Iepurasi de Martie-Aprilie 2010 (14)
Raspunsuri - Pagina 13
nibi_niki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui freedelia Astero -- pai cum asa mai, lasi barbatu sa te supere?? Lasa-l in pace ca isi revine el si tu bucura-te ce dele 3 lunite implinite de mica minune. Niki -- n-ai somn?? Nu se mai culca Jane, cel putin nu pana la 7 cand tre sa mas scol eu... off, si am o zi asa lunga in fatza... Va pup! Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010) POZE |
Nu,ca mi-a fost cam miorlaita fata si am adormit-o intr-un final leganata pe picioare.Acum mi-e frica sa o pun in patut sa nu se trezeasca..si stau cu ea pe picioare..
MAMICA FERICITA DE PUI FRUMOS(11.03.2010)
http://www.flickr.com/photos/44856184@N03/
AMR....7KG
kossir spune:
Delia mai sunt eu pe aici. Pana o s-o leg pe fiemea de maini sa nu-si mai scoata suzi din gura sa poata adormi. Nu stiu ce are de nu adoarme. Poate-i prea obosita ca deja a trecut ora ei.
Tu cand pui pozele alea de la zid, ca mor de curiozitate.
Nibi_Niki eu si Mihai vorbim romana cu Sofia, sotul vorbeste marocana si romana, restul lumii marocana. La gradi o sa vorbeasca franceza. Eu nu-mi fac griji, va invata ambele limbi in acelasi timp. Ei au capacitatea de a face diferenta, de a invata ambele limbi. <chir si trei cred ca nu e o problema.
Oana eu am avut la Mihai scaunel de lemn si a fost ok, dar l-am pus destul de tarziu in el. Apoi l-a folosit ca masuta, a fost util. Dar acum e clar ca sunt mai comode astea din plastic, ala e rigid rau, nu l-as mai folosi. Premergator nu.
Stefana de ce renunti asa usor? Da-i copilului sa manance san, calmeaza-te, mananca si bea lichide si o sa-ti revii. Nimeni si nimic nnu merita sacrificiul copiilor nostrii.
Am vazut poze, video_uri super toate .Roxana Sofia are o palarioara exact ca a Silvanei .
Incerc s-o filmez pe Sofia cum tipa, dar se opreste cand vin cu aparatul spre ea. Mai fetelor dar tipa de cred ca o sa raguseasca, sa-si piarda definitiv vocea, sau mai stiu eu ce. Inchide ochii, tipa, apoi asteapta reactii. Trebuie s-o lauzi .
Vorbeati de piele uscata, noi folosim ulei de masline de la mamaie, stors la rece si fiert in bain-marain. Are o piele de catifea si nu dam cu nimic altceva nici la fundulet. Dar cred ca depinde si de pielea copilului.
Nu mai stiu ce voiam sa zic . Neuron obosit.
Va pup si merg la somn. Adormi si fiemea
http://community.webshots.com/user/kosscar
nibi_niki spune:
Multumesc fetelor pt raspunsuri la intrebarea mea.O sa vedem cand va fi cazul,daca o sa le vb pe toate 3 bine daca nu..vedem noi..
MAMICA FERICITA DE PUI FRUMOS(11.03.2010)
http://www.flickr.com/photos/44856184@N03/
AMR....7KG
castelanaC spune:
citat din mesajul lui nibi_niki Din seria "tara arde si baba se piaptana",am si eu o intrebare:cum procedam cu un bebe bi\trilingv?ex:eu ii vb in limba mea ,sotul in limba lui si cunostintele in greaca?..nu ameteste copilul?..sa lasam greaca ca oricum o invata cand o fi vremea de gradinita?! MAMICA FERICITA DE PUI FRUMOS(11.03.2010) http://www.flickr.com/photos/44856184@N03/ AMR....7KG |
Buna dimineata!
Nibi draga la noi este aceeasi situatie eu cu limba mea, sotul cu a lui in a treia tara, deci confuziune totala bibicule.
Cunosc multe cazuri de cupluri mixte in a treia tara care au vb cu copii in limbile lor si micutii au mers la scoala invatand o alta limba (aici este delicat, nu-i mai poti explica in limba ta nimic, ma refer la lectii)
Important este ca sa-i vorbiti copilului numai intr-o limba, de ex tu in a ta, nu o combini cu greaca jumatate si jumatate de fraza.
Tata sau la fel, in felul acesta copilul chiar daca invata sa se exprime in amandoua limbile nu le amesteca sa sa spuna ca vrea cartofi cu fish (exemplul de la niste prieteni).
La inceput este mai delicat, copilul poate fi in confuzie dar avand in vedere ca locuiti acolo ii poti vb acasa in romaneste, greaca o va asimila fara sa-ti dai seama: radio, tv, companiile celorlalte persoane, apoi gradinita, scoala etc, familia sotului.
Tu trebuie sa-i vorbesti doar in romana, asa va asocia figura si prezenta ta cu cele auzute de la tine.
Exista cazuri cand copiii expusi la acest bombardament lingvistic vb tarziu si se exprima cu dificultate, nu se stie daca asa era copilul oricum sau multitudinea de informatii l-au speriat.
Important este ca o fraza sa fie exclusiv intr-o limba.
Copiii sunt la inceput ca un burete, asimileaza tot, trebuie ajutati sa puna informatia in sertare diferite si cand i se vb in romana sa deschida sertarul cu vocabularul romanesc.
Cu scrisul si cititul sa nu ai pretentii mari, libma noastra are diacritice, are si alta fonetica si va fi mai delicat sa stii.
