FIV Europa (32)
Raspunsuri - Pagina 7
adijo spune:
Hakuna, nu inteleg , cum ti-au facut IA fara sa stii ca trompele iti sunt sau nu permeabile?
Ce probleme aveti voi de fapt?
De ce nu incerci Fiv pe ciclu stimulat?
Oricum iti tin pumnii- de data asta va fii bine!
HakunaMatata spune:
da adijo,
am facut IA fara examen de trompe. nu ma intreba de ce, eu nu sunt medic :D. am insistat si urma sa fac examenul (HSG parca se numeste) dar nu s-a putut, deoarece ma durea prea tare - se pare ca eu am colul in "s", iar operatie nu am vrut. oricum nu am aparent nicio problema. sotul este la limita cu spermograma, se poate ca problema sa fie acolo.
si FIV normal nu vreau sa fac deoarece sunt foarte sensibila si ma tem. eu la primul FIV la 50 ui de puregon pe zi am avut 11 foliculi, 7 ovocite si in final am ramas cu un embrion. dar fara stimulare nu am ovulat deloc o luna inainte. in plus de faptul ca tratamentul e mult mai usor, e si de 5 ori mai ieftin. in final un singur embrion, dar bun e suficient. e mai important sa fie de calitate, eu asa cred
orice zicea dr ca "in mod normal e asa..."la mine era pe invers. om vedea ce si cum. eu inca mai sper si nu stiu ce sa fac sa treaca timpul. nici nu ma pot gandi la altceva
HakunaMatata spune:
mai era ceva, daca tot mai am nevoie de un mesaj ca sa imi apara mesajele "live"...fetelor poate ma lamuritit si pe mine. cum de stiti voi asa de multe? eu una nu am fost foarte curioasa (desi probabil mi-ar fi raspuns dr la intrebari) si nu am nicio idee despre rezultatele la analize. intrebam doar daca a fost in regula, daca spermograma e bine si atat. au fost situatii cand m-au sunat de la spital sa imi spuna cand sa fac injectiile si gata. atat stiu ca am facut ultima data su un amh (pentru rezerva ovariana) si a iesit la 96 valoarea ceea ce inseamna ca e bine, dar am si ovare micropolichistice (asa se spune) desi eu nu am avut niciodata nicun fel de problema...se pare ca de aceea am raspuns si asa tare la stimulare. voi se pare ca stiti mai multe ca mine, eu desi sunt in al 2-lea an de incercari sunt novice.
va pup pe toate si va tin pumnii...sper sa ma acceptati printre voi si asa ignoranta cum sunt
Ralu_mv spune:
Hakuna, si eu sunt noua pe aici, dar ce pot sa iti recomand (daca ai rabadare/timp/interes) e sa iei forumul asta la citit cam de pe la inceputuri. Acum nici eu nu stiu exact cand a inceput, pe mine m-a interesat doar partea de fiv in austria, care apoi s-a transformat in fiv europa. E mult de citit dar e informativ, dar mai ales emotionant.
Si multe din fete au trecut prin muulte experiente cu medicii, incat am vazut si eu ca au inceput sa investigheze si singure. Nu spun ca e bine ca e rau (probabil si una si alta) dar si eu am facut asta, pentru ca doctorii au pareri diferite, te pot opera degeaba, fara toate investig., asa ca daca nu te informezi singura despre tot ce se poate ... cine stie unde ajungi (vb in general acum)
HakunaMatata spune:
ralu, multumesc de sfat. adevarul este ca citesc forumul acesta de o gramada de vreme. am inceput cu inseminarile, FIV, FIV la cluj si am ajuns si la FIV in Europa, unde m-am hotarat sa scriu. pe unele fete am impresia ca le cunosc de-a dreptul; mi-a parut rau pentru fiecare nereusita a lor si de asemenea am tresarit si m-am bucurat de fiecare data cand iesea un test cu II. oare cum arata un test pozitiv??.
incep sa inteleg unele chestii legate de toata aceasta procedura, dar eu personal ma bazez (poate prea mult) pe medicul (medicii) meu. unde fac eu e un spital universitar. doctorii sunt tineri toti si se intampla sa nu fie acelasi de fiecare data la monitorizare, dar macar am mai multe pareri asa...eu una mai sper sa nu ma mai intorc odata (testul e programat joi), dar nu se stie.
am inceput sa iau in calcul si interventia in austria sau chiar romania...habar nu am. tot ce stiu este ca vreau un bb..da nu asa...ci mult de tot si incerc sa ma stresez cat mai putin..dar parca pot?!
crisidenii spune:
Buna Elenada sunt o graviduta cu o sarcina obtinuta la Viena la wunschbaby am 8 sapt si sarcina gemelara. Dar sunt disperata sangerez din sapt a 6. As dori sa vb cu tine pe mail in privat ca cineva mi-a spus ca te-ai fi confruntat cu aceeasi situatie.Te rog da-mi un semn, sunt mai mult decat disperata.
brunadria spune:
hakuna bafta la beta hcg! nu te uita dupa testele de urina , nu sunt tocmai relevante..
eu zic sa nu disperi , daca nu e sa fie de data asta incepe cu inceputul si fa toate analibele posibile sa vezi unde i buba..
si eu am asteptat 3 esecuri ca sa fac toate analizele ,asta la recomandarea medicului.. credea ca daca analizele bazice sunt ok putem da start la fiv , dar se pare ca avem alte pb.. vom vedea rezultatele..
adijo ar fi bine sa faci si tu cariotpul genetic , dr meu mi a recomandat doar acuma , nu stiu de ce doar acuma , dar asta e , important e sa reusim ..
imi pare rau ca nu am reusit sa ne vedem dar am fost destul de ocupata si timpul destul de scurt, data viitoare cand vin in romanica sigur ne vom intalni..
fetelor , ce e important, e sa ramaneti optimiste, sigur va fi bine si pt noi..
