Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (8)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

Bebelusi ce ai patit??? cand te simti mai bine si poti, vb cu noi

aaaa...
socrela nu mi-a zis-o cu rautate faza cu bb. sa nu se inteleaga gresit.
ea s0a gandit ce voi face si dc sunt de acord sa-l pastrez.
asta pt k la noi in fam sunt 3 cazuri de copii cu malformatii. sau ma rog...probl..dintre care unu este la pat nu papa, nu vb, nu face absolut nimic. e o leguma.
sper sa ma fereasca DUmnezeu de asa probl si sa fie bine bb.

tuturor

http://davf.daisypath.com/WBynp2.png
Albumele noastre
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt bb 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_night spune:

Buna seara, fetele!

Loutzy, eu n-am facut deocamdata decat analizele de sange pentru dublu test, urmeaza luni saptamana viitoare ecografia. Mie mi-a explicat asa d-na doctor: ca se baga datele de la analizele de sange si de la ecografie intr-un soft plus varsta mamei (si poate si alti parametri pe care nu-i mai retin) si softul iti spune o probabilitate ca bebe sa aiba probleme. Iar aceasta probabilitatea mie mi-a spus ca e interpretata comparativ cu probabilitatea de complicatii la amniocenteza, care e de 1/100. Cu alte cuvinte, daca probabilitatea la dublu test (adica de probleme cu bebe) e mai mare decat probabilitatea de a avea probleme in urma amniocentezei, atunci se recomanda amniocenteza pentru un rezultat sigur, iar daca e invers se considera ok... Cel putin eu asta am inteles, sper sa fie corect si sa fi reusit sa ma fac inteleasa. Cel mai sigur o sa pot sa iti dau detalii luni, dupa ce fac si ecografia si probabil si simularea pe calculator, ca atunci o sa discut cu d-na doctor pe rezultatele reale si daca acum mi-a scapat ceva, sigur atunci o sa inteleg mai bine.

Anemi, si mie imi pare tare rau pentru tine, desi inca sper ca nu e nimic confirmat si ca poate a scapat cu bine bebe...

tuturor!

10+
Copiii trebuie sa fie indulgenti cu adultii. (Antoine de Saint Exupery)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loutzy spune:

mi-a explicat si mie doctorita ce si cum e cu DT, k e pur statistic, ce ma interesa pe mine era o limita fiind o analiza ma gandeam k are si o limita de detectie. Oricum DT il fac dupa ce fac ecografia si oricum o sa mai ajung la medic pana atunci pt rezultatele de papanicolau si secretie vaginala. Si oricum nu vreau sa risc sa fac aminocenteza pt k am rH negativ si atunci ar aparea probleme.

8+

Mergi la inceput

Loutzy si eu am rh negativ
azi am facut dozarea aia de anticorpi sa vad ce si cum
sper sa iasa maine rez.

Albumele noastre
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tierry spune:

Ufff, fetelor ca mult mai scrieti.. eu tot citesc, citesc si zic acum c-am ajuns la sfarsit, hop sa scriu si eu... si nu mai reusesc. Asa fac cam de 1 saptamana cred

De rau si mie imi cam e rau, dar numai seara, pe la 9-10 ma apuca greturile... uf mai am si eu 2 saptamani pana ajung la medic si am emotii, nu l-am mai vazut pe bebe de la 8s..

Si in plus de asta, ma doare spatele de vreo 2 zile.. ma durea si inainte, poate o fi de la scolioza mea...voi ati experimentat asa simptome?

Azi am anuntat la job, verbal deocamdata si cand am zis daca sa spun la HR, mi-a zis ca nu e necesar inca, ca mai incolo pe la 5-6 luni.. Mie mi se pare tarziu, voua nu?

Anemi imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva, insa trebuie sa stii ca DD ne vrea mereu binele.. si totul se intampla cu un motiv. De exemplu anul trecut, eu ma rugam pentru un bebe si tam-nesam m-am trezit cu ditamai chistul endometriozic, care musai trebuia operat cat mai repede. Si atunci am zis, Doamne eu te rog sa imi dai un copil si ma trimiti la operatie? Dar cred ca asa a fost sa fie, sa descopar atunci problema mea, sa o tratez, desi sansele de copil erau mici, era cat pe ce dr. sa ma propuna la FIV, stimulari si alte alea.. Acum se pare ca a considerat DD ca merit si eu un bebe. Ai grija de tine!

S-auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Dragele mele,

M-am gandit eu mai bine si am zis ca poate ar trebui sa va scriu si eu parerea mea fata de povestea cu testele astea (dublu, triplu, etc). Dar va rog frumos, nu vreau sa starnesc aici o polemica care sa aiba miros de cearta in scurt timp, pentru ca nu are nici un rost. Deciziile de acest gen zic eu ca sunt atat de personale incat nu cred ca trebuie judecate si nici nu cred ca e bine sa incercam sa convingem pe cineva sa faca altfel decat crede. Asa ca va povestesc doar viziunea mea asupra lucrurilor, sunteti invitate sa faceti si voi la fel, dar haideti sa incercam sa nu ne "batem" pe acest subiect, e mult prea delicat - vorbim pana la urma de vietile bebeilor nostri.

Asa... Dupa o luuunga introducere, sa trec si la subiect. Eu am avut sub ochi toata copilaria si inca mai am un caz de copil nascut cu anumite probleme (care acum e mare) si inca de cand eram copil mi-am promis sa fac tot ce e posibil (pe vremea aia nu stiam exact ce inseamna si care sunt acestea, dar auzisem eu ca poti sa faci niste "teste genetice" ) incat sa nu aduc pe aceasta lume un copil fara nici o sansa la o viata cat de cat normala. Nu concepeam sa nenorocesc trei vieti (a mea, a tatalui si a copilului) sau chiar mai multe (pentru ca si ceilalti copii, fratiorii, au de suferit, daca ei exista sau vor exista mai tarziu)... Ce-i drept, desi din pacate si nu din fericire, cateodata si mai putine (in cazul pe care il stiu eu taticul nu a facut fata situatiei si si-a luat foarte repede lumea in cap - dar asta e alta poveste).

Asta a fost tot un fel de introducere, ca sa zic asa, ca sa intelegeti ce e in spatele convingerii mele ca aceste teste nu sunt innutile... Bineinteles, si asta trebuie spus din prima, ele au sens doar daca concepi ideea de a face un avort. Pentru cele care stiu ca nu ar putea sa faca asa ceva indiferent de context si de riscuri, intr-adevar nu isi au rostul, nu ar face decat sa adauge stres inutil asupra sarcinii. Pentru celelalte insa... Cele ca mine, care considera ca o viata de leguma nu este decat un chin pentru copilasul respectiv si pentru toti cei din jurul sau... treburile stau putin diferit.

Intr-adevar, aceste teste sunt o pura statistica, si stim toate ce inseamna asta - iti iese o probabilitate de 1/250 sa zicem, ti se zice ca e in regula, dar de fapt asta inseamna ca tot exista o sansa acolo, de una la 250, ca bebe-ul tau sa aiba probleme. Asta ca sa nu vorbim de faptul ca de fapt bebeii pot sa aiba si multe alte probleme in afara de cele surprinse de aceste teste... Dar la toate astea mai bine nu ne gandim, ca oricum nu avem ce face.

Dar ce se intampla cand ti se spune ca sansele de a avea un bebe cu probleme sunt riscant de mari? Eu una, in acest caz sau daca valorile vor fi prea apropiate de limita, vreau acea amniocenteza care poate sa imi spuna sigur daca e vreo problema sau nu. Da, este o procedura groaznic de scumpa (dar m-as face datoare vanduta pentru asa ceva) si este invaziva si riscanta pentru sarcina, in proportie de 1/100, ceea ce nu stiu sa zic daca e mult sau e putin (as zice ca e mica sansa, dar daca eu o sa fiu acea 1/100 nu o sa mai zic la fel cu siguranta)... Dar pentru mine ar merita, pentru ca as avea o certitudine. Nu as putea sa-mi omor copilul pe baza unei statistici, cum sunt testele respective. Dar daca as sti sigur ca sunt probleme (cum afli in urma amniocentezei), atunci as face-o.

M-am gandit mult si la aspectul religios sau etic (pentru mine inseamna cam acelasi lucru)... Si prima intrebare care iti vine in minte si te pune pe ganduri este: am eu oare dreptul, sau este bine sa schimb o soarta pe care Dumnezeu sau mama natura a definit-o intr-un anumit fel? M-am gandit mult la asta si mi-am gasit raspunsul, sa nu radeti, intr-un banc. Sau, de fapt, radeti cat doriti, ca de-aia e banc . Il reproduc de pe net, pt. ca eu sunt un antitalent la povestit bancuri:

Itic avea o dorinta : sa castinge si el macar o data la Loto. Dar ... trec anii si nimic. Pe la 80 de ani, Itic se roaga la Dumnezeu:
"Doamne, au trecut anii, copii sunt mari, pe la casele lor, eu mai am putin si dau coltul, dar mica mea mare dorinta nu s-a implinit: n-am castigat niciodata la Loto. Da' da-mi macar un semn, cat de mic, ca m-ai auzit..."
Si atunci... bum!, tunete, bla-bla, si vocea lui Dumenezeu: "Itic, dar joaca si tu macar o data!"

Sper ca v-am si inveselit nitel cu ocazia asta, ca prea este serios si dureros subiectul. Asa ca mi-am gasit justificarea in acest banc: soarta nu trebuie sfidata, dar poate fi ajutata din cand in cand si nu cred ca e ceva rau in asta.

In concluzie, cam asa privesc eu lucrurile, prin prisma mea si a experientelor mele. Daca ajuta pe cineva aceasta... nu stiu cum sa-i zic, hai sa-i spunem destainuire, ma voi bucura. In orice caz, sper sa nu supere pe nimeni.

