Licurici de ianuarie - februarie 2009 (107)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Dark, eu ma refeream la vaccinurile care nu sunt obligatorii, ca ROR-ul l-am facut si noi. Doctora m-a certat ca i-am facut si Rotavirusul, desi eu patisem episoade nasoale cu Ioana si nici n-am stat pe ganduri..dar asa e, fiecare face cum crede ca e mai bine

Ira, ma bucur ca sunteti mai bine!

Naty, sper sa fie fetele bine si sa plecati fara griji in vacanta,m sa va priasca!

Mai si eu am zis ca chestia asta cu masinile e in gena baietilor. Filip e foarte atras de ele, la Sinaia ma chinuiam sa-l tin in parc pentru ca ma tragea in parcarea hotelului. Si pune mana pe ele, le mangaie, se bucura, apasa, trage de portiere. Cand il sui in masina chiuie de-a dreptul. Si mai are o chestie barbateasca cu uneltele lui taica-su, care doar detine o trusa, ca nu stie sa foloseasca nimic. Filip s-ar juca toata ziua cu surubelnitele.

In alta ordine de idei, azi am vorbit cu educatoarea Ioanei si zicea ca in afara de 3 copii, toti au varicela, nu se mai tine serbarea deloc, ca nu au cu cine. E rasu-plansu :))

V-am trimis poze pe contul comun cu Filip :)

Mami de Ioana&Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

La multi ani Cami!!!!!

Sanatate la cei bolnaviori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Anuc, scuze, se pare ca nu mi-e prea clar cum e cu vaccinurile...aici nu exista vacinuri obligatorii, daca nu vrei sa le faci nu le faci...dar sunt recomandate... unele la toata lumea (Diftero-Tetano-Pertussis-ul, Anti-Polio, MMR-ul etc), altele doar la anumite grupe de risc... de exemplu noua ni s-a recomandat sa facem vaccinul anti TBC pentru ca Romania e din pacate pe lista cu tari unde exista destul de multe cazuri de TBC, altora li se poate recomanda vaccinul anti-varicela etc My bad, scuze inca o data

Si lui jupan ii plac masinutele, trenuletele, orice cu roti... inclusiv caruciuoarele cu papusi (childminder-a are cateva pentru fetitele de acolo). Plus mingile, catelul vecinilor (abia astept sa venim in Romania sa-l vad cum se joaca cu bichonul parintilor, ca madamele mele nu stau la scarmanat), ciocanelele de la "trusa de scule" cu care bocane peste tot, si bineinteles "vechile favorite": telefoane, telecomenzi, mouse-uri, tastaturi de laptop etc

Carticele: in primul rand cele care fac zgomote (avem una cu Thomas, alta cu animalele de la ferma), cele cu "flap-uri" sub care se ascund fel de fel de "surprize", carticelele cu personajele din "In the Night Garden", cele cu animale... destule. Ii place sa rasfoiasca si cartile noastre (figura mare cum se pune in fundulet cu picioarele incrucisate si le rasfoieste) pana acum nu a stricat nimic. Avem un teanc de reviste si cataloage si pe alea le mai hartaneste... da' nu-i bai, alea e OK sa le faca bucatele.

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aresa spune:

Seara buna!!

Taman ne-am intors de la plimbarea de seara ..si vroiam doar sa va arat ca noi avem in curte...LICURICI!!!..(ma rog si sa-l fac de ras pe Croco cu basmalutza lui verde)

Asa ca fac cadou un licurici pentru licurici http://www.facebook.com/album.php?aid=62636&id=1095324028&l=74f5c70831

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Fetelor, hai k m-a speriat o prietena rau de tot!
Deci: am fost la control in seara asta si a zis dra "nu e bine! ii mai dau inca 4 zile de gentamicina (si alte cele)"

Tocmai ce ma uitam la o prostioara de film pe Procinema sa mai vad si altceva in afara de politica, necazuri si bebe plangand cand il chinui cu aspiratorul nazal - si cand imi arunc ochii pe FB, ce citesc?? o prietena imi scrie "atentie mare la tratament prelungit cu gentamicina pt k e ototoxic". am inghetat!

Ma simt pierduta, realmente! nu mai spun k plecarea de marti s-a dus dracului, as putea sa sper k plecam vineri si sa ajungem la party sambata, de parca mi-ar mai pasa de vanacta asta de rahat.

...si acum atentionarea asta!

Ce naiba sa fac? sa ii spun doctorei sa schimbe gentamicina cu altceva? dar ce altceva? ce situatie imbecila!

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axis spune:

La multi ani Cami!

Selene, ziceai ca e alb iepurasul? Ce placere trebuie sa fie sa te joci cu el!

Anuc, bine ca se mai limpezesc acum problemele si poti sa intelegi ce e cu Filip! Acum, ca ai scapat de teama cu FC, poate iti scoti din cap si astmul :).

Dark, noi avem in schema obligatorie TBC-ul facut la nastere chiar. Eu nu am nimic cu schema noastra clasica de vaccinare in care mie imi pare ca sunt vaccinuri de bun simt ( ma rog, sa nu vb de diftero...), ci de cele ultimele introduse, cum e ror, sau de cele optionale, care au ridicat prea multe discutii legate de modul in care sunt produse/testate. Si care au drept tinta boli mai putin grave pentru care imunitatea se poate pregati in timp. Adica, eu prefer sa risc sa faca 1 boala decat sa bombardez copilul, cu sistemul imunitar inca neformat, cu zeci de vaccine. Sau chiar cu medicamente. Ana nu a luat inca nici un medicament, si a fost bolnava o singura data, o raceala banala, in care n-a depasit 38/ intr-o seara! Pana sa ma pregatesc eu cu medicatie, ea deja a depasit faza acuta. Aceasta imi confirma rationamentul meu si il intareste.

Ira, eu ziceam. Copiii mici se identifica 1) cu mama 2) cu spatiul de locuit. O plecare de acasa in conditii de boala are impact mai mare deoarece inseamna a desprinde ceva din el in momente oricum scazute de energie. E bine ca e cu voi ( care reprezentati un element puternic de continuitate) dar mai sunt de luat in considerare si bulversarea programului cotidian, contactul cu persoane noi....dar poate nu ajungeti la fundul sacului :).

Mergi la inceput

Ce e ototoxic, Ira?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui axis

Ce e ototoxic, Ira?

Gentamicina

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Acum, zic si io pe cealalta, poate n-o fi toxic in cazul/cantitatea voastra. O fi verificat si dr. voastra in timp. Toate medicamentele sunt toxice, acum daca ati ales asa, ramaneti consecventi; cred ca nu poti da un medicament mai slab dupa unul puternic. hm hm

Mergi la inceput