Licurici de ianuarie - februarie 2009 (108)
Raspunsuri - Pagina 17
anna-mama spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui CADIA
Pai si la Clara antitermicle au efect 2-3 ore iar eu am voie sa-i dau din 4 in 4, asa ca intre timp mai bag un supozitor sau la baitza, sau sosete. dar parca nu o mai scot la capat. ![]() ![]() ![]() 14+ Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse. |
Tine-o pe Clara intr-o camera cu usa inchisa si racoreste cealalta camera cu aerul conditioat, apoi du-o acolo. O sa-i scada mai repede febra daca e racoare. In plus fa-i impachetari cu comprese cu apa rece si tine-o cat mai dezbracata. Sanatate multa!

de
baietel nazdravan (09.02.2009)
e simplu, doar sa vrei!
CADIA spune:
ANNA, acum s-a facut racoare in casa dar maine asa voi face cu aerul conditionat, o sa-i racesc camerele pe rand.
Cum se fac impachetarile?Ca as incerca sa le fac desi nu cred ca va sta.

14+ Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse.
mara95 spune:
cadia, flavi a avut temperatura si 5 zile, din care ultimele 3 cu tratament injectabil.temperatura era in jur de 40. s-a intamplat ca dupa administrare de nurofen, algocalmin si impachetari , dupa o ora sa nu-i fi scazut temperatura decat cu o sg gradatie(adica 1/10 dintr-un grad) insistam cu impachetari.de obicei iau un prosop mare , il ud la robinet si il storc fff bine si invelesc copilul in el. nu e o senzatie placuta, dar rezultatele conteaza.sosetele le ud cu apa si otet si i le pun in picioruse concomitent cu impachetarile. cand obs ca temperatura incepe sa scada binisor, adica sub 39,5 , ne oprim.
Mara
, mami de Flavi (7 dec 2005)
si Andru (8 ian 2009) 
Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata
miereamara spune:
Noua ni s-a spus ca impachetarile astea complet nu sunt folositoare ci dimpotriva...fac mai mult rau.
Ideea este sa nu infasori copilul in prosop ci sa-l stergi pt ca efectul de racire tocmai asa se produce, prin contactul aerului cu pielea uda.
Dar stiti, ca fiecare pediatru cu ideile lui
, faceti cum credeti si ce stiti ca functioneaza mai bine la copil.
Cadia eu ori intru in dus cu el ori il pun in cadita lui.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
CADIA spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mara95 cadia, flavi a avut temperatura si 5 zile, din care ultimele 3 cu tratament injectabil.temperatura era in jur de 40. s-a intamplat ca dupa administrare de nurofen, algocalmin si impachetari , dupa o ora sa nu-i fi scazut temperatura decat cu o sg gradatie(adica 1/10 dintr-un grad) insistam cu impachetari.de obicei iau un prosop mare , il ud la robinet si il storc fff bine si invelesc copilul in el. nu e o senzatie placuta, dar rezultatele conteaza.sosetele le ud cu apa si otet si i le pun in picioruse concomitent cu impachetarile. cand obs ca temperatura incepe sa scada binisor, adica sub 39,5 , ne oprim. Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009) ![]() Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata |
CUM TREBUIE SA FIE APA CU CARE UZI PROSOPUL, CALDUTZA??

CADIA spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miereamara Ideea este sa nu infasori copilul in prosop ci sa-l stergi pt ca efectul de racire tocmai asa se produce, prin contactul aerului cu pielea uda. |
DA, ARE LOGICA CE SPUI. EU AM INCERCAT S-O STERG PE FRUNTE CU PROSOP UMED SI PLANGE SARACUTZA.
SA VEDEM CE-O FI IN NOAPTEA ASTA.

