Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (121)
Raspunsuri - Pagina 14
ooana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lalala13 oona multumesc mult |
cu multa placere. sper sa rezolvi problema

eu de vreo 2 zile ma simt cam rau...ma apasa foarte tare copilul de nu mai pot sa merg , mi s-a lasat burta, la un moment dat aam avut ceva roz pe chilot...si e cam devreme..acum de 2 ore a inceput sa ma doara capul de mooooooooor. oare daca iau jumate de antinevralgic are ceva? ca nospa vad ca nu are efect. si eu pledez pentru ajutor daca puteti..noi ne mutam la ai mei cu totii macar 2 luni ---------------------------------------------- my somebody.... ![]() 33+ cu ![]() Doamne Ajuta sa fim bine pana la capat! |
acum 2-3 zile ceva roz gelatinos am avut si eu pe chiloti...de marimea unei boabe de fasole...eu nu m-am impacientat foarte tare
Oana
35+ Matei
AMR 35zile
btz_ovi spune:
Michelle deci sa incepem cu inceputul si cu "deci"
Cursul a fost foarte interesant,va mai fi unul si saptamana viitoare cand vom discuta cu neonatologul.Eu sper sa pot vedea si salile de nastere,saloanele,cred ca am dreptul sa cunosc locul unde imi voi aduce minunea pe lume.
Sper sa imi aduc aminte tot ce ni s-a spus ieri:
Bagajul trebuie sa contina urmatoarele:pasta si periuta dinti,sampon,sapun,bic,prosop,tampoane de genul night (compresele ni le dau ei in cazul in care este nevoie,nu e necesar sa ne aducem de acasa),un halat lejer,chiloti budigai nu bikini[:d],camasuta de alaptat,papucei din plastic nu pufosi roz din blanita,crema pentru sani,clame de par,burtiera.Asistena a mai spus ca e bine sa avem la indemana o ciocolata amaruie pentru a avea energie in timpul travaliului.Ne-au spus ca inainte se folosea compot.
Pentru bebe: unguientul Bephanten nu este nevoie sa il aducem la spital,este asigurat de ei,pampersi cate 6-8 buc/zi,hainutele trebuiesc aduse doar la externare,ei vor fi tinuti in pelincute.
Actele cred ca stii care sunt
Bagajul trebuie pus intr-o geanta care trebuie dezinfectata cum ajungem acasa,sau eventual aruncata.
In legatura cu pelincutele sunt 2 optiuni:ori ni le dau ei,ori le aducem noi de acasa spalate si calcate,asistentele urmand sa le sterilizeze in spital.
Pentru travaliu camasutele si lenjeria de la ei,sterilizate,sunt schimbate ori de cate ori avem nevoie,conditia este sa fim cat mai curate,epilate si cu parul strans.
Mancarea din ce a spus asistenta,meniul pare ok,atat pentru femeile care nasc natural cat si pentru cele cu cezariana,este dreptul nostru sa o refuzam si sa ne aducem de acasa.
In cazul in care se naste prin cezariana,bebe va fi adus la sanul mamei dupa 24h,in timpul acesta el va fi hranit cu Milupa sau Nestle.
M-au asigurat ca fustitele colorate sunt redirectionate in alte saloane,speciale pentru ele,noi nu vom avea nici un contact cu ele.
Rezervele ai acces la ele,fie ca nasti prin cezariana programata,fie ca vii de acasa cu apa rupta.Cea cu 2 paturi costa 50lei/noapte,cea cu un pat dublu.Saloanele sunt de care 4-6 persoane,in unele bebeii stau cu mamicile,in altele nu.Chiar am intrebat asistenta cum as putea sa stau la rezervan,avand in vedere ca doresc sa vin de acasa direct si mi-a zis clar ca daca sunt disponibile trebuie doar sa vorbeasca sotul.Deci nu trebuie programate.
In cazul in care sotul doreste sa participe si el la nastere,i se da voie,insa e necesar sa poarte echipamentul de la ei.Are voie si cu camera de filmat 
In primele 2h de la nastere,i se vor face vaccinurile necesare bebelusului,in afara de BCG care din pacate nu este disponibil.Din cate se aude cei de la Cantacuzino au inceput sa il fabrice iarasi de pe 1 iunie.Sper sa nu fie doar un zvon.
