Nu pot dormi din cauza cainilor

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Deborah, pentru problema cu care te confrunti, e doar o idee, dar am vazut ca in afara exista un dispozitiv care emite ultrasunete atunci cand cainii latra. Cam asa explica dealerul functionarea aparatului: "Bark Stop este un dispozitiv anti-latrat care se activeaza automat la latratul cainelui, percepand vibratiile emise de acesta.
Bark Stop emite ultrasunete care deranjeaza cainele, acesta oprindu-se din latrat. Ultrasunetul emis de aparat nu afecteaza fizic animalul, dar cainele invata repede sa asocieze ultrasunetul cu latratul."

La o scurta cautare, la noi nu am vazut decat tip zgarda, dar exista in afara mai multe tipuri de aparate. Da o cautare dupa super bark stop si vezi cam cum arata. Prea ieftin nu e si acopera o arie de vreo 15-18 m.

Ai incercat sa chemi hingherii sa ii adune? Poate ca daca stapanii sunt obligati sa plateasca pt a-i recupera, pe viitor ii vor tine in curte macar

Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Lali
Nu ti-a dat prin cap ca Xio putea sa se faca si pompier ....

Chiar ca nu!
Dar medic fiind (bafta xio! ca-ncepe sesiunea), va putea sa intre-ntr-un echipaj smurd. Sa vezi atunci dilema: pe cine sa scoata mai intai dintre portierele contorsionate: cainele care latra de durere sau copilul care tipa si el de frica?

Nu stiu zau, vine cu aparatul de masurat decibeli si decide ....

A-nceput deja sesiunea , si cursul SMURD l-am facut deja.Pompier nu m-a face ca mi-e frica sa intru in flacari si nici nu-mi place sa ma imbrac gros.Diferenta este ca un pompier ar salva si copilul si cainele, unii dintre voi ar salva doar copilul , cainele nu prea conteaza , ca nu e om.
Pana la urma bag de seama ca un caine si un copil fac acelasi zgomot. Wow!Cum am putut oare sa ma gandesc eu sa compar decibelii?

Andata, sarind peste presupunerile tae la adresa mea , tin sa iti atrag atentia cu cateva chestii minore :
-nu vreau caini pe strazi
-sterilizarea se face in tarile civilizate indiferent daca tie ti se pare aiurea sau nu
-nu am adoptat caini ca nu am unde sa ii tin , in schimb le-am gasit stapani sau i-am dus la adapostul de animale
-in America , Canada, sunt campanoo de adoptii la TV , cainii de la adaposturi sunt plimbati de voluntari si stau mai mult de "cateva zile" la adapost.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Exista hingheri? Pt Ilfov? Si daca ar fi, vin sa-i ia, eventual ii sterilizeaza, apoi ii aduc inapoi. Dar laringele nu li-l scoate nimeni. Si nici in curtea aleia cu 5 caini n-or sa se bage, nici in tarcul aluia cu 12. Dispozitivul ala nu ma ajuta, stau intr-o zona de case cu curti maricele si terenuri virane intre ele. Daca nenea cu tarcul ar avea 2 caini sa zicem, distanta dintre noi ar face situatia suportabila. Dar haita, cand o apuca, decibelii aia se multiplica. La 15 m mi-as deranja doar catelul propriu, care este chiar cuminte - il mai apuca si pe el cand latra tot satul, dar daca striga stapanul la el sa taca, se abtine. Daca situatia se prelungeste, o sa ajung sa detest si cainii de plus - si mie imi plac animalele, da? Dar am nevoie de odihna noaptea, pt ca omul nedormit o perioada o ia razna. Aviz iubitorilor inveterati ai rasei canine: daca voi radicalizati lucrurile si ajungeti sa comparati cainii cu copiii nostri (ati observat oare ca cei intr-adevar radicali nu au copii??), drepturile cainilor maindanezi cu drepturile copiilor nostri, daca ne certi sa ne purtam cu cainii de pe strada ca cu vacile indiene, si noi, oamenii normali, care toata viata am avut 1-2 animale pe langa casa, o sa ajungem sa raspundem la teroare cu teroare si o sa recurgem la "chiftele speciale". Nu ma simt in stare s-o pun in practica, dar, sincer, eu alta solutie nu vad in momentul asta. Xio, ai tu alta care sa-mi asigure linistea?

Mergi la inceput

Nu pot sa nu remarc ceva interesant: tonul intre cele 2 tabere este f similar celui folosit la Tensiuni in lume, alt topic f infierbantat. Doar ca , inca, cainii nostri si activistii lor nu se detoneaza prin piete..

Mergi la inceput

Ah , romanul
Da , pai clar cel mai ok ar fi sa omori animalele, nicidecum sa discuti cu stapanii, sa faci o plangere samd.
Pacat ca nu suntem si noi civilizati , ca daca ai face vreo chiftea magica te-ar vizita familia la inchisoare . asa la noi , da-i inainte si fa ce vrei. Karma te musca de fund intotdeauna.
Inca ceva , parintii mei, parintii prietenilor mei gandesc la fel , sunt pt. ocrotirea animalelor , deci sunt si oameni cu copii in aceasta "gashca". Mai sunt si aici pe forum destule forumiste care probabil s-au saturat de discutiile astea .
Si din nou , am comparat ZGOMOTUL facut de caine , copil , avion , masina , muzica, ca inteleg ca pe tine te deranjeaza zgomotul in sine , fara sa te intereseze de cine e produs.
sau daca ar fi vorba despre un vecin care ar pune muzica ar fi ok?

