Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (75)
Raspunsuri - Pagina 8
cris_mario spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Annaiss
mersi de raspuns cred ca o sa sun sa vad ce se intampla... am vazut ca unele fete au facut BCG-ul ma gandeam ca ar trebui sa ne anunte si pe noi... Irina + Arya Miruna |
nu ai pt ce....
Andreea Alexandra Elena 02.02.2010+Mario Andrei 16.08.2005+Andrei Daniel 09.09.2000
www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze
o printesa grabita...
mandruta spune:
Citat: |
La pranz ii dau "primele mele cereale" de la milupa cu porumb si orez dizovate in supa (pastarnac, morcov, radacina de patrunjel si dovelec) .. iar seara ii dau de la Humana cereale cu piersica si maracuja .. Astea ultimile ii le dau de mai mult timp si oricat de satul ar fi papa 150 ml dupa baitza .. cu bibe ( 110 ml apa 3 cupe lapte si 2 cereale cu tetina L ) de Yannis Andrei (23.01.2010) DOAMNE DA-NE PUTERE SI SANATATE !!! PozePoze noiPovestea nasterii O definitie data mamei pe care am auzit-o candva, este "Cineva care spera pentru tine" -Din "Cartea prieteniei, a lui Francis Gay" "Stii? Eu m-am nascut ca am vrut sa fiu cu mama mea." -- Yannis |
Al3csa, merci de pont! O sa ii pun si eu in supa. Si o sa incerc si alte feluri de cereale.
Oana, mami de Ioana-Cristina (7 februarie 2010)
catalutza81 spune:
Nik0le eu chiar i-am dat Irinei cu linguritza lapte...de frica bibe. Povestea e asa: cand am facut prima data mastita, dr mi-a zis sa nu ii mai dau sa suga, sa ma mulg si sa ii dau cu bibe. Vreau sa va zic ca dupa 2 zile de bibe (si avea 2 sapt, iar laptele meu curgea la fel de usor ca la bibe [:D nu prea mai vroia sanul, nici macar pe ala sanatos...asa ca am luat frica rau la biberon. Si cand plec daca risc sa intarzii mai mult de 3 ore ii las maicamii 100 ml (acum cam 150-200) de LM, dar are instructiuni clare sa ii dea cu linguritza. Si saraca de vreo cateva ori i-a dat. Am gasit-o transpirand cu linguritza in mana ca nu se putea misca la fel de repede pe cat vroia irina lapte...iar Irina inghitea ce ii dadea mama si apoi tipa pana la urmatoarea linguritza...Va dati seama ca sotul a fost si el martor la eveniment, asa ca stiu ca l-au traumatizat vocalizele Irinei cand ii era foame . aaa, mama e o tipa care nu se sperie asa usor, dar mi-a zis: mi-e frica de fiica-ta cand ii e foame si nu esti acasa
E posibil ca ceaiul ala sa ma ajute la cap ...si doar pe mine, dar cert e ca Irina nu mai tipa iar eu sunt relaxata la maxim! A si un alt beneficiu al ceaiului: am tranzit intestinal absolut normal!!!!!!!!!!
blue_flower spune:
citat din mesajul lui catalutza81 Nik0le eu chiar i-am dat Irinei cu linguritza lapte...de frica bibe. Povestea e asa: cand am facut prima data mastita, dr mi-a zis sa nu ii mai dau sa suga, sa ma mulg si sa ii dau cu bibe. Vreau sa va zic ca dupa 2 zile de bibe (si avea 2 sapt, iar laptele meu curgea la fel de usor ca la bibe [:D nu prea mai vroia sanul, nici macar pe ala sanatos...asa ca am luat frica rau la biberon. Si cand plec daca risc sa intarzii mai mult de 3 ore ii las maicamii 100 ml (acum cam 150-200) de LM, dar are instructiuni clare sa ii dea cu linguritza. Si saraca de vreo cateva ori i-a dat. Am gasit-o transpirand cu linguritza in mana ca nu se putea misca la fel de repede pe cat vroia irina lapte...iar Irina inghitea ce ii dadea mama si apoi tipa pana la urmatoarea linguritza...Va dati seama ca sotul a fost si el martor la eveniment, asa ca stiu ca l-au traumatizat vocalizele Irinei cand ii era foame . aaa, mama e o tipa care nu se sperie asa usor, dar mi-a zis: mi-e frica de fiica-ta cand ii e foame si nu esti acasa E posibil ca ceaiul ala sa ma ajute la cap ...si doar pe mine, dar cert e ca Irina nu mai tipa iar eu sunt relaxata la maxim! A si un alt beneficiu al ceaiului: am tranzit intestinal absolut normal!!!!!!!!!! Catalutza mami de Irina |
Doamne, cat de diferiti pot fi bebelusii....al meu a mancat LP cu biberonul in maternitate, apoi i-am mai dat ocazional acasa, cand nu aveam eu destul, iar acum refuza biberonul, ii place la san.
