FIV Europa (32)
Raspunsuri - Pagina 11
HakunaMatata spune:
multumesc fetelor pentru gandurile voastre
ca de fiecare data...chiar am sperat. asta, este, mergem mai departe, vorba cantecului: ..tot inainte...vrednici aspirante..:)
am avut o discutie cu dl meu si..eu una am nevoie de o pauza si vom incerca probabil si un tratament naturist, ceva...ni s-a spus ca nu e imposibil sa reusim natural si cateva luni de detasare o sa imi (implicit NE) faca bine. oricum raman altauri de voi si desi cred ca ajung in romania (cluj-n) numai in iarna, poate ca ma primiti si pe mine la o intalnire, sa ma mai luminez si eu..
multi multi pentru toate si va tin pumnii.
PS: si ca sa "sarbatoresc" reusita, tocmai am ras o bere si 2 tzigari...
denisa220972 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ralu_mv Hakuna, imi pare rau ... Subiectul asta cu anticorpii antispermatici in sange la femeie, e cel mai putin documentat cu putinta, si am citit multe surse. Toti fac ce fac si aduc in discutie anticorpii antisperm la barbati, si ce se face la ei, nu discuta f clar despre cei la femei. Eu una nu am inteles mai nimic (cauze, efecte) care sa fie sigur. am auzit de la dr. in romania cele mai mari prostii zic eu, cum ca si daca s-ar intalni cei doi + ovul, ar ataca si embrionul format. (ce are una cu alta...??!) |
Da, intradevar este descoperit de ceva timp dar, poate fi o cauza la mine ptr. oprirea din ev. a sarcinei. Draguta nu are treaba ovulul cu are treaba secretia mea din cervix si organismul il percepe pe embrion ca pe un corp strain.
"La femei acesti anticorpi se gasesc in mucus si in fluidul folicular. Daca se ataseaza de capatul spermatozoizilor, impiedica atasarea acestora de ovul precum si penetrarea ovulului. In schimb, daca se ataseaza de coada spermatozoizilor, influenteaza mobilitatea spermei."
Anticorpi nu cred ca au o bariera "voi stati aici" pot sa se regaseasca si in secretia mea uterina in cazul, in care eu am o infectiie ceva a endometrului si am mai citit ceva foarte interesant legat de alterarea spermei,in momentul in care sotul are o sperma alterata (infectie cu un virus ceva)eu pot(organismul) sa dezvolt acesti anticorpi, ca o bariera in potriva ei, sotul meu este cu tratatment de sulfasalazina, sigur acest tratament se regaseste si in lichidul seminal(ne facand sex protejat)probabil ca organismului meu nu ia convenit acest lucru si atunci a considerat ca trebuie sa se apere.
Eu am analize peste analize facute si toate sunt OK,(mai am de primit rez. la mutatii) eu caut motivul si sa vad daca pot sa previn ceva . Multumesc inca o data lui balanta_tm ptr. faptul ca mi-a confirmat tot ceea ce citisem despre tratamentul ptr. scaderea imunitatii si cu sexul protejat minim 2 luni.
Orice informatie este bine venita sa mai adaug acolo la teancul meu de informatii, nu se stie niciodata.
adijo eu cariotipul genetic l-am facut mai dedemult, nu am probleme, acum cu embrioni spun "eu" +dr. ca au fost de calitate, din 9 fol. am avut 6 embrioni si am mers pe blasto, fara ICSI,fara nimic si am transferat 3( i-mi permite ani am inceput sa ma bucur si pentru varsta pe care o am, sa pot sa transfer mai multi embrioni)
Va doresc o zi buna
Ralu_mv spune:
denisa220972,la tine in ce analize (de sange sau secretie-prin test post coital sau prin ce? ) ai obtinut rezultatul de anticorpi antispermatici?
Ca din ce scrii tu, eu inteleg ca prof. Feichtinger la Wunschbaby, cel care mi-a zis ca anticorpii din sange nu sunt o problema, ca e chiar imposibil sa ii am mai ales ca am ramas o data cu sotul (desi sfarsita prin sac gol obs la 7 sapt), ori e pe dinafara total, ori nu are chef de pacienti ...
Mi-a zis intr-adevar sa fac testul post coital.., dar suplimentar nu a zis nimic de atacatul embrionului !!
Ca altfel sa ma puna sa incerc natural in continuare mi se pare o prostie ...
