FIV Europa (32)
Raspunsuri - Pagina 14
Corina dora Visinoiu spune:
sunteti foarte dragute, si va multumesc tare mult pentru cuvintele calde! Deja ma simt ceva mai bine si sunt mai optimista, insa tot nu ma pot inca gandi la o alta incercare. Trebuie sa mai treaca ceva timp, probabil.
Asa este, cred si eu ca e mai suportabil sa iasa de la inceput testul negativ, oricum am citit pe nemti despre o femeie care reusise tot prin ICSI sa ramana insarcinata, a si dus sarcina pana la sfarsit, insa bb s-a strangulat in cordonul ombilical si s-a nascut mort, asa ca se poate si mult, mult mai rau!
Sper ca nu v-am intristat, va urez numai succese si multi copii frumosi si sanatosi!!!
V-am pupat!!!
melisa28 spune:
sisipisi , cand urmeaza sa faci FIV la viena. Si eu tot acolo am de gand sa fac , si sa stii ca nici noua nu ne-au cerut analizele genetice, insa i-am intrebat eu daca trebuie facute si au spus ca da ....si ca trebuiesc facute inainte de TESE, al meu sot are azoospermie, cu 0 spermatozoizi...si necesita biopsie inainte..
Sisipisi spune:
adijo nu e cu okisori, am facut test de sarcina; e pur si simplu o dereglare, mai ales ca am facut un FSH in ziua a 2 a si mi-a iesit valoare 17,2; e jale; ma streseaza ingrozitor chestia asta. Deja sunt 33 de zile de la ultima menstra si nici un semn.......
melisa inca nu stiu cand vom face si nici daca vom face; avem o prima discutie pe 2 august si o sa decid daca mai incerc o data in urma discutiei; mie deja mi s-a recomandat sa nu mai incerc ca sunt sanse prea mici; vreau sa capat si o a doua opinie si dupa aceea ma voi decide. La noi sotul meu e ok, numai ca eu am un FSH fluctuant si mi s-a spus ca rezerva ovariana e prea mica, ca as fi in pragul menopauzei, etc. Si nu vreau sa ma tot injectez aiurea cu hormoni daca oricum nu avem sanse.
balanta_tm spune:
sisipisi, ce e cu pesimismul asta la tine???
Vezi ca la Wunschbaby este o oferta pana pe la finele lunii Sept: FIV+ICSI+polar body pt cromozomii 13, 16, 18, 21 si 22+medicatia de stimulare. Am vazut la ei pe site si am sunat sa verific pt o prietena care merge in August la ei si da, oferta este valabila.
Mie mi se pare super pret.
20+
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
FIV1 reusit, Wunschbaby Viena
Sisipisi spune:
balanta multumesc pentru info; intr-adevar este un super pret, numai ca nu stiu daca voi face; mi se pare totul asa de inutil, toata zbaterea asta; 5 ani de cand am inceput sa ne cautam prin doctori nimic bun nu ni s-a intamplat sau nu am aflat; parca am intrat intr-o gaura neagra....viata noastra nu mai are nici o sclipire, totul este programat si este compus din asteptari peste asteptari; s-a dus spontaneitatea si nu am primit nimic bun drept compensatie;
FSH-ul de luna trecuta nu face decat sa confirme diagnosticul in care nu am vrut pana acum sa cred....si daca nu imi vine menstruatia tot degeaba; plus ca la inceput de sept si la mijloc am niste cursuri la scoala la care nu pot lipsi pentru ca altfel pierd banii care nu sunt putini.....
Imi e tare greu acum, sa aleg intre un lucru sau altul, scoala imi ofera o certitudine pe care IVF nu o ofera. Eu nu am fost niciodata o persoana optimista, mai curand am fost realista; am evaluat cu realism toate situatiile, iar asta de acum mi se pare ca un razboi pierdut din start; si daca austriecii aplica tot tratamentul ala lung, de 6 saptamani, pica fix atunci cand am eu scoala; asta evident daca vor sa se bage.... atati de "daca".....
In fine, mi-am plans destul de mila; imi cer scuze
Maine va fi o noua zi si poate o sa ies din butoiul asta cu melancolie.
Va pup pe toate.
adijo spune:
sisipisi, am si eu o prietena de 41 ani cu Fsh marit ( nu e mare in fiecare luna) si careia , cei de la wunsch i-au recomandat urmatoarea schema: dozari hormonale in fiecare luna in ziua a 2a , si in luna in care fsh si ceilalti hormoni sunt sunt aproape de parametrii optimi sa inceapa direct din ziua 3 stimularea si Fiv - nu protocol lung-. Pt ca spuneau ei , degeaba stimulezi ovarele intr-o luna cand fsh e mare , raspunsul va fi prost .Ea deja de 3 luni se monitorizeza , din pacate exact in luna in care toate erau ok nu a putut merge... serviciul... deci trebuie sa fi si disponibila cu un astfel de protocol.