Va pup pe toate si fie ca aceasta optiune sa ramana doar un comentariu la odiseea noastra si sa nu fie cazul pentru niciuna dintre noi sa ne gandim mai mult decat atat la ea...

10+

Mergi la inceput

Draga Loutzy, acum am inteles care era de fapt intrebarea ta, dar din pacate nu stiu sa iti raspund la ea. Daca afli, sa ne spui si noua.

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

eh, bebelu, e o poveste lunga si complicata si nu vreau sa va apuce cascatul..dar pe scurt asa:
in ultimii cinci ani am muncit de mi-au sarit capacele in biroul in care ma aflu acum - 10-12 ore pe zi, sambete si zeci de deplasari in teritoriu, desi nu am fost platita niciodata mai mult de 8 ore. dar mi-a fost drag si m-am implicat. Am fost aici de cand s-a infiintat acest birou si, intrucat colegii mei s-au tot perindat si s-au cerut transferati periodic din cauza programului infernal, am ramas cea mai veche si cu cea mai multa experienta. Anul urmator ar fi urmat sa primesc o functie de conducere, pentru care pana acum nu am indeplinit mai multe criterii (in primul rand de vechime si varsta..coerent criteriu, stiu...). Mi s-a tot promis ca e un fel de perioada de proba si ca trebuie sa dau tot ce e mai bun bla bla...Dupa ce m-am ocupat de birou in toti anii astia ca si cum as fi fost sef, singura diferenta fiind ca nu eram si platita pt functia asta, seful meu a ajuns la concluzia ca ar trebui sa aduca pe altcineva in functia respectiva. Un prieten de-al lui, din cu totul alt departament, care nu are nimic de a face cu activitatea de la noi din birou. Nu are legatura cu faptul ca sunt insarcinata, pregateau asta de mai multe luni si am aflat recent intamplator, cu mine nici nu au discutat, nici macar un moment, nu le-a pasat de cum as putea reactiona. Dupa toti anii astia in care a trebuit sa instruiesc fiecare nou coleg, ani in care ramaneam tot eu mereu aia cu experienta, ca ceilalti erau incepatori si trebuia sa ii inteleg...
Dar azi m-a durut cel mai tare, ca s-a anuntat oficial, si ma doare sa vad cum unul venit de nicaieri e pus pur si simplu intr-o functie pentru care eu am muncit ani de zile, si culmea, nu a trebuit sa munceasca nici macar o ora de proba...Si, cea mai tare faza, mi s-a spus ca eu trebuie sa il instruiesc in legatura cu ce are de facut, adica sa il invat cum sa-mi fie sef! Si mai sunt atatea dezamagiri si atatea chestii aiurea...dar v-am facut capul calendar si stiu ca sunt off-topic rau.
Ma gandesc doar sa fie totul bine, iar din noiembrie sa intru in prenatal si sa nu mai merg la serviciu. Dupa aceea, v-am zis, vreau sa ma apuc de altceva, dar nu stiu inca, e complicat, nu prea sunt vremuri de lasat serviciul, dar poate vremurile se schimba.

Ma iertati ca v-am innebunit cu prostiile mele, dar imi face bine sa ma descarc aici, ca la birou incerc sa raman pe cat posibil zambitoare, nu vreau sa le dau satisfactia de a ma vedea amarata!

pup fetele mele

_
BB e deja pe drum
8+
bebe creste

Mergi la inceput

offf Rox, cam asa se intampla.
imi pare rau k te-au dezamagit si suferi atata.
stiu ca e greu sa il intruiesti acu pe tipu care vine pe postu care era pt tine. dar nu ai ce face.
eu dc aveam siguranta ca gasesc in alta parte si ma angajeaza asa insarcinata, plecam. sincer.
incearca sa te linistesti. macar pt bb fa asta. el are nevoie de tine linistita, nu suparata si stresata.

si stai linistita k nu ne-ai stresat, sau ne-ai facut capu calendar.
doar de aia suntem aici.
sa ne sustinem si sa ne ajutam cum puteam

Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Rrox, avand in vedere ca ai atata experienta, putere de munca si dedicare, eu sunt convinsa ca atunci cand va veni vremea iti vei gasi un alt loc de munca in care sa fii apreciata si uman si financiar la adevarata ta valoare. Oamenii competenti nu-s deloc pe toate drumurile, iar daca seful tau nu isi da seama de asta, il va lovi adevarul asta peste ochi cat de curand, fii fara grija.

Blue night, cred ca ai facut foarte bine ca ai scris acest mesaj, nu suntem aici ca sa ne cantam in struna una alteia ci ca sa comunicam si sa ne ajutam. Fiecare are alt stil si i se potrivesc alte lucruri asa ca e bine sa afle cat mai multe pareri si sa le judece cum doreste. Eu imi mentin decizia mea in ceea ce ma priveste, dar cred ca este util pentru cele care nu au o parere bine formata sa auda cat mai multe variante si sa aleaga ce li se potriveste. Pentru ca aproape nimic nu poate fi mai personal si mai individual decat o asemenea hotarare.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.

Mergi la inceput