Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (8)
Raspunsuri - Pagina 9
blue_night spune:
Draga Roxx, ce povestesti tu acolo e tare dureros... Am avut si eu o experienta sa zicem asemanatoare la un job, nu la fel de amara, dar concluziile erau similare: dupa mult timp, efort si suflet investit, am simtit si am vazut ca nu sunt apreciata asa cum credeam. Si sfatul meu este ca de indata ce te simti in stare sa cauti altceva. Acum daca poti, desi e mai greu insarcinata fiind, dar daca nu, atunci dupa bebe, cand sigur-sigur vei gasi un loc bun undeva (ai suficienta experienta si oamenii buni vor fi mereu cautati, chiar daca sefii tai nu au stiut sa aprecieze, fii sigura ca macar o parte din colegi au facut-o si te pot recomnada si ajuta sa iti gasesti altceva). Stii de ce zic asta? Pentru ca furia asta si revolta care te-au cuprins acum nu o sa treaca, din contra, se vor accentua in fiecare zi in care vei vedea ca noul tau sef nu se descurca asa bine ca tine (nu conteaza cat de bun e el de fapt, profesional sau ca om, poate sa fie minunat, oricum nu are experienta ta si oricum va face anumite lucruri diferit). Si ce e mai rau, e ca pe langa aceasta revolta o sa apara muulta, muulta amaraciune. Si o sa iti fie din ce in ce mai urat sa deschizi dimineata usa biroului... Si pur si simplu nu merita! Cel putin in cazul meu asa a fost, sa dea Domnul sa fie altfel la tine...
Aaa, si daca vrei sa fii rea cu ei, e un moment foarte bun...
Ii anunti ca esti insarcinata, iti respecti programul cu sfintenie, nu faci nimic mai mult decat trebuie... oricum le e foarte greu sa te dea afara, insarcinata si mai si... Bine, sfaturi de-astea nu stiu daca e bine sa dau, oricum eu nu am reusit niciodata sa fac rautati de-astea, chiar daca cateodata mi-am propus - si cel mai probabil nici tu nu o sa le poti face, dar oricum, te unge pe suflet numai sa te gandesti...
Dar in schimb poti sa le spui sefilor mari ca nu crezi ca esti persoana potrivita care sa-l instruiasca pe noul sef din cauza conflictului de interese evident (gasesti tu cum sa le explici ca esti frustrata ca ti-a luat locul) si ca nu vrei sa accepti acest task... Sa-i vedem ce o sa faca.
InaIoana, multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru ca ai stiut sa interpretezi mesajul meu exact asa cum mi-am dorit sa il comunic, sincer si fara rautati.
Sper ca si celelalte fete sa il priveasca la fel si sa dea Domnul sa facem cu toate alegerile cele mai bune pentru noi si copiii nostri. Si nu doar la acest capitol, ci toata viata.
Noapte buna!
10+
Copiii trebuie sa fie indulgenti cu adultii. (Antoine de Saint Exupery)
loutzy spune:
Blue_night inteleg ceea ce zici tu si sunt totl de acord cu asta, dar in cazul meu, avand rh negativ, in urma unei aminocenteze sa intre in contac sangele meu cul al copilului si atunci organismul meu o sa inceapa sa lupte impotriva puiutului meu. De asta nu vreau eu sa fac aceasta procedura si sper din suflet sa nu fie nevoie. Oricum am sa vad eu exact ce e cu DT pt k din cate am citit e mai mult pentru mamicile care au peste 35 de ani(eu am numai 26).
Somnic usor burtici k eu nu mai pot de somn.

la toate.
8+
RaluKara spune:
In ultima saptamana m-am tot interesat de analize si de teste pe care ar trebui sa le faca o viitoare mamica. Si bineinteles ca nu am gasit decat opinii diferite. Mi s-a spus si sa fac toate minunile de teste care sunt si scumpe dar sincer eu nu ii vad relevanta avand in vedere ca sunt tanara si in familia mea nu au existat probleme de niciun fel. Si stau sa ma gandesc daca sa le fac sau nu.Intr0un fel sunt de acord cu Blue_night si ma gandesc ca si parintii nostri ne-au avut pe noi fara sa faca toate nebuniile astea si am iesit sanatosi si intregi. Sincer cred ca ar trebui facute de cele care presupun grad de risc prin anumite malformatii congenitale ereditare, sau care au o varsta matura.
Dar ce ma pune si mai mult pe ganduri e ideea ca mie spre exemplu mi-ar putea iesi statistic vorbind o predidpozitie. Nu cred ca as mai avea somn si zile linistite pana efectiv as naste. Iar in ceea ce priveste amnio este o metoda mult prea invaziva dupa cunostintele mele. Acel 1% in care duce la complicatii si avort mi se pare prea mult.