(am citit si eu prin diverse surse ce ai scris tu mai sus, dar acum am indoielile mele cu privire la ele - nu ca nu m-am panicat si eu prima data cand am dat de ele pe net)
brunadria spune:
buna fetele..
am dacut dimineata hormonalele, cariotipul doar luni pt ca e weekend si nu se face vinerea..
azi merg la medic am programare..
am si eu o intrebare ca va tot aud vorbind de anticorpi antispermatici..
cum se face analiza asta , din sange? si e separata sau se incadreaza la ceva set de analize?
"Tant qu'il y a de la vie, il y a de l'espoir."
Ralu_mv spune:
La synevo au analiza din sange: anticorpi antispermatozoizi, 55 lei (http://www.synevo.ro/category/servicii-si-tarife/page/2/)
Apoi mai este testul postcoital care se face in perioada ovulatiei, dupa contactul sexual la cca 8h se ia cu pipeta proba din vagin si se verifica daca mai misca/traieste vreun la microscop. (test oricum cu relevanta controversata, nefiind standardizat, din n motive)
In afara de astea, eu nu mai stiu, dar ce-i drept am vazut pe net impartiti anticorpii astia in clase IgG si IgM, habar nu am prin ce analiza, si daca e corect...
Daca mai stie cineva alte metode de aflare a lor, rog sa scrie.
Sisipisi spune:
balanta multumesc mult pentru info: mi-ai mai dat o speranta, ca nu prea mai aveam multe; am primit rez. la analizele de secretie si de sperma; totul super ok, am rasuflat usurata.
Vroiam sa te intreb e mai bun Menopurul decat celalalt? ca sa stiu daca e cazul sa cer acelasi lucru daca se pune problema de combinatie; Menopurul si gonalul se pot face cu pixul ala de la puregon?
adijo multumesc si tie; sper sa nu ne tina atat de mult; noi nu avem decat numai 1 incercare la activ.
balanta_tm spune:
sisipisi, nu sunt sigura ca Menopur este mai bun decat Merional, insa eu, inainte de FIV, am citit foarte multe lucruri bune despre Menopur la nivel de rezultate stimulare, asa ca am insistat sa imi dea Menopur (are aceeasi raport de FSH/LH ca si Merional, doar ca este mai nou pe piata).
Menopur/Merional nu exista la pen. Gonal F se gaseste si la pen si la flacoane.
19+
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
brunadria spune:
am fost la medic , mi a prescris sa fac si anal de trombofilie, mi a facut pap ul ,si luni fac cariotipul..
l am intrebat sa mi explice care i treaba cu anticorpii antispermatici si mi a raspuns ca noi nu avem treaba cu ei doar daca faceam inseminare sau incercam pe natural..
in cazul meu mi a spus ca nu era nevoie nici de anal de trombofilie , dar a fost dragut si mi a prescris, i am spus ca vreau toate analizele posibile ..
acuma sa vedem cum o sa fie rezultatele si pe 23 august am iar programare , o sa am toate rezultatele si hotaram cu ce facem fiv ul , mi a zis ca o sa schibam puregonul oricum.. om vedea..
va pup..
"Tant qu'il y a de la vie, il y a de l'espoir."
HakunaMatata spune:
Salutare fetelor
de ieri dimineata mi-a venit si cm..dureri, cheaguri, poate stiti povestea.
in legatura cu menopur/merional (sisipisi,parca tu intrebasesi) mie la clinica mi-au dat merional (doza minima) pentru ca nu ovulasem si se pare ca este foare bun. eu spre deosebire de restul fetelor nu sunt asa de informata, oricum poate ajuta inca o parere. am mai facut stimulare cu puregon, anul trecut si nu am raspuns la fel.
tuturor
HakunaMatata spune:
bruandria ma bucur ca totul pare in ordine si iti doresc bafta multa in continuare.
eu una asa cum am mai spus as lua o pauza si cine stie, poate se intampla minuni si la mine nu numai la altii- oricum am discutat cu medicul si daca va fi sa mai incerc anul asta cred ca o sa fac FIV+ICSI pe ciclu natural...ce parere aveti? din cate am inteles nu este foarte comuna procedura asta. sunt sanse mai mici ca si cu FIVul normal? in afara de numarul de foliculi, evident...ma refer la calitatea ovocitelor.
o duminica frumoasa frumoasa frumoasa!!!