deliafairais spune:
cadia, si piticul meu a avut zilele astea febra 39-39.5...vreo 5 zile, dintre care vreo 3 sub tratament cu antibiotic. nu a avut amigdalita sau puroi, doar gatul f rosu dar avea febra tot timpul... cand facea f mare ii puneam novocalmin si scadea in 2 ore! acum nu a mai facut cam de 3 zile, ii mai dau inca antibiotic...dar abia astept sa terminam sa isi mai revina si el putin...ca e al 2lea tratament cu antibiotic, cu pauza de 10 zile intre...
sper sa ii treaca si clarei repede! si lui aidan! saracii copii 
mara95 spune:
eu ud cu apa rece de la robinet, dar cu apa care e pe teava, deci nu astept sa vina cea rece-rece.deci e la temperatura mediului ambiant.
Mara
, mami de Flavi (7 dec 2005)
si Andru (8 ian 2009) 
Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata
ada_coman spune:
Daria face febra la 3-4 ore de la antitermic, insa cedeaza cu nurofen/panadol. Nu i-am dat inca antibiotic, mai astept pana maine. Ea e vioaie, a papat, s-a jucat...
Pt scazut febra si noua ne-a zis pediatra sa stergem corpul cu un prosop ud. Inca nu am experimentat, ca nu a fost nevoie, sper sa nici nu fie.
Sanatate tuturor bolnaviorilor. 
Mamica de
Daria-Ioana 15.08.2007 si
Karina-Nicole 29.12.2008
Daria
Karina
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8352f415656e1fa1594ae5&source=category&category_id=12" target="_blank">FILMUL NOSTRU
Leditia spune:
Multa,multa sanatate celor bolnaviori.
Am citit din urma,Miere imi pare rau ca ati ajuns aici si sunteti nevoiti sa recurgeti la operatie.Sper sa fie bine.
Selene,iti zic sincer ca nu e bine ce faci,dar ti-au zis si fetele.Pt prima data in viata mea,de oboseala crunta,mai ales ca si acasa eu nu dormisem,ca David inainte sa plecam a fost bolnav si am stat 15 zile cu el pe tratament intensiv si treziri dese ca nu putea respira,eu am fost la Tm prastie cu nervii si mai ca mi-a venit sa dau in David,caci nu mai puteam sa-l stapanesc si nu ma mai intelegeam cu el.Pur si simplu,eram nedormita,obosita,singura si frustrata si lui nu-i convenea nimic,nu voia nimic,urla mereu,iar eu voiam o pauza de la urlete si plansete...Eu l-am sunat pe-al meu la 5 dim plangand ca nu mai pot,la 1 noaptea,k vreau sa vina acolo ca nu mai pot,ca ma dor toate,ca pic din picioare,ca mi-e somn,ca sunt prastie cu nervii..si nu mai stiam ce sa fac.Apoi am plans de nervi ca mi-a trecut prin cap asa ceva..m-am simtit ca ultimul om ca mi-a trecut prin cap asa ceva,imi venea sa ma dau cu capul de pereti ca m-am lasat prada nervilor si frustrarii si oboselii si ca doar am avut un gand de genul asta.:( si ce sa mai zic,m-am simtit oribil apoi,desi nu i-am facut absolut nimic,insa si gandul ma facea parca vinovata si ma facea sa ma simt cumplit...Practic de oboseala si neputinta si frustrare plangeam noaptea si-l sunam pe-al meu si-l bazaiam la creieri si voiam acasa si totusi am ramas,am tras de mine pana in ultima zi cand aveam niste dureri cumplite de spate si operatie,insa incercam sa ascund cumva starea mea.Luni a venit Paula sa ma ajute,in mod normal am zis ca ma descurc singura,dar nu mai puteam asa ca daca s-a oferit sa-l care ea pe David eu am zis din prima DA
.Mersi,Paula.
Este greu,nimeni n-a zis ca e usor,dar crede-ma ca se poate si mai rau si mai greu...si-ti zic din proprie experienta.
Bucura-te de Daria,bucara-te ca e sanatoasa.
.Eu in ultima zi,mai exact marti,ca miercuri nu se pune,am iesit cu David si ne-am plimbat toata ziua,ne-am jucat,am stat de la 2 la 8 si ceva seara afara,exceptand orele de masa cand am urcat sus.Am fost prin imprejurimi,ne-am jucat,am fost in parcul botanic,am alergat porumbeii si desi eram foarte obosita,mi-a placut sa-l vad ca rade in hohote si sa-l vad fericit.Din cauza oboselii,uitasem sa ma bucur de lucrurile marunte care pe mine ma fac fericita si care merita tot efortul.
Cand i-am zis sa-mi dea pup si mi-a dat am uitat de tot si toate si nici nu mi-a mai pasat ca am stat nopti si zile nedormita,ca l-am carat in brate peste tot cu operatia mea si coloana subreda,ca si-a spart buza desi i-am repetat de n ori sa stea locului,ca si-a facut cucui desi i-am zis de n ori sa fie atent si sa alerge mai incet..ca si-a prins degetele ba in usi,ba in sertare,ba la masuta,desi l-am luat de acolo de mii de ori si i-am zis ca se poate lovi si ca nu are voie.Barbata-miu deja auzind cate a patit,mi-a zis clar ca nu ma primeste acasa decat cu el intreg.![]()
Deci,se poate si mai rau,trebuie cumva te odihnesti si Daria sa fie prioritatea ta,apoi restul.Si daca ti se ofera ajutor accepta-l,iar daca nu,cere-l!Fetita ai facut-o cu cineva,deci nu e doar responsabilitatea ta..E intr-adevar extenuant cand nu ai ajutor si ai multe de facut,dar e frumos si cea mai mare rasplata e in fata ta,bucura-te de ea.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Bazar general