Licurici de ianuarie - februarie 2009 (108)
Raspunsuri - Pagina 15
Leditia spune:
Asa,am revenit..mai scriu ceva si ma culc si eu,ca am mult de recuperat..
Drii de acolo nu au fost de acord cu mesele mele de lapte.Ei considera ca dim ar trebui sa manance lapte-dk tot vreau sa-i dau lapte,dar cu ceva..iar la somnul de pranz sa nu-i mai dau lapte..Sa ramana in max 500ml de lapte,insa sa aiba 3 mese consistente pe zi si 2 gustari.Acum la gustari nu stiu ce as putea sa-i dau pt ca el mananca zilnic,fructe,legume,cerele,carne,iaurt..deci mai tot..si in plus nu stiu cum sa-i reorganizez mesele,pt ca mananca destul de des zic eu si nu-l pot imbuiba si mai des,ca n-o sa vrea sa manance.In plus doza de kreon mi-e greu sa i-o ajustez..daca el ia doua guri de biscuite si nu mai vrea sa manance eu nu stiu cat kreon sa-i dau.
Din prima zi mi-au zis sa-i maresc doza..i-am marit-o la o pastila la mesele principale si jumate la laptic..insumand cam 5 pastile pe zi.Acum la plecare mi-a scris pe foaie sa-i dau 2 pastile la mesele principale si una la gustari...asta inseamna ca in 2 zile se duce o cutie de kreon..iar mie mi se pare enorm de mult.
Ei nu fac proba digestiei,fac alte teste cand e vba de FC,si recomanda cu greu testul sudorii,dupa alte analize in prealabil,chiar daca copilul prezinta o oarecare simptomatologie.Si in nici un caz nu ajusteaza doza de kreon pe baza probei de digestie ci pe nr de scaune ale copilului si curba de greutate.
Au fost foarte surprinsi sa afle ca cei din Cta au descoperit boala si s-au gandit la boala asta doar ca nu luase copilul f bine in greutate si avusese 2 viroze.Diagnosticul sindromului de malabsortie il pun pe cu totul alte analize si nu pe proba de digestie care din ce mi-au zis ei,poate fi inselatoare..depinde de ochiul care vede proba,de ce mananca copilul,etc etc.
In fizioterapie,sunt exercitii de respiratire,aeroterapia si sportul...lucrarea tuturor muschilor pt o dezvoltare fizica si mentala armonioasa,controlul respiratiei si evident un plaman mai aerisit,mai sanatos..exercitii de eliminare a mucusului si de drenare.Exista o manevra de compresie a cutiei toracice pe care nu o pot face,imi pare ca-l doare si mi-e frica sa nu-i fac prea tare,desi am tot facut-o acolo si mi-a facut-o si mie si nu mi s-a parut deloc placut,poate de asta sunt si un pic speriata cand i-o fac....Sunt tot felul de joculete care sa-l ajute in controlul respiratiei,care sa-l ajute la plamani..insa trebuie foarte,foarte multa rabdare si timp,caci nu poti lua copilul sa-l pui sa faca ceva..totul trebuie sa fie un joc,trebuie sa te vada pe tine ca faci ceva,sa-l atragi si sa i se para ca totul e o joaca si e funny sa faci lucrurile alea,pt a nu deveni obositor pt el si frustrant,cand ar putea bine mersi sa se joace...
Cam asta e ce-mi aduc aminte acum pe moment..
Merg sa ma odihnesc si eu un pic,ca dupa ce ca programul nostru e dat total peste cap,s-a mai si incarcat..
Pup si o zi minunata tuturor.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Bazar general
anna-mama spune:
Ledi, sper ca David sa-si revina repede cu programul si sa reusiti si voi cat de cat sa va mai odihniti. Offf, prin cate ati trecut! Ma bucur ca ai dat acolo peste niste oameni minunati care au facut totul asa cum trebuie si ca ai reusit sa inveti lucruri noi despre cum sa-l ingrijesti pe David. Doamne ajuta sa se infirme celalat diagnostic. Aveti grija de voi, eu va sunt mereu cu gandul alaturi. 
de
baietel nazdravan (09.02.2009)
e simplu, doar sa vrei!
pyc spune:
Bine ati revenit acasa Ledi! A fost greu, dar din ce scrii tu se pare ca a meritat deplasarea. Cand v-au mai spus sa mergeti?
