Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (76)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamidepuiuti spune:

Citat:
citat din mesajul lui myky791

mamicile cu pui mai mari cel mare are temp 37 5. si imi spune ca il doare burtica. de la vomitat nu? si inceputul de temp tot de la asta? a baut o gura de ceai si 2 lingurite ceai cu apine ca sa ii pot d panadol. sper sa nu fie vreo infectie ascunsa si sa isi revina. ce greu e sa fii mamica. ce ma mai terfelesc cand ii vad pe pui ca sunt bolnavi.

Mihaela mami mandra de baieti Andrei Gabriel(02.05.2005), Petru Catalin (15.01.2010)

unde il doare burtica?daca e ca o febra musculara,da e de la vomitat,dar eu ti-as recomanda sa mergi la medic:febra+dureri de burta+vomitat= CONSULT OBLIGATORIU,chiar daca poate fi doar o banala indigestie...eu sunt o panicoasa de felul meu[pt copii],ce sa fac?..am vazut multe la viata mea,din pacate...

pup andreiutu tau sa se faca bine repede

cornelia,mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)
www.flickr.com/photos/43575800@N02/" target="_blank">poze

asa creste Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

La multe lunite pufilor de azi:
cristina,arthur,carla si darius

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

"Iubirea unei mame intrece adancurile oceanului!"

01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_

Mergi la inceput

Ce-am mai cules si eu din DIN MAMA SI COPILUL:

- Este sigur ca deabia din a doua jum a primului an de viata functiile aparatului digestive si metabolismului sunt maturizate pentru digestia si transformarile metabolice ale altor alimente. Diversificarea timpurie se insoteste la multi sugari de reactii alergice, incetinirea cresterii in greutate si tulburari digestive.
- In primele luni de viata nu trebuie alimentat cu cereale cu gluten deoarece predispun sau chiar insotesc reactii alergice. Numai orezul si porumbul nu contin gluten.
- Cerealele determina cresterea sugarului prin ingrosarea tesutului grasos (nu prin cresterea muschilor si a vaselor!), tulburari de somn si chiar o oarecare lentoare in dezvoltarea motricitatii.
- Numai la sugarii alimentati artificial se poate introduce sucul de fructe imediat dupa implinirea varstei de 3 luni.
- Pentru evitarea infectiilor si a intoxicatiei cu substante insectofungicide (adica fructele stropite) fructele se spala in mai multe ape si se oparesc.
- Autorii americani contraindica sucul de portocale, fiind alergogen.Mai poate eritem fesier si inmultirea scaunelor.
- Sugarii nu au nevoie de diversitate ci de uniformitate in alimentatie.
- La sugarul care primeste greu sucul de fructe se dilueaza cu apa calduta si se da in proportii mai mici.
- La introducerea supei sau piureului de morcovi se reduce sau chiar se suprima sucul de morcovi pentru a nu s eproduce carotinemie.
- La sugarul alimentat natural, laptele de mama acopera toate nevoile pana la 6 luni.
- In occident, nici la sugarii alimentati artificial nu se mai recomanda introducerea sucurilor decat in sau dupa luna a 4-a iar supa/piureul de zarzavat cu carne abia spre sfarsitul lunii a 5-a si mijlocul lunii a 6-a.

_

_

Mergi la inceput

Ce m-a frapat:

Alimentatia cu lapte de vaca diluat si imbogatit cu ZAHAR si de dorit cu faina de cereale fara gluten si cu ULEI DE FLOAREA SOARELUI se poate faca din luna a 4-a, fara incidente majore!

Cum adica FARA INCIDENTE MAJORE???

_

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Ioana_fota, sa va fie de bine botezul! Am admirat micutza crestina care e chiar o papusica cu palariuta.

Lorex, merci de info .

Decenuela, cum merge diversificarea?

Nik0le si voi sunteti la mare?

Mariucasara ce-ati mai bagat in meniu?

Myky, sanatatea pustiului. Eu as face ca Mamidepuiuti

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lorex

Ce m-a frapat:

Alimentatia cu lapte de vaca diluat si imbogatit cu ZAHAR si de dorit cu faina de cereale fara gluten si cu ULEI DE FLOAREA SOARELUI se poate faca din luna a 4-a, fara incidente majore!

Cum adica FARA INCIDENTE MAJORE???