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Dar iubitorii de caini chiar nu stiu practic vreo fundatie care sa poata sa ia cainii comunitari de pe strada chiar si contra cost ? Sau iubim animalele doar la nivel de dat din gura ....

Eu nu iubesc cainii, recunosc, dar nu sunt de acord chiftelutele otravite. Sunt de acord cu o solutie pasnica si nu-i mai doresc pe strada. Care e aia ?

Xio nu pot sa nu remarc ca dai inainte cu tarile civilizate si citesti fix pe sarite. Tarile civilizate omoara cainii la adaposturi daca nu sunt adoptati dupa un numai de zile mai mare sau mai mic dat de bugetul alocat.

Mergi la inceput

Da, ma deranjeaza zgomotul, inclusiv al utilajelor de constructii care isi faceau de treaba din zori si pana in noapte pe la constructiile noi. Dar, de cele mai multe ori am rabdat, ca utilajul vine, isi face treaba si pleaca, nu traieste o viata langa gardul meu. Cand il mai apuca pe vreunul cu bormasina chiar sub geamul de la camera copilului si la ora lui de somn, am incercat cu vorba buna, dupa care i-am cerut numarul de telefon al sefului / sau proprietarului casei, si s-a linistit. Dar vecina cu 5 caini nu e rezonabila, cu ea sunt gard in gard si am incercat, ala de-si tine cainii ba pe curte ba pe drum, daca nu l-a convins nici politia, cum s-o fac eu? Iar stapanul tarcului cu 10-12 caini...pai ce credeti ca o sa faca ala daca ii spun ca ma deranjeaza cainii lui noaptea? O sa le lege botul cu sarma?

Mergi la inceput

Lali , stiu si eu asta. Daca citesti mesajele vei vedea ca am mentionat chestia asta de cel putin 2 ori pana acum .
Adaposturile de animale primesc , catei , dar trebuie sa fie cineva care sa ii duca sau eventual sa discute cu proprietarii adapostului , ca sa vada cum fac.

Deborah, insisti cu stapanii si ii ameninti cu politia.
poate au si ei ceva constructii fara acte pe acolo .

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Ah , romanul
Da , pai clar cel mai ok ar fi sa omori animalele, nicidecum sa discuti cu stapanii, sa faci o plangere samd.
Pacat ca nu suntem si noi civilizati , ca daca ai face vreo chiftea magica te-ar vizita familia la inchisoare . asa la noi , da-i inainte si fa ce vrei. Karma te musca de fund intotdeauna.
Inca ceva , parintii mei, parintii prietenilor mei gandesc la fel , sunt pt. ocrotirea animalelor , deci sunt si oameni cu copii in aceasta "gashca". Mai sunt si aici pe forum destule forumiste care probabil s-au saturat de discutiile astea .
Si din nou , am comparat ZGOMOTUL facut de caine , copil , avion , masina , muzica, ca inteleg ca pe tine te deranjeaza zgomotul in sine , fara sa te intereseze de cine e produs.
sau daca ar fi vorba despre un vecin care ar pune muzica ar fi ok?

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Bine zici, ah romanuuullllllll

uite ca eu am explicat deja mai sus ca am discutat de nenumarate ori, am facut plangere la autoritati, fata de vecinul care are 3 dulai maidanezi in curte, care stau numai pe langa gard, la vreo 10 m de geamurile noastre. deci daca un caine latra undeva la 100 de decibeli, oare 3 la un loc cat fac? In prostia noastra de a rezolva NOI problema, asta vara am schimbat chiar si geamurile la apartament ( ca noi credeam ca ele sunt de vina de se aude ASA DE TARE!!),cu unele mult mai groase, cu folie antifonica si nu stiu ce alte minuni, care au costat nu mai putin de 3000 de euro!! da, 3000 ai citit bine. In conditiile in care e un apartament NOU! deci noi la un apartament nou am schimbat geamurile la nici o luna dupa ce ne mutasem!

ai alta solutie in afara de chiftele? si iti garantez ca e f greu de demonstrat de unde au provenit chiftelutele delicioase. da, ah, romanuullllllllll

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

La noi chiar a existat un astfel de incident, "cu chiftele". Anul trecut parca....a fost jale mare, si-au plans multi cateii tinuti in cusca din fata portii, a venit politia..Eu am fost sincer oripilata, pt ca bietii catei mor in chinuri, si nici nu aveam problema cu latraturile pe vremea aia. In schimb accesul pe jos spre noi era de-a dreptul imposibil. Ei, urmarea a fost ca s-au rarit suficient cainii de pe strada principala (in sensuri ca sunt palcuri de 2-3, nu de 15) cat sa poti merge la o plimbare. Si iarna cu temperetaturile externe a mai ajutat cat de cat. De ce nu aveam problema cu latraturile: pt ca vecina mea avea atunci 3 caini, nu 5, si cum latrau pe partea total opusa geamului de la dormitor, aproape nu se auzeau. Pare-se ca al 5 -lea locatar de la ea reprezinta o problema, e unul mic cu o voce pitigaiata, care pare-se ca depaseste cei 100 Db discutati aici. Iar ala cu tarcul....inca nu-i avea, toata haita statea pe strada, dar relativ departe de noi. Probabil dupa incident, a adunat ce-a putut sa salveze si i-a luat la el in curte.

Xio, stai linistita, eu nu voi face asa ceva, pt ca mi-e mila si pt ca am 2 pisici care umbla libere pe unde vor. Sigur, si ele sunt in pericol din cauza comunitarilor, dar nu le pot impiedica sa sara gardul...deci cum le-o fi norocul. Si noua la fel..

Mergi la inceput