Bafta si sunt siguta ca o vei invata cum se cuvine tot.
castelana fericita mami de Cezar
luni am deschis ouletul nostru de
castelanaC spune:
citat din mesajul lui miria_cristina Fetele, cu bere se poate slabi?Ca am trecut pe bere. Si ce-i mai rau, e ca-mi place. Mai ales aia cu lamaie sau fructe exotice. Cristina, mamica de George Casian (23 aprilie 2010) si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina "Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora." "Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/ |
Miria... fata draga nu se slabeste cu bere, dimpotrivaaaaaaa!!!!
Mai bine bei bere adevarata decat trotilul ala cu lamaie si fructe!
Sa nu devina un obicei, este "otrava" pentru ficat sa stii!
In plus continutul de zahar este la stele, deci... glicemia saraca!
Nu e sanatos sa stii!
ai grija de tine!
castelanaC spune:
citat din mesajul lui CoriMami Fetele care vreti sa invatati copiii mai multe limbi: mama mea e psiholog si tocmai a facut niste cursuri moderne de logopedie, si le ziceau acolo ca un copil trebuie sa fie invatat a 2a limba numai dupa ce stie sa construiasca propozitii din limba nr 1, considerata si materna. Copiii carora li s-a vorbit de mici in 2 limbi au probleme si incurca cuvintele, etc. Mamica de 8 martie - dulcea fetita Eliza Valentina http://thumb5.webshots.net/t/82/82/0/94/0/2897094000106314145HKAxCx_th.jpg |
Sotul meu este de aceeasi opinie, el facand psihologia. El sustine ca nu are cum sa faca schmele logice copilul, nu poate diferentia de la inceput limbile si le amesteca.
El a inceput sa vb numai in romaneste cu frumuselul nostru.
dayanara spune:
freedelia da, eu cred ca parintii sunt de vina cu accidentele, asa poate cadea si din scoica si nu le va retrage nimeni, oricum aici am gasit de cumparat modelul ala, sa vedem
eu lui ivan i.am vorbit cu am nimerit in toate limbile si vb doar spaniola, doar daca insist sa zica ceva in romana spune, dar niciodata nu le amesteca in propozitie
roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
POZE
AMr...4kg
castelanaC spune:
citat din mesajul lui dayanara freedelia da, eu cred ca parintii sunt de vina cu accidentele, asa poate cadea si din scoica si nu le va retrage nimeni, oricum aici am gasit de cumparat modelul ala, sa vedem eu lui ivan i.am vorbit cu am nimerit in toate limbile si vb doar spaniola, doar daca insist sa zica ceva in romana spune, dar niciodata nu le amesteca in propozitie roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006) POZE AMr...4kg |
Buna dimineata! ce matinala esti!
Puiul meu a dormit bine azi noapte, a avut si are 30 temperatura.
S-a trezit numai la 5 dimieata si pana la 10 a dormit iar tun, acum iar s-a culcat, virusii astia l-au obosit.
irinabobe spune:
andra, denisa, ramy stati nitel nu faceti comparatie la numarul de kilograme in primul rand ca eu nascand prematur nu luasem decat 9 kilograme, dupa nastere am ramas cu 4, si dupa o luna de stat in spital cu piticul am ramas cu -1. restul de 3 s-au dus pt ca uit sa si mananc, insa avand in vedere ca nu alaptez nu sunt nevoita sa imi fac griji cu ceea ce mananc, din cauza asta nu a fost asa greu. de fapt sunt zile in care singura mea mancare e cate o ciocolata mare sau inghetata...deci nu va recomand cura mea de slabire, din contra va doresc sa slabiti insa cu un regim sanatos.
oana lui rares ii place foarte mult culoarea rosie. cum vede ceva rosu gata e innebunit sa se joace si se hlizeste si e in stare sa se uite si juma de ora la jucarica rosie.eu i-am cumparat centrul asta de joaca ar trebui sa ajunga zilele astea sper sa il tine ocupat in continuare.in ceea ce priveste marea nu de drum imi fac probleme pt ca sta cuminte in masina, plange doar de foame, ma gandesc cat de sanatos e la varsta asta si normal tare ma tenteaza sa il bag in mare ca in piscina dc inca nu sta in fund e complicat...asa in mare ii puneam colacel din ala de gat si gata . cel putin asa visam eu...
eu in ultimele zile mai am o problema in sensul ca mananca mult mai putin nu stiu de ce, luna asta nu cred ca a luat mai mult de 500 gr, o sa vad ce zice pediatrul...adica are o masa sau 2 pe zi in care baga cate 220 ml fata de 120 cat manca de obicei si apoi gata e mofturos si deabia daca mai baga 60 ml. noaptea se trezeste la 3.30 indiferent de ora la care se culca, zici ca are un ceas in fund si apoi la 5.30...si nu il mai ia somnul...
andra foarte haios ianis .
babyangel spune:
Buna dimineata,
azi am fost tare matinali..de pe la 5 nu mai doarme..am reusit sa-l pacalesc cu suzeta de la 6 la 7 si m-am trezit cu un gat stramb ca ma doare si acuma
Miria , tu pe cine intrebi daca e bine bere cu paine? Ai uitat ca eu ocup functia de sfatuitor in diete?
Asadar, iti recomand sa bei berica dupa mancare, ca cica pe stomacu gol alcoolul face ravagii. Si daca e bal..atunci ia si tu o bere serioasa, nu beck's cu lamaie sau Red's ..Vorba aia, mai mult ingrasa maltoza decat alcoolul din bere..ce sa mai zic de zaharul din Red's
Iti recomand Stella Artois
Anca
mami de Codrin
de Lucas
Botez Codrin