PEPENASII de iul/aug'08 sarbatoresc 2 ani (187)
Raspunsuri - Pagina 11
bujo spune:
Mai3 si nu ne spui ce nume e?
Am vazut poza cu burtik si asa mi se pare ca semeni cu Dianami in poza aia...
Cuscri asa face si Filip, se arunca in strada. Nu pot merge fara sa-l tin de mana ca nu apuc sa-l prind daca face o miscare gresita. Nu mai poate de drag de autobuze, imi face semn "bzzzz bzzzzz" ca vrea sa ne urcam. Noi am mai fost cand aveam treaba in oras si nu aveam cu ce, ii place tare mult.
bujo mami de Filip
Gini75 spune:
Buna seara!
La multi ani, Matei si Alexandra!
La multi ani sarbatoritilor de saptamana viitoare, pepenasi si mamici de pepenasi!
Capri, bafta multa!
Despre ziua revenirii la servici, am citit mai demult, cred ca in normele metodologice de aplicare a OUG 148/2005, ca plata indemnizatie inceteaza in ziua urmatoare implinirii de catre copil a varstei de 2 ani. Deci, daca in ziua aniversarii primesti indemnizatie, inseamna ca la servici trebuie sa mergi din ziua urmatoare. Din pacate nu am acasa program legislativ sa caut exact.
Merg la somn, ca maine la 5 trebuie sa ma trezesc.
boticelina spune:
Laura ti-am zis noi...
Zi mersi ca erati acasa, noi azi am pisulit cu maaare succes in drum spre parc in timp ce lingea o ingetata...
Si ca veni vorba de parc fi-mea e foarte rezonabila in parc cu copiii, rar da, rar incaseaza, nu se supara de la jucarii, in general n-am a ma plange de nimic. Doar ca, de 2 zile, se petrece ceva ciudat: mergem in pas saltat catre parc, alearga cu limba scoasa catre tobogane, leagane, alea-alea, sta ce sta si la un moment dat ma trezesc ca sunt luata de mana si imi cere sa mergem acasa
Si o zice pe bune, ma taraie afara din parc. Azi am remarcat de ce: o deranjeaza zgomotul, tipetele altor copii, dar o deranjeaza la modul foarte serios. Azi dupa taratul afara din parc ne-am mai plimbat 2 ore prin cartier si am aterizat la locul de joaca din benzinarie, si ala aglomerat dar nu chiar ca dincolo. La faza asta semana cu genitorul nene, ca mie-mi place cu gloata, ta-su e urs...
In rest, nu mai face febra (daca ma afla bona ca azi a pus botu si la o inghetata ma scalpeaza, dar nu o puteam rata, era o noutate cu lime si inca ceva, yummmi rau
), mucii s-au intarit, mai haraie putin dar e de bine.
Si azi am facut la cererea ei exercitii de topica frazei deoarece a trecut la propozitii de 4-5 cuvinte pe care le pronunta in ordinea celor din propozitiile interogative si simtea ea ca ceva nu e ok. Era atat de atenta la ordinea in care pronuntam eu cuvintele de nu-mi venea sa cred. Fetele cu pui mormaitori nu va ingrijorati, a mea face propozitii complexe dar inca e pe burta in primii 10 metri de alergat
. Deci exista o lege a compensatiei...
Si e o mimoza totala nene, ii e plina gura de "ajuta-ma, ajutor mami, nu pot, 'coate tu", nu plange niciodata sau foarte rar cand se loveste sau o deranjeaza ceva dar de impresie artistica varsa neste lacrimi maaaari, presarate cu suspine de se uita lumea la mine ca la urs ca mie imi boceste copilul de sare camesa de pe el si io nu marsez
Inca nu stie de faza cu sarurile ca punea si de-un lesin cred 
Ta-na-nam, am ales tema pt petrecerea ei de 2 ani: Minnie Mouse!
Sunt total transpusa
, de 3 zile desenez si concep invitatii, ghirlande cu urechi, party hats cu urechi, imi scormonesc creeru' ce aperitive/dulciuri mici se preteaza la urecheati si caut cu infrigurare o bucata de material rosu cu buline albe ca sa-i fac rochita. Stiu ca poate parea ca-s dusa dar e super fun 
Si sa va mai amuz cu ceva si plec sa fac baie: nu stiu cum a reusit fi-mea sa faca neste conexiuni dar de fiecare data cand vede un animal negru declara sus si tare ca "e batran"
Asa ca nu va mai temeti de pisicile negre, sunt doar mai in etate 
Monica si
Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
ankalaura spune:
LA MULTI ANI MATEI DE NATI!
Nati, sa va traiasca baiatul cel curajos si luptator!