Am intrebat asistenta daca exista femei care nu au lapte si a zis ca NU EXISTA asa ceva,toate au lapte,insa unele mai mult,altele mai putin,unii bebei sunt mai lenesi,altii mai pofticiosi.A rugat sotii sa ne traga de sfarcuri in fiecare seara pentru a-i forma.Ha ha.Asta a fost tare desi nu e gluma.Si masajul perineului tot ei ni-l pot face cu degetul.
Spitalizarea in cazul ambelor tipuri de nastere dureaza 3 zile.
La internare ni se va face o analiza pentru stafilocul auriu.
Epidurala se face la cerere,nu trebuie programata de inainte,kit-ul il au ei mereu,e gratuit si nu trebuie cumparat din alte parti.
Sper sa iti fie de folos informatiile 
34+cu
Paul Christian...IUBESC 2 BARBATI
AMR 5 SAPT
pana la 
Mami te roaga sa stai la caldurica pana la termen
racusor2010 spune:
Michelle tu mai mergi la birou? poate ar trebui sa iti iei cateva zile de concediu medical sa stai acasa...
asa a inceput la mine, cu burtica tare si durere de burtica jos...eu nu simteam contractiile. si am luat no-spa si scobutil, de 3 ori pe zi (2 no-spa si un scobutil parca)
dar dupa 2 zile, pentru ca am mers la serviciu si nu am stat la pat, situatia s-a inrautatit, s-a scurtat si muiat colul...si de aici povestea o stii, stat la pat, tratament..
poate sa fie de la oboseala acumulata...daca stai cateva zile in pat acum, e posibil ca intr-o saptamana sa dispara contractiile si sa fie totul bine pana la finalul sarcinii...doar sa o iei mai usor
dar cel mai bine suna doctorul, poate te cheama sa iti faca un CTG (sa monitorizeze activitatea uterina),sa iti vada colul...
poate iti da niste analize..infectiile pot genera contractii..
Bulina
35+ cu
poznas
AMR 5- pana il tinem in brate pe Andrei Ioan
AMR 6 zile pana in Liga I, 13 zile pana in Liga Campionilor si maxim 34 pana la finala 
Doamne ajuta sa ajungem cu bine la termen si sa fim sanatosi!!
Otiliav spune:
Neata Burtici!
| citat din mesajul lui stewie Otiliav Bine ne regasim la odiseea asta:) Eu cred ca voi naste prin cezariana de data asta asta fiindca e distanta prea mica intre nasteri. Dr mi-a zis ca as putea incerca natural insa s-ar putea sa nu reusesc...asha ca ma gandeam sa optez direct pentru cezariana. Insa tu spuneai ceva de faptul ca spuneai ca te refaci mai repede daca intri in travaliu spre deosebire de cezariana provocata. Te rog, da-mi si mie mai multe detalii daca stii. +29s +Thea Sofia (8 dec 2008)http://community.webshots.com/user/stewie80 |
Ei uite ca la asta nu m-am gandit. Asa este conteaza distanta intre nasteri si e cam riscant VBAC in cazul tau. Si sti de ce, ca la tine a fost problema ca nu s-a dilatat colul in atata timp de travaliu iar in cazul acesta sunt sanse mari sa experimentezi acelasi lucru si a doua oara. Practic in cazul meu aceste doua aspecte n-au contat deloc ca distanta intre copii era mare, 4 ani, si eu cu colul am problema inversa, la amandoua sagetelele a fost cam cu o luna deschis inainte de nastere.
Apropo de col ca tot aud fetele din Ro cu masuratori, valori bune in centimetri si totusi stau la pat.
Acum pe bune, stie cineva cat trebuie sa fie de lung un col cand mamica intra in luna a 9-a. Gravidutele la 35-36 de saptamani, ce pretentii aveti de la colul vostru
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 30+
Iulia Alexandra
Otiliav spune:
| citat din mesajul lui larissa_79 fi'mea a avut 7 la nastere....deh : cordon in jurul gatului si tras cu vacum-ul. Acum e super ok...de fapt a fost ok din prima zi. Probleme grave sunt sub apgar 6 de obicei. P.S. Azi a scos incubatorul a doua tura de pui la ai mei la curte si fi'mea e calare pe ei ca o closca. Ba e putin suparata ca puii n-au mamica si o streseaza pe mama sa caute mamica ( closca) la pui. Larisa 32 + cu Nectarie si mamica de Alexia (13 iulie 2006) AMR 8 saptamani pana la ![]() http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/ |
Si Ana mea tot un 7 norocos a luat la nastere, nu a tipat, a inghitit meconiu si de aici suferinta fetala.
Ce frumos cu puisorii
, as aduce si eu o closca sa vada fetele cum ies puii din ou.Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 30+
Iulia Alexandra
racusor2010 spune:
otilia, eu am de 3 cm, ceea ce este ok dpdv lungime...doar ca e ff moale...dar din ce am citit, din saptamana 36 colul incepe sa se dilate si sa se pregateasca de nastere....
marti merg la doctor si vedem atunci cat am colul si ce imi zice
daca imi da info despre col iti zic 
Bulina
35+ cu
poznas
AMR 5- pana il tinem in brate pe Andrei Ioan
AMR 6 zile pana in Liga I, 13 zile pana in Liga Campionilor si maxim 34 pana la finala 
Doamne ajuta sa ajungem cu bine la termen si sa fim sanatosi!!
michelle1981 spune:
Multumesc pentru raspunsuri fetelor!
Contractii din astea nedureroase am mai avut cand luam calciu, insa l-am oprit de ceva vreme. Acum iau doar Centrum Materna, Magnerot si eventual No Spa.
La servici nu fac efort, stau toata ziua pe scaun, cu picioarele ridicate pe un scaunel si am si program redus, pe la 15.30 plec acasa la odihna.
btz_ovi multumesc pentru detalii, chiar sunt utile!
I-am trimis si sotului raspunsul tau si cica "de spagi nu tin un curs cum se dau ?" 
Mihaela,
www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqjvmdbi7dmy9q.png" target="_blank">31+ cu 
AMR 8+
anca_vlad spune:
ce va invidiez pe fetele care aveti deja 30s, si ati trecut AMR-ul
de luni schimb si eu prefixul si incep cu un AMR cu pasi marunti o sa zic pentru inceput cam asa!
"CEL PUTIN 4s"
ca daca ma vad la 34s ma apuc de jucat fotbal!![]()
![]()
Anca +29s
IRINA-MARIA si mami de astronaut Vlad-Mihail (05.11.2003)
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
POZE BURTICA
btz_ovi spune:
| citat din mesajul lui michelle1981 I-am trimis si sotului raspunsul tau si cica "de spagi nu tin un curs cum se dau ?" ![]() ************************* Mihaela, www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqjvmdbi7dmy9q.png" target="_blank">31+ cu ![]() AMR 8+ |
Ha ha,pai ieri Ovidiu era tare comunicativ,numai gura lui era pe acolo si la un momentdat a intrebat "doamna da cui dam plicurile,cat dam si cand?"vaii sa pic pe jos de rusine.
Noi am zis asa : 150 anestezist,100 moasa,500-600 naturala,800-900 cezariana,100 neonatolog,5 lei asistente.Avem pregatiti mai mult,dar nu vreau sa arunc cu bani in ei.Si asa primesc o caruta de bani de la spagi.Mie nu imi dadea nimeni spaga cand munceam si trebuia sa fiu amabila cu clientii.
34+cu
Paul Christian...IUBESC 2 BARBATI
AMR 5 SAPT
pana la 
Mami te roaga sa stai la caldurica pana la termen
michelle1981 spune:
De tarifele astea am auzit si eu, insa cand se dau, inainte sau dupa? Si daca sunt mai multe schimburi?
Mihaela,
www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqjvmdbi7dmy9q.png" target="_blank">31+ cu 
AMR 8+

(13 iulie 2006)