Si ca sa ajung unde intentionam : cate dintre voi urmeaza sa faca aceste teste si de ce? Inca nu sunt ferm hotarata in ce ma priveste si m-ar ajuta sa stiu voi ce ganditi
Nu vreau sa se supere nimeni pe mine, eu doar caut informatii si sa zicem ca m-ar interesa un mic sondaj de opinie.
7s
LunaNoua spune:
Am intrat foarte scurt, astazi am fost foarte lipsita de vlaga. Am vrut doar sa va salut, dar am si citit ce ati mai facut. Nu cred ca imi amintesc toate subiectele de discutie, sper sa nu jugnesc pe cineva daca nu raspund. 
Bebelu, ma bucur tare ca ti-au facut cu ochiul sapunasele. Abia astept sa imi spui cum te simti dupa prima baita cu ele. Probabil si Irinuka le-a primit. Fetelor .. va doresc imbaiere placuta
si astept parerile voastre.
In legatura cu comentariile socrilor, mamelor, etc... parerea mea este ca nu ar trebui sa aiba altceva de zis decat "Felicitari, ma bucur pentru voi !" Eventual, vorbe de incurajare, sustinere, ajutor. Nici eu nu am zis mamei mele de sarcina
Nu de alta, dar am nevoie de LINISTE
In schimb, stiu toate prietenele fetitei mele, caci Daria se lauda la toate ca o sa aiba o surioara, si ma felicita pe rand care ma gasesc prin parc. Parca vad ca fac o boacana si afla si mama mea indirect, si atunci sa vezi ce de oale mi se sparg in cap ![]()
burticutza de 8 saptamani si ceva
made in Brasov
RaluKara spune:
Si mai aveam ceva ce voiam sa va intreb: cate dintre voi aveti un animalut de casa?
Eu am un motan vaccinat, castrat care nu paraseste apartamentul si deja au inceput sa imi sara cunoscutii in cap ca sunt nebuna ca il mai tin. La el nu renunt doar pentru ca mi se spune ca nu e indicat. Am citit si despre toxoplasmoza si am aflat ca se poate transmite doar prin manevrarea fecalelor pisicii asa ca am hotarat sa se ocupe de litiera prieteul meu si daca e absoluta nevoie sa folosesc manusi in cazul in care nu e el acasa. teoretic din ce stiu eu asa ar trebui sa fie Ok. E deparazitat intern si extern la fiecare trei luni deci nu as avea cum sa iau de la viermisori. Nu ii dau niciodata carne cruda pe post de hrana deci riscul ca el sa fie infestat scade considerabil
am gasit urmatorul articol..
Cum ne ferim de toxoplasmoza?
Daca sunteti insarcinata sau suferiti de o boala imunodeficitara nu este necesar sa renuntati la animalul preferat, toxoplasmoza nu se ia doar traind in acelasi mediu cu o pisica purtatoare a acestui microb; in schimb, trebuie sa luati cateva masuri de prevenire:
*
Mergeti la medicul veterinar, care ii va face analizele necesare pentru a afla daca pisica este sau nu contaminata.
*
Mancati doar carne bine preparata termic
*
Curatati suprafata pe care ati transat carnea si spalati-va pe maini inainte
*
Nu permiteti accesul pisicii in zonele in care preparati mancarea
*
Evitati lactatele si branzeturile nepasteurizate
*
Daca lucrati in gradina purtati manusi
*
Spalati legumele si fructele foarte bine inainte de a le consuma
*
Nu hraniti pisica cu carne cruda si evitati sa o lasati afara din casa
*
Curatati ladita de nisip a pisicii sau baia in fiecare zi, purtand manusi de menaj, pentru a nu veni accidental in contact cu fecalele acestia si spalati-va pe maini dupa fiecare astfel de operatiune
Daca aveti ceva sugestii le astept cu placere.
7s
Irinukaaa spune:
Neata burticute-dragute!
blue_night tu nu ai facut decat sa-ti spui propria parere, asa ca nu as vedea de ce cineva ar intelege-o gresit sau ar putea deranja. Eu nu am o parere formata, asa ca citesc si iau de la fiecare cate ceva, cate o idee. Testele intentionez sa le fac pentru linistea mea, altfel probabil "m-as simti cu musca pe caciula". Sper din tot sufletul sa iasa bine si sa nu fiu nevoita sa iau decizii atat de mari.
roxx26 cand am citit prin ce treci la servici, mi-ai adus aminte de o colega de la fostul meu loc de munca. Era exact cum te descrii tu si pe primul loc, era munca si nu viata personala. Din pacate i-au trebuit foarte multi ani sa realizeze ca nu este apreciata la adevarata valoare, ca ea n-o sa fie niciodata sefa sau macar o functie care sa o puna in valoare (tot asa s-a intamplat si acolo - a fost pusa una... vai viata ei ca saraca nu intelegea nimic ce se intampla si cu ce se manca meseria respectiva), dar era considerata intotdeauna omul care "primeste loviturile", si in nici un caz cine ar trebui. Din fericire "s-a trezit" si intr-o zi a spus ca isi da demisia ca si-a gasit altceva. Nimanui nu-i venea sa creada, dar asa a fost. A pus piciorul in prag, si si-a gasit bineinteles altceva mult mai ok.