Iti inteleg si pesimism-realismul , cred ca toate suntem intr-o oarecare masura asa. si noi ne chinuim de 4 ani. Sotul meu mai vrea sa facem o incercare si gata .S-a saturat ca toate sa se desfasoare in functie de fazele lunii, s-a saturat de toanele date de hormoni; eu insa nu vreau sa renunt asa usor. Dar poate acum in septembrie va fi bine ....sper si eu sa fie ultima incercare...
anais74 spune:
sisipisi m-a im[resionat mesajul tau. Ai atata dreptate...e asa de greu uneori sa gasesti resurse in tine sa mergi mai departe. Si noi tot de 5 ani impliniti ne straduim. Stiu cum e. Si daca noi femeile inca ne mai putem lupta, chiar daca presiunea si stresul sunt mai mari pe capul nostru, sotii am obervat sa nu fac fata la tot stresul asta la fel ca noi. Iar in fata esecului....numai vorbim.
Din pacate multe lucruri se altereaza in timp...incet si sigur. Uneori nici nu iti dai seama cum si cand s-a intamplat. Toata viata ta se invarte in jurul analizelo si a rezultatelor acestora, injectiilor, tratamentelor, sperantei ca acum poate va fi bine, caderii ca nu ai reusit etc etc.
Eu acum incerc al doilea FIV. Pe primul l-am intrerupt din lipsa de raspuns la tratament. Bine, povestea e mai complicata...a fost o doza extrem de mica... Acum sunt la faza de inhibare, saptamana viitoare incep stimularea. Colac peste pupaza am facut 2 chisturi pe care vinerea trecuta a trebuit sa le punctionez, ca s apot incepe inhibarea pe ovare curate. Incerc sa ma incurajez singura, dar e greu.
Solutia propusa de Adijo mi se pare foarte buna si de bun simt cum procedeaza. Poate te gandesti la ea.
Oricum iti doresc sa fie bine, sa gasesti solutia cea mai buna si potrivita pentru tine.
Va pup pe toate !
Sisipisi spune:
adijo, anais multumesc pentru mesaje. Azi sunt mai bine, a venit ce trebuia sa vina, multumesc lui Dumnezeu.
Solutia cu determinarile hormonale nu o pot aplica din cauza sistemului olandez, unde nu voi primi trimitere si nu ma pot duce de capul meu, astia nu au medicina privata. Si nici nu am rabdare sa astept luni de zile pana ii vine FSH-ului meu sa coboare.
Anais, sper sa fie bine de data asta la tine. Sa vi se termine perioada de asteptare si sa puteti sa va vedeti de viata mai departe. Eu incerc sa mentin pe cat posibil un echilibru, nu vreau sa imi pierd casnicia sau sa ajungem doi straini stresati. Daca nici acum nu ne iese vom gasi alte solutii, mai putin stresante. Vom lua in mod sigur o pauza, ne ducem sa vedem lumea. Anul asta din cauza IVF/analize si a altor probleme nici macar in concediu nu mergem. Timpul trece, eu am 37 de ani. Teoretic, pentru o femeie normala ar fi timp arhi-suficient sa faca si 10 copii. Bunica mea a facut-o pe mama la 46 de ani, dar deh, asa era pe vremea aia, nu stia nimeni de stres, poluare, viata moderna, E-uri, etc. Ce ma revolta pe mine ca mi se impun atatea restrictii: atentie la greutate (am vreo 4 kile in plus), nu cafea, nu cofeina,nu alcool, nu tigari, nu aia, nu ailalta si ma uit in jur si alcoolicele si drogatele si obezele si prea slabele care fac copii fara nici o problema, iar unele dintre ele nici macar nu si-i doresc.
Dar cel mai bine este sa ne uitam fiecare in ograda noastra. Totul se intampla cu un scop pe lumea asta si daca asa ne-a fost scris noua inseamna ca exista un plan mai presus de noi.
Spor la injectat Anais si sa ne tii la curent, sper ca de data asta va fi bine pentru toate.
anais74 spune:
Multumesc sisipisi! Sa dea Dzeu sa fie bine de data asta! Si eu am 36 de ani...
Fiv-ul il fac de data asta la Viena, voi sta acolo 2 saptamani, iar dupa ET (asta daca totul va fi ok si vom ajunge acolo), mergem o saptamana direct in toscana. Eu nu o sa am nervi sa vin acasa si sa stau ca pe ghimpi c-o fi c-o pati. Ma duc sa ma relaxez, si asa cum ai zis si tu, sa imi vad de relatie, sa ne simtim bine. Sau macar sa incercam. Echilibrul de care vorbeai e foarte important. Noi am discutat si varianta adoptiei, cu care suntem amandoi de acord. Cu foarte multe fiv-uri nu vrem sa ne chinuim. Daca vrem sa fim neaparat parinti mai sunt si alte solutii pe lumea asta. Important e sa fim impreuna si la bine si la greu.
Te imbratisez cu drag!
O sa incerc sa va tin la curent din Viena, numai sa ma net pe acolo. Mi-am inchiriat un apartament, pt ca muuult mai ieftin decat hotelul. Sa vedem ce va fi!
Ralu_mv spune:
Multa bafta anais si adijo si sisipisi, discutia voastra de mai sus m-a facut sa-mi dea lacrimile ... cat de greu/complicat/inexplicabil este totul ...
[green ][size=1 ] in asteptare [ /size=1][ /green]