Bai nu ma pot abtine ![]()
DIDI - desi se scrie desi nu desii
Asta pentru ca nu te superi 
MADA - pe tine te-am iertat, ca nu pui nici punct si nici majuscula, deci un I pe ici pe colo nu se mai observa ![]()
CRESELE - trebuie sa fie deschise cel putin pana in luna august. Ele tin de ministerul sanatatii si nu de min invatamantului, si personalul lucreaza 8 ore pe zi si 48 de saptamani pe an.
MONA - spor la invatat. Sunt posturi la voi?
DIA - pana la urma aici se rezula chestiunea cu agresivitatea. E normal ca sunt copii mai agresivi ca altii. Dar e anormal ca parintii sa stea si sa sparga seminte in continuare. Nu m-am putut niciodata supara pe un copil al carui parinte a luat o atitudine, de orice fel...
ANA - multi ani fericiti impreuna!
Noi luna asta facem niste ani de cand ne-am cunoscut ![]()
NATI - eu am seminte si astept sa apara radacinoasele in ghiveci ![]()
Si leusteanul de asemenea...
Bey BUJO tu vorbesti mai, cu tace-tace si apoi se esprima?
cine a inceput cu scaunele de masina? 
Cu pilula, io te cred, da' pe pilula e ziua saptamanii si nu data din luna, iar la zilele saptamanii cel putin 2 din 7 le nimeresc, sau chiar 3, pe sambata, duminica si luni...
Si apoi mai sunt pilulele cu numere de la 1 la 21, sau cum sunt ele, si ce te faci daca o sa ii zici lu' fime-a la multi ani in ziua ta cu numaru 1 care nu e musai sa fie 1 iulie??
CAPRI - BAFTA MAXIMA la examen!! Tin pumnii!! Poate scapi de el si te linistesti...
LA NOI la job mi-au zis sa fac cerere de revenire CU DATA in care e nascut copilul. Practic, concediul NU include ziua in care copilul implineste 2 ani, ci e PANA la doi ani.
Cred ca fiecare o sa faca dupa cum stie propriu departament de HR...
ce aiureala, ca la noi...
Eu am alta intrebare: noi primim banii ulterior nu, adica in luna iunie primim banii pe mai nu? Deci daca copilul e nascut in iulie, noi mai primim si in iulie, banii de iunie nu?
Si inca una: alocatia s-a dat incepand cu luna urmatoare de la nastere, deci cum Er e pe 1 iulie, am primit prin septembrie alocatia de august, care a fost prima. Si daca nu ma insel, ultima alocatie o voi primi acum in august, pentru luna iulie a nasterii nu?
ANNA - Eliza a avut polipi, si a functionat perfect COLARGOL, si s-au retras si polipii. Dar asta ne-a dat al o mie-lea medic la care am fost, ca primii 999 ne-au umflat de antibiotice si scheme mirobolante 
Deviatia de sept e o aiureala, parerea mea, sa se diagnosticheze la copii asa mici. Pentru adulti se face o operatie neinvaziva in Bucuresti, cu laser, la o clinica privata, dureaza 10 minute si costa 100 de euro. Asta ca idee zic, punand in opozitie cu operatiile clasice de nas spart cu ciocanul si indreptat cu sublerul 
(desi n-am auzit pe nimeni sa moara de deviatie de sept, insa am auzit diagnostice gresite, mii, de deviatie de sept in loc de rinita alergica
)
Polipii exista. Doar ca sun inflamabili intr-o mai mica sau mai mare masura. Sper sa dati si voi peste un medic iscusit, ca eu mai aveam putin si operam copilul si uite ca acum nu mai are nimic, iar picaturile alea costa 6 lei.
flo1980 spune:
Hello!
Vazut noutatile de pe picasa, ma scuzati ca nu am lasat comentarii!
Am pus si eu cateva pozici recente, mai e o saptamana si scapam si noi de plete, prea ne confunda toata lumea
Imi pare rau ca nu am o fetita, nu as fi tuns-o niciodata ![]()
Va pup, trebuie sa merg dupa Alex la gradinita, maine are serbarea....weeck-end placut va doresc!
Aaaa si nu stiu daca mai intru duminica, asa ca urez cea mai proaspata graviduta cu bb2!
Sa traiesti Vio29 si sa fii sanatoasa! La multi ani fericiti!
_
Are mama 2 baieti: un fulgulet si un pepenash!
AnnaBaby spune:
Anka mersi tare mult de info, am sa incerc si eu cu picaturile alea.
Anna si
Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii
pica1 spune:
Hello fetili,
Greu domnule cu voi. Abia reusesc sa va prind din urma si cind va prind am lipsusuri de idei de sriere, sau mai bine zis de exprimare... ca poate ma ia si pe mine Anka la trei pazeste. Apropos sa vii si la tata sa ii spui regula cu dupe si dupa ca tot aiurea le foloseste.
Mai ANNA nu stiu ce sa iti zic de polipi, dar cind am dus-o pe nepoata-mea la dr. ca statea cu gura cascata si respira pe guara si horcaia destul de des, dr-ul ne-a spus sa lasam copilul in pace pina pe la 7 ani caci este foarte posibil sa nu fie cazul sa ii elimini. Chiar asa a si fost, dar probabil ca variaza de la caz la caz si de gravitatea situatiei.
In parc Seb este linistit sau asa mi se pare, isi vede de treaba de alergat, jucat si plimbat, dar asta o face cu copii pe care ii vede zilnic si sta cu ei mai mult decit statul in parc. Noi in ultima vreme am fost in parcul pe care l-au inaugurat in cartier la noi, si nu este un parc aglomerat cum sunt cele din Dr. Taberei. La alea din Dr. Taberei Seb nu este atit de incantat sa mearga. In general ii place cind are toate jocurile le are la discretie, adica sa nu fie prea multi copii, iar asta se intampla destul de des caci il duceam dimineata, cred ca eram singurii care la ora 9:00 faceam prezenta in parc. Imbranceli, batai si trozneli de obicei face ce face si le evita, se da deoparte si asteapta sa treaca uraganul. Faze cu luat jucaria unu altuia, da se intampla si exista 2 situatii cind este cu copiii pe care ii vede zilnic de obicei ii cam lasam sa se descurce, daca este in alta parte tatonez terenul si functie de proprietarul jucariei, fie ii explic ca se poate juca cu altceva, fie il las in pace. In mare eu incerc sa intervin cit mai putin si il las sa isi gestioneze singur situatiile, dar totusi intervin cum am facut-o astazi cind l-a muscat de mina pe prietenul lui, intr-o disputa in care isi imparteau nu stiu ce magarie.
Revin mai tarziu daca mai am vreme ca ma duc sa pap ceva.
dana81 spune:
SUN daaa, vazut,placut, memorat(multumesc si pentru propunere)
am sa ii iau dupa ce nasc acum nu prea imi sta mintea la nimic.Cred ca am sa o las si eu pe Clara la nani de dupa amiaza fara pepu in patul nostru, am sa pun un cearsaf impermeabil..sa vad cum reactioneaza.Deja in parc imi cere sa il scot, ii e cald saracutza.De unde ai alezee mai mare asa, ca mi-ar tb si mie la spital, eu am gasit numai 70*90?
37+
RIANA
MAMI de
CLARA 06.08.08
maitreyi spune:
neata 
am fost la morfo si avem un bebe asa de duuuulce
cu falcute, cu bucute, numai bun de papat. e in grafic, e sanatos, Slava Domnului! si nu, nu va zic inca cum il va chema ![]()
-----
Mami de
roza +
24 s 
MINUNEA DE LA DOAMNE-DOAMNE 
Slava Tie, Doamne!
The colder the winter the warmer the spring
ankalaura spune:
La polipi pot aparea complicatii in cazul unui tratament gresit sau in lipsa unui tratament, nu stiu daca va amintiti ce spunea Capri inainte de a-l opera pe Matei, ca incepuse sa ii scada auzul din cauza polipilor. In cazul lui Matei, asteptau degeaba 7 ani, ca se agravase mult prea tare.
Anna, eu nu zic sa incerci tratamentul asta, ca nici nu stiu daca se da pana la 2 ani, trebuie vorbit cu un medic, dar cu unul iscusit. Citeste ce gasesti despre Colargol, vezi si alte variante, nu stiu ce sa zic, nu sunt eu doctor.
Dar stiu ca doua probleme am avut cu Eliza, o infectie urinara cand era mica de tot, si care tot nu trecea, cu o gramada de bani dati pe doctori si augmentine, in 2003 era o avere, si infectia a trecut pana la urma cu niste pastilute de 5 lei, efectiv 5 lei au costat, negram (dar na, sareau toti cu augmentinul, ca e mai simplu sa dai antibiotic puternic si de scara larga, ce daca antibiograma nu il recomanda...) Si a doua a fost asta cu polipii, cand 3 ani ne-am plimbat pe la toate clinicile private si de stat, medici cu nume si renume, si tratamente cu scheme alambicate si doctorii care au costat milioane, si de trecut i-a trecut cu picaturicile astea de 6 lei (6 lei costa la farmaciile Dona, cam scump, la alte farmacii am descoperit ulterior si cu 2 lei 50)...
Edit ca sa spun ca tusea asa de urat noaptea ca ziceai ca acusi vomita, iar apoi incepuse sa fie la fel de sensibila si la praf, incat eu m-am dus cu ea de capul meu si la alergolog, ca nu mai stiam unde sa caut un raspuns... Si dupa primele zile de colargol a disparut tusea, am continuat atata cat ne-a recomandat medicul si uite ca nu mai are nimica nimicuta de mai bine de un an jumate.