_

_

Asta e din varianta din 1970 a cartii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myky791 spune:

acum sunt cu ambii acasa si nu am cum, dupa masa cand vine sotul ma duc la dct. MP si eu la fel sunt de panicoasa, am preferat sa am duc la medic cand mi sa parut ceva suspect si sami zica mamico esti nebuna copilul nu are nimic decat sa aiba ceva sie u sa il las sa se agraveze. si de cele mai multe ori copilul avea ceva.

Mihaela mami mandra de baieti Andrei Gabriel(02.05.2005), Petru Catalin (15.01.2010)

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun ca fi-miu nu mai sta pe blatul de infasat. Se intinde spre ce e deasupra capului (dupa ce a rupt maimutoii (3) la care trebuia sa se uite si el ca Yannis).Trebuie sa mut cartierul general pe pat sau in alta parte ca altfel il adun de pe jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorex

Ce-am mai cules si eu din DIN MAMA SI COPILUL:

- Este sigur ca deabia din a doua jum a primului an de viata functiile aparatului digestive si metabolismului sunt maturizate pentru digestia si transformarile metabolice ale altor alimente. Diversificarea timpurie se insoteste la multi sugari de reactii alergice, incetinirea cresterii in greutate si tulburari digestive.
- In primele luni de viata nu trebuie alimentat cu cereale cu gluten deoarece predispun sau chiar insotesc reactii alergice. Numai orezul si porumbul nu contin gluten.
- Cerealele determina cresterea sugarului prin ingrosarea tesutului grasos (nu prin cresterea muschilor si a vaselor!), tulburari de somn si chiar o oarecare lentoare in dezvoltarea motricitatii.
- Numai la sugarii alimentati artificial se poate introduce sucul de fructe imediat dupa implinirea varstei de 3 luni.
- Pentru evitarea infectiilor si a intoxicatiei cu substante insectofungicide (adica fructele stropite) fructele se spala in mai multe ape si se oparesc.
- Autorii americani contraindica sucul de portocale, fiind alergogen.Mai poate eritem fesier si inmultirea scaunelor.
- Sugarii nu au nevoie de diversitate ci de uniformitate in alimentatie.
- La sugarul care primeste greu sucul de fructe se dilueaza cu apa calduta si se da in proportii mai mici.
- La introducerea supei sau piureului de morcovi se reduce sau chiar se suprima sucul de morcovi pentru a nu s eproduce carotinemie.
- La sugarul alimentat natural, laptele de mama acopera toate nevoile pana la 6 luni.
- In occident, nici la sugarii alimentati artificial nu se mai recomanda introducerea sucurilor decat in sau dupa luna a 4-a iar supa/piureul de zarzavat cu carne abia spre sfarsitul lunii a 5-a si mijlocul lunii a 6-a.

_

_

AOLEU M-AI BAGAT IN CEATZA....ADIK NU SUNT OK CEREALELE?? SAU AM INTELES IO GRESIT. DACA NU SUNT OK DE CE E O GAMA ATAT DE VASTA?

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

poze

AMR...se duc 1 cate 1....Doamne tine-le naravul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristies

Ioana_fota, sa va fie de bine botezul! Am admirat micutza crestina care e chiar o papusica cu palariuta.

Lorex, merci de info .

Decenuela, cum merge diversificarea?

Nik0le si voi sunteti la mare?

Mariucasara ce-ati mai bagat in meniu?

Myky, sanatatea pustiului. Eu as face ca Mamidepuiuti

_
Povestea unei .
Cresc

DIVERSIFICAREA ? CE-I AIA?

dimi ..adik la 10 ii dau suc...( azi a baut mar + cirese) n-as zice ca e fun...dar a baut nitelus ( dr pediatru a zis ca a-i da suc nu inseamna diversificare.

si seara i-am pus in biberonul obisnuit pe care i-l dau completare 2 lg de cereale...ORGANIX..( contin orez integral, porumb, hrisca, si quinoua integral-nu cred ca se cheama asa ultima...dar e ceva cu Q si vit B!)...la cat costa 15 ron 135 gr...ar treb sa fie ok. a adormit lat la 9 juma si s-a trez la 1 juma...a mai papat un pic..si de la 3...obisnuita tzatzaiala...

sincer....cred ca luna asta asa o tin...cu sucuri...fara sa insist...si cereale...DAR...m-a bagat lorex in ceatza ssi abia de luna viit incep usor cu papa....mititei cu mustar:))

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

poze

AMR...se duc 1 cate 1....Doamne tine-le naravul...

Mergi la inceput