Eu nu te-as sfatui sa stai la invinit in asemenea "mediu bolnav" si sa "inghiti" toate mizeriile. Iti faci rau tie si celor din jur. E pacat. Esti tanara, Buc este mare, vei gasi cu siguranta un loc care sa te caracterizeze si sa te aprecieze la adevarata valoare! 
10+
Shhhht! Cresc...
Irinukaaa spune:
LunaNoua n-am apucat sa mai spun aseara cum a fost dupa baica, ca inchisesem deja calculatorul. Exact cum le-ai descris tu...
Eu sunt fanul Nr.1 al sapunaselor tale! 

Cu siguranta cand o sa le termin o sa mai vreau, ca imi plac cu adevarat.
Ce sa zic cand m-am intors de la posta... am deschis bineinteles pliculetul cu ele (ca doar nu aveam eu atata rabdare pana acasa), le-am adulmecat, le-am admirat, iar apoi le-am bagat in geanta. Am mai trecut pe la piata si cand sa deschid geanta sa iau portofelul, ma "loveste" un miros... vai ce mireasma! Si acum miroase gentuta!
Ca o concluzie: imi plac - imi plac - le ador!!! Pentru cele ce nu le-au incercat, vi le recomand cu toata increderea!
Multumesc mult pentru gestul tau frumos Luna!

RaluKara si eu am pisicute. La fel ca si tine, nici ale mele nu au acces afara, sunt vaccinate si deparazitate. Nu am nici un gand sa le dau acum ca sunt graviduta. Pentru noi sunt ca si copiii nostrii. Cu mult mai multa grija si curatenie, fara acces in camera copilului in primele luni, si cu multa dragoste ne vom descurca.
Multe intrebari neavizate nu au intarziat sa apara: "Le mai tineti? Nu le dati? Cum va veti descurca?"
Eu am explicat celor "curiosi" care nici macar nu stiu prea multe despre asta, ci doar au auzit ca pisica... ca nu este problema lor (si chiar nu este) si macar asa "i-am linistit". 

10+
Shhhht! Cresc...
dangabriela spune:
Ce fac burticutele?
Eu acum sunt un pic mai bine, caci aseara ma lovise greata!
Vreau sa va intreb ceva: aveti idee daca ni se recomanda sa mergem la mare , insarcinate fiind? Eu am deja bilete rezervate din martie, cand nu stiam ca voi ramane insarcinata si acum nu stiu ce sa fac! Bineinteles ca voi discuta cu dr mea, dara pana atunci eram curioasa sa aflu parerea voastra!
Va pupic pe toate si va doresc o zi cat mai buna!!
Mutatia Factor Laiden heterozigot, 5 +
Irinukaaa spune:
Cu siguranta poti merge la mare. Doar sa te feresti soarele ala puternic asta este singura restrictie (pe care o are orice om - sanatos, copil, batran, tanar...). Unde mergeti? In tara sau in strainatate?
10+
Shhhht! Cresc...
Foxy-le spune:
Servus fetele! scuze de lipsa. am lucrat,lucrat si apoi acasa gatit, etc. si m-am facut o somnoroasa....! cand vad ca postati pe la 11-12 noaptea ma mir, ma mir pt ca eu dorm p mine e la 20.30
. ati scriiiis, o gramada. Bravos!
RaluKara te sustin in privinta animalutelor! si eu le iubesc si nu consider ca trebuie sa le ,,aruncam'' doar pt ca asa considera unii si altii.Cumnata-mea a renuntat la pisoi pt ca asa i-a batut capul soacra-mea!
Mda, cu analizele sunt si eu in dubii. cred ca voi face cel pt depistarea down. Mai mult pt ca vine si al meu cu mine si se stabileste prima legatura intre ei
. Pt ca il va vedea, auzi.
Roxx26, da-i incolo! Aia inseamna ca nu te merita, ca sunt ei niste prosti! De ce nu incerci sa-l inveti pe ala gresit? si daca te intreaba de ce l-ai invatat gresit, le spui ca a inteles el prost!
Suze, poate nu-i cel mai avizat sfat, dar poate te mai amuzi.
Mda, plec sa.mi iau mancare. va pup, sanatate.