Ma chinui sa renunt la alaptat, ca trebuie sa ma intorc la servici si oricum 4 luni e ok cu LM din punctul meu de vedere, dar uite ca bebe nu vrea. Lingurita vrea, biberon doar cand e mort de foame.
Eu as fi bucuroasa sa manance si el LP cu cereale, dar nu am cum sa ii dau, cu lingurita nu cred ca o sa am nervii necesari vreodata.
Poate soacra-mea, ca vine sa stea cu copilul. Desi nici ea nu cred ca e maso.
Eu acum ma chinui sa il adorm mai repede seara, ca adoarme f tarziu, pe la 10.30-11. Bine, doarme toata noaptea, pana la 8 dimineata, fara sa se trezeasca, dar ma gandesc ca ar fi mai bine sa doarma de la 9 la 6 sa zicem, nu de la 11 la 8. Si tot nu vrea, e ca girofarul seara, n-ar adormi....
Vreo metoda ceva?
de Daniel, n.01.02.2010, 3500gr, 51cm
evyme spune:
Neatza... la amiaza!
La noi mai greu cu scrisul, ca pustiu` vrea toata atentia mea cand e treaz, iar cand doarme nu stiu ce sa fac mai repede prin casa
Suntem bine, tot mai energici ziua, radem cu gura pana la urechi, din ce in ce mai des in hohote, gangurim, chiuim, tipam, jucariile nu ne intereseaza deocamdata, cand iesim afara nu ne place in carucior, asa ca il scot in marsupiu (mi-am luat si d-asta, ca-n wrap nu mai are rabdare sa stea sa-l leg eu, se agita si nu reusesc sa-l leg ca lumea ). Papam in contiuare LM, dar are zile in care papa mai mult, asa ca mai bagam si un bibe de LP.
blue_flower se plangea ca adoarme tarziu bebe, in caz ca gasesti reteta de culcat mai devreme, paseaz-o si la mine, pls Mai nou, de vreo trei seri si-a stricat programul, desi eu nu am schimbat nimic in rutina lui... Baita pe la 21.30, papa, apoi pe la 22.30-23.00. Numai ca dupa o jumatate de ora-maxim o ora se trezeste si vrea iar un pic de papa (vreo 60-80 ml), sta treaz vreo ora dupa care se culca de tot pana dimineata pe la 10.30-11.00. am incercat cu baita mai devreme, dar acelasi rezultat: adoarme un pic, apoi se trezeste si somnul adevarat abia de la 23.00... Gasisem varianta asta cu baia la 21.30 si somn pe la 22.30, dar vad ca nu mai tine, si nu stiu de ce Si colac peste pupaza, noaptea are somnul agitat, se foieste mult, ma trezeste din doua in doua ore cu foiala lui, uneori se trezeste si el si trebuie sa-l adorm la loc Sper sa fie doar un episod trecator si sa revenim la vechiul program, ca tare bine mai era...
din 10.02.2010 fericita de Sebastian Mihai
cum a venit pe lume pustiu`
poze bebe Sebastian
www.youtube.com/watch?v=qBT23OL7Co0" target="_blank">filmul botezului
O mama e acea persoana care poate lua locul oricui, dar nu poate fi inlocuita cu nimeni ~ Cardinal Mermillod
mariucasara spune:
citat din mesajul lui cristies Intrebare de baraj. Cerealele astea nu sunt si la pachete mai mici? Ma gandesc ca de proba ar trebui mai mici. Decenuela, a pus Micky_mica ieri un link cu cereale de noapte buna care contin extract de melisa ce ajuta la linistire. Ma gandesc ca morcov si mar... energie vie!!! Eu tot studiez cerealele... ma si mir ce chestii vad. Acum sunt la cele 4 luni plus... combinatii cu roscove (???), miere si zahar, piersici si maracuja...sucuri de portocale... la piureuri nici nu va mai zic... _ Povestea unei . Cresc |
Ce bine ar fii sa fie la pachetele ptr 1-2 mese. Ai putea sa vezi daca e totul ok daca nu sa incerci altceva. Dim pacate sunt pungi care tin si 1 luna daca le folosesti ptr 1 masa pe zi.
Referitor la compzitie ..... Eu una prefer cerealele fara fructe sau legume, simple, eventual amestec de mai multe cereale dupa 8-9 luni, dar sunt destul de putine variante.....Oricum cred ca ramanem mult si bine pe cereale de 4 luni cu orez simplu.
Mamica de Sara si Sebi
AMR 8.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate......
evyme spune:
Sa va mai zic celor care ati nascut la Giulesti, ca am fost miercuri sa vad ce se aude cu BCG-ul si mi s-a spus ca au avut o transa, dar doar pentru cei nascuti in perioada respectiva si ca trebuie sa tinem legatura cu medicul de familie, ca prin el o sa facem vaccinul (a mai zis ca unii medici de familie dau trimitere la policlinica de TBC ca au acolo vaccinul)
din 10.02.2010 fericita de Sebastian Mihai
cum a venit pe lume pustiu`
poze bebe Sebastian
www.youtube.com/watch?v=qBT23OL7Co0" target="_blank">filmul botezului
O mama e acea persoana care poate lua locul oricui, dar nu poate fi inlocuita cu nimeni ~ Cardinal Mermillod
blue_flower spune:
citat din mesajul lui evyme Neatza... la amiaza! La noi mai greu cu scrisul, ca pustiu` vrea toata atentia mea cand e treaz, iar cand doarme nu stiu ce sa fac mai repede prin casa Suntem bine, tot mai energici ziua, radem cu gura pana la urechi, din ce in ce mai des in hohote, gangurim, chiuim, tipam, jucariile nu ne intereseaza deocamdata, cand iesim afara nu ne place in carucior, asa ca il scot in marsupiu (mi-am luat si d-asta, ca-n wrap nu mai are rabdare sa stea sa-l leg eu, se agita si nu reusesc sa-l leg ca lumea ). Papam in contiuare LM, dar are zile in care papa mai mult, asa ca mai bagam si un bibe de LP. blue_flower se plangea ca adoarme tarziu bebe, in caz ca gasesti reteta de culcat mai devreme, paseaz-o si la mine, pls Mai nou, de vreo trei seri si-a stricat programul, desi eu nu am schimbat nimic in rutina lui... Baita pe la 21.30, papa, apoi pe la 22.30-23.00. Numai ca dupa o jumatate de ora-maxim o ora se trezeste si vrea iar un pic de papa (vreo 60-80 ml), sta treaz vreo ora dupa care se culca de tot pana dimineata pe la 10.30-11.00. am incercat cu baita mai devreme, dar acelasi rezultat: adoarme un pic, apoi se trezeste si somnul adevarat abia de la 23.00... Gasisem varianta asta cu baia la 21.30 si somn pe la 22.30, dar vad ca nu mai tine, si nu stiu de ce Si colac peste pupaza, noaptea are somnul agitat, se foieste mult, ma trezeste din doua in doua ore cu foiala lui, uneori se trezeste si el si trebuie sa-l adorm la loc Sper sa fie doar un episod trecator si sa revenim la vechiul program, ca tare bine mai era... din 10.02.2010 fericita de Sebastian Mihai cum a venit pe lume pustiu` poze bebe Sebastian www.youtube.com/watch?v=qBT23OL7Co0" target="_blank">filmul botezului O mama e acea persoana care poate lua locul oricui, dar nu poate fi inlocuita cu nimeni ~ Cardinal Mermillod |
Din tot ce am citit pe forum si din toate informatiile adunate, cel putin la mine in cap, rezulta ca somnul de noapte fara trezire tine de consistenta mancarii se seara.
Eu nu am lapte mult, dar se pare ca e consistent, ca lui ii tine de foame.
Am o prietena care a inceput 'educatia' bebeului pe la 7 luni, iaurt cu cereale seara, culcat la 7.30-8 max si dormea pana la 7 dimineata. Laptele cu cereale nu ii tineau de foame seara, zicea ea. A gasit formula cu iaurt.
O alta gaselnita ar fi sa il obosesc pe bebe inainte de baie si somnul de seara. Ori al meu, face ce face, si mai trage o tura de somn pe la 6 - 6.30-7, asa..cam juma de ora, paote 45 minute. Ei, tura asta de somn il tine treaz pana la 11 noaptea.
Daca as putea sa il tin treaz la 6 seara, sigur ar pica la 9.30-10, dar urla atat de tare cand ii e somn, adica pe la 6, incat nu ma tin nervii, il pun la san si adoarme instantaneu.
L-am scos afara in curte la 6, a adormit in scoica, de la vorbaria noastra...deci el tot vrea sa doarma nitel la 6.
Nu stiu daca chiar putem sa facem un program la bebei asa mici, ei tot cum vor ei fac. Cand ii apuca somnul, atunci adorm. Oricat ne-am chinui noi cu programe.
Cred ca trebuie sa mai asteptam nitel, macar pana la 6-7 luni cu programul impus.
Zic si eu...cine stie ce ne mai asteapta la 6-7 luni.
Apropo, si eu sunt in ceata cu diversificarea. Ce naiba ii dau dupa suc si supa? tot suc si supa pana la 1 an?
de Daniel, n.01.02.2010, 3500gr, 51cm
alexutzzza spune:
citat din mesajul lui decenuela cristies....n-am fc nik la stanciu ca am prg marti la 4...asa ca fetili...da-ti PM cu numele si nr de tel ( asa mi-a cerut) daca nu reusiti sa faceti prg. cu religia ...no comment...fiecare are convingerile sale...fiecare simte si crede in felul sau...personal simt ca sunt mai aproape de d-zeu cand fac bine..decat daca rezem poarta bisericii...mama de ex e invers..ma rog..de aceea ma abtin..dar atata timp cat un om nu face rau nimanui...mi-e indiferent in ce crede cris .d..felicitari cu ema..creste....iar cu mama......de ex jiji tuaseste...dar eu cred ca nu e tuse ci e seaca ca si cum ar avea ceva in gat..ca tot face vocalize....socrela ieri dimi...tzarrr...mai tuseste..du-l la medic....dupa amiaza tarrrr...mai tuseste..l-ai dus? evident ca am facut gura la fi-su...parca as fi de 2 ani si nu-mi pasa de plodul meu....aseara....in timpul conferintei web...de fiecare seara a stranutat....ca na mai stranuta...io zic sa nu-i faceti baie..se poate si la 2 zile ca e mare...ma lasi?????? evident ca i-am facut...ca e un ritual la noi.... nu mi-a placut niciodata cicalelea si datul cu parerea ...sunt cam isterica pt ca..oricum fac cum ma taie capul...maica-mea vad ca nu se baga...ori ma stie de nebuna..ori...a cam uitat cum se face... Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii... Povestea unui...petrecaret poze AMR...se duc 1 cate 1....Doamne tine-le naravul... |
Si Yannis tuseste destul de mult intr-o zi dar mereu de la vocalize, de la incercarea de a combina mancatu' cu vorbitu, rasu cu mancatu, zambitu cu vorbitu...etc sau uneori are asa "spume" mari de lapte pe jucariile lui ca daca le mai ia si la cearta normal ca se inneaca cu balonasele produse prin ratzoiala (brrrr, prrrr brrrr!) so...suntem in aceeasi gask. Norok ca la mine i-am educat pe toti si nu-mi comenteaza nimeni nimic, avand pediatru intreg la mine in familie sunt si restu mai "emancipati" din punctul asta de vedere
de Yannis
AMR 7 kile.... si nu vor sa plece singure
Beatrice1982 spune:
citat din mesajul lui al3csa Nu v-am zis .. azi am papat cereale cu supa .. ce veselie .. a bagat mana in linguritza ca sa pape mai repede .. imi impingea mana cu manutza lui ca sa intre mai repede .. ne-am distrat fantastic .. plus ca deschide sg guritza .. pana acum ii bagam eu linguritza in guritza ca sa pape .. acum nu termina bn ce avem in guritza ca o deschidea iar .. deci este inebunit dupa ele .. sunt tare curioasa cat o sa ia luna asta cu cerealele astea .. ca deja avem 2 mese .. una la pranz cu supica+cereale si una dupa baitza .. cu lapte+cereale .. (sunt 2 tipuri de cereale) de Yannis Andrei (23.01.2010) DOAMNE DA-NE PUTERE SI SANATATE !!! PozePoze noiPovestea nasterii O definitie data mamei pe care am auzit-o candva, este "Cineva care spera pentru tine" -Din "Cartea prieteniei, a lui Francis Gay" "Stii? Eu m-am nascut ca am vrut sa fiu cu mama mea." -- Yannis |
care doua tipuri????????????
si la supica ii bagi numai apa de la supa????????????ce fierbi?????
ai mai zis, dar am uitat
Bea de Ivan, iubirea noastra!
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!
Poze