Ce bine ca v-au aratat cum sa-i faceti toate exercitiile cu calm, in joaca.....conteaza asa de mult pentru psihicul lui (si al vostru).
Tinem pumnii sa iasa testele de boala celiaca ok.
Eu zic sa scrii la firma producatoare de creon explicandu-le situatia si sa vezi daca nu te sponsorizeaza cu cateva cutii pe luna. Nu ai ce pierde, firmele de medicamente sunt destul de deschise la cererile de sponsorizare, bine argumentate. Eu faceam asta cand eram in Ro, pentru a avea insuline noi pt pacienti, sau ace sau glucometre....si primeam lunar stocuri gratuite sau mostre.
miereamara spune:
Ledi ma bucur ca ati ajuns acasa cu bine si ca le-a placut doctorilor cum s-a dezvoltat David! Se pare ca a fost foarte folositoare calatoria, mai ales dc ai invatat tehnici noi si ati facut atatea analize. Sper sa se infirme boala celiaca.
Ciufik multumesc, suntem hotarati sa facem operatia. Temerile mele nu erau legate de efectul narcoticelor, ci mai degraba de alte ganduri negre...mi-e cam teama mai ales ca A. are alergii si eu stiu cum o sa reactioneze?
Oricum si-a revenit, ieri nu a mai facut febra deloc, azi noapte a fost bine, dimineata nu avea febra. I-am mai dat niste Motrin just in case...
Multa sanatate bolnaviorilor! Sa va faceti repede bine!
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
ada_coman spune:
Buna ziua fetelor! 
Ledi ma bucur ca ati ajuns cu bine acasa. Ma rog sa se infirme suspiciuline la boala celiaca. Multa sanatate si putere in continuare.
Sa va reveniti repede cu programul si sa reusiti sa faceti toate exercitiile cu David. Ne gandim la voi si suntem alaturi de voi. 
Miere si Daria a avut 2 interventii cu anestezie generala, una de vreo 10 min si una de 15-20 min, la a doua a reactionat mai nasol, a plans mai mult, a fost mai agitata, dar si-a revenit pana la urma. Si Daria e alergica la amoxicilina. O sa se tina cont de alergiile lui Aidan.
Multa sanatate, sa se faca repede bine. 
Ciufik
Ma bucur ca mai auzim de voi. Pupam Andreiul mic si frumos. 
Daria mea are gatul rosu si face febra 38.1-38.2 la fiecare 4 ore, dupa antitermic. Ii dau cu tantum verde in gatut, ii alternez antitermicele, ce sa mai fac? Maine dupa 2 pot ajunge la pediatru. In rest e vioaie, a papat, a baut lapte, apa. Ce sa-i mai fac? 
Mamica de
Daria-Ioana 15.08.2007 si
Karina-Nicole 29.12.2008
Daria
Karina
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8352f415656e1fa1594ae5&source=category&category_id=12" target="_blank">FILMUL NOSTRU
Porumbita spune:
ada eu ii dau homeovox 2 pastile pisate in putina apa de 3 ori pe zi cand e rosu in gat
Ledi bine ati venit acasa!!
ada_coman spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Porumbita ada eu ii dau homeovox 2 pastile pisate in putina apa de 3 ori pe zi cand e rosu in gat Ledi bine ati venit acasa!! |
Multumesc Porumbita!
Daria le ia si asa, le suge, insa ii dadeam cate una. Oare sa-i dau tot cate una, dar mai des?Mamica de
Daria-Ioana 15.08.2007 si
Karina-Nicole 29.12.2008 Daria
Karina
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8352f415656e1fa1594ae5&source=category&category_id=12" target="_blank">FILMUL NOSTRU
veronica75 spune:
Ledi ma bucur ca a fost cu folos calatoria si ca ati ajuns cu bine acasa. In doua zile eu cred ca David se obisnuieste din nou cu programul - nu iti fa griji.
Eu nu mai pooottt....de 3 zile ploua incontinu - m-am saturat 
e deprimant.
In rest suntem bine
- ne plictisim
Fotografii noi si vechi 
http://lb2f.lilypie.com/NYCKp1.png
veronica75 spune:
Of Ada, imi pare rau ca e bolnava Dariuta
eu nu prea ma pricep...
Fotografii noi si vechi 
http://lb2f.lilypie.com/NYCKp1.png
Porumbita spune: