare, i-am cumparat si noi balon pe care l-am agatat de picior, si i-am mai comandat o jucarie de pe ebay pe care eu o astept cu mare interes, un fel de colac mare pe care sa stea in pozitie semisezanda cu husa ca la paturicile de joaca si cu bara de jucarii, cuib de joaca parca se numeste...aaa si a incepu sa agate tot ce prinde si sa bage in gura asa ca azi l-am gasit cu perna pe fatza de mi-a stat inima...eu i-o pusesem sa nu se rostogoleasca din pat.
in rest sunt necajita ca nu ii plac oamenii, aglomeratia cred, am vazut ca si rebiana avea aceeasi problema. se pare ca sta prost la capitolul socializare, cum iesim in parc sau in oras se pune pe urlat, asa ca e lantul slabiciunilor, eu nu il mai scot ca sa nu urle, el nu are cum sa se obisnuiasca cu lumea...
raportez si eu supt de pumnisori cat cuprinde, balit,hlizeala cand se priveste in oglinda (e tare mandru de el isi vorbeste singurel), hlizeala cand o vede pe mami si tati, colicii au mai trecut, pe 19 iunie avem si noi botezul. il facem in curte nimic special, doar persoane apropiate si familia. mancarea am comandat-o de la o firma de catering...sper sa nu am surprize neplacute.
ca greutate cred ca a recuperat destul de bine are cam 6200 gr. am facut si noi infanrixul fara reactii adverse dar am pus 48 de ore supozitor cu paracetamol 1 la 8 ore...
semnul de la bcg este tot ca o ciupitura de tantar...asta pt fetele care l-au facut la municipal...acum imi dau seama ca pe Jasmine nu am mai vazut-o de mult pe aici.
pentru tantari am comandat un aparat din ala cu ultrasunete sa vedem dc face ceva...cel putin e bun pt acasa, in rest mi-a spus elanik de aparatul de la mothercare o sa il cumpar pt atasat la carut...
o sa pun si eu o poza recenta cu rares si apoi voi mai pune de la botez.
intrebare-la cate luni il pot duce la mare si eventual e vreo sansa sa il bag si in apa?
va pup pe toate
miria_cristina spune:
ANCA - Saru'mana pentru site! Comand si eu ca eram in ceata si tot timpul plecata.
Am si eu un of. Sa vad cand ne-om muta cum fac cu net-ul, ca nu pot sa nu intru pe DC.
Macar de-un cancan, de-o barfa mica sau sa arunc o ocheada, dar tot trebuie sa citesc ce-ati scris ca nu-mi merge bine altfel.
Mai sper, ca si sotul e dependent de el, sa ia ceva masuri sa nu fim complet izolati de" viciile" noastre.
nibi_niki spune:
Din seria "tara arde si baba se piaptana",am si eu o intrebare:cum procedam cu un bebe bi\trilingv?ex:eu ii vb in limba mea ,sotul in limba lui si cunostintele in greaca?..nu ameteste copilul?..sa lasam greaca ca oricum o invata cand o fi vremea de gradinita?!
MAMICA FERICITA DE PUI FRUMOS(11.03.2010)
http://www.flickr.com/photos/44856184@N03/
AMR....7KG
andira spune:
Salut!
In sfarsit am si eu net, si scriu nitel din ce am citit acu' 2 capitole:
Miria, Oana, Vladi, Ioanaa, Sensibila, Marina, Ioanact, Bumbitza, Rebiana - multumesc pentru urarile de ziua lui Nati!
Sper ca n-am uitat pe nimeni, dar ultimul capitol nu l-am mai citit, nu prea apuc.
Honey - nu-mi spune ca cc coacazele alea sunt la tine in gradina!!! Daca da, cum ai reusit??? Am pus si eu in apartament, am luat de la Bakker, dar nu au rezistat, spre nefericirea mea...
Marina - vaccinul i l-am facut la medicul de familie, deci cel de stat.
Vitamina C i-am dat destul de mult, 10 pic de 2 ori pe zi, dar asa mi-a zis dr ei. Si sa stii ca i-a facut bine, i-au trecut mucii, plus Colargolul.
Ce fel de dermatita are Cristian? Si Iris are, dermatita seboreica, si dr zice ca are si dermatita atopica, desi nu are pete pe obrajori, cum avea Nati.
Gaby - multam de raspuns!
Am depus si eu ieri dosarul, si mi-au zis ca primesc banii in august.
Eu, Irina (14.04.2005), Nati (04.06.2006) si Iris (28.03.2010)
andira spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanaiacovita Vreau sa deschid 2 subiecte pentru mamicile cu 2-3 copii. Ce scaun de masa ati avut? Pe mine ma bate gandul sa ii iau unul din ala de lemn ce se face apoi masuta si scaunel separat, dar nu stiu cat de practic e. Ati folosit premergator la copii? Stiu de la o prietena in domeniu ca nu e indicat si ca in alte tari chiar e interzisa folosirea lui. |
Scaun de masa am avut unul de la Chicco, sunt foarte multumita de el, si tot pe ala il voi folosi si la Iris.
N-am folosit premergator, nu e indicat. Doar ham, in parc, cand incepuse sa mearga deja.
babyangel spune:
citat din mesajul lui honeybaby Ma tot tin sa intreb de ieri Fetele cu bebeci biberonari cum e la ei cu puseele de crestere ? Cum se manifesta ?? Ieri Maya a mancat toata ziua, foarte des , la 2 - 2,5 ore si cantitate suficienta. A mancat toata ziua 1000 ml . In mod normal manca in jur de 800 ml. Ma intreb daca ii era foame de ce nu manca mai mult si la fel de rar ca doar manca la bibe nu e ca la san sa zic ca nu mai e lapte si vrea des la san sunt curiaosa maine la vaccin cate kg o sa aiba Denisa, de bebe roz Maya Rebecca (06.04.2010) Doamne ajuta sa fim sanatoase ! Poze & Filmulete Bebeluna |
Honey pe mine chiar nu m-a sfatuit nici un medic sa-i dau LP mai de s de 3 ore..Acuma cu LM pus in bibe ..nu stiu. Dar cert e ca mie mi s-a spus sa am grija sa nu depasesc cantitatile scrise pe cutie,sa nu ii dilat stomacelul. In puseele de crestere , nu ii ramanea nici un strop in bibe..acum raman 5-10 ml, semn ca e satul.
Al meu , la 2 luni si 3 saptamani papa 140ml la o masa, si niciodata mai repede de 3 ore..ba dimpotriva..cateodata la 4 ore iar noaptea la 5-6 0re.
Anca
mami de Codrin
de Lucas
Botez Codrin
andira spune:
citat din mesajul lui nibi_niki Din seria "tara arde si baba se piaptana",am si eu o intrebare:cum procedam cu un bebe bi\trilingv?ex:eu ii vb in limba mea ,sotul in limba lui si cunostintele in greaca?..nu ameteste copilul?..sa lasam greaca ca oricum o invata cand o fi vremea de gradinita?! |
Ce pot sa-ti spun e ca am o ruda (f indepartata, de altfel), turcoaica de nationalitate, nascuta si crescuta in Constanta. S-a casatorit cu un grec, statea in Grecia tot timpul anului, mai putin vara cand veneau in Romania.
Fiecare ii vorbea probabil in limba lui. Urmarea e ca fetita ei la 3-4 ani vorbea turca, greaca si romana. Mie mi se pare super tare sa stii 3 limbi fluent, ca limba materna.
miria_cristina spune:
OANA - Eu nu-ti recomand premergator.
Sunt bani aruncati, ca sa te simti tu ca parinte implinit ca i-ai luat si din ala.
A mea a avut (cadou), dar nu am pus-o in el decat ca sa-i fac o poza. L-am dat repede.
Singura a invatat sa mearga, repede si bine.
In premergator se pacaleste. Nu isi da drumul, doar pedaleaza din varfuri, apoi se lasa in fundulet pe scaunelul de siguranta.
Oricum, faci dupa cum vrei tu.
Despre scaune de masa nu prea stiu ce sa-ti zic.
Eu am avut 2 din cele simple doar cu masuta in fata.
Este foarte util multa vreme.
Nu ii dai numai sa manance la el, ci ii dai sa se joace, sa coloreze, sa priveasca afara.
Ale mele, insa erau fara alte functii.
Si in general pentru copii am ales varianta de sine statator pentru ca cele 2 in i sai 3 in 1 erau fragile sau oricum facute superficial sa impace toate functionalitatile promise.
Sper sa intelegi ce am vrut sa zic, na.
miria_cristina spune:
NIBI_NIKI - E un dar sa ai ocazia de foarte mic sa inveti 2-3 limbi foarte bine. Insa pentru inceput ar trebui totusi sa existe o limba "materna" cu care copilul sa se obisnuiasca, apoi cand poate silabisi si el si cand incepe si el exprimarea verbala sa se adauge celelalte. Altfel, de multe ori, dar nu constant se ajunge la un scurt circuit, dealtfel firesc, cand copilul vorbeste "natural" in toate limbile o fraza sau mai rau se blocheaza (pentru ca pricepe ca-i ceva in neregula ) si nu mai vorbeste deloc chiar daca pricepe ce-i spui indiferent de limba folosita.
Astea sunt reactii ale creierului nu ale educatiei. Deci nitica atentie!