FIV Europa (32)
Raspunsuri - Pagina 12
denisa220972 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ralu_mv La synevo au analiza din sange: anticorpi antispermatozoizi, 55 lei (http://www.synevo.ro/category/servicii-si-tarife/page/2/) Apoi mai este testul postcoital care se face in perioada ovulatiei, dupa contactul sexual la cca 8h se ia cu pipeta proba din vagin si se verifica daca mai misca/traieste vreun la microscop. (test oricum cu relevanta controversata, nefiind standardizat, din n motive) In afara de astea, eu nu mai stiu, dar ce-i drept am vazut pe net impartiti anticorpii astia in clase IgG si IgM, habar nu am prin ce analiza, si daca e corect... Daca mai stie cineva alte metode de aflare a lor, rog sa scrie. |
draguta eu am scris de donator in postarile mele, nu am cum sa-mi fac testul postcoital , sotul meu pe linga multe alte probleme de sanatate sufera si de azoospermie. Nu are ce sa mai urmareasa dupa 8h.
Acum despre prof. Feichtinger la Wunschbaby nu pot sa-ti spun ceva, fiindca nu-l cunosc personal si nu pot sa judec un om fara sa-l cunosc, poate la voi valoare este mai mica .La mine valoarea este de 4 ori mai mare decat val.normala. Inca sunt in sapaturi si culeg diverse date care ma intereseza si am sa vb. cu medicul cu care fac FIV si vad ce va spune.
trutzi spune:
Salutare!
Sunt aspiranta de aproximativ 2 ani. Momentan fac stimulare dar, gasesc foarte greu Pregnyl.
Saptamana viitoare plec in Franta si as vrea sa cumpar de acolo.
Imi trebuie vreo reteta speciala. Daca ati cumparat med din Fr imi puteti spune cum ati facut? MULTUMESC
Cu ajutorul lui Dumnezeu anul acesta
Ralu_mv spune:
Denisa, nu stiu ce era de ras ...
ai vorbit de anticorpi in secretia ta cervicala si era normal sa te intreb daca nu cumva ai facut analiza de acolo. Mie dr. mi-a spus ca se poate sa nu apara nimic la secretie, chiar dc in sange apar. Iarasi spun ca nu stiu ce sa cred, ...
Singurul motiv pt care am continuat sa scriu a fost pt ca erai mult prea sigura pe ceea ce scriai despre acest subiect, si am avut sa ti spun ca lucrurile nu sunt asa de clare nici pt medici.
Din partea mea, cand afla cineva opinii directe - face to face - pe acest subiect, de la medici specializati pe pb de infertilitate, imi doresc f mult sa aflu ce spun.
melisa28 spune:
Buna seara , aw-ti mai trimis zilele astea careva mail lui M.ana fischelmaier de la wunschbaby?....eu i-am trimis acum aproape o saptamana si nu mi-a raspuns...multumesc
denisa220972 spune:
Ralu_mv hai sa-ti spun de ce am ras, eu sunt o tipa mai trasnita si mi-am imaginat cum merg eu la dr. sa-mi recolteze .....ce? eu am ajuns in stadiul, sa fac haz de necaz.Eu foarte multe lucruri le-am aflat de la fetele de pe DC, cand intrebam medici se uitau la mine sui, medici recunoscuti la care se face coada la usa cabinetelor,daca stateam dupa medici, aveam de asteptat,atat in privinta sotului cat si a mea. Ultima mea aventura a fost cu medicul de familie si ginecologul care ma trimeteau de la unul la altul( ptr. analizele de mutatii genetice),unul spunadu-mi ca nu-i permite parafa si altul ca nu crede ca am eu probleme de trombofilie. Am facut analize fara parafa lor. Acum sa ma duc sa le dau cu analizele in cap. In momentul in care aflu ca am o analiza aiurea intreb si citesc tot ce pot, selectez ce ma intereseaza si pot sa fac o legatura cu trecutul meu medical.
Ralu_mv spune:
Denisa, te inteleg f bine cu pataniile cu medicii, eu aproape toate analizele le-am facut fara nici o trimitere de la vreun medic, iar cu med de fam. nu am nici o treaba (poate doar un medical cine stie cand).
Asa am ajuns la Coltea pt analizele de trombofilie, dar acnd m-am dus la med ginecolog mi-a zis ca nu-s bune, ca la Coltea sunt gresite rezultatele ca nu e aparat. buna si m-a trimis la Fundeni la Uscatescu. Ce a urmat nu mai conteaza, cert e ca nu mai am incredere in nimeni ... si apropos de subiectul asta:
Mi-au venit rezultatele la analizele de sange/trombofilie din Viena, toate bune si frumoase ca si pana acum, doar homocisteina dubla fata de maxima admisa.
Homocisteina in tara nu s-a gandit nimeni sa ma puna sa o fac (desi daca aveau rabdare sa imi asculte istoricul, poate le-ar fi venit ideea)
Acum am de facut analiza genei MTHFR, iau vitamine, verific din nou in 5-6 sapt, ... si in tara nimeni nu se gandise sa ma puna sa fac si anal asta, desi aveam o sarcina oprita in ev.
Ralu_mv spune:
Balanta_tm, tu unde ai facut analiza pentru gena MTHFR ?
Si daca ai putea sa imi spui mai multe din ce ti-a zis tie dr. despre asta... desi poate ca ti-a zis impreuna cu celelalte mutatii...nu doar despre asta separat...
Ralu_mv spune:
Aa... am mai uitat ceva:
A comandat cineva de la o farmacie din Austria/ de pe net vitamine, care au venit cu posta ?
(eu treb sa iau Folmit, MagneFol Plus)
denisa220972 spune:
Ralu_mv eu anul trecut am facut la Coltea un set de analize , care la rezultat au fost ok.(fact.II, antitrombina, lupus, apcr si a mai fost ceva...)am intrebat este suficient daca fac numai aceste analize ptr. trombofilie, da, bun,am defilat sus si tare ca eu sunt sanatoasa tun, la sugestia unei fete de pe forum anul acesta am mai facut cateva investigatii referitoare la acesta "bazdaganie" si am facut un intreg pomelnic de analize,ptr. inceput doar doua se vede la semnatura), mai am de primit rezultatul la inca doua analize si atunci sa vad, din cauza unei erori am facut si B12 care este aproape la limita inferiora(limita mim.197-600 max.-eu am 223). Deci Homocisteina este.....de trecut pe lista unui nou set de analize.
Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.
Anticorpii antispermatici, Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot
Ralu_mv spune:
Hai sa Ti spun ce mi s-a explicat mie, in legatura cu Homocisteina.
Ca poate fi mare doar din cauza lipsei sa zicem, a vitaminelor B6, B12, si acid folic, sau/si este datorata mutatiilor genei MTHFR.
Acum dcaa tu ai deja mutatiile respetive s-ar putea sa ai si tu homocisteina mare... nu stiu...
acum pt mine nu sunt prea multe de facut: iau complexul de vitamine recomandat (Folmit sau MagneFol Plus, sa vad cum le comand din austria... ca la noi nu am gasit echivalent) si repet analiza sa vad dc val homocisteinei scade, daca nu,... nu stiu ce o sa fac - o sa incerc sa intreb tot pe dr. din viena, sper sa nu fiu prea cicalitoare... ca in tara nu stiu la cine pot apela...
Tu unde ai facut analiza MTHFR ?