Cum sa fac bebelusa sa stea in scaunul de masina?
Buna!
Sunt mamica unei fetite de aproape un an.Nu stiu cum sa o fac sa stea linistita in scaunul de masina.Daca nu am norocul sa faca nani cat suntem in masina, incepe si se foieste, dupa care se pune pe urlat.Nu vreau sa o tin in brate caci mi se pare periculos.La drum lung se linisteste si la un moment dat adoarme.dar prin oras, ...e o mica terorista.Sta inca in scaunel scoica, cu spatele la sensul de mers, neavand inca 9 kg.Va rog sa ma sfatuiti.stau cu ea in spate, ii dau diverse obiecte si jucarii, ii cant....ce are efect, e doar de scurta durata.
Va multumesc!
Gabrilici, mami de Sofia dulce si haioasa
Raspunsuri
CorinaDani spune:
desi nu este recomandat, ai putea sa incerci, macar o data, pentru o scurta deplasare, sa-i pui scaunul invers, chiar la mijlocul canapelei din spate, astfel incat sa poata vedea printre scaunele din fata. evident, copila va fi asigurata cu centurile de siguranta din dotarea scaunului, la fel, si scaunul va fi fixat cu centurile de siguranta de la canapeaua din spate.
ca sa-i captezi si mai mult atentia, agata de oglinda interioara a masinii un odorizant cu forma/culori interesante, astfel incat sa-l poata vedea, cine stie, s-ar putea sa aiba efect; au mai poti incerca sa agati intre tetierele scaunelor din fata o jucarie de carucior (siragul acela cu maimutoi si zornaitori), astfel incat sa aiba cu ce se juca...
ma gandesc ca este destul de incomod si pentru ea sa mearga cu spatele inainte si nici sa nu vada mare lucru in fata ei, doar spatarul canapelei...mai ales daca, de exemplu, este obisnuita cu mersul "inainte" al caruciorului (intelegi ce vreau sa zic, nu ?)
ar mai trebui sa verifici daca nu o incomodeaza ceva la scaun sau daca nu se incinge prea tare, eu puneam un prosop de bumbac pe tot scaunul. depinde mult si de modelul scaunului, sa nu stea prea cocosata sau sa nu-i stranga umerii, limitandu-i miscarile prea mult.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Vivela spune:
dar plange de fiecare data? sau doar din cand in cand, cand e mai obosita, surmenata, plictisita?
eu am avut surpriza ca dupa ce am refuzat sa mai stau cu copilul in spate, mutandu-ma pe scaunul din fata dreapta - el sa devina mult mai cuminte, nu-mi venea sa cred. ai putea incerca macar o data, de doua ori, vezi cum reactioneaza.
si bineinteles, repetat ca o moara stricata ca trebuie sa stea in scaun, ca si mami si tati stau in scaunele lor, cu centurile puse, ca nu e voie sa umblam prin masina in timp ce aceasta merge...
noi am mers foarte mult cu masina, inca de cand avea bb 3 saptamani, a crescut aproape in masina, stie ca acolo e locul lui. dar bineinteles am avut multe reprize de urlat, multe situatii in care - ca sa taca - a trebuit sa stau in pozitii imposibile de contorsionista si sa-l alaptez - el fiind in scaunul masinii legat cu centurile .
nici acum, desi are 2 ani si 9 luni nu e mereu cuminte si intelegator, dar n-am facut niciodata nicio concesie privitoare la statul in scaunul de masina, indiferent ca e in oras sau in afara, si indiferent cat de mult urla. (si ah, ce greu e sa te concentrezi la trafic cu un urlator in masina!).
bafta .
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian (38+)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
floaredemac spune:
schimba-i scoica, pune-o in scaunul de copilasi mai mari, si eu am facut la fel si s-a rezolvat problema cu urletele. Eu stiu ca scaunele sunt de la 9 kg sau 11 luni, nici noi nu aveam inca greutatea cand l-am pus, dar nu am avut incotro. Centurile stranse intotdeauna cat trebuie, noi avem un maxi cosi cu indicator de strangere, eventual il le poti prinde intre ele pe cele verticale cu un arici, ca sa nu ii alunece pe umeri. Daca o inveti asa, nu si le va da jos de pe umeri mai tarziu. Sigur o deranjeaza pozitia, mai ales daca nu este un bebe din ala care doar mananca si doarme. La aproape un an probabil a inceput sa si mearga, deci e clar ca se simte frustrata acolo, in pozitia aia aiurea, nu se poate ridica, misca, etc. Si, asa cum zicea Vivela, incearca sa nu mai stai langa ea decat atunci cand chiar crezi ca nu se poate calma altfel, asta a functionat si la noi. Daca stai langa ea, vrea in brate, normal!...Sa nu faci compromisuri, punandu-i scoica in pozitii care nu ar proteja-o in caz de accident! Si la fel, nu face compromisuri in ceea ce priveste centurile, altfel degeaba le pui.
"Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg
floaredemac spune:
hihihi,,, Vivela,... ce amintiri mi-ai trezit legate de pozitiile de contorsionist... Si eu la fel faceam, un an jumate aproape pana l-am intarcat! Cine stie cati parteneri de trafic mi-or fi vazut sanii, de!
"Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg
Gabrilici spune:
Multumesc muuuult!O sa incerc cu scaunel de 9 kg si o sa ma mut in fata.Sper sa mearga.Plange de cand era mica si de fiecare data, indiferent de cat e de obosita.Cand e franta, adoarme si in scaun, si atunci e asa de bineee!posibil sa se incalzeasca pe scaun si sa o incomodeze chestia asta.
Pupici si bebei calmi in trafic...ca sa zic asa!
PS:eu mor cand vad parinti care-si tin copii in fata in brate.unul isi tinea copilul chiar la volan, pustiul avand putin peste 2 ani...
miereamara spune:
Ai incercat un cd cu muzica pt copii? Uneori asta il binedispune pe baietelul meu. Bine, el sta f linistit in scaunel, zilnic mergem cam o ora cu masina, pana la 16 luni a avut scaunul intors cu spatele la directia de mers, desi ca greutate depasise demult 10 kg, sa stii ca nu am observat vreo diferenta de comportament cand i-am intors scaunul cu fata. Dar muzica are efect la el, in special cand avem drumuri mai lungi, 2-3-5 ore.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Gabrilici spune:
Vivela am reusit!!!sarumana de sfat!am stat in fata, langa sot si bebelina a fost foarte linistita.la dus s-a jucat, la intoarcere a dormit,fara urma de protest!nu-mi venea sa cred.parca nu aveam bebe in masina.
miereamara o sa incerc si cu muzica de bebe.
si curand o sa trecem si la scaunelul de bebe mai mare.
Va multumesc muuuult!ati facut o familie fericita.si nu exagerez deloc!
elyanne spune:
Mandra a protestat in jurul varstei de un an... se pare ca scoica era problema... am mutat-o intr-un scaun grupa 2, cu fata spre directaia de mers... nici ea nu avea 9 kg la 1 an... a fost mereu undeva sub greutatea medie... dar ca lungime nu prea mai avea loc in scoica (evident prinsa invers directiei de mers)... cred ca o deranja pozitia picioarelor ... ieseau din scoica si era prea putin spatiu pana la spatarul banchetei...
Si am mai observat ca atunci cand stateam cu ea in spate, facea mutre... probabil daca eram langa ea, i se parea normal sa mai stea si la mine in brate...
La runda doi... cu baietii... n-am avut probleme de genul asta... si ei au fost mutati din scoica, in scaun grupa 2, la 1 an... cu toate ca nu aveau 9 kg. Daca tineam cont de kg, ar fi trebuit sa asteptam pana pe la 2 ani... iar in scoica nu mai intrau ca si lungime...
Exemplu in extrema cealalta... verisorul lor are 8 kg la 3 luni... asta nu inseamna ca la 4 luni daca va avea 9 kg il poate muta in scaun cu fata spre directia de mers...
9 kg este o greutate medie, pt. varsta de 1 an... pana atunci, din cate stiu, nu au muschii din zona gatului suficient dezvoltati iar in pozitia cu fata spre directia de mers pot avea probleme grave la o frana puternica.
luny spune:
si la noi scoica a fost o problema, cand am trecut la scaunul 9-18 kg, s-a linistit ca prin farmecCand stateam in spate cu el, pe vremea scoicii, era jale mare, mai bine era singur si eu in fata....acum e f fericit in scaunul lui inalt ptr ca vede pe toate geamurile, scaaunul e pus pe mijloc(masina noastra e break si are 3 locuri in spate), si ne vede pe amandoi in fata, ii place mult acum la plimbare cu masina.
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!