"Tant qu'il y a de la vie, il y a de l'espoir."
Sisipisi spune:
Hakuna testul de sarcina din urina este relevant in ziua 14-15 de la punctie. Daca ti s-au transferat embrioni de 3 zile, in ziua 11 de la transfer embrionii tai daca mai traiesc au deja 14 zile. Este posibil insa si ca concentratia de HCG in urina sa fie prea mica.
De ce zici ca faci IVF pe ciclu natural? faptul ca primesti stimulare injectabila, nu inseamna ca ciclul este natural, un ciclu natural ar fi cel in care nu faci nici un fel de stimulare si ai un singur ovul, produs natural de ovarele tale, cel putin eu asa stiu.
Daca faci IVF in Elvetia si eu as avea incredere in medicii de acolo. Din cate am auzit sistemul medical este unul super. Numai in Ro am auzit sa faca lumea analize dupa cum vrea fiecare. Eu am fost uimita ca nu imi cere nimeni nici o recomandare, sunt bucurosi sa imi ia banii si sa imi faca analiza Insa eu ma bucur pentru ca aici am putut sa imi fac analizele cerute de cei din Austria. Cea mai tare faza a fost cand la Medsana, am dat peste o asistenta careia i-a luat o ora ca sa imi recolteze secretie pentru Pap. Nu am vazut asa ceva in viata mea. Credeam ca o sa lesine. Si cand i-am zis ca vreau analiza bacteriologica a spermei s-a fastacit toata de parca cuvantul sperma ar fi fpst ceva spurcat. A adus un recipient din ala steril pentru recoltare si nici macar nu l-a dat sotului meu, l-a dat receptionistei. Si bietul de el a trebuit sa recolteze in toaleta. Mi se pare inadmisibil pentru o clinica privata care are pretentii si preturi destul de piparate ca sa trateze pacientii in halul asta. Dar deh, asta este chiar hilar daca te gandesti dupa aia si daca compari cu felul in care ar trebui sa se desfasoare lucrurile. Si inca una tare, cei de la Wunsch mi-au cerut sa le duc copie dupa certificatul de casatorie. Ce relevanta are asta pentru FIV? Daca faceam cu donator de sperma imi cereau intai sa ma marit cu donatorul?. Fetelor, din experienta voastra, cei de la Wunsch respecta orele de programare? Si cam cat dureaza discutia aia despre analize? Ca ne-au programat la ora 13 si nu stiu daca trebuie sa ne rezervam camera la hotel pentru noaptea aia sau avem timp suficient sa ajungem acasa in NL.
Si stiti ceva de Dr. Fischelmaier, dna sau dl, ca cu ea sau el avem intalnire. De obicei doctorul de la prima discutie este si doctorul de IVF, sau cum?
Ralu_mv spune:
sisipisi,
eu sapt trecuta am avut programarea la Wunschbaby la prof. Feichtinger, la ora 14, in sala de asteptare mai era un cuplu care astepta, ei au intrat dupa cca 20 min, noua ne-a dat o fisa de completat imediat ce am ajuns acolo, si apoi cand am dat fisa am intrat si noi - inca 10 - 15 min cel putin, ca noi asteptam sa ne cheme cineva acolo. Discutia cred ca dureaza in fct. de ce dosar ai :), noi am stat 30-40 min cred.
Apoi a2a zi cand am venit pt biopsie si sonografia pt trompe, aveam la 11, profu a venit pe la 11'10, si a mai durat 20-30 min pana am intrat.
mie nu mi-au lasat impresia de punctualitate , dar nu as fi intarziat la consultatie bazandu-ma pe asta :)
HakunaMatata spune:
bruandria asa ma gandeam si eu. daca nu a iesit nici de data asta mainteleg cu sotul si cred ca o sa mai cer eu ceva analize, daca ei nu se auto sesizeaza..:) si mai vad eu. chiar ti-am urmarit cazul, dar am pierdut firul la un moment dat...tu ai facut in franta pana la urma?
sisipisi eu una asa am crezut ca si tine, dar un minim ajutor tot mi s-a acordat. ultima data am luat ceva pastila...serophene parca, una la 2 zile ca sa ajute doar si sa fie ovocitul de calitate, am avut 2 foliculi, dar numai unul matur. in plus, eu tarif am de ciclu natural..adica platesc 1700 fata de 7200 parca cat e FIVul aici.
ah..primul FIV pe care l-am facut in martie pare-mi-se l-am plateit doar 1000, ca atata era atunci tariful. l-au dublat aproape in 2-3 luni ca are succes programul asta la ei. sistemul de sanatate e super, nu faci numai ce vrei si se poarta cu tine de parca nimeni altcineva nu ar mai fi si parca toti ar fi doctori numai pt tine...atata rabdare mai rar. si de punctualitate nu mai vb..:=)